Skocz do zawartości
IGNORED

Lamm 2 wybitny przedwzmacniacz lampowy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, każdy orze jak może, Piotrek wykonałeś wspaniała pracę, ja poszedłem trochę w innym kierunku, i naprawdę, jeśli ktoś wykona sobie to pre, nie zamieni na żadne inne.

Walory siniczne są rewelacyjne, czym lepszy system tym, lepszy dźwięk, nic w torze nie morze ograniczać tego urządzenia, tak jak pisałem co do rewelacyjnego basu, on po prostu jest 3D i to od razu jest słyszalne na pierwszy słuch,...jest jeszcze jedno wspaniałe pre, o wspaniale rozbudowanym pre gramofonowym i nie tylko, urządzenie jest unikatowe w swojej barwie, kiedyś lubowałem się w odtwarzaczach CD i troszkę mniej w przedwzmacniaczach, bo to są serca systemu, to pre ma największy wpływ na brzmienie.

O Audible Illusions Modulus nie będę zakładał wątku, po prostu go róbcie, kiedyś widziałem na ebayu oryginalne płytki srebrne, choć na rynku wtórnym to pre nie jest drogie.

Jeszcze raz pozdrawiam i zachęcam, a o nowych doświadczeniach z wybitnymi urządzeniami po informuję.

Pozdrawiam Mirek.

Prace nad projektem PCB trwają.

Niestety z braku czasu na DIY nie mam pojecia kiedy bedzie finalna wersja.

Bedzie to PCB na wzór oryginalu czyli:

- jedna plyta, na oba kanały

- na plycie zasilacz żarzenia na LM317 jak w oryginale

- uklad czasowy z przekaznikiem do załaczania napiecia anodowego

- wyprowadzone wejscie na zewnetrzny zasilacz anodowy i tu kazdy wstawi co zechce albo Salasa albo klasyczny uklad z prostownikiem lampowym +dlawik.

PCB dwustronna oczywiscie, jesli sie uda i koszt bedzie do przyjecia bedzie wersja złocona.

Ekstra!, w Lammie takich fajerwerków nie ma, ale życzę szczęścia.

No to jest szczyt obłudy.

Chyba Ty pisałeś że Lamm nie ma nic przeciwko kopiowaniu jego pomysłów. Że to fajny i otwarty gość. Czy podobnie nie przeszkadza mu że rżniesz go na kasę.

ale tu wszyscy rżną kasę, wiesz na jaką kasę byłem zerżnięty?, a i le zapłaciłem za projekt? i ile kosztował mnie przelew do USA?

człowieku ? kto tu robił robotę?,...

i myślisz że ja to oddam za darmo? to jest giełda!

ale tu wszyscy rżną kasę, wiesz na jaką kasę byłem zerżnięty?, a i le zapłaciłem za projekt? i ile kosztował mnie przelew do USA?

człowieku ? kto tu robił robotę?,...

i myślisz że ja to oddam za darmo? to jest giełda!

szmacisz się tymi słowami do końca

Edytowane przez artw

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Panowie nie podniecajcie sie tak, zlecona jest w Chinach produkcja PCB ,za miesiąc będą dostępne gotowe PCB jak to ktoś napisał jedynie słuszne profesjonalne ,złocone jedna duża PCB ze wszystkim .

Uwaga cena nie przekroczy 50 USD , zakup oczywiście bezpośrednio z Chin od producenta ,ale myślę,że nikomu to nie będzie przeszkadzało.

A zapomniałem dodać rewelacyjny kabaret . Wreszcie owieczki poznały sforę wilków.

Nie ma co sie burzyć , taki jest obecny świat. "Każdy orze jak może"

A jeszcze jedno altruizm nie istnieje.

i wszyscy będą szczęśliwi, naprawdę polecam to urządzenie, 50 dolców to żadne pieniądze i na kolanie będzie można złożyć, pozdrowienia Krzysztof, świetnie wykonałaś pre.

To już było wiadomo od dawna. Przy innych projektach A.....

Ale teraz, nie kryje niczego, jeszcze f-vat wystawia:).

Kolego biznesmenie, zmień status na "Branża" - spółdzielnia klonerów.

Oczywiście że altruizm to utopia. Ale tylko w polskich warunkach.

Edytowane przez hi_aro

Jak będzie gotowa PCB ,wrzucę link do producenta na forum.

Wszystkim polecam zrobienie ,bez PCB ,można więcej wyciągnąć , lipiej odseparować lampy od drgań, rozdzielić żarzenie i odpowiednio je skonfigurować. Wyeliminować sprzężenia mechaniczne między lampami, można zainstalować dowolne kondensatory nawet 10x4x5 cm itd.

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

sfora wilków, jaja sobie robisz, takie teksty to w kabarecie !

Teraz rusza marketing, jedyna słuszna droga to wspólna płyta PCB, z zasilaczem, żarzeniem i oboma kanałami, argument - bo zelo7 tak zrobił teraz musi to sprzedać ! Wiem, wiem, kolejny argument Lamm tak ma. A jak marketing na forum nie wyjdzie to zostaniesz z PCB i utopioną kasą ? Oczywiście, że nie, od czego mamy allegro i ebay, wyprzedzisz Chińczyków.

Mdli mnie od tego

tak fałszywych ludzi i łasych na pieniądze dawno nie widaiałem

To już było wiadomo od dawna. Przy innych projektach A.....

Ale teraz, nie kryje niczego, jeszcze f-vat wystawia:).

Kolego biznesmenie, zmień status na "Branża" - spółdzielnia klonerów.

Oczywiście że altruizm to utopia. Ale tylko w polskich warunkach.

hi-aro, do póty nie jestem branżą mogę was informować o wszystkim, naprawdę robię to dla wszystkich, ja mam swoich klientów którzy nie bywają na tym forum, to są melomani, którzy inwestują w mój kunszt, ja tylko mogę sugerować pięknie brzmiące urządzenia i dzielić się z wami, a byście posiadali i nie przepłacali, Lamm na rynku wtórnym to 7500$ i mi się wydaje, że przyczyniłem się do szczęścia wykonawców.

Nie zrozumiałeś mnie ,ja zacytowałem argumentację Azusa ,w/g mnierobienie PCB do tego projektu nie ma sensu ,obojętnie pojedynczej jak i rozdzielonej.

bo zelo7 tak zrobił teraz musi to sprzedać

Ja nic nie sprzedaje ,każdy kupuje osobiście z Chin

hi-aro, do póty nie jestem branżą mogę was informować o wszystkim, naprawdę robię to dla wszystkich, ja mam swoich klientów którzy nie bywają na tym forum, to są melomani, którzy inwestują w mój kunszt, ja tylko mogę sugerować pięknie brzmiące urządzenia i dzielić się z wami, a byście posiadali i nie przepłacali, Lamm na rynku wtórnym to 7500$ i mi się wydaje, że przyczyniłem się do szczęścia wykonawców.

ale chamski sk***iel z ciebie.

Co więcej będzie to projekt Chiński ,a nie mój.

Ja tylko zasugerowałem ,jaką PCB można zrobić i sprzedać w dużych ilościach. Oni oczywiście mieli schemat nie wiem skąd ,ale nie trzeba było wiele tłumaczyć ,czekam na próbki gotowych PCB. i zobaczymy.

i nie lamm, wszystkie urządzenia są Lammo podobne, a struktura brzmienia jest inna.

ale chamski sk***iel z ciebie.

Współpracuje z dwunastoma firmami kooperującymi, w tym trzy w typowym audio laboratorium, projekty są w fazie testów, w mojej ofercie będą listwy sieciowe które grają,.. i to nie będzie żaden syf marketingowy, testy i porównania już się odbyły, sieciówki i przewody do spinania kolumn to będzie rewelacja brzmieniowa, bez nalotu naskórkowości, do kolumn wysoko skutecznych, pracuję nad tym osobiście to już trwa 1,5 roku, i staram sie po zawodzie wiodących firm, Kolumny sa mojego projektu i ja narzucam design,...serwer plików opracowany, gramofony, itp, nie podejmuję się interkonektów, a to ze względu, iż można wykonać samemu, w obranej technologi

i nie lamm, wszystkie urządzenia są Lammo podobne, a struktura brzmienia jest inna.

Współpracuje z dwunastoma firmami kooperującymi, w tym trzy w typowym audio laboratorium, projekty są w fazie testów, w mojej ofercie będą listwy sieciowe które grają,.. i to nie będzie żaden syf marketingowy, testy i porównania już się odbyły, sieciówki i przewody do spinania kolumn to będzie rewelacja brzmieniowa, bez nalotu naskórkowości, do kolumn wysoko skutecznych, pracuję nad tym osobiście to już trwa 1,5 roku, i staram sie po zawodzie wiodących firm, Kolumny sa mojego projektu i ja narzucam design,...serwer plików opracowany, gramofony, itp, nie podejmuję się interkonektów, a to ze względu, iż można wykonać samemu, w obranej technologi

i co to zmienia w ocenie twojego zachowania w tym temacie?

Edytowane przez artw

sieciówki i przewody do spinania kolumn to będzie rewelacja brzmieniowa, bez nalotu naskórkowości, do kolumn wysoko skutecznych

Nikt nie zauważył że kolega Azus od czasu do czasu wypisuje Herezje ? co to znaczy 'bez nalotu naskórkowości '?! :)

Skoro poezja audiofilska mu nie wychodzi ...może pokaże jakikolwiek swój projekt? swoje wykonanie ? skoro ma takie możliwości ?

Nie wiem po co panowie ten kabaret i dyskusja małomerytoryczna. Pomówmy o konkretach, technicznych ! a nie o pierdołach...

Edytowane przez micha7n

Czyli nie jesteś doświadczony i twój słuch mierny,...

taka namiastka,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

603824_1777946815762919_8851203050367422882_n.jpg?oh=1e1a3e1e7883846522171bbc6a1c8346&oe=55628D6C

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli nie jesteś doświadczony i twój słuch mierny,...

Skoro nie jestem doświadczony i mój słuch mierny...i jesteś to w stanie stwierdzić po dwóch zdaniach to faktycznie masz jakiś nadprzyrodzony dar, może jasnowidz ? wróżka?...chłopie daj spokój i nie pogrążaj się.

Wytłumacz profesjonalnie i fachowo technicznie kilka tych pojęć o których napisałeś, ciekawi mnie to ? bo skoro chcesz się wypowiadać konkretnie i fachowo to powinieneś mieć odpowiednie wykształcenie i doświadczenie...tymczasem piszesz jak kucharz amator audiofil który gdzies coś słyszał ale nie wie o co chodzi.

To że masz kilka odpicowanych klocków, nic nie znaczy bo mogłeś do tego palca nie przylożyć. Poza tym to mechanika, stolarka....a gdzie elektronika? co tam w tych odpicowanych skrzynkach powkładałeś ...kity z ebaya ? pochwal się...

Wiem więcej, masz małe doświadczenie, inaczej nie zadawałbyś pytań.

pokaż swoją konstrukcję to porozmawiamy.

1383206_169681186567737_1728618431_n.jpg?oh=54ab2ba5f7beaf1488dadb5302111d34&oe=55627A51&__gda__=1435740792_66e0bc14b5e294267c9e8ad0168332db

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem więcej, masz małe doświadczenie, inaczej nie zadawałbyś pytań.

Skoro twierdzisz że zadawanie pytań wynika z braku doświadczenia w tym przypadku...to z całym szacunkiem ale jesteś idiotą.

Dalsza dyskusja jest zbędna.

To jest tak,spotykam Was różni koledzy audiofile ,u siebie i u nich.Najczęściej jesteście przesympatyczni,koleżenscy i mili ludzie.Wymieniamy się plikami ,płytami,drinkujemy,słuchając,pogrywamy z boku w szachy.Dyskutujemy na poważnie o audio i nie tylko.Wszyscy mamy fajne, gorsze,lepsze,tańsze,droższe czy własnoręcznie robione klamoty do audio.I nigdy w realu się nie kłócimy,stolarz,dentysta,muzyk,handlarz czy elektronik.Każdy coś tam wie i wymieniamy się informacjami,doświadczeniami.W realu nikt nie podskakuje.

Ale jak się rozejdziemy i przybędziemy tu,to zaczynają się niesamowite jaja i to po wszystkich wątkach i tematach.Zaczyna się wypowiadać mój fajny znajomy z realu -fryzjer-też audiofil- o elektryce i indukcji w kablach,oraz zabobonach co w nich siedzą,a przedtem siedział cicho i fachowo gadał o płytach i artystach co ją tworzą.Czemu tak jest że tu wszyscy od razu muszą być najmądrzejsi i piszą o tym o czym nie mają pojęcia ,burząc i konfliktując od razu temat.

• Pokaż nowe odpowiedzi