Skocz do zawartości
IGNORED

Bower & Wilkins 805 D

Kacper525

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie.. czy ktos z szanownych forumowiczow sluchal kiedys tych monitorow i moze cos o nich powiedziec?

Mam mozliwosc ich zakupu za 2500€ wraz z podstawkami, jak narazie posiadam wzmacniacz Arcam A28, ktory moze sie okazac za slaby do tego naglosnienia ale nie wykluczam w przyszlosci zmiany na cos z wyzszego segmentu.

Z gory dziekuje za opinie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/115065-bower-wilkins-805-d/

No właśnie w sklepie mi powiedzieli, ze jak ich posłucham to bez nich nie wyjdę :-), cena w stosunku do oryginalniej nie jest wysoka, pełna gwarancja także pewnie umówię sie na odsłuchy :-)

haha....no właśnie tego sie boje, dziewczyna by mnie z domu wyrzuciła :-)

tak, i jeszcze nowego wzmaka weźmiesz ;-)

haha....no właśnie tego sie boje, dziewczyna by mnie z domu wyrzuciła :-) A tak na serio to tez mi sie wydaje ze arcam to trochę za niska polka dla tych "diamentowych głośników"

oryginalna cena to ok 5000€ takze 50 proc. tej wartosci to uczciwa oferta

Ukryta Zawartość

Natomiast czy zakup koncowki mocy zamiast wymiana wzmaka jest dobrym rozwiazaniem?

Ukryta Zawartość

Wzor do nasladowania,

B&W 805D? - no na pewno nie jest to wzór do naśladowania (chyba, że dla kogoś tak zniekształcający głośnik jest wzorem). Może się komuś takie brzmienie podoba, ale balans tonalny mają nienaturalny (uśmiech dyskoteki). Specjalnie nisko nie schodzą, ale są gorsze kolumny pod wzgl. rozciągnięcia pasma w dół. Jedno te kolumny mają super: wygląd.

Za taka cene sam bym je wzial. Wzmacniacz musi byc lepszy, zeby wydobyc z tego to co najlepsze.

Tu nie chodzi nawet o wzmacniacz, pod nie wszystko musi byc dobre wtedy bedzie dopiero z nich zadowolony.

Zapomnij o tanich kablach i reszcie, tak rozdzielcza gora obnazy kazda wade, nie ma co sie niestety czarowac ze bedzie inaczej. Co do charakteru powiem tak... malo muzyki, duzo powietrza. Chetnie uzlysze w jakim systemie sklep je zaprezentuje, reszta za 50kz? Pozdrawiam

Na zdjęciu widać ze były podłączone do Devialet ale nie wiem jak w tym zestawieniu graly bo ich jeszcze nie słuchałem.

na pewno bardzo dobrze, slyszalem devialeta 240 z 802 i dawalo to na prawde rade, nie sadze, zeby z mniejszymi bylo gorzej.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Ten zakup jest całkowicie bez sensu. Po pierwsze tym podstawkowcom zdecydowanie brakuje basu, nadają się w związku z tym być może do niektórych tylko gatunków muzycznych w co i tak szczerze wątpię. Po drugie ze względu na zaprzestanie produkcji w tej cenie można obecnie kupić Kefy 201/2 które są znacznie lepsze.

Dodatkowo trzeba pamiętać, że łatwiej napędzić pełnowymiarowe kulumny niż te podstawkowce. Ma to proste uzasadnienie techniczne. Jeśli więc ktos ma ograniczony budżet na wzmacniacz, to niech się w takie małe podstawkowce nie pakuje.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.