Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilanie w Pc Audio

ravanello

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem brum z Lebena RS-100, który ustąpił całkowicie po zastąpieniu normalnego kabla - dwużyłowym bez przewodu ochronnego/uziemienia. Kupiłem 2-żyłowy kabel w castoramie i wtyki shuko+komputerowe C13. Urządzenie ma normalne wejście jak do kompa. Chodzi już z miesiąc i nic mu się nie dzieje- ale radzę nie brać przykładu bezkrytycznie, tylko zaprosić kogoś kto się na tym dobrze zna

Ewentualnie sprawdzic z tylu na obudowie w ktorej klasie ochronnosci jest wzmacniacz.

Tutaj ktoś potraktował sprawę, nawet oczko ambitniej niż w oryginale..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zasilacz transformatorowy standardu ATX, czy jak picoPSU?

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Witam

Mam pytanie.

Jak będzie lepiej podłączyć pendrive.

Pendrive do routera, kablem enthernet do DAC-ka, czy bezpośrednio pendrive do USB DAC-ka

Liczysz na "lepszy" dźwięk? Jeśli tak...to nie wnikam, jeśli nie* - podepnij usb kompa kablem z usb dac'a...mam tak u siebie.

*należysz do zdrowych...a nie mitomanów słyszących rzeczy, których nie ma

Liczysz na "lepszy" dźwięk? Jeśli tak...to nie wnikam, jeśli nie* - podepnij usb kompa kablem z usb dac'a...mam tak u siebie.

*należysz do zdrowych...a nie mitomanów słyszących rzeczy, których nie ma

Nie, to nie chodzi o żadnego ''kompa''. Nie słucham muzyki z urządzeń, które traktuję jako narzędzie pracy.

Natomiast, interesuje mnie podłączenie z najlepszą lub najkrótsza drogą sygnału.

W związku z tym, zapytałem o podłączenie Pendrive (HXS3/512GB) jako masowe źródło danych.

I teraz tak. Czy lepszym rozwiązaniem będzie podłączenie Pendrive HXS3/512GB na zasadzie dysku NAS, czyli do routera (ASUS RT66U. Osobne zasilanie, podobno lepiej). Z routera kablem Ethernet do DAC-ka, czy lepiej najkrótszą drogą sygnału bezpośrednio Pendrive HXS3/512GB do DAC-ka (zasilanie bezpośrednio z DAC-ka)

Co do tego czy jestem ''mitomanem'' czy też nie, nie pytałem o to. :) Proszę, nie staraj się udowadniać mi, czego nie ma, co jest, czego nie słychać, i co słychać w dźwięku, sam wiem co mam słyszeć. :)

To znaczy, co mi się pomyliło ? Pytając o podłączenie zewnętrznej pamięci masowej, że to bez znaczenia gdzie i jak podłączę ? :)

Poza tym, są przecież różne podłączenia w zależności od tego, jak lepiej wypadają testy :)

Pytanie padło tutaj na tym forum, a to forum między innymi jest po to, aby się dowiedzieć właśnie o takich testach :)

ale to jest ten pierwszy raz. 30 czerwca 2017. Done by robertino2. Wnukom będziesz o tym dniu opowiadał.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Czyli jedno i drugie, co gorsza.

Nikt tu wcześniej nie podłaczał pendrive do DAC :)

Aha, więc trzeba było tak od razu :)

ale to jest ten pierwszy raz. 30 czerwca 2017. Done by robertino2. Wnukom będziesz o tym dniu opowiadał.

A kolega o co walczy ?

Problem głównie dotyczy tego, że pliki np. DSD odtwarza mój DAC tylko po USB w DAC-ku. Natomiast nie odtwarza plików DSD z podłączonym np. pendrive do routera, a z routera ''skrętką'' do DAC-ka.

Napisz z problemem do samego papieża, Wojtka Pacuły.

Poleci Ci pewnie "skrętkę" za 4000zł do DAC która bedzie te DSD odtwarzać hajendowo :)

Chociaż bez liniowego hajendowego zasilacza do rutera może się nie obejść :)

Napisz z problemem do samego papieża, Wojtka Pacuły.

Poleci Ci pewnie "skrętkę" za 4000zł do DAC która bedzie te DSD odtwarzać hajendowo :)

Chociaż bez liniowego hajendowego zasilacza do rutera może się nie obejść :)

Zapomniałeś o tym, że musi kupić jeszcze audiofilski switch oraz audiofilski kabel UTP...Sam zasilacz to zdecydowanie za mało.

Ok, widzę że tutaj niczego się nie dowiem, polskie forum, rzecz jak najbardziej normalna.

Najwyraźniej wbiłem się w nie odpowiednią zakładkę, gdzie niektóre wypowiedzi to kolokwializm + idiotyzm.

Dziękuję nie którym za kompetentne wpisy oraz za pomoc.

Bye

Ukryta Zawartość

a jakiej spodziewasz się odpowiedzi? piszesz "kablem" ale jakim? 100MB/s? 1000MB/s? kabel kat. 5e czy 6? ekranowany czy nie? linka? drut? jaki producent kabla? jakie wtyczki? używasz schematu A czy B?

więc sory ale nie podajesz szczegółów i chcesz, żeby ci ludzie podali szczegółową odpowiedź. to jakbyś zadzwonił do lekarza i powiedział, że boli cię brzuch.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

• 2 miesiące później...

Cześć, postanowiłem podzielić się swoim ostatnim odkryciem w temacie zasilania. Nikt chyba jeszcze o tym tu nie pisał, a ma to realny wpływ na odbiór dźwięku pc audio. Chodzi o wpięcie filtra sieciowego do zasilanie kompa. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony gdy wlutowałem w zwykłą listwę która zasila laptopa, filtr Schaffnera. Spowodowało to poprawę rozdzielczości i w pierwszym rzędzie o niebo lepszą prezentację wyższych rejestrów. Myślałem dotąd, że blachy mam już całkiem dobrze zdefiniowane, ale to co usłyszałem było na zasadzie efektu WOW. Wybrzmienia blach przestały być rozlane na scenie i są teraz dużo lepiej zlokalizowane. Słychać teraz również wyraźnie że jest to kawał żelastwa o dobrze zdefiniowanej barwie. Efekt polepszył się jeszcze gdy do listwy podpiąłem lepszy kabel, nie żaden hi-end a budżetowego Vincenta Power Cable. Było dla mnie ogromnym zaskoczeniem, że tyle dobrego można zrobić ulepszając zasilanie laptopa. Pewnie wielu traktuje takie wpisy jako audio voodoo i ja pewnie również podszedłbym do tego sceptycznie, ale wiem co usłyszałem i cieszę się z efektów. Polecam aplikację w swoim systemie.

Słychać

No to tylko poczekaj na odzew sceptyków. Już się cieszę na ich reakcje.

Podkarmiłeś trolla chyba nieświadomie.

Pozostaje Ci pośmiać się z ewentualnych odpowiedzi. ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.