Skocz do zawartości
IGNORED

Polska bastionem katolicyzmu na Świecie

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Odwrót od katolicyzmu, obrządków katolickich wynika przede wszystkim z uwypuklania wad instytucji KK i samego lenistwa wiernych <br />
nic dodac nic ujac.Taka ta wiara jest a instytucja jakich wiele.

Maju

Mam wrażenie, że część pewnego pokroju ludzi chętnie nakazałaby katolikom nosić krzyże na rękawach i na piersi zawczasu zamykając ich w gettach.

Budują wokół siebie pewną otoczkę obrońców świata przed katolikami.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tak wiec szlag trafi bo taki jej los.

Maju

Mam wrażenie, że część pewnego pokroju ludzi chętnie nakazałaby katolikom nosić krzyże na rękawach i na piersi zawczasu zamykając ich w gettach.

otoz mam wrazenie ze jest dokladnie odwrotnie...ale w polsce/

Taka ta wiara jest

Wiara jest i tego muls nie zmieni choćby się skichał.

Co do instytucji nie jest taka jak inne lecz ma przywary takie same, jak zbiory ludzkie takie czy inne.

Wszystko co ludzkie jest niedoskonałe, a KK jest ludzki nie Boski.

tak wiec szlag trafi bo taki jej los.

otoz mam wrazenie ze jest dokladnie odwrotnie...ale w polsce/

...ale to było do postrzegania wszystkich katolików przez kocie bobki.

Ty mulsie pierwszy w takiej sytuacji stanąłbyś w obronie katolików, a nie ewentualnych lagerfirerów i szmalcowników.

<br />Ty mulsie pierwszy w takiej sytuacji stanąłbyś w obronie katolików, a nie ewentualnych lagerfirerów i szmalcowników. <br />
w sytuacji kiedy pustoszeja koscioly zachodu to nie ma kogo bronic.

bronie tak samo swiadkow jehowy jak i katolikow i muzulmanow ale wierzacych.To DUZA roznica chociaz krotko brzmi.

Tu nie o Kościoły chodzi, mulsie.

Mam nadzieję, że nasze pokolenie nie dowie się o co tak naprawdę chodzi.

chodzi o wladze jak zawsze.Niezaleznie o co chodzi.I pieniadze.

Nigdy nie bylo inaczej.W judajzmie chodzilo o to zeby trzymac w kupie rozproszony narod zeby mial cos wspolnego.I slusznie.Ale zawsze chodzi o wladze.

Przedstawianie siebie w roli prześladowanego biedaczyska to Wasza ulubiona rola teatralna. Jak na razie to trzeba bronić zapisanego w Konstytucji rozdziału KK od państwa oraz stawiać tamę postępującej klerykalizacji i zawłaszczaniu coraz większych obszarów życia publicznego.

Wątpię

Nie odpowiedziałeś czy znasz sprawę z autopsji.

kazdy kto wierzy naprawde nie bedzie kwestionowal innej wiary.Jesli to robi to nie wierzy ale kalkuluje.Nie wierzy ten maly kurdupel w toruniu a kalkuluje, nie wierzy immam z duseldorfu a kalkuluje etc.Wierzacemu nie sa potrzebne nastepne koscioly czy budki z gipsem ani panstwo.

Nie odpowiedziałeś czy znasz sprawę z autopsji.

Co chcesz wiedzieć o kapeluszach?

Jedno mogę tobie powiedzieć z autopsji, do jednego się sra, a drugi nosi.

Pewnie znowu się ze mną nie zgodzisz, tak więc interpretacja przeznaczenia każdego z tych przedmiotów

w Twoim przypadku będzie zależna od Twojego postrzegania rzeczywistości.

Wojciechu czyżbyś się nie zgadzał z przeznaczeniem wymienionych przedmiotów?

Akurat owe nie wymagają żadnej ideologii.

Znowu ten sam użytkownik tradycyjnie o kościele a pewnie ostatni raz w życiu kościoła uczestniczył jak go rodzice do chrztu zanieśli. Czy ty chłopie jesteś jakimś, komunistą, satanistą czy innym zwalczającym kościół siejącym nienawiść do ludzi którzy uczestniczą w jego życiu? To może poczytaj talmud i coś napisz o tym i tolerancji tam zawartych wobec innych narodowości i religii i napisz wtedy słowa pochwały wobec takiego postępowania. Panie moderatorze czy wraca PRL ze Satlinowskiego okresu burzenia kościoła i zamykania ust wiernym katolikom????????

<br />zy wraca PRL ze Satlinowskiego okresu burzenia kościoła i zamykania ust wiernym katolikom???????? <br />
nikt tu nie zamyka a jedynie sie ..smieje.

miej wacpan wyczucie proporcji.

Wpis przemka świadczy o tym,że niestety wątek ma sens.Właśnie tego typu wypowiedzi najbardiej szkodzą kościołowi.

Ale dla wiedzy samego przemka i uspokojenia go -te wszystkie wypowiedzi kontra KK dotyczą w równym stopniu innych kościołów i religii.

Nie widziałem podobnego wątku o islamie czy wyznających talmud. Proporcje szkalowania kościoła katolickiego bo np o protestanckim, czy prawosławnym to wcale nie ma ale i tak powinno być bo tych wątków nie powinno być wcale. To daje dowód na szkalowanie przez takich ja wy ale jakoś potem każdy na łożu śmierci woła księdza ciekawe po co.

Bo w Polsce to akurat KK się rozpiera a nie islam czy protestantyzm.

A co do zbawienia to niech każdy zajmuje się swoim.Ty z takim sposobem myślenia możesz mieć z tym kłopot.

to do przemka

tiaaa ja tam juz nie mogie sie doczekac zebym mogl zawolac ksiendza.Mamy juz kalkulatora.

wiara podparta kalkulacja.W tym momencie nasze musi byc wieksze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.