Skocz do zawartości
IGNORED

rozdzielacz sygnału Toslink

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

chcę zakupić takie cudo tylko nie wiem jakie jest dobre czy możecie coś doradzić(najlepiej aby auto przerzucało dane wejście) ale zastanawiam się czy taki rozdzielacz nie pogorszy jakość dźwięku w amplitunerze i żeby nic się nie spaliło.Mam jeszcze pytanie czy warto inwestować w droższe kable Toslink wyczytałem że w takich kablach duże znaczenie ma ekran i ułożenie włókien czy to jest prawda?

https://www.audiostereo.pl/topic/115435-rozdzielacz-sygna%C5%82u-toslink/

chcę zakupić takie cudo tylko nie wiem jakie jest dobre czy możecie coś doradzić(najlepiej aby auto przerzucało dane wejście) ale zastanawiam się czy taki rozdzielacz nie pogorszy jakość dźwięku w amplitunerze i żeby nic się nie spaliło

Tobie potrzebny przełącznik , a nie rozdzielacz . Napisz więcej o ampli , co chcesz zrobić , przecież w ampli jest dużo wejść cyfrowych .

Mam jeszcze pytanie czy warto inwestować w droższe kable Toslink wyczytałem że w takich kablach duże znaczenie ma ekran i ułożenie włókien czy to jest prawda?

To jest optyczny cyfrowy , kupujesz najtańszy porządnie zarobiony "solidnie wyglądającymi wtykami " .

w ampli mam jedno cyfrowe optyczne i chem rozdzielić sygnał na 2 urządzenia taki mam zamysł(odtwarzacz i dekoder tv) Miałem przed kable toslink Logilink ale nie byłem z niego zadowolony więc zakupiłem Alpharda DaVinci HQ8-FR i z tego jestem zadowolony tamten za 40 zł jakoś płasko odtwarzał dźwięk mi.Czy takie urządzenia nie pogorszą mi jakości dźwięku bo jak ma pogarszać albo płasko brzmieć to moim zdaniem szkoda zachodu.Czy ktoś korzystał z takich urządzeń i może powiedzieć jak brzmiały amplitunery z nim?

czy lepiej pozostawić i przełączać po prostu kable bo urządzenia stoją koło siebie jak będzie lepiej?

Najlepiej napisz jaki model odtwarzacza , ampli , dekodera .

w ampli mam jedno cyfrowe optyczne i chem rozdzielić sygnał na 2 urządzenia taki mam zamysł(odtwarzacz i dekoder tv)

Jasno nie wyrażasz się i mieszasz wyjście z wejściem .

jest do Lg Bdp 420 chcem je wykorzystywać tylko do odtwarzania usb partycji ntfs bo do płyt mam 3 lepsze referecyje odtwarzacze a model polsatu nie pamiętam bo ich dekodery i tak non stop padają i wymieniam każde ma wyjście optyczne starczy mi więc przy odtwarzaczu DTS

.

Amplituner ma 1 wejście optyczne rozumiesz i chem pod nie podłączyć 2 urządzenia z wyjściem(Out) czy jest sens czy lepiej przekładać kabel?

Potrzebny jest przełącznik nie rozdzielacz .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli amplituner ma jedno wolne wejście cyfrowe SPDIF coaxial , a dekoder TV też ma takie wyjście cyfrowe to można połączyć i nie będzie potrzeby przełącznik .

Ukryta Zawartość

Czester rozumiesz że jedno i drugie urzadzenie ma Toslink.Tym wejściem chem rozdzielić sygnał.Czy jest sens inwestować w przełącznik nie pogorszy mi jakości?Coaxial mam też zajęty mój amplif ma po 1 wejściu cyfrowym

mój amplif ma po 1 wejściu optycznym i elektrycznym.A oba urzadzenia mają tylko toslink więc spdif odpada nie chcem się bawić w dodatkowe konwektery syganłów

edit nie chem się bawić konwertery toslink/spdif i platać kable w grę wchodzi tylko toslink ma to sens chem odpowiedzi prost?

Czy jest sens inwestować w przełącznik nie pogorszy mi jakości?

Na podstawie mego doświadczenia z przełącznikiem RCA analogowym uważam że optyczny przełącznik nie pogorszy tym bardziej .

Czy jest sens inwestować w taki przełącznik tego nie wiem , sam musisz zdecydować , to twoje pieniądze .

nie chcem się bawić w dodatkowe konwektery syganłów

i słusznie bo konwerter tu nic nie da .

dzięki za odp.teraz moje pytanie czy będzie się czym w jakości różnił (nie wliczam pilota i innych bajerów ma tylko automatycznie wybierać dany sygnał z urządzenia)przełącznik w przedziale cenowym 60-200zł będzie się czym różnił?czy każdy ma te same bebechy a płaci się za firmę ?

Toslink to toslink, zawsze działa tak samo, szczególnie w jakimś takim prostym kinie, nie ma sensu w to inwestować, już lepiej za pare stów kup amplituner który dużo wejść, może już HDMI.

Ten toslink apharda to jest mega śmiech bo ma pozłacaną wtyczke, i w ulotce piszą "że nie ma już lepzego kabla na świecie" (serio :))) )

Jak zobaczyłeś pudełeczko, wyścielone złotym materiałem i potem jeszcze ze złotym wtykiem to musiało dzwiekiem powalić ;>

Ogólnie solidny i tani kabel tylko wtyczka ma absudalne 10cm wiec trzeba dużo miejsca mieć za sprzętem ;)

też tak myślałem że nie warto.Na ulotki nie patrzę bo tam zawsze piszą marketingowo na zachętę czy to w kablu za 30 czy 300zł.Dobrze prawisz duży i gruby to on jest ale brzmi lepiej niż Ten Logilink co miałem za 40zł

też mam pudełeczka lubie je po macać :)

Wiesz tamten kabel na filmach brzmiał jakoś płasko i mało dynamicznie w DTS a ten Alphard jest dynamiczny

Combo Kenwood BDR-A7.Wymienie dopiero jak ustatkuja się nowe standarty DTSu,Atmosa i Auro3d bo teraz nie warto

Jakikolwiek amplituner z HDMI1.3 paroletni to będzie przeprzepaść (Tylko nie Pioneer), Nowe systemy powstają bo coś musi, i tak nikt z tego nie korzysta nigdy.

Ja się jaram Dolby Pro Logic IIz,, najlepszy system rozszerzony ;) Ale tak u ludzi czy nawet na forach to nie kojarze tematów ;)

Kup teraz cokolwiek, szkoda sie mędzyć z takim półkinem

kupiłem go rok temu za 3000zł i po hdmi dobrze się sprawuję nie mogę nic złego powiedzieć jak i na innych złączach tak samo.Nic nie brzęczy nic nie buczy jak czytam u innych producentów poczekam jeszcze trochę i kupie coś innego przy okazji z hdmi2.0 żeby było już na lata tego prologica IIx używam do xvid/divix i dsp bardzo dobrze to konweruję z mp3 i innych.Po zatym jak widzę to producencji odchodzą już od złącz cyfrowych audio denon x2000 jak się nie mylę żadnego nie posiada

No to masz na gwarancji, wystaw od 1zł i może sie trafi wrażliwy esteta, ostatni gwizdek myśle... nic nie dołożysz a kupisz to co trzeba i spokój na wiele lat, a pamietaj że takie klocki z 2009-10 są znacznie lepsze niż te nowe.

Ale ty chyba nie jesteś zwolennikiem prostych rozwiązań ;>

kupiłem go rok temu za 3000zł i po hdmi dobrze się sprawuję nie mogę nic złego powiedzieć jak i na innych złączach tak samo

Kolega dobrze radzi , lepiej szukaj normalnego ampli z wejściami HDMI o odpowiedniej specyfikacji . Twój ampli to Combo ( amplituner + player ) , ma tylko wyjście HDMI , podłączenie do TV , lub monitora .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.