Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do 2000zł

michal.pirat

Rekomendowane odpowiedzi

moim skromnym zdaniem i z mojego doświadczenia jeśli ten pioneer faktycznie gra tak dobrze jak nie jeden dobry stary cd z lat 80', 90' to kupowanie daca i trasportu za 2k faktycznie mija się z celem.. bo nawet nie zagra lepiej.

Problem w tym ze nie gra nawet na zblizonym poziomie, dobre odtwarzacze z lat 80/90 ktore obecnie kosztuja w granicach 1000-2000zl kiedys kosztowaly kilka razy tyle, to pobozne zyczenie aby nowy pioneer za 2 klocki gral tak jak kiedys np Sony za 3.000 DM czy Pioneer za 4.000 DM

I tak to sie napedza, jest to CD czesto kupowany wraz a amplitunerami KD lub tanim wzmacniaczem A-50, opinie pisza ludzie ktorych jest to czesto pierwszy w zyciu powazny sprzet audio, a recenzje fachowej prasy mozna spuscic w kiblu.

Dobre opinie w necie, jak i "prasie fachowej " maja PD30 i PD 50. Niestety tylko opinie, miałem 30, słuchałem 50 nie warte ceny. Grunt to dobry marketing .

Coś więcej na temat tych osłuchów ?

PD30 nie znam ale PD50 odsyła większość tych starych , kiedyś topowych odtwarzaczy do lamusa . Takze tych nowych i wielokrotnie droższych .

Wczoraj na PW napisał mi kolejny forumowicz u którego PD 50 zastąpił kambodże 851C .

Poszukuję odtwarzacza CD do wzmacniacza Denon PMA 790.

Nowy lub używany wstępnie z używek wytypowałem Denon DCD 2700 a z nowych Pioneera PD 50

PD50 ale pamiętaj ze gra bardzo barwnie , łagodnie , muzykalnie . Jeżeli taki brzmienie Ci odpowiada to bierz i nie patrz na handlarzy albo zbieraczy rupieci .

Taaak zapewne to ten sam user od modyfikacji Nadów / Yaqinów / i psucia , już i PD-50 trzeba na starcie modyfikować, no k......przecie taki dobry jest , to po co ??

Nigdy nie miałeś , nie słuchałeś takiego sprzętu ani nawet nie rozumiesz o czym piszesz . Szkoda klawiatury na ciebie ...

to pobozne zyczenie aby nowy pioneer za 2 klocki gral tak jak kiedys np Sony za 3.000 DM czy Pioneer za 4.000 DM

To n ie jest koncert życzeń .

Miałeś , słuchałeś w jakimś dobrym systemie ?

Cyfrówka poszła o lata świetlne do przodu i dzisiaj byle DAC za 2000 gra lepiej niż te kiedyś topowe pancerniki . Zresztą wystarczy popatrzeń na ogłoszenia ile tego się sprzedaje bo ludzie się wyzbywają . Jeszcze 2-3 lata temu jakieś markowy dobry CD pojawiał się kilka razy do roku a teraz ?

Dobre opinie w necie, jak i "prasie fachowej " maja PD30 i PD 50. Niestety tylko opinie, miałem 30, słuchałem 50 nie warte ceny. Grunt to dobry marketing .

To weź napisz co jest warte tych 2000zł???

Nie trawie wpisów w których jest sama krytyka nie podparta jakims konkretnym argumentem

Coś więcej na temat tych osłuchów ?

PD30 nie znam ale PD50 odsyła większość tych starych , kiedyś topowych odtwarzaczy do lamusa . Takze tych nowych i wielokrotnie droższych .

Wczoraj na PW napisał mi kolejny forumowicz u którego PD 50 zastąpił kambodże 851C .

PD50 ale pamiętaj ze gra bardzo barwnie , łagodnie , muzykalnie . Jeżeli taki brzmienie Ci odpowiada to bierz i nie patrz na handlarzy albo zbieraczy rupieci .

To pochwal sie co miales z tych starych rupieci? Dwa pionki i marantza na cdm4/19, ktory to jest mega wypasionym transportem? Zarzucasz wszystkim brak osluchania i kompetencji, a sam zachowujesz sie jak tupiace dziecko. Sam chwalisz to co miales u siebie w domu. Chociazby gowniane dcd-720 co go walcem jedynie mozna by rozjechac. A teraz na topie jest pma-2020. Co bedzie nastepnym hi-endem procz tych modyfikowanych NADow? Zachowujesz sie jakbys zjadl wszystkie rozumy i to w co drugim watku.

?👈

To pochwal sie co miales z tych starych rupieci? Dwa pionki i marantza na cdm4/19, ktory to jest mega wypasionym transportem? Zarzucasz wszystkim brak osluchania i kompetencji, a sam zachowujesz sie jak tupiace dziecko. Sam chwalisz to co miales u siebie w domu. Chociazby gowniane dcd-720 co go walcem jedynie mozna by rozjechac. A teraz na topie jest pma-2020. Co bedzie nastepnym hi-endem procz tych modyfikowanych NADow? Zachowujesz sie jakbys zjadl wszystkie rozumy i to w co drugim watku.

Jesteś handlarzem i handlujesz tymi starociami więc musisz naganiać . To całkiem zrozumiałe tyle że w tym przypadku podstaw z zrzutami do mnie brak.

Co miałem ?

Ano miałem te stare , przepięknie wyglądające i wykonane odtwarzacze jak choćby kilka sztuk PD 9700 czy według mnie jeden z najładniejszych odtwarzaczy CD na świcie - PD75 Pioneera . Miałem też Krella KAV280CD ( swojego czasu kosztował około 20 000zł) i topowego NAIMa CDX ( 17 000zł ) . Było też masa innych odtwarzaczy ale tu piszemy o wysokiej lasie więc tamte pominę .

I co z tego skoro ten przepiękny PD75 nie gra lepiej od Arcama rDACa . Krell i NAIM mają swoje wady i zalety ale całościowo nie przeskoczą skromnego , taniego PD50 .

To jest moje ale czytając PW nie tylko moje zdanie .

Mam PMA2020AE . Ty go nie miałeś i długo mieć nie będziesz więc co możesz o nim napisać ?

Ma go i przekonuje się do niego coraz więcej osób , o czym już możesz sam na forum czytać ( nawet w klubie DENONa w którym promujesz swoją sprzedaż leciwych Denonów ) osób które miały i mają pojęcie o sprzęcie i mają sprzęt o którym ty możesz pomarzyć a którego ci serdecznie życzę .

Denona DCD720AE też nie miałeś , może będziesz miał jak się nieco " zestarzeje " w swojej ofercie . Do PD50 mu daleko ale nie jest gorszy od PD9700 a są w tej samej cenie . Przy czym Denon nowy i z gwarancją . Jedynie w czym Denon Pioneerowi i to wyraźnie ustępuje to wyjście cyfrowe . PD 9700 jest bardzo dobrym napędem i tylko na dzień dzisiejszy napędem .

Marantzów i Philipsów na CDM4 miałem kilkanaście , tak jak NADów czy Denonów , były Technicsy itd. Skąd ty możesz wiedzieć który i czy jest dobrym transportem ?

Ja CD52MKISE łączyłem z choćby M2TECH Young z zasilaczem Palmer czy M-DAC , SM6 , Xindak DAC20 i rDAC z zasilaczem Palmer . PD 9700 jako napęd robił przy Auralic Vega .

Co możesz napisać na temat tych DACów ?

Rafał , ja sam lubię stare klocki z przełomu lat 80/90 . Przed chwilą właśnie złożyłem regał na którym chcę sobie kupić i postawić 12 jakichś klocków z tamtych lat .

Tak kolekcjonersko , z sentymentu , szacunku do tamtej jakości ale niestety jest to tylko sentyment a nie granie na wysokim poziomie .

Krell i NAIM mają swoje wady i zalety ale całościowo nie przeskoczą skromnego , taniego PD50 .

Muda chyba trochę się zagalopowałeś, albo po prostu słabo słyszysz, chociaż to bardzo dziwne skoro podobno słyszysz kable.

Nie słuchałem PD50, ale słyszałem kilka odtwarzaczy z podobnego przedziału cenowego. Oczywiście Krell ma swoje wady ale sonicznie to te wszystkie CD i nie tylko w cenie ok. 5 tys. pln za nowe to mogą mu tylko buty czyścić.

Nie słuchałem PD50, ale słyszałem kilka odtwarzaczy z podobnego przedziału cenowego

Wyżej napisałem i zacytuję dokładnie - mam nadzieję że Kolega którego to cytat nie obrazi się na mnie :)

" Mam go od wczoraj ale już teraz mogę śmiało powiedzieć że jako cd rozbił w pył kambodże 851C . "

Nie piszemy o innych odtwarzaczach w tej cenie ale konkretnie o tym modelu .

Oczywiście Krell ma swoje wady ale sonicznie to te wszystkie CD i nie tylko w cenie ok. 5 tys. pln za nowe to mogą mu tylko buty czyścić.

Wszystkich nie słuchałeś ;)

A co sądzę o Krellu już wiesz , zwłaszcza o wykonaniu i działaniu ...

OK , wyraziłem swoją opinię z którą nikt nie musi się zgadzać a kto i co z tym zrobi i na co wyda kasę , nie mój problem

Panowie, nikt tutaj nie jest ani głuchy ani nieosłuchany. Nazwijmy rzeczy po imieniu - to z czym mamy tu do czynienia można roboczo określić jako strategiczne planowanie odsprzedaży. Polega to na tym, że każdy sprzęt, jaki się aktualnie posiada należy profilaktycznie wychwalać przy okazji każdego swojego wpisu, nawet takiego, który dotyczy zupełnie innego tematu. Należy to robić również w wystawianych przez siebie ogłoszeniach sprzedaży innego sprzętu, jako ma się rozumieć naturalne uzupełnienie zestawu. Należy zawsze wyraźnie dawać czytelnikowi/rozmówcy do zrozumienia, że sprzęt o jakim mowa jest bezdyskusyjnym liderem, a wręcz objawieniem w danej kategorii cenowej. Przy kilku wpisach dziennie taka taktyka gwarantuje, że nie będzie żadnych problemów ze złapaniem kupca przy odsprzedaży któregokolwiek z posiadanych aktualnie urządzeń. Oczywiście natychmiast po tym jak gloryfikowany klocek zmieni właściciela, zostaje strącony z dotychczasowego piedestału, a jego miejsce w panteonie hiendu zajmuje nowy pretendent. Od tej pory o upadłym czempionie pisze się już tylko źle albo nic, bo królowa może być przecież tylko jedna. I tak to się kręci od klocka do klocka....

Nie słuchałem PD50, ale słyszałem kilka odtwarzaczy

ehh po co syf robić z wątku, skoro się nie słucha to się nie wypowiada, ale jak wiadomo na tym forum się po prostu inaczej nie da, po prostu ręce opadają i dlatego nie zakładam tematów związanych z audio bo nie ma sensu, najlepiej samemu jest uczyć się na błędach i kupować bez niczyjej pomocy, oczywiście są wyjątki że ktoś kompetentny jest wstanie doradzić podpartymi argumentami.

Jesteś handlarzem i handlujesz tymi starociami więc musisz naganiać . To całkiem zrozumiałe tyle że w tym przypadku podstaw z zrzutami do mnie brak.

Wiem, wiem. Liczylem na taka odpowiedz. To normalne na brak sensownych argumentow. Lepiej napisz ilu ludziom na forum wcisneles te modyfikowane NADy, ktore dorownuja integrom za kilka tysiecy gdzie sam uzywasz fabrycznego DENONA. Ile ich poszło? 10, 20, 30? Ilu swiezakom mozgi wyprales?

Ano miałem te stare , przepięknie wyglądające i wykonane odtwarzacze jak choćby kilka sztuk PD 9700 czy według mnie jeden z najładniejszych odtwarzaczy CD na świcie - PD75 Pioneera . Miałem też Krella KAV280CD ( swojego czasu kosztował około 20 000zł) i topowego NAIMa CDX ( 17 000zł ) .

Czyli to co napisalem. Worek Pioneera i tyle.

Mam PMA2020AE . Ty go nie miałeś i długo mieć nie będziesz więc co możesz o nim napisać ?

To fakt, nie mialem go dlatego nie zabieram glosu o urzadzeniach, ktore widzialem tylko na obrazku w przeciwienstwie do Ciebie.

?👈

ehh po co syf robić z wątku, skoro się nie słucha to się nie wypowiada, ale jak wiadomo na tym forum się po prostu inaczej nie da, po prostu ręce opadają i dlatego nie zakładam tematów związanych z audio bo nie ma sensu, najlepiej samemu jest uczyć się na błędach i kupować bez niczyjej pomocy, oczywiście są wyjątki że ktoś kompetentny jest wstanie doradzić podpartymi argumentami.

Nie jest możliwoscią przesłuchać wszystkiego, ale uwierz bądź przekonaj się sam cena naprawdę czyni cuda.

Panowie, nikt tutaj nie jest ani głuchy ani nieosłuchany. Nazwijmy rzeczy po imieniu - to z czym mamy tu do czynienia można roboczo określić jako strategiczne planowanie odsprzedaży. Polega to na tym, że każdy sprzęt, jaki się aktualnie posiada należy profilaktycznie wychwalać przy okazji każdego swojego wpisu, nawet takiego, który dotyczy zupełnie innego tematu. Należy to robić również w wystawianych przez siebie ogłoszeniach sprzedaży innego sprzętu, jako ma się rozumieć naturalne uzupełnienie zestawu. Należy zawsze wyraźnie dawać czytelnikowi/rozmówcy do zrozumienia, że sprzęt o jakim mowa jest bezdyskusyjnym liderem, a wręcz objawieniem w danej kategorii cenowej. Przy kilku wpisach dziennie taka taktyka gwarantuje, że nie będzie żadnych problemów ze złapaniem kupca przy odsprzedaży któregokolwiek z posiadanych aktualnie urządzeń. Oczywiście natychmiast po tym jak gloryfikowany klocek zmieni właściciela, zostaje strącony z dotychczasowego piedestału, a jego miejsce w panteonie hiendu zajmuje nowy pretendent. Od tej pory o upadłym czempionie pisze się już tylko źle albo nic, bo królowa może być przecież tylko jedna. I tak to się kręci od klocka do klocka....

chwalę Krella już po sprzedaży i nadal mile go wspominam.

Denona DCD720AE też nie miałeś , może będziesz miał jak się nieco " zestarzeje " w swojej ofercie .

Akurat mialem 710AE i zdanie swoje podtrzymuje nadal. A ty pochlap jeszcze kilka trafnych opinii na jego temat na forum jak do tej pory to moze go wkoncu sprzedarz, bo wala sie po Allegro od tygodni.

?👈

michal.pirat rozważ np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość rydz

(Konto usunięte)

Dajcie spokój ,gościu wyżej s.. jak d... ma !

Całą prawdę opisał Kolega > gonarek < post nr 42.

A np tego , założyciel tematu może brać z zawiązanymi oczyma , albo z zatkanymi uchlami , jakość / dżwięk. :)

http://allegro.pl/arcam-cd93-i4761192120.html

nie wiem jak gra twoj pma 790, ale jak ma sygnature podobna do pma1500ae to szukaj raczej cd grajacego bardziej lagodnie, analogowo. Sam kiedys mialem 1500ae, tak byl zachwalany w prasie wiec kupilem. Tez za bardzo nie wiedzialem co i jak wiec kupilem w ciemno cd densena zreszta dobrego sonicznie, tylko co z tego jak razem to gralo fatalnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.