Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do max 4000zł

DrDmx

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny maja grać z amplitunerem harmana 2550. Głównie w stereo.Mam wiele typów , wiele z nich nie moge przesłuchać ( Białystok ) Wyraźćie opinnie o tych kolumnach, może macie swoje ciekawe propozycje (Nie chce Kef,Elac).Moje typy to :

-Jbl Xti 80

-Cabasse Mt 222

-Paradigm Performance Legend v3

-B&W 603

-JmLab - Focal Chorus 714 S

-Paradigm Reference Studio 20 v 3

-Paradigm Phantom v.3

-Avance Dana 509

-Dali 6006

-Cabase Tabago Mt- 360

Czy H/k 675 jest lepszy od poprzednika??? Jak będzie współpracował z wyżej wymienionymi głośniami?

https://www.audiostereo.pl/topic/11562-kolumny-do-max-4000z%C5%82/
  • Redaktorzy

Z tych co słuchałem:

-Jbl Xti 80 - kawał basu, który trzeba dobrze złapać za pysk z podpięciem do HK nie powinieneś mieć problemu, bo mają jednego dystrybutora.

-B&W 603 - z budźetową elektroniką dla mnie porażka a do klocków z wyższej półki i tak bym ich nie podpiął.

-JmLab - Focal Chorus 714 S - wyeksponowana góra i jednostajny bas. Może w kombinacji lampowy preaamp i tranzystorowa końcówka to buy dobrze zagrało, ale ze wzmakami do 3 - 4 kzł dla mnie grało gorzej (i to o wiele) niż AA Hyperion

-Paradigm Reference Studio 20 v 3 - bardzo efektowny dźwięk, niestety po 2 godzinach miałem go dosyć. Kawał basu, rewelacyjny wykop.

-Dali 6006 - największy bas z ww stawki. Idealne do popu i rocka, choć potrzebują szybkiego wzmacniacza z dobrą wydajnością prądową.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

DrDmx

Zdecydowanie wybrałbym JBL lub Focal.Obydwie konstrukcje są bardzo ciekawe i w dodatku dobrze grają.

Bas w JBL zawsze był wyśmienity,głośnik potrzebuje trochę czasu na wygrzanie.

Dodałbym jeszcze bardzo dobrą przestrzenność w tym modelu.

Podobnie w Focalu,kapitalna scena,dobrej klasy wysokie i bas.Tutaj nie mogę się zgodzić z poprzednikiem.

Bas te Focale mają szybki i bardzo urozmaicony.Oczywiście nie wiem na czym Fr@ntz prowadził odsłuch i w jakim stopniu głośniki były wygrzane,stąd może występować nasza różnica w ocenach.

O pozostałych głośnikach nie piszę ponieważ za słabsze od JBLa i Focala.

• Redaktorzy

Hi

JMLaby słuchałem w kilku kombinacjach od końcówki Sudgena z pasywnym preampem po Marantza (integra 7200) i Denona (modelu nie pomnę)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Też myslałem cały czas o Xti, ale najpierw 100 ??? Tylko 16 m2 i Jbl Xti 100 - haha byłoby tylko dudnienie a bas byłby w przedpokoju.Jakoś nie jestem przekonany do Focali ,ale jak będe w Wuwu-a to ich odsłucham.

Do kina i stereo dobre będą napewno Phonary od P20s do P30. Tych pierwszych słuchałem i naprawdę są oki.Jeśli chodzi o JBL to słuchałem kiedyś Ti 1000 zabija basem podłogowce, dodam że to monitor kiedyś podobno wart około 9tys.zł.Teraz do kupienia za około 3tyszł.Świetne były by również Zollery Imagi. ale nie wiem czy za 4tys.zł są do dostania raczej nie.Paradimów nie lubie.Jeszcze może coś z Proacka studio 125.Z innych trudno powiedzieć ładne robi RLS w dobrej stolarce ale musi byc silny do nich wzmak.Niezłe będa też jakieś droższe awanse. Jest dość sporo dobrych kolumn, ale głównie monitorów bo podłogówki lubią być lipne i na dodatek drogie. Jak to ma być tylko do kina i od czasu do czasu w stereo to godne uwagi będa podłogówki Phonary p20s.Ale zakup preferowałbym raczej z drugiej ręki, można kupic droższe taniej i kasy jeszcze zostanie cosik.

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.