Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw kolumn do ONKYO TX-NR 414

gemis

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ to pierwszy mój post na forum, chciałem się przywitać :) Cześć! :)

Potrzebuję porady odnośnie zakupów.

Aktualnie posiadam amplituner Onkyo tx-nr 414 oraz podłączone do niego kolumny podstawkowe stereo Mission 702. Całość w pokoju 20m^2. Zestaw gra całkiem przyjemnie, jednakże chciałbym rozbudować owy zestaw. W 70% słucham muzyki (rock, jazz, czasem coś pokroju daft punk), w 30% filmy.

Zastanawiam się nad trzema opcjami (budżet 2000 PLN):

- Wymiana Missionów na coś innego? I tutaj bym bardzo prosił o poradę... Zostając przy stereo.

- Wymiana Missionów na zestaw 5.1 (chciałbym jednak zakosztować kina domowego ;) ) Jednakże jakość stereo musiałaby również być odpowiednia.

- Rozbudowa do 5.1 z Missionami w roli frontów ( nie mam miejsca na podłogówki ).

Czy ktoś byłby w stanie wskazać sensowną drogę? ;) Amplitunera nie zamierzam (na razie) wymieniać. Jego opcje streamingu sieciowego są bardzo przyjemne.

Wiem że to bardzo ogólne wymagania, ale przeglądając portale aukcyjne naprawdę można się pogubić.

Pozdrawiam serdecznie.

https://www.audiostereo.pl/topic/115624-zestaw-kolumn-do-onkyo-tx-nr-414/

Witaj,

moim zdaniem najlepszym wyborem byłby zakup zestawu 5.0 Indiana Line Nota 555 oraz ewentualnie dokupienie subwoofera. Połaczenie Onkyo z Indiana Line powinno Cię w pełni usatysfakcjonować pod względem brzmienia szczególnie w stereo.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czy ktoś byłby w stanie wskazać sensowną drogę? ;) Amplitunera nie zamierzam (na razie) wymieniać. Jego opcje streamingu sieciowego są bardzo przyjemne.

To wiele nie osiągniesz...

Z pewnością nie 5.1

702 to nie są złe kolumny. Nie wiem czy przy tym ampli warto dużo inwestować w lepsze stereo.

Zgadzam sie z przedmówcą. To najsłabszy model amplitunera pod względme mocy. Z słabszym 313 roznił się tylko siecią. Spróbuj pobawić się z dzielnikiem napięcia - koledzy tutaj na forum robili takie rzeczy, i zastosuj zewnętrzny wzmacniacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.