Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

rzeczonej firmy FMA

Kolejne nieporozumienie.

Jesteśmy w temacie wystawy, przeczytałem temat od początku, proszę to również uczynić, Kolega odnajdzie zasadnicze rozbieżności właśnie w stosunku do firmy FMA.

Do odczytania jest opinia że grał FMA następnie długo długo nic.

Wnioskuje więc, że to dźwięk wystawy, z czego zaraz leczy mnie Kolega Stasiop w jednym z swoich tu wpisów.

Poruszam sprawę FMA, gdyż ten producent stosuje ponadstandardowe niezwykle wyszukane rozwiązania techniczne, ma więc teoretycznie wszelkie podstawy ku temu, aby na wystawie pokazać się w pełnym blasku, o cenach tych elitarnych urządzeń nie muszę wspominać jak są wysokie.

Do tego to dość rzadki sprzęt w tej części świata, co utrudnia weryfikację i aktualizację wiedzy o realnej skuteczności stosowanych rozwiązań.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Do tego to dość rzadki sprzęt w tej części świata, co utrudnia weryfikację i aktualizację wiedzy o realnej skuteczności stosowanych rozwiązań.

A tak dokładniej to które to rozwiązania, tak konkretnie, chciałbyś zweryfikować i zaktualizować wiedzę o ich realnej skuteczności ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jesteśmy w temacie wystawy, przeczytałem temat od początku, proszę to również uczynić, Kolega odnajdzie zasadnicze rozbieżności właśnie w stosunku do firmy FMA.

Do odczytania jest opinia że grał FMA następnie długo długo nic.

Świat audio jest złożonym tematem prawie tak samo jak portal , na którym wszyscy możemy podziwiać Kolegi wpisy.

Proszę zatem poszerzyć horyzonty i poczytać np. opinie o urządzeniach w zakładce HIFI , w której również mamy temat poświęcony AS2014.

Odnoszę wrażenie graniczące z pewnością ,że po zapoznaniu się z treścią owej zakładki Kolega zweryfikuje swoje twierdzenia na temat odmienności opinii dot. konkretnego produktu jakim jest FMA.

Innymi słowy : Ilu odwiedzających tyle opinii na temat każdego z prezentowanych urządzeń na tej wystawie urządzeń ...

pozdr.

P.S.

Niestety nie byłem na tej wystawie co nie przeszkodziło mi umówić się z dystrybutorem na odsłuch urządzeń Robert Koda , które nawet nie grały na tej wystawie.

Pozostałych urządzeń albo już słuchałem albo nie leżą w kręgu moich zainteresowań ew. nie były reprezentowane na tej wystawie.

Jak grał system FMA nie wiem bo nie byłem na AS 2014

Proszę o powagę, przecież nie pytam Kolegi o ten fakt, ponieważ czytając ten temat od początku, Kolega już wcześniej udzielił informacji że na tegorocznej wystawie był nieobecny.

Proszę nie imputować mi intencji, które nie miały miejsca.

W mojej wypowiedzi do Kolegi zawarłem pytanie dotyczące FM Acoustics, lecz odpowiedzi oczekiwałem od tych z Kolegów, którzy czują się na siłach zdać wiążącą relację z aspektów i uwarunkowań tej prezentacji, wydawało mi się to oczywiste.

Ilu odwiedzających tyle opinii na temat każdego z prezentowanych urządzeń na tej wystawie urządzeń ..

Kolega stosuje uproszczenia.

Jeszcze raz wzywam do zachowania powagi, jesteśmy w zakładce hi end.

Czy to jest odpowiednie miejsce aby zapoznać się z wrażeniami z wystawy czy nie?

Czy forum audio stereo nie dysponuje osobami o neutralnym zweryfikowanym autorytecie, uniwersalnie wiarygodnymi, do tego dysponującymi doświadczeniem i dystansem, aby bez emocji napisać kilka zdań zamykających temat i rozwiać wątpliwości przekonującą argumentacją?

Organizator w pierwszym rzędzie powinien wiedzieć jak wypadli jego najzacniejsi goście !

tak konkretnie

Proszę niech Kolega się zdecyduje na jedną linię postępowania w stosunku do mojej osoby.

Kolego analogowy, proszę pamiętać, że to w pełni cyfrowa rewelacja. To tak jako ciekawostkę podaje.Nie dość, że wzmacniacz w klasie D to jeszcze w pełni cyfrowa obróbka DSP Room Perfect.

Iiiiii ??? To źle? Kolega słuchał czy tylko czyta z broszur lub z netu?

Bo ja słuchałem i dźwięk był znakomity jak napisałem.

Ty sly jak widzę chcesz tylko dzielić, tu pomiędzy analogowych i cyfrowych. Tych z klasą D i w pozostałych. Tych z korekcją akustyki pomieszczenia i tych bez.

Zacytuję z pamięci Pawlaka z tryptyku: "Polska nie dzieli się na kresowych i resztę, tylko mądrych i głupich". Twój wybór do których chcesz należeć.

pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość cybant

(Konto usunięte)

Proszę o powagę, przecież nie pytam Kolegi o ten fakt, ponieważ czytając ten temat od początku, Kolega już wcześniej udzielił informacji że na tegorocznej wystawie był nieobecny.

Proszę nie imputować mi intencji, które nie miały miejsca.

W mojej wypowiedzi do Kolegi zawarłem pytanie dotyczące FM Acoustics, lecz odpowiedzi oczekiwałem od tych z Kolegów, którzy czują się na siłach zdać wiążącą relację z aspektów i uwarunkowań tej prezentacji, wydawało mi się to oczywiste.

Kolega stosuje uproszczenia.

Jeszcze raz wzywam do zachowania powagi, jesteśmy w zakładce hi end.

Czy to jest odpowiednie miejsce aby zapoznać się z wrażeniami z wystawy czy nie?

Czy forum audio stereo nie dysponuje osobami o neutralnym zweryfikowanym autorytecie, uniwersalnie wiarygodnymi, do tego dysponującymi doświadczeniem i dystansem, aby bez emocji napisać kilka zdań zamykających temat i rozwiać wątpliwości przekonującą argumentacją?

Organizator w pierwszym rzędzie powinien wiedzieć jak wypadli jego najzacniejsi goście !

Proszę niech Kolega się zdecyduje na jedną linię postępowania w stosunku do mojej osoby.

Pozwolicie , że przyjmę jedną linię postępowania w stosunku do kolegi 747

Bardzo już koledze dziękujemy:))

Przepraszam , nie zamierzałem nikogo banować , ale nie mogłem już...zdzierżyć..;))

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Proszę niech Kolega się zdecyduje na jedną linię postępowania w stosunku do mojej osoby

Właśnie do tego zmierzam, chciałbym w końcu wiedzieć z kim mam do czynienia z fantastą posługującym się zakręconym (czytaj: niezrozumiałym) językiem piszącym posty tylko po to aby istnieć czy też ze specjalistą któremu nie obce są zagadnienia stricte techniczne, który usiłuje znaleźć na nurtujące go pytania odpowiedzi (tylko dlaczego zadaje takie pytania w gronie osób które deklarują brak wiedzy związanej z zagadnieniami ściśle technicznymi) a jeśli tak to moje pytanie które to dokładnie rozwiązania techniczne budzą w Tobie niepokój jest jak najbardziej uzasadnione.

Jak widzę w tym wątku nie doczekam się już odpowiedzi (chyba, że Kolega cybant zmieni zdanie).

Gość cybant

(Konto usunięte)

Właśnie do tego zmierzam, chciałbym w końcu wiedzieć z kim mam do czynienia z fantastą posługującym się zakręconym (czytaj: niezrozumiałym) językiem piszącym posty tylko po to aby istnieć czy też ze specjalistą któremu nie obce są zagadnienia stricte techniczne, który usiłuje znaleźć na nurtujące go pytania odpowiedzi (tylko dlaczego zadaje takie pytania w gronie osób które deklarują brak wiedzy związanej z zagadnieniami ściśle technicznymi) a jeśli tak to moje pytanie które to dokładnie rozwiązania techniczne budzą w Tobie niepokój jest jak najbardziej uzasadnione.

Kolega da już spokój , 747 nie odpowie...

Iiiiii ??? To źle? Kolega słuchał czy tylko czyta z broszur lub z netu?

Bo ja słuchałem i dźwięk był znakomity jak napisałem.

Ty sly jak widzę chcesz tylko dzielić, tu pomiędzy analogowych i cyfrowych. Tych z klasą D i w pozostałych. Tych z korekcją akustyki pomieszczenia i tych bez.

Zacytuję z pamięci Pawlaka z tryptyku: "Polska nie dzieli się na kresowych i resztę, tylko mądrych i głupich". Twój wybór do których chcesz należeć.

pozdro

Ależ to dobrze. Znam wzmacniacze Lyngdorfa, jakiś czas miałem Millenium. Znam też procesor z Room Perfect. Też miałem swój. Wiem o nim trochę. Zdanie o broszurze z netu zbyteczne. Mając u siebie znam te sprzety z pewnością lepiej niż kolega po chwilowym odsłuchu ns AS. Uważam, że graja dobrze i maja potencjał, ale tu na forum jest grono przeciwników cyfry. Stąd mój wpis, którego jak zwykle nie zrozumiałeś.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Każdy system z aktywną korekcją akustyki będzie miał znaczną przewagę nad klasycznym.

Pod warunkiem , że korekcja nie degraduje samego sygnału.

Cały czas zapominamy jak ważna jest akustyka pomieszczenia.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pod warunkiem , że korekcja nie degraduje samego sygnału.

Otóż to. Doświadczenia są różne, u Ciebie się to sprawdza, mam na myśli korekcję basu. Ale większość systemów opartych o aktywną korekcję, których słuchałem budziła we mnie pewne wątpliwości, jak chodzi o autentyczność dźwięku. Nie wiem jak to dokładnie opisać, ale miałem wrażenie jakby ktoś dokonał pewnych przesunięć fazowych w dźwięku. Koledzy się zapewne domyślają co mam na myśli.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tomek ,

Steinway jest oparty o aktywną korekcję akustyki pomieszczenia , to zupełnie coś innego.

System mierzy w czasie rzeczywistym( chyba) akustykę i koryguje pasmo.

Podobny system miał na wystawie Accuphase .

Odpada problem pomieszczenia , dlatego systemy z korekcją mogą grać w trudnych warunkach .

Niestety nie byłem na tej wystawie co nie przeszkodziło mi umówić się z dystrybutorem na odsłuch urządzeń Robert Koda , które nawet nie grały na tej wystawie.

Pozostałych urządzeń albo już słuchałem albo nie leżą w kręgu moich zainteresowań ew. nie były reprezentowane na tej wystawie.

Według mojej oceny masz jakieś wyobrażalne tylko dla samego siebie pojęcie nt. dobrego grania-jakieś wyimaginowane wręcz.

Wiesz czego szukasz?

Wiesz czego chcesz w audio?

Czy myślisz,że tylko wydawanie dużych pieniędzy na audio przyniesie dla Ciebie zadawalający brzmieniowo i akceptowalny wizualnie skutek?

Piszesz o lampkach w torze,a na ten temat masz małą wiedzę jeszcze ,a o praktyce nie wspomnę z szacunku.

Jestes miłym gawędziarzem-to niezaprzeczalne jest............a rusz tyłek i sie poświęć ze dwa tygodnie w roku dla audio-posłuchaj jak gra u innych.

Chciałbyś posłuchać to czego nie było.............tak wywnioskowałem z Twojego wpisu.

Szkoda ,że nie było klocków Robert Koda)

ps.

Jarek .............wydoroślej wreszcie

Przepraszam,ale może może jestem nudny-chociaż z dzwięku kontent do końca-biorąc realne warunki jakie posiadam do słuchania muzyki z prądu

Pozwolicie , że przyjmę jedną linię postępowania w stosunku do kolegi 747

Bardzo już koledze dziękujemy:))

Przepraszam , nie zamierzałem nikogo banować , ale nie mogłem już...zdzierżyć..;))

Nieładnie. Nikogo nie obraził ani nie wyzywał. Mogłeś przecież sobie pogadać na PW z tymi, których sam sobie wybierzesz.

Kolega 747 zabrać głosu już nie może, wiec do jego wiadomości FMA jak na hiend przystało zagrał swietnie, na swój sposób był jedyny w swoim rodzaju.

Czy był to dźwięk wystawy ?? Nie, nie był.

Dźwiękiem wystawy moim zdaniem był zestaw prezentowany przez Grobel Audio, pisze jednak o zestawie, w którym źródłem był gramofon a nie szpulak.

----------------------------------------------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ale jakie to były sprzęty z korekcją?

Jakiś starszy model Accuphase, oraz McIntosh MEN220 to z tych nowszych. A dawno temu czyli w pod koniec lat 90-tych też pamiętam, że nawet testowałem jakiś model u siebie w domu. Ale za Chrl nie pamiętam już co to było. Opisywali to w tamtejszym okresie w Sat-AV.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

I słusznie odbanowany, bo ja podzielam pogląd kolegów Jar1 oraz Bluemax... Tylko chyba zabrakło mi odwagi, żeby samemu to napisać jako pierwszy... Mógłbym oberwać cybantem po głowie;-)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Niemniej jak się urwie to ... ;-o

Dobrze Panowie czekamy zatem na odpowiedź Kolegi 747 na mój post (bo rzecz jest co najmniej frapująca), może w końcu dowiemy się co w trawie piszczy.

Wiele osób na tym forum miało okazję słyszeć dźwięk z cyfrowego źródła, który jednak odczuciowo wyprzedza dźwięk z czarnej płyty. Spójność, flow, odpowiednie nasycenie energią, brak artefaktów. No i przede wszystkim dynamika wyprzedzająca PCW. Technologia trudna, ale możliwa. 747 po prostu wam nie wierzy. Dzisiaj nie wierzy, ale może kiedyś uwierzy. Każdy wypowiedział już swoje zdanie, cała reszta jest zwykłym wykłócaniem się. Kolejna dyskusja o wyższości analogu nad cyfrą. Daj pan spokój...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.