Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Każda pomoc się przyda, żeby przekonać rocha, że pliki to przyszłość !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Uważam, że ten DAC (z transportem PS Audio) najlepiej z wszystkiego co słuchałem na AS (w Bristolu nie byłem) prezentował wokale. Po prostu magia. Barwa i naturalność wokalu najlepsza jaką w życiu słyszałem.

No to jesteś chyba jak ten samotny biały żagiel w dodatku płynący pod wiatr .... ;)

A rewolucja , którą zapowiadałeś udała się?

Ile kapci zostawili ludzie w tym enigmatycznym pokoju nr.715?

Już drugi raz zrzucasz winę za nieudaną prezentację na innych ludzi.

U mnie nie zagrało ci bo nie było odpowiedniej atmosfery,

Na AS bo "nie było ludu".

No cóż, do trzech razy sztuka.

22 listopada będzie u mnie odsłuch.

Może wtedy sie uda?

Ale muszą być koty w domu. Jeśli nie będzie kotów to się nie uda... :-) Koty przynoszą szczęście każdemu domowi. Japończycy w to wierzą i mają rację. Wersja na Polskę jest taka, że farci się przy prezentacjach... :-)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

oj tam, oj tam, przecież oni w tym lokalu konspiracyjnym nr.715 dopiero się namawiali gdzie ta rewolucja ma wybuchnąć (ale chyba nie doszli do porozumienia, zarówno w kwestii daty jak i miejsca),

jarku&ania

Czy wierzysz, że za pomocą jednego transportu PC zrobię dźwięk wystawy ? Gra cały system, pokój i .... nastawienie ludzi ;-) Jak się okazuje ludzie są jeszcze na etapie CD. Mało kto wie co to granie z plików ...

Ale grała konkurencja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie powiem, ładnie grała ... w cenie 5300 funtów.

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Gra cały system, pokój i .... nastawienie ludzi

No to co zawiodło: system, pokój czy nastawienie ludzi ?

Stawiam na nastawienie ludzi (po prostu nie dorośli do prezentowanej koncepcji) ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czy wierzysz, że za pomocą jednego transportu PC zrobię dźwięk wystawy ? Gra cały system, pokój i .... nastawienie ludzi ;-) Jak się okazuje ludzie są jeszcze na etapie CD. Mało kto wie co to granie z plików ...

Ale ja Ciebie rozumiem i wcale się nie dziwię ,że społeczeństwo jeszcze nie dorosło aby docenić rewolucyjne rozwiązania.

Uważam jednak ,że ewolucja jest lepsza od rewolucji - potwierdza to również historia ;)

Ale ja Ciebie rozumiem i wcale się nie dziwię ,że społeczeństwo jeszcze nie dorosło aby docenić rewolucyjne rozwiązania.

Uważam jednak ,że ewolucja jest lepsza od rewolucji - potwierdza to również historia ;)

Jarek podejrzewasz że Piopio też zetną na gilotynie jak Robespierra ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ale muszą być koty w domu.

Koty nawiedzające mój dom dość ostentacyjnie bojkotują wszystkie odsłuchy.

Za dużo ludzi, głośno, cały czas ktoś chce je głaskać a żarcia i tak ne przybywa od tego ; )

Jarek podejrzewasz że Piopio też zetną na gilotynie jak Robespierra ?

rafaell i rochu mają bardzo ostre języki ... być może ich krytyka zadziała jak gilotyna dla mojej idei ...

Moja idea jest taka, że transport jest ważniejszy od DAC-a.

W każdym razie w jakiś 80% ;-) Te 20% to różnice pomiędzy DAC-ami.

jarku&ania

Ale grała konkurencja:

Ukryta Zawartość

Nie powiem, ładnie grała ... w cenie 5300 funtów.

.........nie zrobisz-jeszcze wiele ci brakuje.Na pociechę powiem,że polska konkurencja w cenie x10-co najwyżej ładnie wygląda,grania to u nich nie było,a sądząc po reakcji na uwagi-oni tego nie słyszą.

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

.........nie zrobisz-jeszcze wiele ci brakuje.Na pociechę powiem,że polska konkurencja w cenie x10-co najwyżej ładnie wygląda,grania to u nich nie było,a sądząc po reakcji na uwagi-oni tego nie słyszą.

Napisałeś o Amare ? ;(

Weź mnie nie załamuj w nich cała nadzieja , że zacznę kroczyć jedynie słuszną drogą ...

triode

Ależ ja wiem, że nie zrobię dźwięku wystawy ! Nie mam takich ambicji ani możliwości ! Wiem ile mi brakuje ;-) Ja chciałbym tylko zapewnić dobre brzmienie "Kowalskiemu" w systemie do 30 tys.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Spotkałeś może Staszka na AS i zrobiliście razem słoik butaprenu ? ;)

(Staszek nie gniewaj się wiesz ,że Ciebie lubię ).

Gość vittorio

(Konto usunięte)

W każdym razie w jakiś 80% ;-) Te 20% to różnice pomiędzy DAC-ami.

Zatem na Twoim miejscu słuchałbym tylko transportów po jaką cholerę Ci te DAC'ki tylko widzę w mały problem, czego będziesz słuchał gdy nie będzie żadnych transportów (płyt chodnikowych) ?

Słoiki mieli oddzielne (ze względów higieny).

Napisałeś o Amare ? ;(

Weź mnie nie załamuj w nich cała nadzieja , że zacznę kroczyć jedynie słuszną drogą ...

..........transport wygląda w realu jak czek na 1000000usd,natomiast koniecznie trzeba go połączyć z czymś lepszym od tego co grało w pokoju.

Gdybym kupował oczami-kupiłbym transport Amare i nową listwę od Ennerr.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Spotkałeś może Staszka na AS i zrobiliście razem słoik butaprenu ? ;)

(Staszek nie gniewaj się wiesz ,że Ciebie lubię ).

A to Stasio nie wystawiał się w tym rolu z tą swoją - nazwy nie pomne - żyletką czy tam skalpelem?

<br />Ja chciałbym tylko zapewnić dobre brzmienie "Kowalskiemu" w systemie do 30 tys. <br />

No to wiem co to za najbogatsze nazwisko w Polsce :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

triode

Ależ ja wiem, że nie zrobię dźwięku wystawy ! Nie mam takich ambicji ani możliwości ! Wiem ile mi brakuje ;-) Ja chciałbym tylko zapewnić dobre brzmienie "Kowalskiemu" w systemie do 30 tys.

byłem w waszym pokoju kilka razy-pliki grały dobrze w jednej konfiguracji,nawet bas był akceptowalny.

.......a poza tym robisz dobrą kawę.....lol.....

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

..........transport wygląda w realu jak czek na 1000000usd,natomiast koniecznie trzeba go połączyć z czymś lepszym od tego co grało w pokoju.

Gdybym kupował oczami-kupiłbym transport Amare i nową listwę od Ennerr.

Niestety wygląd nie gra. Przekonałem się o tym na własne uszy.

A z czym grał ten transport i co było nie tak?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.