Skocz do zawartości
IGNORED

Monitorki do pokoju o wymiarze 4m2

Bukaj

Rekomendowane odpowiedzi

Znajdziesz takich jeszcze dziesiątki, ale to nie znaczy że będą godne uwagi. Może dozbieraj jeszcze kaski i wtedy dokonaj ponownego rozważenia opcji.

To jest jakaś propozycja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poczytaj o nich recenzje. BF z tyłu ale w tej kwocie będzie ci ciężko o coś innego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Bukaj widzę czytając Twoje posty ze nie masz do końca określonej koncepcji - kasa to jedno ale co chciałbys uzyskać jako efekt końcowy możesz określić jedynie słuchając kilku wybranych opcji , albo stojąc twardo przy opcji kwoty lub założenia ze kupuje bo są ładne , a pózniej sie zobaczy ( posłucha ).

Ja bym jednak pojechał posłuchać bo 2 tys to nie jest wcale tak mało na monitory . Oczywiście w kategoriach normalnego stereo - nie zachwalam moich Indian i nie chce ich sprzedać natomiast to było podejście kupie i sie zobaczy ale dałem za nie z przesyłka 900 zł wiec nie było strachu ze kasy nie odzyskam , natomiast grają znakomicie i wiem ze jak nie trafie na epos Epic1 w dobrej cenie to nie ma sensu zmieniać ( dla wyjaśnienia epos Epic słuchałem w q21 jak szukałem kolumn do głównego systemu stad wiem jak grają ) . Pomysl nad odsłuchem choć 2-3 przytoczonych tu kolumn i wtedy będzie łatwiej

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

• 3 tygodnie później...

A słyszał ktoś z kolegów jak grają Xavian Bonbonus? Wartę są zainteresowania? Nie wiem, ale wydaję mi się, że do mojego małego pokoiku kolumny typu Monitor Audio BX2, Dali Zensor będą za duże. Bas bedzie gdzieś uciekal.

Myślę że mogą być warte uwagi tym bardziej że bass reflex mają z przodu. Nie słyszałem ich ale myślę że bez problemu znajdziesz sklep w którym ci je wypożyczą.

Nie wiem, ale wydaję mi się, że do mojego małego pokoiku kolumny typu Monitor Audio BX2, będą za duże.

Za duże, mam takie w podobnym metrażu i sprzedaję, niestety to nie to (bas przytłacza, wszystko się zlewa). Zamiast nich wstawiłem za 1/3 ceny BX'ów stare Arcusy TS100 i gitara gra :)

.............nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by ciągle gonić go!

Za duże, mam takie w podobnym metrażu i sprzedaję, niestety to nie to (bas przytłacza, wszystko się zlewa). Zamiast nich wstawiłem za 1/3 ceny BX'ów stare Arcusy TS100 i gitara gra :)

Dziękuje kolego za odpowiedź, właśnie tak mi się wydawało, nawet nie wiem czy jest sens teraz brać pod uwagę Dali, Castle, Indiany.

Dziękuje kolego za odpowiedź, właśnie tak mi się wydawało, nawet nie wiem czy jest sens teraz brać pod uwagę Dali, Castle, Indiany.

hmmm....doczytałem, że masz 10m2, a w temacie było 4m2 i o takim pomieszczeniu, tak mniej więcej 2mx2m pisałem. W przypadku 10m2 może być znacznie lepiej, ale jak, tego nie jestem w stanie Ci powiedzieć, wpinałem swoje BX2 w metrażu 20m2 i było OK.

.............nie o to chodzi by złapać króliczka, ale by ciągle gonić go!

hmmm....doczytałem, że masz 10m2, a w temacie było 4m2 i o takim pomieszczeniu, tak mniej więcej 2mx2m pisałem. W przypadku 10m2 może być znacznie lepiej, ale jak, tego nie jestem w stanie Ci powiedzieć, wpinałem swoje BX2 w metrażu 20m2 i było OK.

Znaczy ja powiem tak, mój pokój ma ogólnie 10m2, nie licząc żadnych półek, biurek, łóżek. Tak że wszystkim to będzie miał mniej. Więc nie wiem jak z tymi kolumnami

dzwonisz do sklepu, wpłacasz kaucję na konto i wyślą ci kurierem. po paru dniach odsyłasz a kaska wraca na konto. wiele osób tak robi. koszty przesyłki ponosisz i tyle.

Mam taki sam metraż jak Ty. U mnie w 10mkw grają xaviany primissimy mk2. Konstrukcja zamknieta. Niestety niskiego basu tam nie uświadczysz ze względu na swoj charakter. Średnie i wysokie malina.

Może kolega napisać jak te monitorki grają basem? Chciałbym się trochę coś dowiedzieć na ich temat

Może kolega napisać jak te monitorki grają basem? Chciałbym się trochę coś dowiedzieć na ich temat

Niskiego basu ńie uświadczysz w tych monitorach. Do łupania sie nie nadają. Maja świetna średnice. Są dość neutralne.

• 2 tygodnie później...

Polecam B&W LM1 (miałem kiedyś, świetne) do tego sub B&W AS2 i będzie miło.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.