Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

w ostatnich latach Kk jako jedyny z instytucji zajął się tym problemem

Bo inne zajmowały się nim od zawsze. Nie tylko w ostatnich latach i na dodatek pod presją opinii publicznej.

Poważne badania pokazują że najczęściej do pedofilii dochodzi niestety w rodzinach

To nie są poważne badania tylko wykwity intelektu Michalika.

w tych porównaniach okazuje się Kk nie jest liderem a wyniki są zaskakujące;

Dla tych, którzy ustawiają badania tak, aby im potwierdziły z góry przyjęte wnioski nie powinny być zaskakujące.

To mądralo wykaż że ten bilans był od początku podawany jako całościowy

Nie było nigdzie napisane, że jest cząstkowy. Więc domyślnie był całościowy.

przecież nie uczestniczyłeś wtedy w tych rozmowach?

Napisałem już raz, że w bitwie pod Grunwaldem również nie uczestniczyłem, co nie przeszkadza mi posiadać wiedzę na jej temat.

I taki się dziwi że go nazywam kłamcą....

Powtarzam: obelgi pod moim adresem w ustach kogoś takiego jak Ty brzmią w moich uszach jak najpiękniejsza muzyka. Proszę o więcej. To mnie tylko utwierdza, że mam rację a Ty się miotasz w bezsilnej wściekłości.

""Poważne badania pokazują że najczęściej do pedofilii dochodzi niestety w rodzinach""

Poważne badania wykazują, że najwięcej ludzi umiera w łóżku.

Dla mnie pedofil obojętnie jakiej profesji, to po prostu zbrodniarz. To że za najgorszy i najgroźniejszy rodzaj stanowią księża i nauczyciele/wychowawcy wynika z wykorzystywania przez nich mandatu zaufania jakie z racji ich profesji otrzymali od społeczeństwa i Państwa. Adepci tych profesji powinni zatem być w szczególny sposób badani w kierunku wykrycia takich dewiacji podczas studiów. Ci którzy dopuścili się tej zbrodni natychmiast izolowani i poddani inwigilacji do końca swego życia.

A teraz sobie pogdybam.

Gdyby polskie Sądy równie niezawiśle i uczciwie skazywały za zbrodnie pedofilii księży jak pozostałych, a do tego, gdyby polski Kk natychmiast winnych tej zbrodni duchownych oddawał w ręce sprawiedliwości miast za wszelka cenę ukrywać, dane statystyczne oddawałyby wówczas prawdę o środowisku gdzie ta patologia występuje najczęściej.

Ale kościół kieruje się swoim prawem nazywanym boskim :-))))

W.

Włodku rozumiem że Twoje gdybanie-sugerowanie (by mocniej nie nazwać) to w imię tej Twojej "miłości bliźniego"? :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Adepci tych profesji powinni zatem być w szczególny sposób badani w kierunku wykrycia takich dewiacji podczas studiów.

Tego nie zawsze da się wykryć podczas studiów. Skłonność do pedofilii może się rozwinąć w sytuacji, kiedy dany osobnik ma łatwy dostęp do dzieci i młodzież, a nie potrafi inaczej zaspokoić popędu.

Włodku rozumiem że Twoje gdybanie-sugerowanie (by mocniej nie nazwać) to w imię tej Twojej "miłości bliźniego"? :)))

Jędrusiu najdroższy, co ma na litość boską krytyka potwierdzonego działania instytucji Kk w sprawie ukrywania zbrodni pedofilii przez cale wieki do czasów Benedykta z moją czy kogokolwiek miłością bliźniego?

Czy mam rozumieć, że Twoje pojęcie "miłości bliźniego" to zaniechanie wspominania tego i zapomnienie o krzywdzie milionów dzieci i ich rodzin? To również należałoby zapomnieć o zbrodniach faszyzmu, komunizmu, czy nie reagować na dzisiejszy terroryzm.

Zejdźże z ambony na ziemię Jędrusiu, bo naprawdę stajesz się niezrozumiałym dla świeckiego świata.

Włodku tam było o wiele więcej (pominąłeś wytknięty fakt sugerowania) niż sama uzasadniona krytyka, miej to na uwadze. :))

Cytat"w tych porównaniach okazuje się Kk nie jest liderem a wyniki są zaskakujące;"

Dla tych, którzy ustawiają badania tak, aby im potwierdziły z góry przyjęte wnioski nie powinny być zaskakujące.

Sugerujesz że coś zmanipulowałem?

Te badania (statystyki) były zdaje się dla rządu wykonane....ośmieszaj się dalej.

Edycja; Dla senatu podane przez Ministerstwo Sprawiedliwości, niewiele się więc pomyliłem. ;)

Nie było nigdzie napisane, że jest cząstkowy. Więc domyślnie był całościowy.

Tak, ale też było napisane wyraźnie co obejmował a nie była to całość.

Powtarzam: obelgi pod moim adresem w ustach kogoś takiego jak Ty brzmią w moich uszach jak najpiękniejsza muzyka. Proszę o więcej. To mnie tylko utwierdza, że mam rację a Ty się miotasz w bezsilnej wściekłości.

Powtarzam stwierdzenie faktu nie jest obelgą!

Czekam na to że udowodnisz swoją niewinność i dasz dowód na to że ja się mylę....nazwałeś mnie wiele razy obrońcą pedofilów (ja wiem że to kłamstwo) a żadnego dowodu na to nie dałeś....czekam, do tego czasu mam prawo nazwać Ciebie tak jak to uczyniłem.

Cytat

"Poważne badania pokazują że najczęściej do pedofilii dochodzi niestety w rodzinach.."

To nie są poważne badania tylko wykwity intelektu Michalika.

Kto molestuje w USA?

Przyjaciele rodziny - 28%

Wujkowie, kuzyni - 18%

Ojczymi - 12%

Bracia - 10%

Biologiczni ojcowie 10%

Przyjaciele matki dziecka - 9%

Dziadkowie, i dziadkowie-ojczymi - 7%

Obcy - 4%

Wg raportu W.F. Horn większość sprawców to kobiety

Wg raportu G.A.Rattray większość to mężczyźni, 85% to osoby znane rodzinie lub jej członkowie. 1/6 to inne dzieci.

Napisałem już raz, że w bitwie pod Grunwaldem również nie uczestniczyłem, co nie przeszkadza mi posiadać wiedzę na jej temat.

Słuszna uwaga, ale zauważ że jak będziesz o tej bitwie pisał bzdury znajdzie się wielu co ci to wytkną i zapytają skąd masz takie informacje....niestety nikt tu nie jest zainteresowany tym czy mnie pomawiasz czy nie i nikt nie zwróci ci uwagi że nie piszesz prawdy....choć już kiedyś Włodek ci to uświadamiał a Ty dalej swoje i mnie o bronienie pedofilów pomawiasz.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Dla senatu podane przez Ministerstwo Sprawiedliwości, niewiele się więc pomyliłem.

Gdzie na stanowisku wiceministra był do niedawna zatrudniony rejestrowany agent wiadomej instytucji. A i ministrem był gość z tej samej ferajny. To rzeczywiście są rzetelne i wiarygodne dane. Wiarygodne inaczej.

Powtarzam stwierdzenie faktu nie jest obelgą!

To, że Ty raczysz coś uważać za fakt nie znaczy, że nim jest.

Czekam na to że udowodnisz swoją niewinność

Co proszę??? JA mam udowadniać swoją niewinność??? Takie metody obowiązywały podczas przesłuchań w NKWD. Gratuluję wzorców myślenia i postępowania.

Kto molestuje w USA?

No patrz pan: na liście z ogóle nie ma kleru. Tylko dlaczego kilka diecezji w USA już poszło z torbami wypłacając odszkodowania z tego tytułu?

Podane przez Ciebie dane są tak samo wiarygodne, jak wszystkie które podajesz. I wiadomo z jakiego źródła pochodzą.

nikt nie zwróci ci uwagi że nie piszesz prawdy....

Widać piszę prawdę. Tylko Ty jeden uważasz inaczej.

A wg Ciebie?

Musi się spytać w wiadomej instytucji jakie jest Jego zdanie w przedmiotowej sprawie. Jak się dowie, to Ci odpisze.

Maju dnia 10.12.2014 - 11:50 napisał" Wg raportu W.F. Horn większość sprawców to kobiety

Wg raportu G.A.Rattray większość to mężczyźni"

A wg Ciebie?

Pytanie zadane po co?

Chcesz tym podważyć to co podałem?

Masz inny cytat:

"Sprawcy i ich ofiary

Wbrew powszechnym mniemaniom sprawcami większości nadużyć seksualnych nie są ludzie dziecku obcy – częściej są to członkowie rodziny, sąsiedzi, przyjaciele domu, nauczyciele i znajomi. Takie przypadki stanowią 75 - 80% ogółu. "

To czy kobiety czy mężczyźni nie ma znaczenia nie to zakwestionował Bobcat.

ten zaś kwestionuje wszystko co podam....zazwyczaj kłamiąc;

Podane przez Ciebie dane są tak samo wiarygodne, jak wszystkie które podajesz. I wiadomo z jakiego źródła pochodzą.

Służę "wiadomym" źródłami:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To rzeczywiście są rzetelne i wiarygodne dane. Wiarygodne inaczej.

No to przedstaw swoje....czekam.

Cytat Czekam na to że udowodnisz swoją niewinność....

Co proszę??? JA mam udowadniać swoją niewinność???

Cytując strzępki mojej wypowiedzi stwarzasz pozory że masz rację a jak jest naprawdę?

Czekam na to że udowodnisz swoją niewinność i dasz dowód na to że ja się mylę....nazwałeś mnie wiele razy obrońcą pedofilów (ja wiem że to kłamstwo) a żadnego dowodu na to nie dałeś....czekam, do tego czasu mam prawo nazwać Ciebie tak jak to uczyniłem.

Czekam więc nadal i manipulacja (udowodniona) nie pomoże ci nazwać czarne białym czy odwracać kota ogonem!

A może to ja mam udowodnić że nie broniłem pedofilów?!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wbrew powszechnym mniemaniom sprawcami większości nadużyć seksualnych nie są ludzie dziecku obcy

Wbrew powszechnym mniemaniom miejscem większości śmierci jest łóżko szpitalne, a najwięcej pieszych ginie na pasach. Dlaczego - a gdzie indziej mają ginąć? Gdyby sto procent pieszych przechodziło tylko po pasach, to najniebezpieczniejszym miejscem na drodze były by pasy.

Statystyka to magia.

>>Pytanie zadane po co? Chcesz tym podważyć to co podałem?>> Podałeś bezkrytycznie dwa sprzeczne wyniki rzekomych badań i nawet tego nie widzisz?

Pytanie zadane po co?

Chcesz tym podważyć to co podałem?

Widzisz @toptwenty? Nie wie co odpowiedzieć na proste pytanie. Instrukcje jeszcze nie nadeszły.

No to przedstaw swoje.

Były wielokrotnie przedstawiane, w kilku wątkach.

No patrz pan: na liście z ogóle nie ma kleru. Tylko dlaczego kilka diecezji w USA już poszło z torbami wypłacając odszkodowania z tego tytułu?

Tak sądzisz a to; "Obcy - 4%" nie uważasz że tu mogą się zmieścić?

Znasz do jakich wysokość odszkodowania te dochodziły?

Podałeś bezkrytycznie dwa sprzeczne wyniki rzekomych badań i nawet tego nie widzisz?

Podałem też dwa źródła które potwierdzają to co pisałem, a co do badań wyniki się różnią, nie znamy skali może to być przecież taki wynik;

- Wg raportu W.F. Horn większość sprawców to kobiety (50,1%)

- Wg raportu G.A.Rattray większość to mężczyźni (50,1%)

Taki błąd w badaniach pewnie dla Was jest niedopuszczalny.... :)))

Widzisz @toptwenty? Nie wie co odpowiedzieć na proste pytanie. Instrukcje jeszcze nie nadeszły.

Pudło!

Były wielokrotnie przedstawiane, w kilku wątkach.

Nie będziesz miał mi to jak widzę przedstawić, czekam więc dalej że to zrobisz....o ile to nie jest Twoja kolejne kłamstwo, bo gdyby tak było jak piszesz coś bym zapamiętał. ;(

Napisałeś dosłownie tak:

""Wg raportu W.F. Horn większość sprawców to kobiety Wg raportu G.A.Rattray większość to mężczyźni, 85% to osoby znane rodzinie lub jej członkowie. 1/6 to inne dzieci.""

Nie kładź się dzisiaj - najwięcej ludzi umiera w łóżku.

Kochani, po co te zmagania o statystyki. Pedofilem może być każdy. Tylko moralnie najobrzydliwszym są pedofile z kręgów ludzi mających uprzywilejowany dostęp do naszych dzieci z urzędu, a to właśnie są nauczyciele, wychowawcy, duchowni, katecheci, lekarze, i tych się szczególnie piętnuje, ponieważ uwodząc dziecko swym "autorytetem" uwiedli także nas rodziców i Państwo, które pieczę nad dziećmi im powierzyło.

Natomiast człowiek pedofil jest tylko cierpiącym na dewiacje seksualne osobnikiem, obojętnie czy członkiem rodziny, obcym dziecku, czy parający się dowolnym zawodem.

Może wydać się dziwnym, że o homoseksualistach duchownych obu płci jakoś nie robię zadymy? :-)

Otóż, po prostu uważam, że to ich sprawa jako dorosłych ludzi. To że życie klasztorne i seminaryjne sprzyja ich preferencjom, również nie stanowi problemu dla mnie, ani moich dzieci. A homoseksualizm jest główną dewiacją kleru, pedofilia to przy tym pryszczyk.

Jednak jak te wszystkie zboczenia powszechne wśród kleru maja się do "wartości" które głosi Kk, niech rozstrzygną sami Katolicy. No tak, wszak nie muszą. :-) Ksiądz na kazaniu powie szczerze, że to wszystko nieprawda i żadnych zboczeńców wśród nich niema, to wszystko oszczerstwa walczących z kościołem :-)))))

Miłej zabawy :-)

Włodek.

Tak sądzisz a to; "Obcy - 4%" nie uważasz że tu mogą się zmieścić?

Nie uważam.

Znasz do jakich wysokość odszkodowania te dochodziły?

Co to ma do rzeczy? Dokładne liczby musiałbym sprawdzić, wiem że to były gigantyczntyczne kwoty.

Pudło!

Teraz możesz tak napisać, otrzymawszy instrukcje pomiędzy 13:08 a 13:29.

Nie będziesz miał mi to jak widzę przedstawić, czekam więc dalej że to zrobisz....o ile to nie jest Twoja kolejne kłamstwo, bo gdyby tak było jak piszesz coś bym zapamiętał. ;(

Wiesz co zapomnieć. To duża zaleta dla etatowego funkcjonariusza frontu propagandowego.

Kochani, po co te zmagania o statystyki. Pedofilem może być każdy.

Też jestem za. W końcu 0,1 czy 30 procent, co za różnica. A że może być każdy, to niech i będzie. Tu też pełna zgoda :)

Panowie, Święta idą... Miejmy gest!

Też jestem za. W końcu 0,1 czy 30 procent, co za różnica. A że może być każdy, to niech i będzie. Tu też pełna zgoda :)

:-))) Daruś ty żartownisiu :-) Ale fakt, faktem. Każdy wyliczy sobie procenty adekwatnie dla własnych potrzeb :-) Nie zmieni to prawdy, że pedofile są również w Kk, czego on zawsze się wypierał i taił jak mógł, aż od naszych czasów.

Żadne Święta nie mają na to wpływu :-))

Serdeczności.

Włodek.

Zważywszy , że to w końcu nie Ciebie ksiądz w dzieciństwie zgwałcił !

PRAWDZIWI NASLADOWCY CHRYSTUSA nie są i nie mogę być pedofilami , takie rzeczy , to tylko w Kk (wesołowski)!

Jędrusiu najdroższy, co ma na litość boską krytyka potwierdzonego działania instytucji Kk w sprawie ukrywania zbrodni pedofilii przez cale wieki do czasów Benedykta z moją czy kogokolwiek miłością bliźniego?

Czy mam rozumieć, że Twoje pojęcie "miłości bliźniego" to zaniechanie wspominania tego i zapomnienie o krzywdzie milionów dzieci i ich rodzin? To również należałoby zapomnieć o zbrodniach faszyzmu, komunizmu, czy nie reagować na dzisiejszy terroryzm.

Zejdźże z ambony na ziemię Jędrusiu, bo naprawdę stajesz się niezrozumiałym dla świeckiego świata.

SZKLANECZKA !

Ależ Maju ,tak mocno i szczerze "KOCHAĆ BLIŹNICH ", to tylko potrafiła "Święta Inkwizycja" , gdzież Wlodkowi do niej !

Piotr

Ależ Maju ,tak mocno i szczerze "KOCHAĆ BLIŹNICH ", to tylko potrafiła "Święta Inkwizycja" , gdzież Wlodkowi do niej !

Niestety niektórzy mylą pojęcie miłości bliźniego ze ślepą, bezrozumną afirmacją i potakiwaniem.

Niestety niektórzy mylą pojęcie miłości bliźniego ze ślepą, bezrozumną afirmacją i potakiwaniem.

Ba , w swej indolencji moralnej (to by ich nawet tłumaczyło ) nie zdają sobie sprawy, że nienawiść do zła , nie jest tożsama z nienawiścią do bliźniego , o czym mówi PŚ , w którym czytamy :"Wy , którzy miłujecie dobro , miejcie w nienawiści zło", a nie bliźnich.

Zresztą , Maju zdążył mnie już przyzwyczaić, że "dobre imię kk" jest dlań ważniejsze, niźli skrzywdzone przez zdemoralizowany kler -nasze dzieci.

Ups.. Czyżbyś sugerował niepokalane poczęcie Andrzeja? :-)))

Niepokalane poczęciny Andrzeja ?!

Włodku , mam nadzieję , że nie walczymy z Bogiem i Jego "instrumentami"?

Piotr

Stop największemu szwindlowi w dziejch:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maju dnia 10.12.2014 - 13:29 napisał

"Tak sądzisz a to; "Obcy - 4%" nie uważasz że tu mogą się zmieścić?"

Nie uważam.

Jak zwykle wbrew faktom.

Ogłoszony w 2004 roku raport episkopatu Stanów Zjednoczonych, opisujący lata 1950-2002, podaje liczbę 4392 księży podejrzanych o molestowanie, których ofiarą miało paść 10667 nieletnich (poniżej 18 lat)[119]. Stanowi to 4% amerykańskich księży działający w tamtym okresie....Zarzuty molestowania uznano za uzasadnione w 4570 przypadkach...

Ukryta Zawartość

"W 2001 w USA ok. 903 tys. dzieci było ofiarami nadużyć, z tego 10% czyli około 90 tys. było wykorzystywanych seksualnie.

(Na postawie Narodowego Systemu Danych "Child Maltreatment 2001: Summary of Key Findings", National Adoption Information Clearinghouse, Kwiecień 2003)"

Ukryta Zawartość

Teraz sobie policz w ciągu ok. 50 lat - 4570 przypadków (księża) a w ciągu jednego roku mamy w USA 90 tyś.

Ja dalej uważam że się zmieści.

Cytat"Znasz do jakich wysokość odszkodowania te dochodziły?"

Co to ma do rzeczy? Dokładne liczby musiałbym sprawdzić, wiem że to były gigantyczntyczne kwoty.

Dobrze słyszałeś może nie aż tak "gigantyczne" jak napisałeś, ale owszem olbrzymie, dochodzące do miliona dolarów, niezła sumka co? I niezły biznes dla adwokatów.... ;)

Możesz sobie znów wyliczyć ile przypadków wystarczy by "diecezje poszły z torbami"...to w odpowiedzi na pytanie "co to ma do rzeczy?".

Cytat "Pudło!"

Teraz możesz tak napisać, otrzymawszy instrukcje pomiędzy 13:08 a 13:29.

Skoro uważasz że 21 minut na odpowiedź to tak dużo....ciesz się że masz nową okazję mnie pomówić.

Cytat "Nie będziesz miał mi to jak widzę przedstawić, czekam więc dalej że to zrobisz....o ile to nie jest Twoja kolejne kłamstwo, bo gdyby tak było jak piszesz coś bym zapamiętał. ;("

Wiesz co zapomnieć. To duża zaleta dla etatowego funkcjonariusza frontu propagandowego.

A ty wiesz jak swoje kłamstwa ubrać w kolejne pomówienie, a sądząc z tego co piszesz nie ma szans na to byś do dyskusji coś wniósł merytorycznie, to logiczne skoro mamy wierzyć ci na słowo w sprawie danych o pedofilii czy podważania mojej wiarygodności nazywając mnie bez żadnego udokumentowanego dowodu na to "obrońcą pedofilów".

Moje prośby byś to uczynił masz gdzieś, jesteś zwykłym forumowym krętaczem jakich tu w tym temacie wielu! ;(

Kochani, po co te zmagania o statystyki.

Włodku nie wiesz?

Chyba słyszałeś że "diabeł tkwi w szczegółach"..... :)))

Może wydać się dziwnym, że o homoseksualistach duchownych obu płci jakoś nie robię zadymy?
A homoseksualizm jest główną dewiacją kleru, pedofilia to przy tym pryszczyk.

Czyli co wg. Ciebie w tych 30% się nie mieszczą?

Pogadasz o tych szczegółach? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zresztą , Maju zdążył mnie już przyzwyczaić, że "dobre imię kk" jest dlań ważniejsze, niźli skrzywdzone przez zdemoralizowany kler -nasze dzieci.
....nie zdają sobie sprawy, że nienawiść do zła , nie jest tożsama z nienawiścią do bliźniego...

A ty podobnie jak Bobcat do tego że pomawiasz i piszesz o mnie brednie. ;(

Zważywszy , że to w końcu nie Ciebie ksiądz w dzieciństwie zgwałcił !

Piotrusiu zaniepokoiłeś mnie tym wpisem.....nie sugerujesz chyba że....nie, nie to chyba niemożliwe, ale sądząc po Twoim wcześniejszym bezrefleksyjnym zaangażowaniu w temat to by wiele wyjaśniało....rozwiej moje wątpliwości proszę. ;(

Ogłoszony w 2004 roku raport episkopatu Stanów Zjednoczonych, opisujący lata 1950-2002, podaje liczbę 4392 księży podejrzanych o molestowanie, których ofiarą miało paść 10667 nieletnich (poniżej 18 lat)[119]. Stanowi to 4% amerykańskich księży działający w tamtym okresie....Zarzuty molestowania uznano za uzasadnione w 4570 przypadkach...

Ukryta Zawartość

"W 2001 w USA ok. 903 tys. dzieci było ofiarami nadużyć, z tego 10% czyli około 90 tys. było wykorzystywanych seksualnie.

(Na postawie Narodowego Systemu Danych "Child Maltreatment 2001: Summary of Key Findings", National Adoption Information Clearinghouse, Kwiecień 200

Teraz sobie policz w ciągu ok. 50 lat - 4570 przypadków (księża) a w ciągu jednego roku mamy w USA 90 tyś.

No tak... Jedyne źródło wiarygodnej informacji dla Ciebie. Dane episkopatu.

Zwracam uwagę na niespójność danych. 4392 oskarżonych księży, zaraz potem 4570 przypadków.

I niezły biznes dla adwokatów.

To jedyne co Cię boli? Sprawców tych przestępstw i ich ofiary już nie dostrzegasz?

A ty podobnie jak Bobcat do tego że pomawiasz i piszesz o mnie brednie.

Niestety to nie są brednie, ani pomówienia. Każdym swoim wpisem dowodzisz, że @Vlado napisał prawdę.

Ukryta Zawartość

A ty że kręcisz...no to od początku;

No tak... Jedyne źródło wiarygodnej informacji dla Ciebie. Dane episkopatu.

Podaj te "lepsze" Twoje, wciąż czekam.

Zwracam uwagę na niespójność danych. 4392 oskarżonych księży, zaraz potem 4570 przypadków.

Widzę poniosła Ciebie fantazja?

Czytałeś całość z linku?

Pomyliłeś księży pedofilów z ich ofiarami.

To jedyne co Cię boli? Sprawców tych przestępstw i ich ofiary już nie dostrzegasz?

Znowu insynuacje....a dane o ich liczbie kto podał?

Ps. Tym razem odpisałem w 13 minut znów napiszesz "Teraz możesz tak napisać, otrzymawszy instrukcje pomiędzy....itd."....ile poczekamy na Twoją odpowiedź, szybciej dostajesz instrukcje? :))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.