Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko Ci się tak wydaje.

Marny, wiem i musi Ci to wystarczyć.

Nie mędrkuj tylko poczytaj co ci napisałem. Może zrozumiesz, może.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

[...]....nie podniecaj się rewelacjami Hartmana w Twojej głowie też 400 (399) pedofilów się zalęgło? [...]

Ja się nie podniecam :)

Jedynie szanuję fakty. A wypowiedź Franciszka była jednoznaczna:

About two percent of Roman Catholic clerics are sexual abusers, an Italian newspaper on Sunday quoted Pope Francis as saying, adding that the pontiff considered the crime "a leprosy in our house".

But the Vatican issued a statement saying some parts of a long article in the left-leaning La Repubblica were not accurate, including one that quoted the pope as saying that there were cardinals among the abusers.]

Całość:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak podaje REUTERS, urzędasy z kurii rzymskiej oczywiście zaraz próbowali podważać tę wypowiedź, ale jakoś niespecjalnie to się udało :)

Nie przypuszczam, by tak poważna agencja jak Reuters przeinaczyła papieską wypowiedź. Reszta jest statystyką. Owe dwa procent przy naszej polskiej populacji księży i zakonników daje właśnie owe ok. 400 potencjalnych zboczeńców.

Jak na asystenta kościelnego słabo się wysilasz :)

Ukryta Zawartość

.....wypowiedź Franciszka była jednoznaczna

No tak jednoznaczna....wyjaśnij w takim razie to;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Reuters o tym wspomniał. Kurialiści szybciutko ocenzurowali szefa, by złagodzić kwestie niewygodne dla hierarchii (która woli zamiatać pod dywan - patrz casus zboczeńca wesołowskiego).

Zresztą nie tylko pedofilia jest sprawą niewygodną dla kurialistów, także sprawa przekrętów finansowych na ogromną skalę (Reuters też o tym wspomina).

Jak na razie to ludzie tobie bliżsi ideologicznie są zamieszani bądź wprost dokonują aktów przemocy wobec katolików, przykłady w naszym kraju przyniosły ostatnie dni....dość tego pomawiania i demagogii!

Jakie przykłady z ostatnich dni ( liczba mnoga) !!!!? Skąd wiesz co się tam naprawdę stało w Gościu Niedzielnym? Gdy bronisz pedofili w sukienkach, swoich braci, żądasz dowodów, aż do Sądu Najwyższego i kasacji, a w tym przypadku choć gówno wiesz, już ciskasz wyrokami? :-))))) Napisać o tobie faryzeusz, hipokryta to mało.

Ależ ty chłopie sadzisz pierdoły. We łbie ci się już przestawiło. Juz się utożsamiasz z ofiarami wśród katolików, których nie ma. To trzeba leczyć, w zamknięciu pod okiem lekarzy specjalistów, najlepiej lobotomią. Czy do twojego durnego łba nie dociera, że to ortodoksyjni wyznawcy wiary zabijają w imię swojej religii, swojego Boga?

To jest pomówienie, to jest demagogia?

Jesteś nienormalny pajacu.

No tak jednoznaczna....wyjaśnij w takim razie to;

Ukryta Zawartość

Coś za często prostujecie swoje wypowiedzi. Nie potraficie wyrazić się w sposób przejrzysty? Przewrotny Michalik też prostował i co mu z tego wyszło? Poszedł w odstawkę choć dalej łazi w złocie.

Ukryta Zawartość

Sittek miarkuj słowa, jak chcesz tu pisać pisz prawdę i wyzbądź się w stosunku do mnie chamstwa!

Rozumiem że profanowanie naszych świętości nie jest dla ciebie aktem przemocy wobec nas, ale faktem jest że katolicy są i byli ofiarami ideologi na razie tylko z nazwy innej niż ty reprezentujesz.

Jak na asystenta kościelnego słabo się wysilasz

Wszystkie media podały newsa o dwóch procentach nie sprawdzając i nie dopytując u źródła skąd ta rozbieżność....wiemy że media lubią powtarzać coś co wydaje się sensacyjne, wystarczy powołać się na źródło....jakie jest to źródło każdy rozsądny widzi.

Reuters o tym wspomniał. Kurialiści szybciutko ocenzurowali szefa, by złagodzić kwestie niewygodne dla hierarchii....

No tak szef jako nieomylny pomylić się nie może....ciekawe że tu omylności papieża nie kwestionujecie. :)))

Watykan podaje 0.2% a papież wie lepiej bo podał 2%. ;)

Tylko w tym wszystkim roli 90 letniego redaktora który tak zaufał swojej pamięci że nie musi notować (nagrywać) wywiadu nie musi nie zauważasz?

No tak nie podważysz źródeł swoich rewelacji! :)))

"Wielu z moich współpracowników, którzy walczą z pedofilią uspokojali mnie podając wiarygodne statystyki, które mówią, że poziom pedofilii w Kościele jest około dwóch procent..."

To niby miał powiedzieć papież....to wszystko jasne sklerotyczny 90 letni dziennikarz pomylił te dane....kilka miesięcy wcześniej Watykan podał że pedofilia to 0.2%, dlaczego mieliby "uspokajać" papieża 10 razy zawyżonymi danymi?? ;)

Ps. No ale to nie dziwi jak 90 letni ateista, naczelny lewackiego pisma pisze artykuł z kilku spotkań (ostatnia godzinna) z papieżem z pamięci. :)))))

Jak podaje REUTERS....

Muszę jednak przyznać że to najbardziej rzetelna informacja dotycząca tej sprawy....inne media nie siliły się by zabezpieczyć się pisząc jak się sprawy miały i nie podawały wszystkich towarzyszących temu faktów....choć tak naprawdę to i tu powoływanie się na "La Repubblica" nie zwalnia z szukania i dochodzenia prawdy.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak na razie to ludzie tobie bliżsi ideologicznie są zamieszani bądź wprost dokonują aktów przemocy wobec katolików, przykłady w naszym kraju przyniosły ostatnie dni....dość tego pomawiania i demagogii!

Każdy dobry, byle ich w dziele wspomoże... A dzieło przecież ich światłe.

A każdy kto coś im to wskaże jest nienormalnym pajacem...."światli" oni są nie da się ukryć. ;(

Coś w tym stylu:

We łbie ci się już przestawiło. Juz się utożsamiasz z ofiarami wśród katolików, których nie ma. To trzeba leczyć, w zamknięciu pod okiem lekarzy specjalistów, najlepiej lobotomią. Czy do twojego durnego łba nie dociera, że to ortodoksyjni wyznawcy wiary zabijają w imię swojej religii, swojego Boga?

To jest pomówienie, to jest demagogia?

Jesteś nienormalny pajacu.

Właśnie o tym pisałem... :))

stawiam piwo dla maju

Przegrałeś, czekam na piwo...sprawdź wpisy od 24 do 27 ub. miesiąca. (str 34)

Nie pomyliłeś wierzących z terrorystami?

O wyznaniu nie wspomnę

W imię swojej wiary za takie słowa oni ucięliby tobie łeb, i to na wizji w czasie największej oglądalności.

Poza tym dlaczego twoja wiara i twój Bóg mają być lepsze o ich wiary i ich Mahometa? Dlaczego się wywyższasz i upokarzasz innych wierzących?Czy twój Bóg tak cię nauczał, czy raczej idziesz śladem myśli Kościoła?

Sittek nadal mylisz wierzących z terrorystami.

A co skłoniło ciebie do wyciągnięcia wniosku że się wywyższam....przecież prawdziwie wierzący w Mahometa od terrorystów tez się odcinają...nie wiedziałes o tym? ;)

Przegrałeś, czekam na piwo...sprawdź wpisy od 24 do 27 ub. miesiąca. (str 34)

coś przekombinowałeś dziadku :)

piszę dziś i oferta jest od dziś

ale nie masz szans

więc

cóż

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Sittek miarkuj słowa, jak chcesz tu pisać pisz prawdę i wyzbądź się w stosunku do mnie chamstwa!

Rozumiem że profanowanie naszych świętości nie jest dla ciebie aktem przemocy wobec nas, ale faktem jest że katolicy są i byli ofiarami ideologi na razie tylko z nazwy innej niż ty reprezentujesz.

Żeby się dowartościować zaraz sobie pewnie wmówisz, że w trakcie tego naszego antykatolickiego zamachu terrorystycznego życie utraciła cała redakcja Gościa czy jak tam się ta bulwarówka nazywa :-)))) Tylko na razie dla dobra wiary o tym się nie mówi :-))))))))))))

Demagogów i hipokrytów nie darzę szacunkiem. Będąc takim musisz być na to przygotowany. Jeśli nie potrafisz to rzuć to w cholerę i zajmij się pieleniem ogródków. :-)))

.przecież prawdziwie wierzący w Mahometa od terrorystów tez się odcinają...nie wiedziałes o tym? ;)

Tak jak wy zaciekle walczycie z pedofilią w swoim Kościele katolickim :-)))) buahahahaha

Zresztą, sam piszesz i wciskasz nam identyczne bzdety o miłości do każdego człowieka, więc co innego mieli napisać?

Niejaki Z. Cyba był dobrze "przygotowany"? ;)

Pewnie lepiej....stąd i skutek niektórych zadowalający. ;(

coś przekombinowałeś dziadku :)

piszę dziś i oferta jest od dziś ale nie masz szans

więc cóż

Dziecko drogie (wnuków nie mam) nie licz na to że zostawię Was samych z manipulatorami....to wszystko dla Twojego dobra. :))))

Jak oferta będzie ważna nadal to przyjdzie taki czas że ci to przypomnę, lubię piwo! :)

Maju dnia 08.01.2015 - 13:25 napisał"....przecież prawdziwie wierzący w Mahometa od terrorystów tez się odcinają...nie wiedziałes o tym? ;)"

Tak jak wy zaciekle walczycie z pedofilią w swoim Kościele katolickim :-)))) buahahahaha

Zresztą, sam piszesz i wciskasz nam identyczne bzdety o miłości do każdego człowieka, więc co innego mieli napisać?

Śmiech cokolwiek pusty sądząc po tym co dzisiaj napisałem na poprzedniej stronie....insynuujesz w swoim zwyczaju, cóż ci pozostało gdy argumentów coraz mniej.

Zauważ że teraz prawdziwych wyznawców Mahometa obrażasz....ale ty tak masz że na równi traktujesz winnych i skrajnie niewinnych wierzących. ;(

Zauważ że teraz prawdziwych wyznawców Mahometa obrażasz....ale ty tak masz że na równi traktujesz winnych i skrajnie niewinnych wierzących. ;(

Ja wszystkich ortodoksów mam głęboko i bez poważania w dupie. Na podstawie jakich przesłanek uważasz co niektórych jako skrajnie niewinnych? Masz jakieś swoje dane statystyczne? :-))))))) Oszołomów należy się wystrzegać, bo nigdy nie wiadomo kiedy przejdą na ciemną stronę.

nie licz na to że zostawię Was samych z manipulatorami....to wszystko dla Twojego dobra. :))))

Dostaniesz polecenie z góry to zwiniesz manatki, aż koloratka spadnie, ale na razie faktycznie, trzeba co robić? Wiarę trzeba krzewić. Co z tego że na siłę i bez żadnych wyników, co z tego że ciągle według tego samego nieskutecznego schematu? Służba nie drużba, trzeba siedzieć aż góra zwolni.

Śmiech cokolwiek pusty sądząc po tym co dzisiaj napisałem na poprzedniej stronie....

A co napisałeś, bo nic mądrego i merytorycznego nie kojarzę? Drażni cie mój śmiech i humorek? A co myślisz, że tylko tobie wolno szczerzyć zęby? :-)))))))

Kolejny zamach we Francji. Kolejny dowód do czego prowadzi skrajny, ortodoksyjny fundamentalizm religijny. I do czego prowadzi pobłażanie dla wyznawców tegoż. Stale obecni w tym wątku załgani dyżurni propagandziści tego nie zrozumieją.

USA w Afganistanie udowodniły, że najbardziej skutecznymi argumentami w rozmowie z fundamentalistami religijnymi są drony i bombowce B-52. Fanatycy innych argumentów nie rozumieją.

W geście "wdzięczności" Francuzi obrzucili meczet granatami.

A co napisałeś, bo nic mądrego i merytorycznego nie kojarzę?

Nie było, nie ma i nie będzie. Nie oczekuj.

~punkers : Religia jest złem i powinna być zabroniona. Ortodoksja zawsze się pojawi, w każdej religii, i będzie zawsze prowadzić do przemocy. Wystarczy spojrzeć na fora internetowe, ile jest tam przemocy !!!! Wszelkie wojny między narodami miały swą przyczynę w religii. Pedofilia i korupcja drąży katolicki kościół, muzułmanie są gotowi w każdej chwili zginąć za swojego Boga, to nie jest normalne, zawsze będzie prowadzić do patologii. Jest już za późno, ale walczyć trzeba do końca.

Paradoksalnie jednym ze środków obrony, poza możliwością wypierdzielenia ortodoksów z Europy jest stanowcze działanie katolików. Niech się wykażą w dobrej sprawie. Co by nie gadać, wole ich, niż tych zaturbanionych brodatych oszołomów.

No i wszyscy ruszyli z roboty ..... :-)

Paradoksalnie jednym ze środków obrony, poza możliwością wypierdzielenia ortodoksów z Europy

Paradoksalnie kraje Europy mają teraz problem na własną prośbę. Nawpuszczali tej hołoty, ze swoich byłych kolonii, ale nie tylko. Wszystko w imię "poprawności politycznej" i "pomocy tym głodującym biedakom". Nadali im obywatelstwo i dali paszporty. I teraz nie bardzo wiadomo co z tym zrobić. Tamci ochoczo zaczęli sprowadzać żony, szwagrów, krewnych i pociotków. Towarzystwo zaczęło się (już na miejscu, w Europie) mnożyć jak króliki.

Obecnie (poniewczasie) uzmysłowili sobie, że to był błąd. Chcąc tamtym pomóc - niepotrzebnie nadawali obywatelstwo. Wystarczyło dać wizę w prawem pracy na określony przedział czasu, bez możliwości jej przedłużenia i bez prawa sprowadzania rodziny.

Teraz faktycznie drapią się w głowę co z tym fantem zrobić. A potem zdziwka że ugrupowania skrajne (np. pani Le Pen) mają coraz szersze poparcie.

sittek dnia 08.01.2015 - 14:29 napisał "A co napisałeś, bo nic mądrego i merytorycznego nie kojarzę?"

Nie było, nie ma i nie będzie. Nie oczekuj.

Zawierz Bobcatowi on wie najlepiej nawet gdy nic nie wie na ten temat bo przecież raczej nie może stosując w stosunku do mnie funkcję ignoruj. :)))

Widzę jak fundamentalizm antykatolicki znajduje sobie wroga w postaci wykreowanych w ich umysłach ortodoksów katolickich zdolnych do walki w tymi z innych religii - chcą pewnie zdelegalizować wszelkie religie tylko brakuje argumentów. ;)

Chyba nie doczekam się odpowiedzi.

Nie doczekasz się. Etatowi funkcjonariusze i aparatczycy frontu propagandowego są tutaj służbowo nie po to aby komukolwiek udzielać odpowiedzi. Są wyłącznie aby prezentować jedynie słuszny punkt widzenia i bronić interesów swoich mocodawców.

Uderz w stół.... ;)

@ Xymox drugi

Rozumiem że zrozumiałeś że nie piszemy tu o Bogu, ale dlaczego manipulujesz pisząc że nie wiem co napisać?

Oczekujesz odpowiedzi na pytanie tyle tylko że zadałeś je nieodpowiedniej osobie....nie mam zamiaru tłumaczyć "zbłąkanym owieczkom" czegoś co ich tak naprawdę nie interesuje a pytania zadają tylko po to by wykazać że mam tu rzekomą misję do wykonania.

@ Xymox drugi

Rozumiem że zrozumiałeś że nie piszemy tu o Bogu, ale dlaczego manipulujesz pisząc że nie wiem co napisać?

.

Przeczytałeś chociaż moje ostatnie pytanie??

.nie mam zamiaru tłumaczyć "zbłąkanym owieczkom" czegoś co ich tak naprawdę nie interesuje a pytania zadają tylko po to by wykazać że mam tu rzekomą misję do wykonania.

Tradycyjnie bolą cię najprostsze pytania.

Nie ma bardziej "zbłąkanej owcy"(a może barana)niż Ty.Ja jestem od dawna na właściwej ścieżce.I całe szczęście że kraj idzie pomału w dobrą stronę a takie naiwne dinozaury odejdą tam gdzie ich miejsce.

Przeczytałeś chociaż moje ostatnie pytanie??

Zrozum człowieka. Pytanie wykracza poza "gotowca" z odpowiedziami, jakie dostał z wydziału propagandy wiadomej instytucji. Postawiłeś gościa ambarasującej sytuacji, gdyż nie wie co napisać i czeka na wytyczne. Do tego czasu będzie kluczył, grał na czas i wekslował rozmowę na boczne tory.

Paradoksalnie kraje Europy mają teraz problem na własną prośbę. Nawpuszczali tej hołoty, ze swoich byłych kolonii, ale nie tylko. Wszystko w imię "poprawności politycznej" i "pomocy tym głodującym biedakom". Nadali im obywatelstwo i dali paszporty. I teraz nie bardzo wiadomo co z tym zrobić. Tamci ochoczo zaczęli sprowadzać żony, szwagrów, krewnych i pociotków. Towarzystwo zaczęło się (już na miejscu, w Europie) mnożyć jak króliki.

Obecnie (poniewczasie) uzmysłowili sobie, że to był błąd. Chcąc tamtym pomóc - niepotrzebnie nadawali obywatelstwo. Wystarczyło dać wizę w prawem pracy na określony przedział czasu, bez możliwości jej przedłużenia i bez prawa sprowadzania rodziny.

Teraz faktycznie drapią się w głowę co z tym fantem zrobić. A potem zdziwka że ugrupowania skrajne (np. pani Le Pen) mają coraz szersze poparcie.

Cześć z tych krajów, wycięło w pień na czarnym lądzie za swojego czasu, więcej czarnoskórych ludzi, niż obecnie liczą sobie mieszkańców..:/

Jednym z elementów jest pewien rodzaj zadośćuczynienia. Vide Holandia, Belgia

Inne znowu kraje, mają poważne problemu z genetyką swoich obywateli, Vide Skandynawia głównie

W Niemczech skąd jes tyle milionów Turków to chyba każdy wie..

Francja gdzie jest ogromny przemysł to już raczej idzie o tanią siłę robotą..

Chyba nie doczekam się odpowiedzi..

Tutaj się zadaje. Na przykład pytania. Ale nie oczekuje w ogóle odpowiedzi. Odpowiedź się zna. Swoją.

Z choinki się urwałeś? :)

Nie ma bardziej "zbłąkanej owcy"(a może barana)niż Ty.Ja jestem od dawna na właściwej ścieżce.I całe szczęście że kraj idzie pomału w dobrą stronę a takie naiwne dinozaury odejdą tam gdzie ich miejsce.

O, właśnie taka postawę miałem na myśli.

ps: mecz wam odwołali w ostatniej chwili?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.