Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nie udawajmy na siłę świętych, wszakże jesteśmy Polakami :-)

Obie strony prowokują się nawzajem i nie odpuszczają.

A że jedni z wyrachowania, nie używają zwrotów powszechnie uważanych za wulgarne, ale za to używając erystycznych sztuczek prowokują przeciwnika, wcale nie są przez to lepsi. Dosadne słowa często są bardziej uczciwe niż jowialne sarkazmy nasycone cynizmem.

Bądźmy więc obiektywni i nie dajmy się oszukiwać, że jest inaczej.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Przecież wprowadza się wyłącznie MOŻLIWOŚĆ kupowania bez recepty. Nie OBOWIĄZEK kupowania. Komu tego typu specyfiki nie odpowiadają z przyczyn ortodoksyjnego zatwardzenia światopoglądowego - nie musi kupować.

Alkoholizm zaczyna się od jednego kieliszka na imieninach u znajomego...

Zalegalizujmy domy publiczne dla pedofilii. Będzie taka możliwość, nie obowiązek. Komu tego typu dewiacje nie odpowiadają z różneej przyczyny, nie musi z tego korzystać ani nawet tam zaglądać. W oknach można powiesić zasłony.

Żałosny bełkot...."moherowe bydło" to niby kto?

Przez takie słowa prawda z nich wychodzi. Widać dobitnie kim są i z kim mamy do czynienia. To som ci lepsi...

skąd może wiedzieć co ja piszę i czego to wszystko dotyczy skoro nie widzi moich wpisów bo mnie ignoruje. :)))

Jednym słowem walnął "strusia". Nie dziwne, że niczego nie wie (potem) tylko wszystko wymyśla... Chyba robi tego "strusia" już od bardzo dawna; sądząc po tekstach, którymi rzuca - coś tak w okolicach Żdanowa... :)

Proste jak budowa cepa. Natomiast won z naszego życia i od narzucania nam swoich przekonań.

Nie zapomnij też uwolnić tych wszystkich z innym postrzeganiem rzeczywistości. Zacznij od Trynkiewicza.

Po prostu traktuję Was jak powietrze.

Bez powietrza nie da się żyć, przyznaj... :)

Na pewno nie zniżę się do poziomu Twojego niewybrednego żartu lub niesmacznej sugestii , sam sobie wydałeś świadectwo .

Ja się tylko dostosowałem. Jak chcesz pogadać z tubylcami - naucz się ich języka. To znana dewiza dziewiętnastowiecznych odkrywców i podróżników :)

Nie widuję się z facetami w sukienkach, a poza tym szkoda mi byłoby koperty.

Nie widujesz, ale wszystko wiesz - to taka małomiasteczkowa specjalność, prawda?

Znowu gówniarzeria raczyła dać głos. We właściwym sobie inteligentnym inaczej stylu. Mocni w pyskówkach. Ale za to niezmiennie uważają się za reprezentantów "zdrowej części społeczeństwa".

"Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" (Mt 25, 40).

Wklej jeszcze coś ciekawego na poparcie, że się do tego odnosisz. Kolega Rambo54 ma pełno fajnych rysuneczków, pomoże. A i jak u siebie poszukasz... Pamiętasz jeszcze, te z czwartej ligi.

Powtarzasz się. Stajesz się nudny jak Arton ze swoją żarówą.

Nawet Arton?

Kąsacie się już nawet między sobą...?

A konkretnie co masz do zarzucenia @vlado?

Jak zwykle nie wie o co kaman... Jak zwykle? Jak zawsze :)

O kościele nie napiszę, bo po co? Przecież wszyscy wiedzą jaki jest.

Wiemy. A czego nie wiemy - poinformujecie :)

Dobrze, że wróciłeś, może ostudzisz trochę emocje.

Sami już nie potraficie nad nimi panować?

Choć nie używają niecenzuralnych słów (na tym polega ich przebiegłość ) , ja sam wielokrotnie dałem się sprowokować i ponieść .

W prawdzie nie pochwalam naszego języka , ale doskonale rozumiem targające nami emocje , serdeczności !

Mega. Megahipokryzja z tego wyłazi. Gdybym nie wiem jak chciał, to ani w drugim, ani w piątym tle nie jestem w stanie niczego innego się tu doszukać.

" Kto kocha swego syna , ten go również karci " (PŚ)

Skupiłeś się na tym ostatnim, prawda?

Na portalu gazeta.pl jest info:

"Francja. Eksplozje i strzały w meczetach, wybita szyba w barze z kebabem."

Francja wreszcie zaczyna rozmawiać z fundamentalistami religijnymi językiem, jakim powinno się z nimi rozmawiać. Wszędzie.

Znowu gówniarzeria raczyła dać głos. We właściwym sobie inteligentnym inaczej stylu. Mocni w pyskówkach. Ale za to niezmiennie uważają się za reprezentantów "zdrowej części społeczeństwa".

Uf, do nie do nas na szczęście. Bobcat się był obraził i nas przecież nonszalancko ignoruje :)

Francja wreszcie zaczyna rozmawiać z fundamentalistami religijnymi językiem, jakim powinno się z nimi rozmawiać. Wszędzie.

Co tam islamscy fundamentaliści. Katolicy! O, to jest prawdziwy problem tego świata!

Potem będą rudzi, z odstającymi uszami, i niepełnosprawni...

Maju dnia 08.01.2015 - 08:42 napisał "Następny co się "zastanawia" ale nie sprawdza!

Chcecie wychodzić na ignorantów wasza sprawa...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ależ Andrzeju , dementi do którego podałeś link (vide supra) dotyczy sugestii , jakoby wśród kardynałów nie było pedofilów , co oczywiście jest wierutnym kłamstwem , że wspomnę tylko o katolickim kardynale -pedofilu Keith O'Brien , natomiast nie ma tam sprostowania/korekty , co do rzeczywistej liczby (w procentach) pedofilów w kieckach , o których wspomniał papa Franciszek , także nie manipuluj !

1. Dementi dotyczy nie tylko tego że wśród kardynałów nie ma pedofilów, dotyczy również tego że 90 letni lewacki dziennikarz manipuluje że to powiedział papież a tego na pewno nie mógł powiedzieć....dlaczego? To w punkcie 2.

2. Twoim wierutnym kłamstwem jest stwierdzenie, wspomnienie o; "katolickim kardynale -pedofilu Keith O'Brien " z prostej przyczyny że ten kardynał był podejrzewany o HOMOSEKSUALIZM a ten nie jest chyba równoznaczny z pedofilią. Czytałeś te linki które podałeś w jego sprawie? Chyba nie.

To Twoje drugie pomówienie kolejnego kardynała o pedofilię....rzucisz jeszcze na jakiegoś kardynała oszczerstwo kłamco? ;(

3. Nie manipuluję, bo rzecznik Watykanu jasno stwierdził że wypowiedź jest nieautoryzowana więc cytuję; "można uznać, że tekst odzwierciedla sens i ducha ich rozmowy, nie można przypisać papieżowi wszystkich zawartych w niej sformułowań."

Rozumiesz pisane??? Chyba nie!

Po drugie podobno papież miał powiedzieć w tym wywiadzie "Wielu z moich współpracowników, którzy walczą z pedofilią uspokajali mnie podając wiarygodne statystyki, które mówią, że poziom pedofilii w Kościele jest około dwóch procent...".

Sugerujesz że papieżowi podaje się inne statystyki 10 razy zawyżone w stosunku do podawanych kilka tygodni wcześniej w mediach jako oficjalne a papież podaje je mówiąc że są "uspokajające" a dalej mówi że "te dane powinny dodać mi otuchy"?

2% pedofilów ma dodawać otuchy i uspokajać????

Sugerujesz że takie liczby rzeczywiście padły, a jeżeli nawet padły nie była to pomyłka? Masz jego (papieża) czy nas za idiotów?

Sklerotyczny lewacki pismak niedosłyszał lub celowo podał te dane, ale jak widać większość mediów to łyknęła bez sprawdzania. Cel tego jasny - kolejne przeciwstawianie tego co rzekomo mówił papież z tym co oficjalnie podano.

Typowa i często stosowana manipulacja przez przeciwników Kk! Osiągnięto już ten cel i biciu antykościelnej piany nie będzie końca! ;)

Maju dnia 08.01.2015 - 15:35 napisał "Widzę jak fundamentalizm antykatolicki znajduje sobie wroga w postaci wykreowanych w ich umysłach ortodoksów katolickich zdolnych do walki w tymi z innych religii - chcą pewnie zdelegalizować wszelkie religie tylko brakuje argumentów. ;)"

Szkoda , że zapomniałeś o fundamentalizmie katolickim , że wspomnę tylko o " ewangelizacji Indian " , czy zbrodniach , których się dopuścili katoliccy duchowni i święci na prawosławnej ludności serbskiej !

Znowu wklejasz co popadnie dodając antykatolickie komentarze oderwane od treści rozmowy.

Podając nazwisko Pavelić (polityk) nie sugeruj że to duchowny czy święty, bo to właśnie jest doskonały dowód na to że bez manipulacji nic tu nie potrafisz zdziałać.

Po drugie naucz się wreszcie pisać na temat i nie wracaj do (cytując "klasyka") "czasów minionych" a powinienem napisać zamierzchłych, skoro mój wpis dotyczył czasów współczesnych!!!

Miast kąsać , lepiej odrób lekcje z Historii
OBOWIĄZKOWA BIBLIOGRAFIA :

* Karlheinz Deschner....

To nie ten sam pan którego kłamstwa historyczne już tu na forum wytykałem??? :)))

23031970 dnia 08.01.2015 - 19:36 napisał "dotyczy sugestii , jakoby wśród kardynałów nie było pedofilów , co oczywiście jest wierutnym kłamstwem , że wspomnę tylko o katolickim kardynale -pedofilu Keith O'Brien...

"

Tyle są właśnie warte "wykazywania" oraz "dowody" Maju, jak również dokumenty i źródła, na które się stale powołuje. Sam niezmiennie uważa, że pisze tu prawdę, całą prawdę i tylko prawdę.

W rzeczywistości to co pisze nie jest prawdą, nie jest również tyż prawdą, jest po prostu zwyczajną g..no prawdą.

Oczywiście nie przyjmiesz do wiadomości tego że to Numerek się myli na podstawie tylko tego co napiszę....nie oczekuję niemożliwego....przecież Ty wiesz bez sprawdzenia że ja muszę się mylić. :)))

"Zrezygnował dobrowolnie z udziału w konklawe 2013 z powodu oskarżeń o udział w aferach homoseksualnych..."

Jest g... prawdą to co napisał Piotruś że to pedofil!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Oszalały w swym fanatyzmie fundamentalista religijny koryguje słowa samego papieża. Bo mu nie pasuje do jego własnej wizji. Sam wie lepiej niż papież co powiedział tenże papież. Robi się coraz śmieszniej.

Już gonicie w piętkę.

Problem kk polega na tym, że nawet jeden gwałt na dziecku, nawet jedno molestowanie dziecka (obojętnie jakiej płci) dokonane przez kapłana podważają sam fundament tej instytucji.

Nie wierzysz/ wierzycie ?

"Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" (Mt 25, 40)

Wierzę że potrafisz czytać PŚ wypaczając jego sens....doczytałeś się w tym wersecie czegoś co dotyczy (tylko) dzieci i Kk?

"45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego".

Mam pisać jak ja interpretuję ten werset z PŚ w kontekście Twoich oszczerczych wpisów o Kk?

Może sam się domyślisz.... ;(

Oszalały w swym fanatyzmie fundamentalista religijny koryguje słowa samego papieża. Bo mu nie pasuje do jego własnej wizji. Sam wie lepiej niż papież co powiedział tenże papież. Robi się coraz śmieszniej.

Już gonicie w piętkę.

Fanatyku antykościelny komentuj może wpisy do siebie....a niewygodnie odpowiedzieć na coś co wykazało własną głupotę...no cóż pewność siebie jest złym doradcą....nadal twierdzisz że Numerek miał rację pisząc o kardynale pedofilu?

Kto tu oszalał w fanatyzmie?? :)))

koryguje słowa samego papieża

Rozumie co napisałem i co oznacza nieautoryzowany wywiad i słowa "nie można przypisać papieżowi wszystkich zawartych w niej sformułowań." w sprostowaniu?

Rozumiem że dla Ciebie 90 letni sklerotyczny lewak jest wykładnią prawdy wszelkiej.! :))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

1. Zero szacunku dla starszych ludzi.

2. Brak tolerancji dla odmiennych poglądów.

Jest dla mnie bardziej wiarygodny niż Twoi idole w rodzaju hochsztapler Rydzyk czy plugastwo pod nazwą Fronda.

"To nie ten sam pan którego kłamstwa historyczne już tu na forum wytykałem?

Jakiś podrzędny prowincjonalny klawicymbał ocenia Piotra Palecznego. I coś "wytyka". Kim Ty jesteś wobec Deschnera? Albo kim ja jestem? Odpowiadam: jesteśmy zerem. Niczym.

Ad1. Wiek nie ma znaczenia gdy w grę wchodzi najprawdopodobniej manipulacja w celu deprecjonowania i podważanie zaufania ludzi do Kk czy jakiejkolwiek innej instytucji...wykaż że ten człowiek nie manipulował wkładając w usta papieża słowa o kardynale pedofilu!!!

Ad2. Przyganiał kocioł garnkowi...

Żebyś wiedział że lewicowe media czy pisma częściej są niewiarygodne....a że Tobie z prawdą nie po drodze bluzgasz na katolickie czy prawicowe. ;)

Jakiś podrzędny prowincjonalny klawicymbał ocenia Piotra Palecznego. I coś "wytyka". Kim Ty jesteś wobec Deschnera? Albo kim ja jestem? Odpowiadam: jesteśmy zerem. Niczym.

Mów za siebie. Nikogo z nas nie znasz, nie wiesz co każdy z nas osiągnął, kim jest...

DeeS cały czas na siłę bagatelizujesz problem. Kiedyś pisałem ci o wiejskim głupku, miałem nadzieję, że zrozumiesz.

Alkoholizm zaczyna się od jednego kieliszka? Naprawdę?

Niesamowita jest ta twoja wiedza :-)

....hochsztapler Rydzyk

Jesteś jednym z tych wielu co o tym wiedzą, ale jak przychodzi co do czego i trzeba to w faktach wykazać to chowacie głowę w piasek albo powtarzacie medialne pomówienia?

Wykaż się w stosownym temacie służącym szkalowaniu tego duchownego....tam banują piszących prawdę o nim więc kłamać można do woli. :)))))

@DeeS

Rozumiem. Jesteście naukowcami o nazwiskach uznanych w nauce i znanych na całym świecie. Na miarę co najmniej Deschnera.

Gdzie można się zapoznać z Waszym dorobkiem naukowym? Poza niniejszym Forum rzecz jasna of course.

Co tam islamscy fundamentaliści. Katolicy! O, to jest prawdziwy problem tego świata! .....Potem będą rudzi, z odstającymi uszami, i niepełnosprawni...

To się nazywa tani populizm dla mas. Najważniejsze wzbudzić emocje a potem tylko powyśmiewać innych i robota wykonana. Jestem najmądrzejszy.

To się nazywa tani populizm dla mas. Najważniejsze wzbudzić emocje a potem tylko powyśmiewać innych i robota wykonana. Jestem najmądrzejszy.

A w ogóle to mam kosmiczną radochę bo naplułem komuś do kawy.

To nie islamski fundamentalizm zawłaszcza w Polsce coraz większe obszary życia publicznego.

Kim Ty jesteś wobec Deschnera? Albo kim ja jestem? Odpowiadam: jesteśmy zerem. Niczym.

Mów za siebie....Deschner to Twój idol? Załączam wyrazy współczucia. ;)

Jesteś jednym z tych wielu co o tym wiedzą, ale jak przychodzi co do czego i trzeba to w faktach wykazać to chowacie głowę w piasek albo powtarzacie medialne pomówienia?

Wykaż się w stosownym temacie służącym szkalowaniu tego duchownego....tam banują piszących prawdę o nim więc kłamać można do woli. :)))))

Biznesmen Rydzyk odziany w stylową i gustowną sutannę z takich jak ty na pewno jest bardzo zadowolony. Jesteś jego przyszłością. Takich jest mu potrzeba. Nawet sekty nie trzeba misternie budować. Tylko niestety dla takich jak ty, to on zbiera plony (czytaj trzepie kasiorę i obraca się w luksusach), a wy co najwyżej żyjecie w cudownym przeświadczeniu dobrze spełnionej misji :-)))))))

Pan syty i owca (baran) cała(y).

....trzepie kasiorę i obraca się w luksusach

Musk ci się czasem nie zlasował.....a może prawdy nie znasz o tych "luksusach"....pewnie Maybacha mu zazdrościsz? :))))

a może prawdy nie znasz o tych "luksusach"....pewnie Maybacha mu zazdrościsz? :))))

Jeśli sam płacisz na niego to twój problem, najwyżej córeczka nie będzie miała nowych adidasków czy rajstopek, ale jeśli świadomie nakłaniasz innych do pomnażania jego majątku jesteś niegodnym być chrześcijaninem.

Na szczęście mało mnie interesuje opinia o mnie czołowego oszczercy i człowieka pomawiającego forumowych katolików o wszelkie niegodziwości...masz w sprawie coś do dodania co nie byłoby życzeniowym pisaniem lub tym o czym wyżej napisałem? ;)

Rozumiem. Jesteście naukowcami o nazwiskach uznanych w nauce i znanych na całym świecie. Na miarę co najmniej Deschnera.

Kto to jest Deschner?

Alkoholizm zaczyna się od jednego kieliszka? Naprawdę?

Niesamowita jest ta twoja wiedza :-)

Sprawdź. Wpierw jeden. Jakby nie podziałało, to dwa, potem trzy... :)

A w ogóle to mam kosmiczną radochę bo naplułem komuś do kawy.

Niestety, ale nie wiem jak to jest. Chcesz być szanowany - szanuj innych.

Sprawdź. Wpierw jeden. Jakby nie podziałało, to dwa, potem trzy... :)

Kiedyś wypiłem nawet cztery, i to jeden za drugim, czy już jestem alkoholikiem? :-)

@Maju, a ty idź pomódl się, i to głęboko i przemyśl co się dzieje we Francji. Właśnie w imię wiary, ortodoksyjnie propagowanej również przez ciebie- zabijają niewiernych, to znaczy wiernych, ale inaczej. Co ciekawe w przypływie wiary killują nawet swoich.

Jaki masz stosunek do obcej, jak widać bardzo silnej wiary? Ignorujesz, potępiasz, akceptujesz ? Jak zapewne wiesz, oni- czyli bojownicy wiary, chcieli tylko pomścić swojego Boga Mahometa. Tak jak i dla was tak i dla nich śmierć jest niczym strasznym, kolejnym etapem, dlatego zabijają aby uwolnić ludzi od zła. Według ich mniemania nie robia niczego złego, oni tylko przenoszą ludzi, a dokładnie ich dusze do innego, kolejnego, wymiaru. czy Francja powinna być im wdzięczna?

Jakie jest wasze stanowisko w tej sprawie? Pytam, bo jakoś Episkopat siedzi cicho. Przypominam chodzi tu o wiarę, głęboką wiarę.

Ludzie niepotrafiący ze sobą rozmawiać w pokoju i wzajemnym zrozumieniu, nigdy nie naprawią tego świata.

Trzeba było przesledzić watek o kk od początku, wtedy to wyglądało trochę inaczej, jak zwykła rozmowa ludzi o innych poglądach na pewne sprawy.

Ale kiedy dyskusja, nawet kilkukrotna, na jakies tematy, obalenie stereotypów i niewiedzy nie daje rezultatu, to mozna stracic do kogos takiego nerwy.

Tym bardziej, ze wtedy jego intencje stają sie dla wszystkich zrozumiałe.

@Maju, a ty idź pomódl się, i to głęboko i przemyśl co się dzieje we Francji. Właśnie w imię wiary, ortodoksyjnie propagowanej również przez ciebie-

Straciłeś chłopie kontakt z rzeczywistością! Gdyby katolicy wykazywali choć część agresywności i radykalizmu jaki cechuje islamistów, to pomyśl jakby wyglądało wasze życie tutaj...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Deschner to Twój idol? Załączam wyrazy współczucia. ;)

Tak. To jeden z moich idoli. Po tysiąckroć bardziej wartościowy niż wszyscy Twoi idole razem wzięci. Na czele z oszustem z Torunia oraz faszystowską Frondą.

A faryzejskiego fałszu w postaci "wyrazów współczucia" nie przyjmuję.

Mam pisać jak ja interpretuję ten werset z PŚ w kontekście Twoich oszczerczych wpisów o Kk?

Może sam się domyślisz.... ;(

W tym wypadku dosłownie...bo tak mu pasuje i tak zresztą oni 'pojmują" PŚ, stąd ich kłamliwe interpretacje.

Tak. To jeden z moich idoli. Po tysiąckroć bardziej wartościowy niż wszyscy Twoi idole razem wzięci. Na czele z oszustem z Torunia oraz faszystowską Frondą.

A faryzejskiego fałszu w postaci "wyrazów współczucia" nie przyjmuję.

to może serdeczności ;p

Poza tym, jeśli chodzi o posługiwanie sie fałszem. manipulowaniem, to mysle, że jesteś znacznie lepszy - wątpie, żebu rydzyk był idolem Maju, a fronda faszyzujacym pismem. w rozmowie zaczynasz siegać po metody putinowskie... Szczere kondolencje...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Kto to jest Deschner?

Wujek Google udzieli odpowiedzi.

Chcesz być szanowany - szanuj innych.

Przez Was absolutnie nie chcę być szanowany. Gdyby mnie szanowali ludzie tacy jak Wy - byłoby to dla mnie zniewagą, obrazą i dużą przykrością. Czuł bym się jakby ktoś plunął mi w twarz. I nie uważał bym tego za deszcz.

Gdyby katolicy wykazywali choć część agresywności i radykalizmu jaki cechuje islamistów, to pomyśl jakby wyglądało wasze życie tutaj...

Przecież ponoć prawdziwi muzułmanie zdecydowanie odcinają się od zamachów i przemocy i potępiają swoich braci terrorystów. Widzę też, że nie szanujesz obcej wiary, to jest nie po chrześcijańsku.

Ponoć islam był kiedyś religią miłości, jaką mam pewność, że wam coś nie odbije? Wiara jak wiadomo prowokuje do wojen i konfliktów, od setek, tysięcy lat. Czy naprawdę możemy być bezpieczni?

Przez Was absolutnie nie chcę być szanowany. Gdyby mnie szanowali ludzie tacy jak Wy - byłoby to dla mnie zniewagą, obrazą i dużą przykrością. Czuł bym się jakby ktoś plunął mi w twarz. I nie uważał bym tego za deszcz.

To może sprawić Tobie radochę i nabluzgać tak z półtorej strony?
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.