Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość zasilania - kable, gniazda etc.

partner

Rekomendowane odpowiedzi

Już była akcja testuj w innym wątku niestety polegli słyszący.

Ja miałem to 990 za najwyższym słupkiem. Ze zwykłego kompa przez wzmacniacz słuchawkowy lampowy. Przy okazji tego testu okazało się (bom się wsłuchiwał) że 1 lampka pada. Dziś wymiana, tak, że dzięki testowanie. I nie uważam się za polegniętego, wprost przeciwnie, choć w zarzutach Niesłyszących trochę racji jest.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Cały ten test nie jest funta kłaków wart.... On pokazuje tylko czułość ucha na spadek poziomu sygnału i nic więcej. Bardziej przydatne audiofilsko są testy na zakres odbieranych częstotliwości, aczkolwiek też nie dają rzeczywistego obrazu tego jak słyszymy. Liczy się jeszcze coś takiego jak wrażliwość aparatu słuchy w poszczególnych zakresach pasma akustycznego (można to nazwać acoustic response tak jak w przypadku np kolumn). Ale czołówka misjonarzy antykablowych ma o czym pisać, a poważni koledzy dają się wkręcać;-)

Cały ten test nie jest funta kłaków wart.... On pokazuje tylko czułość ucha na spadek poziomu sygnału i nic więcej. Bardziej przydatne audiofilsko są testy na zakres odbieranych częstotliwości, aczkolwiek też nie dają rzeczywistego obrazu tego jak słyszymy. Liczy się jeszcze coś takiego jak wrażliwość aparatu słuchy w poszczególnych zakresach pasma akustycznego (można to nazwać acoustic response tak jak w przypadku np kolumn). Ale czołówka misjonarzy antykablowych ma o czym pisać, a poważni koledzy dają się wkręcać;-)

Co, kiepsko wyszedł?

Próbki nie różnią się poziomem sygnału.

PS

To o czym piszesz mierzy standardowy test audiometryczny.

Oczywiście pełny obraz tego jak słyszycie daje kwiecisty opis brzmienia wtyczki ;>

Widzę, że jednak nie spróbowałeś, bo na pewno tam nie chodzi o czułość ucha na poziom.

A dla uściślenia, to ja najpierw zapodałem ten test "niesłyszącym", by w końcu zaczęli cos słyszeć i poznali, o co chodzi w różnicach brzmienia ;)

.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Widzę, że jednak nie spróbowałeś

Oczywiście że nie próbowałem;-) Nie mam nawet z czego tego puścić. Robiłem sobie poważne testy w na profesjonalnej aparaturze audiometrycznej;-)

Zna ktoś?Warto się zainteresować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

l'enfant sauvage

Znam. Nie jest drogi ale też nic specjalnego. Dużo basu i tyle.

Rozglądam się za czymś do zasilania listwy,z zadania tego dobrze wywiązuje się u mnie od lat Mogami PowerLine ale chyba przyszedł jego czas.Znam średnie Furutechy,czym warto się jeszcze zainteresować do 1,5k sh?

Minimalne dociążenie średnicy mile widziane,reszta wystarczy,że będzie w normie-bez ekstrawagancji;)

l'enfant sauvage

plus wtyczki

Napisałem o tym PSAudio AC-12, bo złodziejska oferta na e-bay, allegro czy już nie powiem gdzie... jest ogromna.

Swoją drogą- o ile oryginalny, to neutralny, dobry, dość chłodny kabel w którym "dobrze kontrolowany bas", uszczupleniem tegoż basu trąca. Myślę, że jego aktualnej cenie można znaleźć multum lepszych sieciówek.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.