Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa wzmacniaczy lampowych - Kraków

lete

Rekomendowane odpowiedzi

Czy możecie polecić kogoś w Krakowie, kto mógłby zerknąć na mój wzmacniacz lampowy?

Od pewnego czasu przy załączonym zasilaniu słyszę lekkie brumienie w lewej kolumnie - o stałym poziomie głośności (relatywnie cicho, ale w nocy trochę to irytuje), bez związku z siłą wzmocnienia regulowaną gałką volume, tj. brumienie zaczyna się po chwili od uruchomienia wzmacniacza, narastając do pewnego poziomu i na nim pozostaje. Jeżeli już "brumi", to dźwięk ten nie zmienia się (jego intensywnośc) - nawet, jeżeli kręcę gałką od 0 do maksimum. Co więcej, zamiana stronami lamp nie przynosi żadnej obserwowalnej reakcji - nadal brumi lewy kanał, dokładnie tak samo. Zakładam więc, że lampy są jeszcze OK. Może coś z masą, albo jedno z traf...?

Wcześniej nie obserwowałem tego efektu. Zaczął mi przeszkadzać po zmianie mieszkania - teraz jest to uciążliwe.

Kto w Krakowie mógłby zerknąć?

Pozdrawiam,

L.

W Krakowie polecam p. Marka Michalczyka z Audio Azyl: www.audioazyl.com. On powinien pomóc.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Winowajca zidentyfikowany - źle ustawione prądy i przepalony rezystor. Po naprawie i regulacji wzmacniacz gra, jak nowy.

Polecam w Krakowie Haiku Audio i Pana Wiktora -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Dobre ceny ma Lampowiec za takie naprawy. Robią nagłośnienie każdego typu, na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest trochę więcej o zakresie napraw. Szybki, dobry kontakt, można było o wszystko dopytać i co ważne znają się na muzyce, na tym jaki powinien być dźwięk, mogę nawet powiedzieć, że są większymi audiofilami niż ja:) Co się rzadko zdarza.

Ukryta Zawartość

Dobre ceny ma Lampowiec za takie naprawy. Robią nagłośnienie każdego typu, na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest trochę więcej o zakresie napraw. Szybki, dobry kontakt, można było o wszystko dopytać i co ważne znają się na muzyce, na tym jaki powinien być dźwięk

I do Krakowa też pewnie dojeżdżają? :)

mogę nawet powiedzieć, że są większymi audiofilami niż ja:) Co się rzadko zdarza.

Co ty nie powiesz? :)

Ukryta Zawartość

Wybacz , jam ciemny człek z beczki , nacisnęlo mi się nie w ten przycisk ...;)

McGyverku mój kochany;)

Tak czy owak McGyver nie podejmuje się obecnie żadnych napraw z powodu nawału prac przy Protagonistach.

Lampowiec wzmacniacze naprawia, do nich może zadzwoń, na lampowiec.pl są telefony podane. Poza tym, że robią te lampowe to też można do nich tranzystorowy podrzucić. W moim przypadku szybko im się udało sprzęt zregenerować, choć usterka wydawała się na dość poważną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.