Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki player do słuchania muzyki FLAC?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe czy wypuszcza bit perfect i czy brzmi lepiej niz daphile na terminalu

dziwne ze producenci jeszcze nie zwietrzyli okazji zeby robic przystepne cenowo audiofilskie playery ;)

dla tych,którzy nie boją się kupować w Chinach: Shinrico D-3/ ~~2000CNY czyli niewiele ponad 300usd

s

to są wejścia na dysk,być może adaptor wi-fi.

Kwestia oprogramowania do czego będzie można te gniazda usb wykorzystać. Czy ktoś wie na jakiej platformie to cudo działa?
Kwestia oprogramowania do czego będzie można te gniazda usb wykorzystać.

Ale z Ciebie teoretyk ...i nic więcej.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ale z Ciebie teoretyk ...i nic więcej.

Zakładam że w środku tego playera przy tej cenie nie ma dedykowanych tylko do niego podzespołów i pracuje na jakiejś platformie z amr. Z tego wnioskuje że usb nie jest tam tylko do ozdoby i można je wykorzystać nie tylko do podłączenia dysku.

przeglądnąłem kiedyś manual D-3-wyrażnie jest oznaczone,że usb jest wejściem:na dysk lub pamięć masową.

gniazdo na karty pamięci jest z boku obudowy.

zresztą takich playerów jest więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja sobie sprowadziłem J.Feng hdm-01d i zwyczajnie go lubię.Dla kogoś kto nie chce kolejnego komputera do audio jest to wymarzona rzecz.

Ukryta Zawartość

Pytanie, czy gra lepiej od terminala z Daphile ...

Chętnie bym taki player przetestował.

A jak ktoś ma DAC z I2S to wtedy taki player ma to sens.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

roomplayer

bluesound node

sonos connect

coctail audio ( z DAC)

z droższych Auralic Aries

potem są po 10k zł.

Definitive Technology W-Adapt

Polk Audio P1

VOCO V-Zone

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

I fajnie gra. Porównywałem W-adapta z arcamem irdac. Różnica była szokująco mała....

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

6280 CYN czyli ok1000usd

7`` led =

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 7 miesięcy później...

Zainteresował mnie temat synergy. Kompletnie nie znam tego rozwiązania, mają masę produktów na stronie - jak to działa, który model wybrać? Np. mają coś takiego jak Synology DS214 z pakietem EPA CARE PACK 2HDD w cenie 1250zł. Ma wyjście spdif. Ale jest też Synology DS115j za 399zł. I nie wiem które rozwiązanie będzie lepsze. Chciałbym to podłączyć do jakiegoś DACa, może CA Stream Magic 6 v1, może NuForce Icon HDP. Wyjście spdif było by dobre, bo podłączę wszędzie, do każdego DAC. Ale cena...

Jak bym wziął tańsze, to jak to podłączyć, tylko po wifi, czy bezpośrednio ethernetem można z DAC podłączyć? Czy musi iść przez router tj. DAC i Synergy muszą być podłączone oba do routera.

Jak już podłączę, wifi będzie działać, to steruję przez www? Z tabletu i telefonu można? Robię playlisty, włączam utwory, przeglądam itd. Tam są różne aplikacje, wystarczy media player, czy itunes serwer też musi być?

Pomysł fajny, ale nie wiem czy to nie za skomplikowane dla mnie. I czy dobrze kombinuję jak to działa i jak to podłączyć.

• 1 rok później...

Przeczytałem cały wątek a i tak mam mętlik.

Obecnie oprócz klasyki stereo (wzmak+cd) mam foobara na PC do flac'ów które streamuje do wzmaka za pomocą Nuforce Air DAC.

Planuję zainwestować w jakiegoś NASa jako baza dla flaców, i pytanie czy np. któryś synology będzie kompatybilny z Nuforce Air DAC?

Ewentualnie podpowiedzcie jak tanim kosztem postawić NASa pod serwer audio, z którego można będzie streamować do wzmaka za pomocą mojego nuforce'a

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.