Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki player do słuchania muzyki FLAC?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

mnie do daphile przekonała cena i brak problemów z wifi bo czytałem ze z synology czasem sie zdarzają plus daphile obsługuje wiecej daców co w przypadku mojego diy było decydujące

Ile kosztuje daphile? Rozumiem że jest to soft, który możemy zainstalować na dowolnym PCie, ma swoja apke do sterowania i radia internetowe?

ze wszsytkim wyjdzie ok 180zł - soft darmowy, temrinal 150zł, wifi dongle 30zł

ma ze 20 tys stacji radiowych - serio wiecej niz Ci potrzeba a aplikacja na smartfona jest super szybka i intuicyjna

plus dziala spotify rippowanie itp

i jakosc moim zdaniem jest lepsza niz foobar - mniej ostro i cyfrowo

ze wszsytkim wyjdzie ok 180zł - soft darmowy, temrinal 150zł, wifi dongle 30zł

ma ze 20 tys stacji radiowych - serio wiecej niz Ci potrzeba a aplikacja na smartfona jest super szybka i intuicyjna

plus dziala spotify rippowanie itp

i jakosc moim zdaniem jest lepsza niz foobar - mniej ostro i cyfrowo

Dzięki, mam aktualnie mini PC z fobar/jriver... Co masz na myśli pisząc terminal? Wifi dongle - rozumiem że jak jestem po skrętce do rutera wifi to starczy

no to nie musisz kupować terminala (mini pc) - instalacja jest prosta ja sie bałem ze nie dam rady bo jestem zielony w sprawach it ale sobie poradzilem - sprawdz nic Cie to nie kosztuje a u mnie np załatwiło problem odtwarzania. Nie trzeba właczać monitorów, tv - obsługa bardzo wygodną i szybką aplikacją. nie widzę wad nawet gdybym miał za to zapłacic

no to nie musisz kupować terminala (mini pc) - instalacja jest prosta ja sie bałem ze nie dam rady bo jestem zielony w sprawach it ale sobie poradzilem - sprawdz nic Cie to nie kosztuje a u mnie np załatwiło problem odtwarzania. Nie trzeba właczać monitorów, tv - obsługa bardzo wygodną i szybką aplikacją. nie widzę wad nawet gdybym miał za to zapłacic

Dzięki musze to własnie potestować bo od kilku miesięcy słysze o tym daphile, a nie mam czasu :]

Tak wlasnie chyba sie skonczy u mnie przygoda ze streamingiem. Sprzedam swoje streamery, kupie Mac Mini i bede mial kombajn do wszystkiego. Doprowadza mnie do szalu to ze jeden streamer ma pewne funkcje to a drugi nie. Oprocz mainstreamowych platform sa jeszcze inne ktorych zaden streamer nie obslozy a to mnie tez interesuje. Oprocz tego widze ze Tunein przestalo obslugiwac niektore z moich ulubionych stacji. Kolejny powod.Takie moje 3 grosze :)

Ps Niestety nie bo nie ma you tube czy innych platform?

Nakręciłem dla Was film

daphile też dobry pomysł ale brak serwisów wideo w tym youtube.

Wysłane z Xiaomi Note za pomocą Tapatalka

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

juz kupiłem terminal za stówke postawiłem daphile i nie potrzebuję wiecej :)

temat odtwarzacza odkladam na dlugo

mam dokladnie to samo. koniec motania sie z odtwarzami sieciowymi, pozyczaniem, porownywaniem i ciaglym szukaniem.

zwykly terminal za 100 pln, pendrive 30 pln + porzadny dac i rowniez zamykam temat poszukiwan. o takiej wygodzie, szybkosci i otwartosci malo ktore rozwiazanie moze mowic.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• 3 tygodnie później...

Pytanie od początkującego Foobar'owicza: Jak zmusić odtwarzacz Foobar 2000 v1.3.8 pracujący pod Win XP SP3 aby korzystał z informacji zawartej w pliku wavpack .wvc ?

Ten plik .wvc to jest ponoć "załącznik" do podstawowego, stratnego pliku .wv, w którym jest zawarta dodatkowa informacja, "dopełnienie", pozwalające na bezstratne odtwarzanie muzyki, jeśli są dostępne oba pliki: .wv + .wvc

Sęk w tym, że niezależnie czy ten plik .wvc u mnie w katalogu jest, czy go nie ma, to Foobar tak czy siak zawsze odtwarza z tą samą bitrate. Zupełnie tak, jak by go nie rozpoznawał. Co / jak / gdzie należy zadziałać, aby Foobar zaczął korzystać z dodatkowych informacji zawartych w pliku .wvc ?

Jak mogę w pliku właściwości / status rozpoznać, że odtwarzanie formatu wavpack odbywa się bezstratnie (.wv+.wvc), a nie stratnie (tylko .wv) ?

{Sorry za offtop, ale nie widzę innego / lepszego wątku dotyczącego odtwarzaczy}

Gość aqs

(Konto usunięte)

Pytanie od początkującego Foobar'owicza: Jak zmusić odtwarzacz Foobar 2000 v1.3.8 pracujący pod Win XP SP3 aby korzystał z informacji zawartej w pliku wavpack .wvc ?

Ten plik .wvc to jest ponoć "załącznik" do podstawowego, stratnego pliku .wv, w którym jest zawarta dodatkowa informacja, "dopełnienie", pozwalające na bezstratne odtwarzanie muzyki, jeśli są dostępne oba pliki: .wv + .wvc

Sęk w tym, że niezależnie czy ten plik .wvc u mnie w katalogu jest, czy go nie ma, to Foobar tak czy siak zawsze odtwarza z tą samą bitrate. Zupełnie tak, jak by go nie rozpoznawał. Co / jak / gdzie należy zadziałać, aby Foobar zaczął korzystać z dodatkowych informacji zawartych w pliku .wvc ?

Jak mogę w pliku właściwości / status rozpoznać, że odtwarzanie formatu wavpack odbywa się bezstratnie (.wv+.wvc), a nie stratnie (tylko .wv) ?

{Sorry za offtop, ale nie widzę innego / lepszego wątku dotyczącego odtwarzaczy}

Foobar odtwarza z takim bitrate jak damy utwór ma. Przejdź na Jriver to inna klasa odtwarzacza

zakładając że DAC pozostaje w systemie to jest na rynku obecnie lepsze pod względem samej jakości dzwieku rozwiązanie niż terminal z Daphile? mowa o budzecie tak do 3000zł

laptopy z foobarami i jriverami pomijam

jeśli chodzi o granie z plików to nie ma.

jeśli chodzi o CD to można upolować jakiś dobry stary transport.

Do terminala z Daphile warto spróbować izolację galwaniczną na ADUM4160. Niestety nie ma pewności czy dany model zadziała.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

masz rację. tylko nikt nie wie jak to gra ... ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jakość dźwięku nie będzie lepsza niż z terminala.

i to z zewnetrznym daciem zagra wyraznie lepiej niz daphile na pc podłączony do dac? robił ktos takie porownanie czy mowimy tylko o kwestiach funkcjonalnosci?

kolega aqs polecał całościowe rozwiązanie. Bez udziału DACa.

Gość aqs

(Konto usunięte)

kolega aqs polecał całościowe rozwiązanie. Bez udziału DACa.

nie koniecznie jeśli z synology to podłączamy jako synology jako pc audio do SM6 i SM6 działa jako DAC gra rewelacyjnie mam takie rozwiązanie

Gość aqs

(Konto usunięte)

lepiej gra SM6+ synology jako pc audio, najlepiej

Ja bardzo polecam Synology nawet z tanim DAC typu SMSL Sanskrit gra bardzo dobrze, też mam, Synology odtwarza mnóstwo plików typu flac alac nawet DSD i ma świetną aplikacje do sterowania smartfonem

SM6 + dysk twardy u mnie nie widzi obrazów płyty cdimage, synology bez problemu odtwarza cdimage po sieci SM6 nie odtwarza 192khz

ciekawe czy wypuszcza bit perfect i czy brzmi lepiej niz daphile na terminalu

dziwne ze producenci jeszcze nie zwietrzyli okazji zeby robic przystepne cenowo audiofilskie playery ;)

roomplayer

bluesound node

sonos connect

coctail audio ( z DAC)

z droższych Auralic Aries

potem są po 10k zł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.