Skocz do zawartości
IGNORED

Przy ilu k. kończy się HI-FI a zaczynaHI-END?...

Kazuki

Rekomendowane odpowiedzi

Kup weekendowe wydanie "Gazety Wyborczej", jest tam artykuł o krakowskich audiofilach:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

No widze przynajmniej poruszenie w temacie bo jak piszę:jakie kolumny bądź doradźcie..itp.. to cisza...a tu! nie całe pół godziny i kilka odpowiedzi.. :D trzymta się.ja na razie jestem zadowolony"audophil" bo jak narazie jestem zadowolony ze sprzętu a jak posłucham lepszego to znowu bede miał problem..pzdr

A tak serio to poruszyłem temat bo jak naście lat temu albo dziesiąt to zacząłem przygodę z audio to miałem jakieś tam wtedy diory altusy itd.itd.. a czytałem wtedy o audio"philskich"wtedy modelach różnych marek..teraz za pośrednictwem "rynku wtornego"stać mnie na to ale dziś to już nie jest "AUDIOPHILL"..bo za mało kosztuje?..to takie moje przemyślenie..co Wy na to?..

A co chcesz wstapic do elyty tylko nie wiesz czy mozesz?

Mam gdzieś tą elite,która więcej spędzaczasu na dywagacjach niż na słuchaniu muzyki..;)

Każdy hi-end to hi-fi. No może prawie. O ile hi-fi to pojęcie zdefiniowane, są nawet na to normy, to hi-end to definicja czysto marketingowa. Wniosek z tego, że pojęcie hi-end w praktyce może oznaczać wszystko i nic.

Ale zdajesz sobie sprawę, Stary Druhu, że jak już dociągniemy z tym szmalem (Ty swoje, ja swoje) - jacy, k**wa, będziemy szczęśliwi???!!!:-)))

Ale zdajesz sobie sprawę, Stary Druhu, że jak już dociągniemy z tym szmalem (Ty swoje, ja swoje) - jacy, k**wa, będziemy szczęśliwi???!!!:-)))

jasne :-)

Będziemy Haj

Endowi

Yhy. A najlepsze jest to, że większość tych hajendofcuf ma ze trzy płyty na krzyż.

I po raz stutysięczny wsłuchują się, czy Zappa w 15:46 minucie to sobie pierdnął, czy to może jednak krzesło? Bez kitu - znam kilku takich.

Wolę mój przeciętny, low-endowy sprzęt i moje tysiące płyt!:-)

Przy ilu k. kończy się HI-FI a zaczynaHI-END?...

Hi-End nie istnieje formalnie jako norma okreslajaca jakosc sprzetu, poza tym pieniadze nie graja

Lepiej okreslac sprzet na podstawie klas, budzetowa, srednia, wysoka itp przy czym tez nie zawsze budzetowe musi oznaczac slabe czy kiepskie bo na to sklada sie wiele czynnikow

Gość

(Konto usunięte)

...nawt te klasy nic nie znaczą przy nieudolnym zestawieniu i słabej akustyce naszych pomieszczeń odsłuchowych...można i z mieszanki klas zrobić bardzo dobry dźwięk...a i tak dla Ciebie będzie już oki...dla kogoś z inną charakterystyką słuchu już niekoniecznie...

• Redaktorzy

Wszystkim niedowiarkom polecam wizyte w nowym salonie RCM Rogera Adamka. Moze jeszcze tam stoja kolumny Gauder Akustik Berlina RC-11 do tego Thales na Feickercie i inne znakomite klocki. Wielu z Was wroci do domu i zalamie sie, ze po tamtym wydarzeniu nic juz nie bedzie takie jak przedtem ;-)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

wiec sami oceniajmy wylacznie nasze zestawy jako calosc, z tym ze wtedy kazdy w swoim mniemaniu będzie mial sprzęt wysokiej klasy

Wtedy doświadczymy Hi-Endu naszych możliwości.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

Najlepsza jakość dźwięku bez względu na cenę. To jest definicja, z którą zetknąłem się, przed momentem narodzin połowy z pośród uczestników tego forum. Ponieważ większość z nich myśli, że świat powstał w momencie ich narodzin i to im przypada w udziale zdefiniowanie go(świata), to i nie mając jeszcze czasu na zgromadzenie wystarczającej ilości doświadczeń, powołują do życia mniej, bądź bardziej debilne, własne definicje.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Najlepsza jakość dźwięku bez względu na cenę.

W tym problem, że najlepsza jakość jest pojęciem względnym, uzależnionym od preferencji słuchacza.

I wracamy z powrotem do pytania rocha.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Najlepsza jakość dźwięku bez względu na cenę.

Dawno, dawno temu synonimem hi-end było takie pojęcie jak exotic audio.

I myśle, że egzotyka to jest właściwe opisanie zjawiska hi-end - trudnej dostępności, dziwności, budowanych legend, ekscentrycznosci. etc.

HE to nie jest byt realny ale bardziej zdarzenie z dziedziny psycholgii czy socjologii.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

"W tym problem, że najlepsza jakość jest pojęciem względnym, uzależnionym od preferencji słuchacza.

I wracamy z powrotem do pytania rocha"

.Odbiór kolorów również, jednak wszyscy widzący, nawet daltoniści (ja) zatrzymują się przed zebrą gdy jest czerwone, a przechodzą na zielonym świetle.

Gość rochu

(Konto usunięte)

System kolorów w sygnalizatorach, znaki drogowe czy zebra to tylko konwencja, tylko normy narzucone przez prawo.

Nic nie stoi na przeszkodzie aby zadekretowaćć, że przechodzimy na różowym świetle, przejście dla pieszych oznaczyć kolorami tęczy i zdepenalizować jazdę po pijaku.

Można wydać i pierdylion zł. i dalej mieć brzmienie hi-fi :)

A słyszałeś taki system za "pierdylion" zł, który brzmiałby jak przysłowiowy zestaw hi-fi? Jeśli tak to chętnie poznam konfigurację:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.