Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry transport CD dla DAC

maciek06

Rekomendowane odpowiedzi

SoulNote SC300 ma ciekawą opcje. Z tyłu urządzenia jest przełącznik który powoduje, że z odtwarzacza robi się tylko transport CD. Taki player można już traktować jako poważny kandydat pod dac-ki gdy chcemy słuchać z CD. Ma też wejście usb.

Jeśli jest tak dobry jak ich wzmacniacz (ten za ok 15 kzł) to ja dziękuję. Postoję obok;-)

Najlepsze źródło jakie u siebie miałem a były NAIM CDX Krell KAV280CD ( po rca ) Arcam rDAC + Teddy Pardo , M-DAC , M2TECH Young + Palmer , Xindak DAC20 i Auralic Vega .

Tak widzę, że masz dużą wiedzę, ale dobrych DAC- ów to ja tu nie widzę;-)

Zdrówka życzę!

Theta DSPro Generation V też nie jest na tą chwile dobrym dac-iem to już zabytek i w cenie pięć do dziesięciu tysięcy za nowy już można mieć coś sporo lepszego.

Mi to w ogóle się nie podoba takie granie.

Tak widzę, że masz dużą wiedzę, ale dobrych DAC- ów to ja tu nie widzę;-)

Nie tak dawno Youngiem się tu podniecono .

Teraz Vega jest na topie i wiele osób ją chwali ...

Za Krella 280CD niejeden by Cie tutaj zjadł ;)

Miał ktoś może styczność z Denonem DCD-F109. Jest to transport z wyjściem Coax, mimo małych rozmiarów, może być całkiem dobrym urządzeniem.

Za 900zł to nowego , dobrego interkonektu nie kupisz .

Takich cudów to nie ma .

Za Krella 280CD niejeden by Cie tutaj zjadł ;)

Obawiam się, że jestem ciężkostrawny i mogłyby być problemy natury zdrowotnej;-)

Oczywiście to nie jest zły CD-ek, ale nie b.dobry DAC

Gadałem dzisiaj z audiopunktem na temat SOUL NOTE 300 mówią ,że to jest naprawdę bardzo dobry transport do daca ,porównywali ponoć z kilkoma cdekami w podobnych cenach i SOUL był zdecydowanie lepszy,może jest ktoś z Warszawy i ma możliwość odsłuchać tego cdka

Gadałem dzisiaj z audiopunktem na temat SOUL NOTE 300 mówią ,że to jest naprawdę bardzo dobry transport do daca ,porównywali ponoć z kilkoma cdekami w podobnych cenach i SOUL był zdecydowanie lepszy,może jest ktoś z Warszawy i ma możliwość odsłuchać tego cdka

A co mieli Ci powiedzieć ?

" Ponoć " , w " podobnych " - same wartościowe informacje .

Z jakimi DACami sprawdzali ?

W czym był zdecydowanie lepszy ?

Jako transport czy CDek ?

Jak masz możliwość to sam jedź i sprawdź jego vs PD 50 Pioneera jako transport .

No właśnie , Ty szukasz transportu czy CDka ?

Bo te Soul Note SC300 + DAC to wyjdzie już nieco większa sumka .

Dlatego to pytanie do kogoś kto mieszka w Warszawie,nie chce mi się sypać 600 km po to żeby potwierdzić czy to faktycznie gra.

Muda szukam transportu do daca na pcm 1704,ale nie jakiegoś mega drogiego,czy starego mebla,bo nie chce mi się w tym już grzebać,poza tym nie mam pośpiechu lepiej popytać itp

Muda szukam transportu do daca na pcm 1704,ale nie jakiegoś mega drogiego,czy starego mebla

Kup sobie Marantza - modele znasz .

Dokupisz od razu zębatkę za 50zł , wymieniasz i masz spokój na wiele lat .

Patrz tylko na wyświetlacz żeby nie był rozmyty co świadczy o intensywnej eksploatacji przez lata .

Taki stary Marantz przeżyje to co jeszcze nie zostało wyprodukowane a i jako transporty są bardzo dobre .

CD52 piękne nie są ale już CD72 są naprawdę ładne , bezawaryjne i bezproblemowe .

można jeszcze go ściągnąć do domu i posłuchać w spokoju tydzień i jak coś nie tak zwrócić. Warunek to zakup przez internet albo dogadać się ze sklepem. To najlepsza droga i w przypadku zwrotu tracisz za transport. I odpada wyjazd do W-wy i krótki odsłuch na miejscu.

można jeszcze go ściągnąć do domu i posłuchać w spokoju tydzień i jak coś nie tak zwrócić. Warunek to zakup przez internet albo dogadać się ze sklepem. To najlepsza droga i w przypadku zwrotu tracisz za transport. I odpada wyjazd do W-wy i krótki odsłuch na miejscu.

Oczywiście, że można tak zrobić, ale z tym mam złe doświadczenie ostatnimi czasy, towar musi być nie dotknięty dosłownie ,potem nie chcą przyjąć,a tak miało być pięknie,szkoda nerwów

nie chcieli zwrotu towaru?

Dużo by opowiadać o tym bo sprzedawca się zgodził na odsłuch w domu itp,ale potem szef sprzedawcy nie zgodził się na zwrot towaru,i zaczęła się jazda ,w ramach ugody dostałem upust ale towar musiałem kupić ,taragedia...nie życzę nikomu takich przejść ,trzeba by się sądzić,wszystko zależy od sklepu i ludzi,ładnie wygląda wszystko na papierze .

mnie pani z rzecznik konsumenta powiedziała, że w takich przypadkach dodatkowo lepiej spisać umowę. To taka dodatkowa forma zabezpieczająca ale nie da się ukryć kultura niektórych sklepów audio jest tragiczna. Draństwo i brak kultury, które dorównuje zakładce High End.

Wiem, że Q21 jest pod tym względem ok. Może oni Ci pożyczą?

Jaki to sklep, trzeba omijac z daleka. Nigdy nie miałem takiej jazdy. Pisz koniecznie.

Daj znac chociaz na priv

No chyba że rzeczywiście oddawałes sprzet wskazujący na wyraźne użycie:)

Dlatego to pytanie do kogoś kto mieszka w Warszawie,nie chce mi się sypać 600 km po to żeby potwierdzić czy to faktycznie gra.

Muda szukam transportu do daca na pcm 1704,ale nie jakiegoś mega drogiego,czy starego mebla,bo nie chce mi się w tym już grzebać,poza tym nie mam pośpiechu lepiej popytać itp

Jeszcze jedna BARDZO ważna uwaga którą pominąłeś .

Nic Ci nie da takie pytanie ani to że ktoś coś sprawdzi i coś Ci powie .

Transporty mają swoją sygnaturę brzmienia o czym już pisałem choćby jak się pytałeś o PD 50 vs Marantz .

I teraz bez względu czy trafisz na dobry cz gorszy transport - pytanie czy w Twoim systemie X z dacem X , akustyką X i preferencjami X się sprawdzi .

Czy ktoś może coś powiedzieć o Audiolab M-CDT?

Link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest sens kupować jeżeli ktoś szuka samego transportu?

Ukryta Zawartość

Bez odsłuchu u siebie byłbym ostrożny, a opinia sprzedawcy, to jaka niby miała być;-)

Miałem w domku ich wzmacniacz, ten droższy i szczerze to wykonanie i dźwięk zdecydowanie rozczarowujące, może gdyby kosztował ze trzy razy mniej..... ale to było u mnie...są osoby którym się podobał;-)

A co tobie się najbardziej sprawdziło z transportem CD 52 se marantza? mam sentyment do tego cd i nie chcę sięgo pozbywać

Wątek ma 5 stron na których znajdziesz odpowiedź .

Czy ktoś może coś powiedzieć o Audiolab M-CDT?

Link:

Ukryta Zawartość

Jest sens kupować jeżeli ktoś szuka samego transportu?

Jak wyżej .

I jeszcze badziewny napęd szczelinowy który niszczy płyty .

Ukryta Zawartość

gabler napisz który to sklep.

to nie sklep, to dystrybutor, ale poszedłem na ugodę jak pisałem co i tak mi się nie podobało bo tak spraw się nie załatwia tym bardziej, że sprzęt nie miał najmniejszego śladu po odsłuchu ,a jaki to dystrybutor to. ....nie będę podawał i tyle

I jeszcze badziewny napęd szczelinowy który niszczy płyty .

A poleciłbyś jakiś transport o podobnych gabarytach (tj. szerokość ~25cm)? Czytałem twoje wątki o Marantz CD52 i Pioneer PD9700 ale nie mam miejsca na pełno-gabarytowy sprzęt.

A poleciłbyś jakiś transport o podobnych gabarytach (tj. szerokość ~25cm)?

Nie znam takiego i nie wiem po co kombinować .

Kup kabel coax Da Vinci 1,8m i postaw Marantza gdzieś obok .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.