Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry transport CD dla DAC

maciek06

Rekomendowane odpowiedzi

Bo się dogadał?

I w sumie Mu się nie dziwie.

Ale, gdybyś np. wszedł do knajpy, gdzie podano by ci zimną zupę z włosem w środku, to krygowałbyś się z ogłaszaniem tego? Zapewne nie.

Chyba, między innymi, jest to forum, żeby dzielić się opiniami - nie tylko dobrymi.

Słuchaj,oczywiście ze od tego jest forum.Ale kolega najwyraźniej ma jakiś powód ze nie pisze otwarcie.Moze dali Mu duży upust,a może jest to jedyny salon w pobliżu i nie chce psuć stosunków.Nie wiem,ale szanuje Jego wybór.A poprzez fakt,ze poruszył ten temat,i tak stanie się to wkrótce tajemnicą poliszynela.Czesc ludzi zapyta na pw,cześć sprawdzi Jego miejsce zamieszkania,i tak to wyjdzie.

Marcin

Cambridge Audio wprowadza w tym roku transport CD. Coś się dzieje

Cambridge Audio CXC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Transport w aktualnej ofercie ma tez Audiolab i nawet cena jest "dla ludzi" tylko ta szczelina...

Ukryta Zawartość

3 jaskółki wiosny jeszcze nie czynią, ale jest to już jakiś początek. Może producenci dostrzegli w końcu tę nisze na rynku, a może jest to pokłosie coraz popularniejszych wzmacniaczy z wbudowanym DAC. Jak by nie było, coś tam się w temacie transportów powoli rusza i oby tylko inni producenci chcieli pójść za przykładem. Może w końcu osoby zainteresowane kupnem transportu CD doczekają się realnej alternatywy dla 20-letnich eksponatów z allegro.

Ukryta Zawartość

• 6 miesięcy później...

Bez odsłuchu u siebie byłbym ostrożny, a opinia sprzedawcy, to jaka niby miała być;-)

Miałem w domku ich wzmacniacz, ten droższy i szczerze to wykonanie i dźwięk zdecydowanie rozczarowujące, może gdyby kosztował ze trzy razy mniej..... ale to było u mnie...są osoby którym się podobał;-)

małe sprostowanie!

nie wypożyczaliśmy do domu nigdy wzmacniacza Soul Note więc skąd ta opinia o dźwięku????

a SC300 jest świetnym transportem po prostu trzeba posłuchać!

pozdrawiam

Witam czujnego dystrybutora!

Nie wiem co Pan chce prostować?

Nigdzie nie napisałem, że wypożyczyłem od polskiego dystrybutora wzmacniacz w/wym firmy, bo takie zdarzenie nie miało miejsca!

A co miałem, mam, czy będę miał w domu i jak to się sprawdziło w moim systemie, to chyba wiem lepiej od Pana. Nawet nie wiedziałem, że jesteście ich dystrybutorem....(a już wiem;-)

Za to b. podobają mi się kolumny Grahama.

Potwierdzam, trzeba posłuchać u siebie, jak dane urządzenie przypadnie do gustu słuchającego, wpasuje się w system i warunki to trzeba je nabyć, jak nie to nie. Wyraziłem tylko swoją prywatną opinię - od tego jest forum, i akceptuję to, że mogą być odmienne, co nie znaczy że złe.

Życzę powodzenia w prowadzeniu działalności dystrybucyjnej jak i prostowaniu tego co należy prostować;-)

Pozdr!

• 2 miesiące później...

Dorwałem Pioneera pd9700 w bardzo dobrym stanie z wymienionym laserem 4 miesiące temu, piękny klocek z niego,u mnie będzie chodził tylko w roli transportu i tu naprawdę dobrze się sprawdza,ma odłączaną część analogową.Mam pytanie szczególnie do mudy44 bo miał trochę tych modeli pionka czy robił jeszcze jakiś mod poprawiający wyjście cyfrowe,czy jest sens tam coś przebnąć.

.Mam pytanie szczególnie do mudy44 bo miał trochę tych modeli pionka czy robił jeszcze jakiś mod poprawiający wyjście cyfrowe,czy jest sens tam coś przebnąć.

Nie robiłem .

Poprzedni był w kolekcjonerskim stanie z kartonem , papierami itd i nie chciałem go ruszać a wcześniejszych nie zdążyłem .

Obecnego jeszcze nie ruszałem i nie wiem czy ruszę .

Ma swoją , dla mnie atrakcyjną sygnaturę brzmienia która mi się podoba . Z praktyki wiem że mody poprawią rozdzielczość , precyzje , detale itd ale może zniknąć ten nieco podrasowany bas który mi się tu tak podoba .

A jednak po tylu miesiącach kupiłeś starego rupiecia ;)

Gdzieś pisałeś że masz możliwość porównać z innymi transportami , porównaj i skrobnij coś.

Spróbuj też go posłuchać w obydwu pozycjach wtyczki zasilającej w gniazdku . Puść znany Ci kawałek z rytmicznym basem na początku i w ten sposób ustawisz sobie ten bas .

Nie robiłem .

Poprzedni był w kolekcjonerskim stanie z kartonem , papierami itd i nie chciałem go ruszać a wcześniejszych nie zdążyłem .

Obecnego jeszcze nie ruszałem i nie wiem czy ruszę .

Ma swoją , dla mnie atrakcyjną sygnaturę brzmienia która mi się podoba . Z praktyki wiem że mody poprawią rozdzielczość , precyzje , detale itd ale może zniknąć ten nieco podrasowany bas który mi się tu tak podoba .

A jednak po tylu miesiącach kupiłeś starego rupiecia ;)

Gdzieś pisałeś że masz możliwość porównać z innymi transportami , porównaj i skrobnij coś.

Spróbuj też go posłuchać w obydwu pozycjach wtyczki zasilającej w gniazdku . Puść znany Ci kawałek z rytmicznym basem na początku i w ten sposób ustawisz sobie ten bas .

Z wtyczką to zaraz na początku obcykałem sprawę: ),praktycznie zawsze słychać zmianę.Zauważyłem, że od spodu nóżek jest naklejona miękka guma ,w środek nóżek wstawiłem podkładki z brązu aby cd stał na sztywno,całość stoi na platformie i moim patencie na łożyskach,tak jest bardziej zebrany i punktowy bas oraz dokładniejszy całościowo dźwięk, na gatunkach bardziej rozlazło.No jakoś tak spodobał mi się ten cd,że się nie mogłem oprzeć...:)klasyk.

A widzisz , dawno o nim trąbiłem .

Tylko ciągle mnie wpienia to obracanie płyt .

Sprawdź jeszcze czy masz talerzyk równy .

Otwórz kieszeń i do góry wysuń nakładkę , wsadź płytę i patrz czy nie ma bicia góra - dół . To dosyć częsta przypadłość jak jakaś sierota przywaliła z góry w talerzyk .

Ważne jest tez nasmarowanie ośki prowadnicy lasera i tego plastiku od góry który suwa się po blaszce .

A widzisz , dawno o nim trąbiłem .

Tylko ciągle mnie wpienia to obracanie płyt .

Sprawdź jeszcze czy masz talerzyk równy .

Otwórz kieszeń i do góry wysuń nakładkę , wsadź płytę i patrz czy nie ma bicia góra - dół . To dosyć częsta przypadłość jak jakaś sierota przywaliła z góry w talerzyk .

Ważne jest tez nasmarowanie ośki prowadnicy lasera i tego plastiku od góry który suwa się po blaszce .

Talerzyk ok nie bije,jak wymieniał laser ponoć robił przegląd Ale i tak sprawdzę,Masz może do niego schemat

Zastanawiam się nad zmianą kabla, w arcamie używanym jako transport miało to spory wpływ na brzmienie ale trochę szkoda mi tego klasyka za mocno przerabiać, zobaczy się: ).Natomiast ciekawi mnie przycisk power na pilocie, na cd on nie działa, czy ten typ tak ma?

Zastanawiam się nad zmianą kabla

Lepiej kup ferryt i zawiń na nim kabel .

Natomiast ciekawi mnie przycisk power na pilocie, na cd on nie działa, czy ten typ tak ma?

Masz prawdopodobnie pilota od PD 8700.

Od PD 9700 jest pilot CU-PD055

Pilot to CU-PD045

Ale próbuję smartfonem bo mam taką opcję też echo, dzwoniłem do gościa co mi sprzedał ma PD 07 i mówi że u niego z pilota też Power nie wyłącza trzeba ręcznie...zawsze dołączył klawiszem...

Pilot to CU-PD045

To chyba od nowszych jak PD-S605 , PD-8700 z pilotem mam zapakowanego w pawlaczu ( mam taka igiełkę w stanie kolekcjonerskim ) i nie pamiętam jak dokładnie wyglądał ale mniejsza z tym.

Mechaniczny wyłącznik odłącza całą elektronikę co jest dla niej korzystne .

OK , to nie temat o tym odtwarzaczu ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.