Skocz do zawartości
IGNORED

Lasy Państwowe i ich los - po głosowaniu

Camelouge

Rekomendowane odpowiedzi

niestety modzrewek ja jestem pewien ze procesu wyboru idiotów przez idiotów nigdy sie nie powstrzyma.

Niestety chłopie masz rację, klasa średnia (będąca ostoją demokracji) została zniszczona, pospólstwo pod wodzą kacyków jest nie do pokonania przy urnie wyborczej w systemie większościowo-proporcjonalnym. Kacyk wyznacza "jedynki" na listach. Próg wyborczy i system finansowania partii wzmacnia status quo.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

pospólstwo pod wodzą kacyków jest nie do pokonania przy urnie wyborczej w systemie większościowo-proporcjonalnym.

jeszcze jeden wierzący, że wybory są przy urnie

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

niestety modzrewek ja jestem pewien ze procesu wyboru idiotów przez idiotów nigdy sie nie powstrzyma.To jest KOŁO historii

No gdzież ja!To właśnie ty chodzisz na wybory i popierasz tych Kopaczu i Tusku.Tacy właśnie jak ty,są tym przysłowiowym

kółkiem.Tylko,że wychodzi kółko w kole i to twoim...kole.

Musisz się zdecydować co do zmartwień i ich wielkości....mulsum.

jeszcze jeden wierzący, że wybory są przy urnie

To mam się wstydzić?

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

To się wpisuje bardzo dobrze w stwierdzenie i popiera to twierdzenie, że Polska jest państwem na niby.

Nie uwzględnia się wniosków obywatelskich o referendum, spycha nie na późną noc glosowania nad zmianami konstytucji i przemilcza je niemal w sferze publicznej. Udowadnia się że wybory masowo fałszowane przez chłopków w gminach dające zupełnie abstrakcyjne niespotykane do tej pory wyniki były jak najbardziej uczciwe.

Ci którzy dyrygowali dojeniem Polski już grzeją dupska w fotelach unijnych. Wszystko inne maja w dupie. Szkoda tylko, że nie mieli przed kandydowaniem to by Polakom wielu klęsk zaoszczędziło.

Szkoda tylko, że nie mieli przed kandydowaniem to by Polakom wielu klęsk zaoszczędziło.

mimo wszystko, szkoda, no, szkoda, komu szkoda ... szkoda bo rozumu brak, sił brak, chęci brak, o tu szkoda ale żałować że IM szkoda , to już nie wstyd, to obciach

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

W polityce po pierwsze rozmawia się o różnych rzeczach i z tego nic nie wynika, a ponadto przeważnie się wszystko obiecuje i nic się w tej sprawie nie robi. Wiadomo, że Amerykanie od lat naciskają na naszych polityków w sprawie reprywatyzacji i nie jest to żadna tajemnica, a nasi im mydlą oczy i nic w tej sprawie nie robią. Taka sytuacja ma miejsce już od 25 lat.

Nigdy nie może być przeprowadzona reprywatyzacja (oprócz oczywiście Kościoła) innych osób i instytucji, gdy nie zostanie przeprowadzona reprywatyzacja odnośnie wszystkich polskich obywateli. Natomiast gdy zostanie uchwalona ustawa odnośnie wszystkich to nie widzę również przeszkód aby dotyczyło to żydów, którzy pozostawili tu majątki i jak np. w Warszawie majątkami nieżyjących żydów obracają polscy oszuści.

Ponadto uważam, że dobrze się dzieje że nawet obce państwo mobilizuje tych naszych leni, żeby w końcu coś w tej sprawie zrobili, gdyż my jako obywatele mamy mniejszą siłę przebicia i przy okazji sprawy żydowskiej i my się załapiemy, bo tak dalej być nie może i rząd musi znaleźć jakiś sposób rozwiązania tego pata. Jesteśmy jedynym państwem postkomunistycznym, które nie ma do tej pory żadnej ustawy reprywatyzacyjnej. Jedynym projektem takiej ustawy był projekt Balcerowicza za rządów Millera, gdzie zwrot miał być dokonany do chyba 30% zabranego majątku i rekompensata miała być dokonana z mienia Agencji Rynku Rolnego, a więc obecnie już byłoby wszystko dawno pozamiatane. Ustawa ta przeszła nawet przez parlament ale zawetował ją Kwaśniewski, co odbija nam się czkawką do tej pory. Potem już nikt się za to nie brał, co spowodowało że rozpanoszyli się oszuści, bo jak wiadomo w mętnej wodzie najlepiej się łowi ryby, zresztą komuchy nie ten jeden spadek nam zostawili, który się nam odbija czkawką do tej pory. W dużych miastach, a głównie w Warszawie, Krakowie i Poznaniu powstały kancelarie adwokackie, które wyspecjalizowały się w przejmowaniu pożydowskich kamienic na podstawie podrobionych dokumentów przez rzekomych spadkobierców. Żydzi przed wojną byli naszymi obywatelami i na takiej samej zasadzie jak my powinni odzyskiwać swoje mienie, tylko że mało kto z nich żyje. Natomiast Miller z Kwaśniewskim doprowadzili do tego, że zamiast to wszystko uregulować własnie gruntami z Agencji Rynku Rolnego to ziemie

te przejęli politycy np.Begerowa, która bierze z tej ziemi dopłaty z UE, nawet jej nie uprawiając tylko posiadając jako łąki i z tego żyje. Uważam że wcale nie ma tu problemu żydowskiego, tylko problem reprywatyzacji jako takiej i w ogóle nie wiem kto tych ludzi podpuszcza na żydów, podczas gdy nikt oprócz Kościoła i oszustów nic jeszcze do tej pory nie dostał.

USrael ma w nosie roszczenia reprywatyzacyjne Polaków względem swojego rządu.

Ich interesuje jedynie zaspokojenie roszczeń żydowskich.

A jest to - przypominam - ponad 60 miliardów dolarów!!!

Resurs geopolityczny Izraela kończy się. Góra 10-15 lat i żydzi będą musieli zacząć szukać sobie nowego domu. Izrael zniknie z mapy.

W tym kontekście odżywa idea Judeopolonii.

Będą nas chcieli zmusić, byśmy podzielili się z żydami naszym terytorium.

Ci ludzie, wyposażeni hojnie przez polski rząd w pieniądze -ponad 60 mld dolarów będą w naszym kraju wiodącą siłą gospodarczą i poityczną, kupią sobie wszystko i wszystkich, będą NOWĄ SZLACHTĄ.

O to właśnie toczy się gra.

Czy nadal będziemy panami u siebie, czy obdarci do cna i wprzęgnięci w niewolniczy kierat, gładko przełkniemy implementację na nasze terytorium nowej Wiodącej Siły.

Bo gdy to się już stanie - będzie za późno! Nie na darmo Komorowski podpisał ustawę o "bratniej pomocy".

Gdy nastąpi wybuch "dzikiego polskiego antysemityzmu" to w obronie żydów pomogą polskiemu neo-ZOMO siły z Niemiec, może i z Rosji...

Generalna Gubernia wiecznie żywa!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

A mnie nie interesuje czego chce "USrael" (nota bene przydomek używany natrętnie przez kacapskich trolli wszelkiej maści) ponieważ jak już pisałem, nigdy nie może być przeprowadzona reprywatyzacja mienia innych osób i instytucji, gdy nie zostanie najpierw lub jednocześnie przeprowadzona reprywatyzacja w odniesieniu do wszystkich polskich obywateli. Proste - i żadne antysemickie hasła tu nie pomogą. Gdyby miała być przeprowadzona reprywatyzacja wyłącznie mienia żydowskiego to oburzenie byłoby tak ogromne, że żadna władza by tego nie przetrwała. Innymi słowy - nie da się tego fizycznie zrobić w ten sposób, pomijając już nawet fakt, że byłoby to całkowicie bezprawne i naruszające podstawowe zasady konstytucyjne. Są to więc bajki i farmazony dla naiwnych. Ale posłuch w wiadomych kręgach znajdują i byłoby to zabawne gdyby nie było tragiczne.

Pozostałe teorie rodem z Protokołów mędrców Syjonu pozwolę sobie pominąć litościwym milczeniem.

Może zreprywatyzuj najpierw swoje gumno jeśli jesteś taki hojny. USA to przede wszystkim patrzy żeby na wszystkim i wszystkich jak najwięcej zarobić. I znaleźli taki naród chamów z czworaków w środku Europy który gacie z tyłka sprzeda za dolara, a potem tego dolara przepije.

Nie ma powodu żeby cokolwiek komukolwiek oddawać. Ani ja nie mam zamiaru oddawać, bo i mnie nikt niczego nie oddał i nie odda. Z takim pretensjami to się trzeba zgłaszać do historii, a nie do polskich podatników.

W Państwie rządzi władza wybrana podobno demokratycznie i to od niej zależy komu daje a komu nie - taka stworzył naród to taka ma , z księżyca ci ludzie nie przylecieli.

Tylko jaka to demokracja jeśli władza legitymizuje masowo fałszowane wybory, porzuca rządowe stanowiska dla urzędolenia w UE za trochę większe pieniądze, sprzedaje rządowe kontrakty za łapówy które tropią władze w innych krajach a sama ma to równo w dupie??? Nie dopuszczają do referendów czyli wiedzą, że narodu trzeba się bać i dobrze widzą dlaczego się powinni go bać.

Dlaczego w swojej reklamie IKEA dziękowała Polakom ??? Bo ma tu najwięcej fabryk ? Czy może raczej dlatego że na początku lat 90tych masowo kupowała za grosze drewno z polskich lasów dobrze rozdzielając łapówy. Teraz już drugie pokolenie łapówkarzy nie dopuści żeby lasów nie można prywatyzować. Oczami wyobraźni widza już te wziątki, które ominęłyby im kieszenie.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

"Może zreprywatyzuj najpierw swoje gumno jeśli jesteś taki hojny"

Zgodnie z hasłem co władza ludowa raz ukradła to nigdy nie odda. A może po prostu ty korzystasz obecnie z mienia ukradzionego prawowitym właścicielom lub z poźniejszych oszustw na tym mieniu i stąd u ciebie taka obrona złodziejstwa. Wcale bym się nie zdziwił bo trudno inaczej wytłumaczyć taką miłość do kradzieży i oszustwa.

A ty komu ukradłeś? Bo mojej rodzinie nikt majątku na Ukrainie nie oddał, zabranego przez Cara za Powstanie. Ani ruskie, ani ukraińskie, ani nawet rząd sanacyjny - zapewne złodzieje byli wg twojego rozumku małego misia o nieskrepowanym apetycie.

Idż do chłopa i powiedz żeby ci oddał to cie widłami pogoni. A potem się baranki dziwią że ludzie nie chcą temu państwu płacić podatków jeśli co drugi cwaniaczek chce ich z tych podatków okraść pod sztandarem reprywatyzacji.

Mogli być twoi przodkowie tak odważni gdy im zabierano i wtedy masowo nie dać. Ale jak widać odważni nie byli wiec historia potoczyła się inaczej. A teraz ci którzy sami g... osiągnęli przez poprzednie 65 lat chcą dostać za darmo bo się im należy - tacy pokrzywdzeni przez historię, ale łapę po publiczne pieniądze wyciągają z kieszeni podatników którzy nic im nie zabierali.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

To tylko głupie populistyczne hasła o tych chłopach z widłami. Wiadomo, że zwrot w naturze dziś już w olbrzymiej większości przypadków nie wchodzi w grę. Nawet w ustawie z lat 90-tych była mowa o 30% wartości, obecnie mówi się już o 10%. Rozumiem, że dla ciebie to i tak zbyt wiele. Niech lepiej żerują oszuści. Wszystko ci się najwidoczniej poprzestawiało. I nie - nie mam nic do zwrotu czy odebrania od chłopa z widłami ale pogląd na to co uczciwe i sprawiedliwe mam jasny. Misia musisz za to poszukać gdzie indziej.

A teraz niech ktoś wyjaśni jakim sposobem Żydzi mają kiedykolwiek coś dostać w kraju, który nie chce nic oddać nawet własnym, nieżydowskim obywatelom. To tylko bajeczka dająca pożywkę wznoszeniu antysemickich hasełek i nic więcej.

I całe szczęście, że nic nie chce im oddać bo się nic im nie należy. Państwo to ma powinności względem swoich obywateli - WSZYSTKICH i teraz, a nie tylko tych którym się coś wydaje.

Miałeś 70 lat w tym 25 lat cudownej wolności żeby się dorobić, zamiast dorabiać ideologie do tego że chcesz okraść podatników i jedynym usprawiedliwieniem ma być to, ze inni tez ich okradają. Się było dorabiać w tej upragnionej wolności albo nie szukać takiej wolności, a nie teraz samemu okradać innych i udawać że to dziejowa sprawiedliwość. Współcześni podatnicy nic ci nie są winni.

Gdyby Polska była Państwem nie tylko na niby i tak jakby to juz 25 lat temu władza ustawodawcza powiedziałaby ze niczego oddawać za Polskę ludową nie będzie, bo wszyscy w tej Polsce żyli i nikt z obecnie żyjących nie ma obowiązku ponoszenia kosztów za historię.

Ale tak powiedzieć nie mogli bo cała masa łachudrów straciłaby jedyną nadzieję żeby trochę kasy publicznej zagrabić, tak jak grabili ludzie nowej władzy. Władza nowa nieludowa musiała całej reszcie zostawić nadzieję że tez się w końcu nachapią z tego koryta. Wszystkie łachudry są siebie warte niezleżenie od politycznego systemu.

A teraz niech ktoś wyjaśni jakim sposobem Żydzi mają kiedykolwiek coś dostać w kraju, który nie chce nic oddać nawet własnym, nieżydowskim obywatelom. To tylko bajeczka dająca pożywkę wznoszeniu antysemickich hasełek i nic więcej.

Tak? No to usiądź wygodnie i się przyglądaj! :)

Niedługo będziesz świadkiem arcyciekawych wydarzeń:

1/ wbrew temu co napisałeś powyżej - żydzi dostaną swoje a Polacy takiego wała. Żeby było weselej: mowa nie o BEZPOŚREDNICH SPADKOBIERCACH właścicieli majątków żydowskich (bo w większości przypadków wylecieli oni kominem w atmosferę i żadnych potomków nie zostawili) tylko o ORGANIZACJACH mających przejąć owo mienie. To już jest zupełne kuriozum bez precedensu w prawie międzynarodowym. Ale jak nie ma precedensu to się go zrobi.

2/ Niemcy też dostaną swoje: Szczecin, Wrocław...

Jestem gotów założyć się o każde pieniądze,że tak będzie i to wkrótce.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Jakieś konkrety może lub cień dowodów poza zakładem na poparcie tych tez, że Żydzi tak a Polacy nie? Jak to widzisz jak miałoby do tego dojść bez wywiezienia władz na taczkach?

Chyba, że już wiesz, że ruscy wejdą i będą dzielić po swojemu ale tam antysemityzm nawet dużo większy niż u nas więc też nie bardzo pasuje. A w warunkach pokojowych jest to nie do przeprowadzenia.

Niemcy też dostaną swoje: Szczecin, Wrocław...

A nie dostali?

Ja mam kawałek Hamburga, coś mi grozi?

W takim razie trzeba było wybrać Kaczyńskiego i dbać o to żeby nie musiał latać do Smoleńska w ramach kampanii wyborczej. Bo wystarczyło podliczenie zniszczeń wojennych w Warszawie i przypomnienie o niezapłaconych reparacjach wojennych, żeby zamknąć niemieckie gęby.

I to jest jedyna słuszna droga. Za dużo mamy cwaniaczków chcących okradać swoich rodaków pod hasłami sprawiedliwości a za mało tych którzy obcego tyłka nie poliżą za pieniądze.

Jakby co to Berlin powinien wrócić po siedmiu wiekach do Polski.

2/ Niemcy też dostaną swoje: Szczecin, Wrocław...

Ja tam nie płacze mogie mieszkać w Niemczech i na Niemieckich emeryturach.........oczywiście.To kiedy zajmą il dottore?

Ja jezdem gotowy.

Ja tam nie płacze mogie mieszkać w Niemczech i na Niemieckich emeryturach.........oczywiście.To kiedy zajmą il dottore?

Ja jezdem gotowy.

A kto Ci broni mieszkać w Niemczech choćby i od jutra?

Unia, Unia uber alles! :)

Rzecz w tym by Niemcy siedzieli u siebie a my - u siebie. :)

Ja tam nie płacze mogie mieszkać w Niemczech i na Niemieckich emeryturach..

Akurat niemiaszki już ustaliły ze za pacę w POlsce nie nalezą się niemieckie emerytury ani niemieckie zasiłki. Wiec mieszkając w Niemczech za polską emeryturkę będziesz szkłem d.... podcierał bo na miękki papier nawet nie wystarczy. Nie ma się z czego cieszyć.

Odwrotnie natomiast się zdarza, bo znam niemieckich emerytów którzy się przeprowadzili do Polski, co akurat nie jest złe o ile nie będzie permanentne podobnie jak sprowadzanie do Polski centrów BPO.

Akurat niemiaszki już ustaliły ze za pacę w POlsce nie nalezą się niemieckie emerytury ani niemieckie zasiłk

A zapoznałeś się z kontekstem tej wypowiedzi.....kloniku.Ważne by chlapnąć jęzorem i pokazać jaką to ma się wiedze...dzieciaka.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.