Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór transportu CD

maxflo

Rekomendowane odpowiedzi

no rzeczywiscie, teraz slysze

mam lepszego dacka niz stefek:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No niestety chyba jednak nie. Jak przechodze na inna wersje tez mp3 zrobiona ze starego wydania to wszystko jest gladkie, tak samo mam na wszystkich wczesnych wydaniach w pelnym formacie, nikt tego nie slyszy? A krol K2 w tym wydaniu naprawde jest nagi ;)

Właśnie wspomniałem, że jesteś za gładko uczesany. Na jakiej podstawie wygłaszasz te wszystkie teorie? Nie ma żadnych podejrzeń, żeby przyjąć Twoją wersję za jakikolwiek autorytet. Daj pan spokój! Mnie niestety nie przekonasz w kwestii płyt, a to co Ty słyszysz zupełnie nie biorę pod jakąkolwiek uwagę. Sorry Winnetou!

Brzmisz mniej więcej tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest na non stopie, drzy tak gdzies okolo 0.1-0.2Hz powoduje to czasami ze instrumenty sa az niestrojne.

... o la la?

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

rzeczywiscie, rozstraja sie sax coltrana

A starego rozstrojonego fortepianu tam nie ma? :D Miles widac gral z chalturnikami i sam nim byl :D

Oj MarkN jak ty masz takie ucho to jak Ty tam w tym Hicago grasz? ;)

stasiop masz slabego dacka, ja tak mysle, po przemysleniu sprawy tak musi byc, dobrze mowie elb?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Wszystko przez to ponadnormatywne drżenie w głowie... ponadnormatywne/ponadnormalne/paranormalne :) Chciał bym czegos więcej się o tym dowiedzieć, można by człowiekowi pomóc...

Ja sie nie wsluchuje w muzyke analitycznie, tylko syntetycznie. Chyba sluchasz za duzo na sluchawkach:)

Dla mnie muza musi miec oddech i przestrzen, do tego potrzebne sa pelnopasmowe glosniki i duzo powietrza w pomieszczeniu odsluchowym.

Do wyłapywania wszelkich smaczków na kolumnach trzeba mieć akustycznie genialnie dopracowane pomieszczenie, na dobrych słuchawkach to trochę droga na skróty. Twoje tubiszcza to takie słuchawki ale nie do końca, akustyka jednak musi być zrobiona.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Oj MarkN jak ty masz takie ucho to jak Ty tam w tym Hicago grasz? ;)

Oj Stasiop, jesteś zupełnie nie przygotowany do lekcji i rozmowy ze mną. Ćwicz jeszcze, może w przyszłym roku coś ciekawszego powiesz. Na razie siadaj pało!

Parker's Mood

To wszystko przez ten DAC w trąbkę szarpany, nie da się pomóc ... (tu pomóc może tylko przemoc).

tak, ten dack to grat, za okno z nim

Do wyłapywania wszelkich smaczków na kolumnach trzeba mieć akustycznie genialnie dopracowane pomieszczenie, na dobrych słuchawkach to trochę droga na skróty. Twoje tubiszcza to takie słuchawki ale nie do końca, akustyka jednak musi być zrobiona.

Tak , mam przyrzad do robienia akustyki - taki maly czarny pilot, robie nim glosniej albo ciszej.

Konto w trakcie usuwania

Oczywiście tradycyjnie przepraszam wszystkich za swoje powyższe wtręty i rozumiem, że wygłupiamy się i żartujemy. Stasiop, oczywiście masz rację i jak najbardziej ma prawo podobać Ci się wersja dżwięku jakakolwiek. Kłótnie w kontekście podobania i niepodobania się dżwięku z płyt mają komediowy charakter. Pozdrawiam jazzowo '-)

Jeszcze link, jakby kogoś interesowało: o zespole inżynierów, o idei k2hd, o koncepcji, o warsztacie, o sztuce >

Ukryta Zawartość

To nie są zwyczajne płyty cd; projektowi k2hd przyświeca idea: idea pasji, sztuki i inżynierii. Takie klimaty bardzo lubię, tylko nie rozumiem tej mydlanej selekcji? Dlaczego zrobili składankę Santany, a nie... np. Abraxas, która to jest ważną i fantastyczną płytą Santany i która to brzmi słabo na cd do dziś, zresztą na winylu też słabo to brzmiało - miałem oryg.wydanie US i pamiętam, że różnica w brzmieniu na korzyść Santana III była potężna! Tytuły 'the very best of' nie powinne być w ogóle brane pod uwagę przy takiej serii. Jestem mocno rozczarowany bardzo ubogą selekcją jazzu na k2hd - prawie nic nie ma! Właściwie jestem rozczarowany na maxa całą tą kolekcjąselekcją na wypasach Sony k2hd - ale dżwiękowo, to zabijają!

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

A ja przepraszać nie mam zamiaru :)

I twierdzę,że ocenianie jakości płyty K2HD na podstawie kilkunastosekundowej próbki ściągniętej z netu,nie wiadomej jakości,no bo co ten plik ma wspólnego z płytą K2HD,to czysty kretynizm.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

I twierdzę,że ocenianie jakości płyty K2HD na podstawie kilkunastosekundowej próbki ściągniętej z netu,nie wiadomej jakości,no bo co ten plik ma wspólnego z płytą K2HD,to czysty kretynizm.

A ja twierdze ze nie masz elementarnej wiedzy technicznej w audio poprostu i stad Twoje bledne wnioski.

MP3 nie ma mozliwosci miec znieksztalcen typu wow and flutter, to jest poprostu ZUPELNIE niemozliwe. Takie znieksztalenia pochodza tylko od niedoskonalego sprzetu analogowego. I konia z rzedzem, jesli ktos obali ta OCZYWISTA i NIEZAPRZECZALNA wiedze. ;)

Tasma sie poprostu zestarzala bo to juz 55 lat jest od nagrania. Podalem art dotyczacy jakie sa mozliwosci i ilosci degradacji tasm analogowych. A ze z tego zrobiona plyte, to wtopa dla JVC i systemu K2 powinni pominac ten tytul a tak zrobili wtope. Mowiac krotko z tej tasmy juz sie nic nie wycisnie ta tasma zdechla a jak wiadomo z gowna bata nie ukrecisz nawet przepuszczajac to przez 1000 lamp i tak wlasnie jest z tym tytulem.

A skoro do kolegi nie trafiaja art doswiadczonych ludzi w analogowce ze taka degradacja wystepuje to ja juz nie bede przekonywal, moze kolega sam kiedys uslyszy na lepszym DAC-u ze tak jest!

A ja twierdze

Widzę,że dalej masz problemy.

Zapytam po polsku:

Co wspólnego ma ściągnięta przez Ciebie kilkusekundowa próbka,w niewiadomej jakości,z płytą K2HD ?

To możesz posłuchasz Kind of Blue...i powiesz mi jak oceniasz wersję plikową Kind of Blue mono i stereo? Masz obie? Mi chyba trochę bardziej odpowiada mono...

Nie, wersji mono jeszcze nie mam:)

Ale co mi tam, jak dasz linka , sciagne i poslucham chocby , zeby miec wlasne zdanie.

Konto w trakcie usuwania

do kolegi nie trafiaja art doswiadczonych ludzi

Doświadczonych tak.

Twoje wywody nie mają nic wspólnego z doświadczeniami,no chyba,że za takowe uznamy oglądanie filmów na youtubie.

Co wspólnego ma ściągnięta przez Ciebie kilkusekundowa próbka,w niewiadomej jakości,z płytą K2HD ?

A to ze to bylo zrobione z tej plyty, dowolnym programem komputerowym i znieksztalcenia zostaly tego typu bo MUSIALY zostac. Taka jest tego natura, technika cyfrowa nie ma takich znieksztalcen, takie znieksztalcenia w technice cyfrowej to jest sekunda do potegi -12 (pikosekundy) I tyle w temacie

Twoje wywody nie mają nic wspólnego z doświadczeniami,no chyba,że za takowe uznamy oglądanie filmów na youtubie.

No wlasnie kolega sie nie zapoznal z podanym art. to nie ja go napisalem tylko czlowiek ktory sie naprawde na tym zna! a teraz jeszcze ten trolling. :( Koncze!

A to ze to bylo zrobione z tej plyty

Bzdura.

Udowodnij to.

Koncze!

Nareszcie!

A ja twierdze ze nie masz elementarnej wiedzy technicznej w audio poprostu i stad Twoje bledne wnioski.

A Ja twierdzę, że trzeba być ignorantem i mocno skrzywionym, żeby wypowiadać takie słowa. Równie dobrze można powiedzieć: hej, Stańko! Słabo brzmisz! Nie masz elementarnej wiedzy w audio po prostu i stąd to słabe brzmienie! Ja ci to mówię, ja, inżynier Stasiop z serwisu RTV - kiedyś grałem na instrumencie, to wiem! Zamiast Stańko można podstawiać innych, np. Jarrett'a, albo Bley'a... ot, taka układanka! Nie wydaje mi się Stasiop, że jesteś osobą kompetentną, pomimo obszernej wiedzy z zakresu elektroniki na poziomie nieakademickim, wykazujesz braki i pustkę artystyczną. Pozdro, standardowo na jazzowo, M '-)

Parker's Mood

• Użytkownicy+

Nie podejmuję się rozstrzygać kto ma rację, więc wpisy pozostawiam (poza kilkoma o obraźliwym wydźwięku). Proszę jednak o powrót do tematu wątku.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Już nieraz pisaliśmy w kilka osób (Józek, Stefek) że ocena brzmienia za pomocą YT jest; mówiąc delikatnie; jakimś wielkim nieporozumieniem... Ja rozumiem, że taśmy czy winyle się starzeją, to jest normalne. To czy mp3 ma jakieś tam zniekształcenie typu TIM czy ich nie ma jest dla mnie bez specjalnego znaczenia, skoro ten standard usuwa 90% informacji i generalnie gra tragicznie... Po co w ogóle ta dyskusja?

A Ja twierdzę, że trzeba być ignorantem i mocno skrzywionym, żeby wypowiadać takie słowa. Równie dobrze można powiedzieć: hej, Stańko! Słabo brzmisz! Nie masz elementarnej wiedzy w audio po prostu i stąd to słabe brzmienie! Ja ci to mówię, ja, inżynier Stasiop z serwisu RTV - kiedyś grałem na instrumencie, to wiem! Zamiast Stańko można podstawiać innych, np. Jarrett'a, albo Bley'a... ot, taka układanka! Nie wydaje mi się Stasiop, że jesteś osobą kompetentną, pomimo obszernej wiedzy z zakresu elektroniki na poziomie nieakademickim, wykazujesz braki i pustkę artystyczną. Pozdro, standardowo na jazzowo, M '-)

Ja posluguje sie logika i nie mialem zamiaru nikogo obrazac, stwierdzilem fakty, Stefek nie zrozumial co pisze dodatkowo dyskutuje nie zapoznajac sie z artykulem w ktorym jest troche wyjasnione i jest to osoba niezalezna od naszego sporu, podaje tylko wiedze.

A Ty MarkN poslugujesz sie niepotrzebnymi emocjami, zreszta emocjami destrukcyjnymi i nawet zauwaz ze podajesz przyklad zupelnie z kosmosu ktory nie ma sensu logicznego w naszej dyskusji. No wiec ja nie wiem kto jest wypalony chyba ze bezsens, pomieszanie i niezrozumienie dyskusji to juz artyzm najwyzszych lotow...byc moze tak, nie zaprzecze :D Tak na jazzowo koncze zeby bylo w klimacie ;)

Niektórzy zupeeeełnie zapominają z czym jest związane nasze hobby i do czego służy ten cały sprzęt.

Kupiłem ostatnio bardzo fajną płytę za całe 30zł. Przyzwoicie zrealizowana i świetna muzyka. Polecam "Jerzy Małek - Stalgia". Jak widać (słychać!) polski jazz ma się dobrze.

Tu mała próbka.

Stasiop

Dalej pleciesz aby coś pleść.

Stwierdziłeś po kilkusekundowym samplerze,ściągniętym z netu,do tego przerobionym na plik mp3,że brzmienie "Kind of Blue" na K2HD jest do bani.

Zapytuję Cię po raz kolejny,skąd wiesz,że plik jest zrobiony z płyty K2HD?

Udowodnij,że tak jest.

• Użytkownicy+

Już nieraz pisaliśmy w kilka osób (Józek, Stefek) że ocena brzmienia za pomocą YT jest; mówiąc delikatnie; jakimś wielkim nieporozumieniem... Ja rozumiem, że taśmy czy winyle się starzeją, to jest normalne. To czy mp3 ma jakieś tam zniekształcenie typu TIM czy ich nie ma jest dla mnie bez specjalnego znaczenia, skoro ten standard usuwa 90% informacji i generalnie gra tragicznie... Po co w ogóle ta dyskusja?

Zgadzam się, jednak o tym, czy np. igła przeskakuje, wystarczy taka jakość. Na lepszej, po prostu powinno być to jeszcze lepiej słyszalne, a nie wcale.

Jeśli Staszek mówi, że ogólna jakość nie ma wpływu na TIM, to trudno mi to podważać.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mp3 to nawet moja córka jadąc autobusem do szkoły nie chce słuchać;-) Kupiłem jej douszne AKG i mówi, że na nich słychać wyraźną różnicę pomiędzy wave a mp3. Słuchając z Sony Xperia oczywiście;-)

Zapytuję Cię po raz kolejny,skąd wiesz,że plik jest zrobiony z płyty K2HD?

Udowodnij,że tak jest.

Odpowiedz napisalem na priv jednak jestem zablokowany przez Ciebie.

Jeśli Staszek mówi, że ogólna jakość nie ma wpływu na TIM, to trudno mi to podważać.

Ale ja nic nie pisalem o TIM-e ;)

Mp3 to nawet moja córka jadąc autobusem do szkoły nie chce słuchać;-) Kupiłem jej douszne AKG i mówi, że na nich słychać wyraźną różnicę pomiędzy wave a mp3. Słuchając z Sony Xperia oczywiście;-)

A świstak dalej sreberka zawija ;-)

I żona z kuchni słyszy ;-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.