Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór transportu CD

maxflo

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze posluchac 3 utworu Blue in green z tego linku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gdzie jest stare wydanie trabka jest gladka.

w tym bassie można się zakochać...delikatny, otaczający, a jednocześnie mięsisty oraz soczysty.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Panowie, rozglądam się za używanym transportem CD, na ten moment wpadło mi w oko kilka opcji:

CEC TL1x

EMM Labs CDSD

Esoteric SA-10, X-05, X-03 ...choć są to playery, a nie transporty, to Esoteric'i uchodzą jednak za dobre transporty.

Dac to Yamamoto YDA-01, którego uwielbiam bardzo i którego nie będę wymieniał, jeżeli tak, to tylko na wersję lampową.

Yamamoto ma wejście tylko coax... CEC jest najtańszy i najstarszy, EMM od pierwszego właściciela jak nowy... Esoteric'i wszystkie stan perfect.

Biorę to na spokojnie, nie śpieszy mi się, może jakieś inne typy? Wcześniej myślałem 47 labs, Audiomeca, Accuphase...

Co o tym myślicie?

Dzięki i pozdrówki

Joachim

Panowie, rozglądam się za używanym transportem CD, na ten moment wpadło mi w oko kilka opcji:

CEC TL1x

EMM Labs CDSD

Esoteric SA-10, X-05, X-03 ...choć są to playery, a nie transporty, to Esoteric'i uchodzą jednak za dobre transporty.

Dac to Yamamoto YDA-01, którego uwielbiam bardzo i którego nie będę wymieniał, jeżeli tak, to tylko na wersję lampową.

Yamamoto ma wejście tylko coax... CEC jest najtańszy i najstarszy, EMM od pierwszego właściciela jak nowy... Esoteric'i wszystkie stan perfect.

Biorę to na spokojnie, nie śpieszy mi się, może jakieś inne typy? Wcześniej myślałem 47 labs, Audiomeca, Accuphase...

Co o tym myślicie?

Dzięki i pozdrówki

Joachim

Esoteric x05 jest najtanszym modelem, ktory jest wyposazony w topowy naped cd/sacd VMK 5 neo, ktpry ztcw nie byl w zasadzie sprzedawany firmom trzecim. Tylko La Source go mial ale za cene 30 k euro!

Szczerze polecam x05, zaluje ze sprzedalem przechodzac na arc cd8.

Konto w trakcie usuwania

To na pewno jest topowy napęd? Czy był wówczas? Bo K-01 ma inaczej oznaczony napęd i Esoteric twierdzi, że to jest topowy werk. Niższy model K-03 ma już inny napęd.

Musze poczytac o k01 , na tamten moment tj 2010 r vmk5 neo byl topowy.

Edit- k01 ma wersje 3.5 -10 tego samego napedu czyli vrds neo vmk.To z pewnoscia jest kolejna wersja , ale od czasu vrds neo vmk5 nowego napedu jeszcze nie bylo jak sadze.

K03 ma podany w specyfikacji te sama wersje 3.5-10, skad masz info ,ze jest inna iz w K01?

Konto w trakcie usuwania

Esoteric swego czasu wsadzał do swoich urządzeń wersje nie oferowane jako OEM.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Niestety ja za przeróbki się nie zabieram, jestem laikiem, zostawiam to wykształconym... Szukam transportu na lata, nie jestem w stanie tego sam serwisować i tam grzebać, w razie potrzeby tym musi się zajmować profesjonalny serwis w PL.

Co do Esoteric'ów, to wszystkie, które mnie interesują to zintegrowane playery. Generalnie panuje przekonanie, że dedykowane transporty wypadają lepiej niż integry w roli transportu, czy to rzeczywiście może być prawda w przypadku Esoteric'a... gdzie montowane są napędy wybitne? Czy taki player spisze się równie dobrze co transport? Jak wygląda serwis Esoteric'a w Polsce? ...myślicie, że bezpieczny zakup, czy może się okazać, że za kilka lat jak coś padnie, to będzie trup i koniec?

Emm Labs CDSD, ani słowa? ...niegodny?

Mój budżet max to 2500euro, może jakieś inne ciekawe sugestie.

Dzięki... za wpisy

Joachim

• 1 miesiąc później...

A taki transport ktoś próbował?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.