Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór transportu CD

maxflo

Rekomendowane odpowiedzi

<br /> prawdziwe emocje i cocainowo/muzyczne nacpanie muzyka oczywiscie. ;) <br />

Staszek to mnie ciągle prowokuje:) sorki za offtop.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ten plankton to jest to co robia programy, w naturze Kind of Blue to jest blekitny naprawde dzwiek.

Przestań Stasiop opowiadać historie. Plankton w nomenklaturze audiofilskiej to chyba detal i tego detalu najwięcej jest na k2hd Sony - zakładam, że nie słyszałeś i nawet nie widziałeś tego wydania, skoro opowiadasz, że wydanie z 1986 brzmi najlepiej. Mam siedem różnych KoB i zdecydowanie k2hd jest tym, co dotychczas najlepiej zrobiono, włącznie z japońskim wydaniem Master Sound z '96, które to wydanie jest wydawałoby się dżwiękowo delikatnie uszlachetnione i zaokrąglone. Pierwsze miejsce bez żadnych zgrzytów i marudzeń należy do k2hd i ten kto ma to wydanie jak i inne, pewnie potwierdzi to bez większego zastanawiania się. Poczytaj sobie o idei i koncepcji k2hd, póżniej posłuchaj tego wydania, następnie porównaj do kilku innych wydań i wtedy zabierz głos. Z k2hd po prostu wszystko lepiej brzmi i wygląda: nasycenie, przestrzeń, brzmienie dęciaków, plany... po prostu wszystko! Nawet nie ma o czym dyskutować.

Ten plankton to jest to co robia programy, w naturze Kind of Blue to jest blekitny naprawde dzwiek.

Skąd naprawdę wiesz, że w naturze KoB to jest naprawdę błękitny dżwięk? No skąd, naprawdę? Naprawdę, to czasami przeginasz i wychodzą takie gnioty spod Twojej klawiatury jak ten właśnie powyższy, naprawdę.

Parker's Mood

Dobre!!! :) To do smerfa cpuna.

MarkN nie znam tej edycji Kind of Blue. Ale K2 faktycznie sa wybitne.

Co do drugiego, to jak kiedys sluchalem tego na analogu to wlasnie wtedy zlapalem swoj odnosnik bo brzmialo to bardzo naturalnie innego odnosnika nie mam bo skad moge miec to oczywiste jest.

Posluchalem kilku rippow Kind od Blue K2 z tego linku

Ukryta Zawartość

No i niestety slychac wyraznie ze tasiemka wyraznie drga i dzwiek jest poszarpany tak to jest z tasiemkami, szczegolnie ze starymi tasiemkami starzeja i koncza swoj zywot, pozostaja moim zdaniem pierwsze kopie CYROWE sa naprawde dobre chlopaki uwierzcie! ;). MarkN nie slyszysz tego?

Ja dziekuje za takie wydanie...SZMELC!

Ukryta Zawartość

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

No i niestety slychac wyraznie ze tasiemka wyraznie drga i dzwiek jest poszarpany tak to jest z tasiemkami. MarkN nie slyszysz tego?

:)

Przepraszam, nie wytrzymałem, bywam rzadko w tej zakładce ale jak już to po to by poprawic sobie humor :) Dziś znów się udało :)

dzwiek jest poszarpany

Jesteś niereformowalny ze swoimi głupotami.

Może czas wyrzucić swojego DACa za okno,i rozpocząć budowę od początku.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Przepraszam, nie wytrzymałem, bywam rzadko w tej zakładce ale jak już to po to by poprawic sobie humor :) Dziś znów się udało :)

A o 'wow and flutter' kolega slyszal? ;)

Może czas wyrzucić swojego DACa za okno,i rozpocząć budowę od początku.

A moze czas wyrzucic swojego? ;)

MarkN nie slyszysz tego?

Mark ma świetny sprzęt,nie słyszy tego.

Ja mam przyzwoity,też tego nie słyszę,

wielu innych też tego nie słyszy.

Za to ty nasz "Mistrz",z filmów na youtubie,z fragmentów zgranych na swój komp jesteś w stanie usłyszeć wszystko.

A o 'wow and flutter' kolega slyszal? ;)

A moze czas wyrzucic swojego? ;)

Wyrzucę jak przywieziesz do mnie coś lepszego,a co tam,stać mnie :)

MarkN nie slyszysz tego?

Nie słyszę i dodam, że jesteś niewiarygodny, ale dobrze jest się różnić. Twoje teorie w temacie jakości płyt są nic nie warte, sorry batory!

Parker's Mood

Prosze posluchac 3 utworu Blue in green z tego linku

Ukryta Zawartość

gdzie jest stare wydanie trabka jest gladka.

oraz z tego:

Ukryta Zawartość

gdzie trabka jest poszarpana. Wszystko jest poszarpane, ale najwyrazniej slychac na trabce. ;)

Pozdr ;)

Nie słyszę i dodam, że jesteś niewiarygodny, ale dobrze jest się różnić. Twoje teorie w temacie jakości płyt są nic nie warte, sorry batory!

Takie macie DAC-i i tyle w temacie ze nie slyszycie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fachowiec, który porównuje samplery z internetu, po czym wygłasza opinię na łamach forum AS? Też tak można, dlaczego nie? Poszarpana trąbka, pompka i gitara! Powinieneś odpocząć.

Parker's Mood

<br />Wyrzucę jak przywieziesz do mnie coś lepszego,a co tam,stać mnie :) <br />

Stefek gdzie wyrzucasz Swoje przetworniki?

Poczekałbym z za winkla ,ale pewnie do u..... se mogie czekać :)

Fachowiec, który porównuje samplery z internetu, wydaje opinie na temat płyt, których nie ma... i do tego wszystkiego pisze w hi-endzie. Daj pan spokój!

>Stasiop

Parker's Mood

Poczekałbym

Może się okazać,że długo poczekasz ;).

Wszak na DACa naszego "geniusza" wszyscy czekają ...

i nie mogą się doczekać.

Wszak na DACa naszego "geniusza" wszyscy czekają ...

Nie bedzie zadnego cudownego DACa od Stasiopa, co najwyzej jakies 'siermiezne' DIY niszczace muzyke, czlowiek, ktory konstruuje prosty konwerter tyle lat, zwyczajnie nie ma pojecia jak to zrobic (gdyby mial to by zrobil), stad pozostaja opisy i wlasna wyobraznia, oraz adrenalina ;')

Wlasnie to chcialem wyrazic powyzej, ze jakosc zapisu i nosnika jest mniej wazna od muzyki, zamiast sie spierac poslucham Rachmaninowa.

To możesz posłuchasz Kind of Blue...i powiesz mi jak oceniasz wersję plikową Kind of Blue mono i stereo? Masz obie? Mi chyba trochę bardziej odpowiada mono...

Kiedy Stasiop zrobi mi nowego daka

Wtedy będę mógł posłuchać głosu ptaka

Śpiewaj, śpiewaj mi kochany ptaszku

Tylko proszę, nie sr** mi na beret z daszku

Parker's Mood

Ja mam dobra zabawe jak slucham wersji K2 z pliku mp3, trabka miauczy i zawodzi jak stary kot, a fortepian drzy jak stare grajpudlo, oczywiscie wszystko dopalone calkiem fajnie lampka, DAC-e wasze najprawdopodobniej sa malo rozdzielcze i to poprostu usredniaja i nie macie wejscia w nagranie i jego precyzje. Ja slucham z mp3 i to slysze wyraznie bo przeciez mp3 wow and flutter przeniesie precyzyjnie bo jest to znieksztalcenie czasowe ktorego nie maja pliki. A jesli Wy tego nie slyszycie na pelnych wersjach to dopiero jest dla mnie zaskoczenie :D

No nic, kiedys to uslyszycie...jestem tego pewny ;) I wtedy sie posmiejemy razem :)

posmiejemy razem

Ależ my się już śmiejemy,

choćby z tego:

slucham wersji K2 z pliku mp3

jestem tego pewny

Powiem Ci tak:

Pierdo...isz jak potłuczony,i szczerze mówiąc mam dość Twoich debilizmów.

Proszony byłeś o założenie własnego wątku,tam mógłbyś te swoje mądrości pisać,i nikt by Ci nie przeszkadzał.

P.S.

A teraz Chłopcze leć do moderacji na skargę :)

Ależ my się już śmiejemy,

choćby z tego:

slucham wersji K2 z pliku mp3

Gdybys wiedzial oczym pisze to zrozumialbys sens.

Napisze po polsku, plik mp3 przeniesie znieksztalcenia szpulaka takie jak nierownomiernosc czasowa tasmy i drzenia w 100% bo pliki nie maja takich znieksztalcen poniewaz taktowane sa super precyzyjnymi zegarami. Skoro slysze to na MP3 a Wy nie slyszycie tego na pelnych wersjach to sa tylko dwie mozliwosci logiczne albo jestem gluchy i drzy mi w glowie albo takie drzenie jest na nagraniu K2 innej mozliwosci NIE MA ;) Idac dalej rozumowaniem DAC-i Wasze sa poprostu malo rodzielcze i to tlumia robiac papke.

DAC-i Wasze sa poprostu malo rodzielcze i to tlumia robiac papke.

Oczywiście.

Bo to jest K3MP…jeszcze lepsze… :-)

Nie,nie,

to jest K2HDMP3 :)

jestem gluchy

Wreszcie się sam zdiagnozowałeś.

Brawo!

To już lekarz nie będzie potrzebny.

Drży Ci we łbie i jesteś głuchy. To jest jedyne rozsądne wytłumaczenie - innej opcji nie ma.

No niestety chyba jednak nie. Jak przechodze na inna wersje tez mp3 zrobiona ze starego wydania to wszystko jest gladkie, tak samo mam na wszystkich wczesnych wydaniach w pelnym formacie, nikt tego nie slyszy? A krol K2 w tym wydaniu naprawde jest nagi ;)

stasiop dont stop, give us more

o w morde, chyba slysze to szarpniecie

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.