Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw kino domowe do 1000zł

banan87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się nad zakupem zestawu do 1000zł. Wiem, że za te pieniądze nie zrobię studia, ale budżet jest nieprzekraczalny.

99% to telewizja i filmy, 1% to radio. Oglądam dużo filmów .mkv z napisami .srt, przyda się DVD, innych odtwarzaczy nie potrzebuję.

Pomieszczenie ma 23m2. Chciałbym, żeby sprzęt był nowy. Proszę o pomoc, bo jest tego na rynku mnóstwo i nie chcę kupić bubla. To moje pierwsze kino.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/117082-zestaw-kino-domowe-do-1000z%C5%82/

Na pewno odtwarzacz dvd nie odtworzy ci plików mkv. Będziesz musiał się rozejrzeć za jakimś odtwarzaczem blu-ray. Co do kina domowego, to w tym budżecie wybierz pierwsze lepsze które ci się podoba.

co o tym myślicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie jestem jakimś geniuszem jeśli chodzi o audio, ale chcesz sprzęt, którego wartość ma nie przekraczać 1000, ma być nowy i nagłośnić 32 m^2 oraz jak rozumiem mieć DVD, chyba, że źle zrozumiałam. O ile się nie mylę będzie trudno znaleźć cokolwiek dobrego. Naprawdę sprzęt musi być nowy? Jak kupisz używkę to będziesz miał znacznie lepszy sprzęt, a przy odsprzedaży niewiele stracisz. Taki głos rozsądku. A jak chcesz nowy, to jak łykniesz pierwszy lepszy zestaw będzie ok. Poszperaj u oficjalnych dystrybutorów, bo ostatnio przeglądałam jakieś strony i mieli nawet fajne przeceny.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Może, ale jak sprzęt chodził np. 2 lata i niemiał poważnych usterek, to w zasadzie wszystko co mogłoby paść, już by padło, choć zawsze istnieje ryzyko. Ja używaną elektronikę kupuję od osób, które znam, albo wiem, że mnie w konia nie zrobią, a jak mam więcej hajsu, to wolę nowe i spać spokojnie, chociaż mam więcej złych wspomnień z reklamacjami sprzętu na gwarancji niż używanego. Zawsze możesz kupić u kogoś, kto daje gwarancję rozruchową (z reguły jest to tydzień lub miesiąc).

co o tym myślicie?

Ukryta Zawartość

Jeśli to nie jest zawoalowana reklama tego czegoś za która masz jakieś pieniążki, a chcesz to kupić to będą to pieniądze wyrzucone w błoto.

Ukryta Zawartość

Jeśli to nie jest zawoalowana reklama tego czegoś za która masz jakieś pieniążki, a chcesz to kupić to będą to pieniądze wyrzucone w błoto.

w takim razie co innego w tej cenie? to nie jest reklama, ja nie z tych

Sorry, ale nawet używki, rozsądne, paru letnie to przynajmniej z 1500-2000 zł (dwa z subem)

I to już tak najniżej, bez wodotrysków, ale i bez krwi z uszu.

Za 1000 zł nowe - kieruj się gustem kobiety, przynajmniej plusa będziesz miał. Ale ostrzegam pójdziecie do kogoś kto ma choćby wspomniane używki i ...... będzie bolało iż kupiłeś ten plastik...

Sorry, ale za 10 ooo mercedesa nie kupisz - nawet kradzionego ;) (jak mawiał pewien minister sprawiedliwości)

panowie doceniam Wasze opinie, ale tego budżetu nie mogę przekroczyć, używki w tej cenie 5.1 raczej nie kupię?

macie 1000zł i chcecie kupić coś w 5.1 - rzeczywiście kierujecie się tylko gustem kobiety? tylko nie piszcie, że zbieracie na coś lepszego, bo nie uzbieram

panowie doceniam Wasze opinie, ale tego budżetu nie mogę przekroczyć, używki w tej cenie 5.1 raczej nie kupię?

macie 1000zł i chcecie kupić coś w 5.1 - rzeczywiście kierujecie się tylko gustem kobiety? tylko nie piszcie, że zbieracie na coś lepszego, bo nie uzbieram

Jak nie uzbierasz to nie kupisz. Ja z chęcią bym jeździł nowym Mercedesem ale mnie nie stać. Samo nowe DVD będzie kosztowało 200 złotych za 800 złotych może kupisz amplituner.

Kup DVD i wieżyczkę, ja ma Pioneera o mocy 2x15 i słychać w całym domu, jak się puszczę na pełną moc. Powiedzmy 200-300 na DVD oraz 700-800 na wieżę. Brzmi rozsądniej i jest do zrealizowania, a wieżę bez problemu podłączysz do TV, dekodera czy DVD. Wiem, że to nie będzie kino domowe, ale to według mnie jedyne sensowne wyjście.

Może coś takiego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potrzebujesz: Odtwarzacz BR - żadne tam DVD. Odtwarzacze DVD czytają bardzo mało formatów, Odtwarzacze BR - praktycznie wsio, do tego płyty BR, do tego skalują (czy jak się to tam nazywa) z płyty DVD do HD. Czyli z SD do HD.

Możesz pod USB podpiąć pena, dysk, od bidy teściową.... Ok - z teściową to żart.

I to Twój zakup numero uno i koniecznie BR - NIE DVD. Nie słuchaj głupot. Bierz od razu z dostępem do netu - chyba że masz TV smart, ale jeśli masz w domu więcej niż 2 telewizory to i tak warto mieć BR z netem.

I to zakup nr 1. Obejrzysz wszystko, fakt że max w stereo albo wirtualnym DD, ale już oglądasz....

Poluj na promocje,

I zależnie ile Ci kasy zostanie patrz na allegro na zestaw aplituner + 5 kolumn (bez suba - o nim zapomnij)

Ale jak mówię - z tą kasą bida panie bida. z 500 zł więcej i już mam coś w miarę sensownego...

P.S. Poszukaj znajomego z takim plastikiem o jakim myślałeś i drugiego z jako takim kinem "w drewnie" - posłuchaj zrozumiesz iż nie przemawia przez nas snobizm...

I pamiętaj osobę mniej zamożną nie stać na kupowanie byle czego.......

no właśnie ten LG ma tylko DVD i lista formatów odtwarzanych jest baaardzo okrojona, słuszna uwaga, jednak potrzebuję BR

coś takiego?

Ukryta Zawartość

ten ma smart hub

Ukryta Zawartość

tylko co do tego? nie mam pojęcia jaki amplituner + kolumny, niech już będą używane, podrzućcie coś z allegro jak możecie, może przekabacę żonę...

w sumie przemawia do mnie nowy odtwarzacz + używany system audio ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za tą kasę trafisz na Allegro LogiTech Z550.

To jest kompletny system z bardzo mocnym subem.

Używka. W tej kasie.

LogiTech Z550 zawsze sprzedaż, bo to kultowy system.

Poczytaj w necie.

Nic lepszego za tę kasę a nawet trzy razy większą nie znajdziesz !

Ukryta Zawartość

Coś takiego? Co na to inni?

Ukryta Zawartość

@banan nie szanujesz tego swojego 1000 zł :P

BR za połowę swoich pieniążków ? Panisko ;-P

Ukryta Zawartość

Tu masz Sony, czyta praktycznie wszystko poza w/w teściową (poczytaj tam komentarze), kabelkiem podłączysz net i masz już smart. Kosztuje ok. 250 zł. Nie 599 zł ;)

Zostaje Ci 750 zł.

Kultowa to jest piramida w Egipcie, logitech nie. Z 750 zł musisz śledzić allegro, tablicę ....

Oki wiedzę masz, teraz ją wykorzystaj ;) Sorki nie mam tyle czasu żeby przelecieć Allegro i Tablice.

Inni pewnie też, Także sam przekop i wyszukaj klocki w Twoim przedziale cenowym. Łatwiej będzie kolegom Ci coś doradzić, bądź odradzić...

Ukryta Zawartość

Właśnie coś takiego. Jedynie mogę się przychylić do opinii janiunio. Słyszałem i polecam. Jak ci się coś popsuje zawsze można dostać poszczególne elementy na allegro. Przy czym trzeba uważać bo były dwie wersje i sterowanie może nie pasować do subwoofera.

niebiosa mi sprzyjają - ktoś dzisiaj wrzucił te głośniki we Wro ;)

na co zwracać uwagę przy oględzinach? jestem zielony w tym temacie

zastanawiam się też nad tym Sony

Ukryta Zawartość

ma wi-fi i 3D, co przekonuje żonę do dorzucenia $ ;-) opłaca się?

Ukryta Zawartość

Kupiłem sam Logitech Z-5500 :) Komplet za 800zł z okablowaniem. Uznałem, że odtwarzacza nie potrzebuję, bo i tak wszystkie filmy przez USB oglądam do TV. Jutro dam znać jak wrażenia :) Dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc.

Napisz coś, ale zapodaj po 3 x RCA SACD.

Odtwarzacz pożycz i kilka płyt.

Innym sposobem posłuchania maxa z Z5500 jest podanie LPCM z PC w systemie 5.1 i samplowaniu 192/24.

Pamiętaj, że Z5500 ma na pokładzie sprzętowe dekodery dts i dolby oraz certyfikat THX.

Jedyny taki sprzęt w tej kategorii cenowej.

Wstrzymałem się z oceną kilka dni, żeby trochę ochłonąć ;)

Muzyka i filmy - wow! Świetnie to gra, dźwięk jest soczysty.

TV po polsku - niestety jest problem ze średnimi i niskimi dźwiękami, trochę niewyraźnie słychać, ale pogrzebałem w ustawieniach, pobawiłem się i jest trochę lepiej.

Plusem na pewno jest niesamowity bas, który potrafi wstrząsnąć całym pokojem, że aż ciarki mam (pamiętajcie, że to moje pierwsze takie głośniki :),

Minusy to brak możliwości wyłączenia z pilota, tylko z tyłu w subie jest wyłącznik i brak radia. Przydałoby się też złącze HDMI, ale można się bez tego obejść.

Ten kabel styknie? Bo musiałem posztukować trochę ze starego, a przez to na pewno trochę dźwięk na jakości traci.

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.