Skocz do zawartości
IGNORED

Klub kolumn THIEL

Rekomendowane odpowiedzi

Z nowym nabytkiem CS6 i uśmiechem na twarzy dołączam do klubu.

Mam pytanie, z jakimi końcówkami mocy najlepiej zgrały się Wam Thiele ??

Moje obecne 2 x KECES S125 dają rade ale mocniejszy piec na pewno pozwoliłby rozwinąć skrzydła CS6.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
W dniu 1.02.2021 o 08:56, aliengbl napisał:

Niestety, ale nie moga pomoc. Korespondencja z producentem w US dala jasna informacje - firma nie istnieje od smierci wlasciciela dwa lata temu. Marka zostala wykupiona przez kogos, ale nie kontynuuja na ten moment produkcji.

Zalozylem temat w dziale hifi i szukam dalej. Ojciec, ktory jest wlascicielem jest purysta i wszelkiego rodzaju nieoryginalne badz naprawie (tj z ponownie nawinieta cewka, jak egzemplarz znaleziony na ebay we wloszech) odpadaja. Jak sie nie uda naprawic to bedzie dramat w domu ? 

Cześć! Czy te Thiele co wystawiasz to są po naprawie? Jak przebiegała naprawa? Co zostało zrobione? Nie mogę znaleźć żadnego info. Coś mi umknęło? Dlaczego zdjęcia na olx są w maskownicach? Dlaczego na olx nie ma informacji, że coś było naprawiane?

Pozdrawiam

Edytowane przez 1Ender
42 minuty temu, 1Ender napisał:

Cześć! Czy te Thiele co wystawiasz to są po naprawie? Jak przebiegała naprawa? Co zostało zrobione? Nie mogę znaleźć żadnego info. Coś mi umknęło? Dlaczego zdjęcia na olx są w maskownicach? Dlaczego na olx nie ma informacji, że coś było naprawiane?

Pozdrawiam

Sa po naprawie.

Naprawa polegała na demontażu głośnika średnio-wysoko tonowego, wysłaniu go do przedstawiciela thiel w Polsce i montażu po naprawie. Gdzieś w fanklubie opisywałem.

Zdjęcia na olx są oszczędne, bo i tak ludzie prosza zawsze o milion różnych zdjęć to dosylam na bieżąco.

Informacje o naprawie przedstawiam w pierwszej rozmowie jak ktoś jest zainteresowany. Mogę podesłać screeny rozmów 😛

Zresztą na ten moment wszystkie rozmowy jakie miałem to raczej zawraczace dupy niż poważne oferty. Ludzie dzwonią i udają zainteresowanych żeby pogadać o sprzęcie 😉

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

48 minut temu, aliengbl napisał:

Sa po naprawie.

Naprawa polegała na demontażu głośnika średnio-wysoko tonowego, wysłaniu go do przedstawiciela thiel w Polsce i montażu po naprawie. Gdzieś w fanklubie opisywałem.

Zdjęcia na olx są oszczędne, bo i tak ludzie prosza zawsze o milion różnych zdjęć to dosylam na bieżąco.

Informacje o naprawie przedstawiam w pierwszej rozmowie jak ktoś jest zainteresowany. Mogę podesłać screeny rozmów 😛

Zresztą na ten moment wszystkie rozmowy jakie miałem to raczej zawraczace dupy niż poważne oferty. Ludzie dzwonią i udają zainteresowanych żeby pogadać o sprzęcie 😉

Poleciłem Twoje kolumny koleżance. Myślę, że najlepiej jak będzie się z Tobą kontaktować osobiście, jak będzie zainteresowana. Dziękuję za info. 😉

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...

Witam Kolegów,

Od pewnego czasu chodzi za mną zmiana kolumn. Obecnie gram na Dali E870 Evidence - reszta toru w podpisie. Proszę was o informację czy ktoś z klubowiczów łączył kolumny Thiela z elektroniką Rotela lub Parasounda i jak to się zgrywało w waszej ocenie. Zaznaczam że RHB-10 to nie taki zwykły Rotel tylko do Rocka itp... myślę że z powodzeniem napędzi prądożerne Thiele.

Paczki raczej z tych większych czyli CS6 lub CS7 - pomieszczenie odsłuchowe ma około 25 m2 ale jest to otwarty salon połączony z jadalnią kolejne 30 m2 i kuchnią oraz holem 35 m2 - łącznie około 100m2 otwartej przestrzeni.

Wymiana kolumn tylko z powodów że chciałbym iść dalej a obecne paczki (pomimo tego że nic mi w nich specjalnie nie brakuje) są najsłabszym (najtańszym) ogniwem mojego toru.

Z góry dzięki za wasze odpowiedzi.

wzmocnienie: Rotel RHB-10 Michi, pre: Parasound P/LD 2000, dac: BURSON VIVID V6, źródła: Rotel RCD 975, Rotel RD 965BX, ROTEL RT 955, DUAL CS731Q, paczki: DALI Evidence 870, DALI Grand

CS6 i CS7 to nie są jakieś wybitne kolumny. 7.2 już dużo lepiej, a najlepiej 3.7.

Ewentualnie CS2.4 (moim zdaniem najlepsze), do tego dedykowany do nich subwoofer SmartSub i masz referencyjne pod niemal każdym względem brzmienie za w sumie śmieszne pieniądze.

Witam

Nawet nie wiedziałem, że powstał taki fajny klub miłośników marki Thiel 🙂

Tak się składa, że jestem szczęśliwym posiadaczem kolumn owej marki i to jednych z bardziej zacnych  jakie powstały :)

Otóż moje uszy zadowalane są przez słynne CS 3.6 napędzane lampami OMAK JEWEL THREE ze złotej edycji, a w sekcji przedwzmacniacza wpięty jest budowany na zamówienie u Piotra Bocianka (WBA) Blazebird (Dual Mono). Wszystko spięte kablami Wireworld Eclipse.

THIEL 1.jpg

THIEL 2.jpg

THIEL 3.jpg

• 5 miesięcy później...
  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy później...

Witam szanownych,

stałem się posiadaczem kolumn Thiel CS2.2 (prezent) mam gorącą prośbę do znawców tematu, jaki wzmacniacz do nich kupić aby ładnie zagrały? 
Obecnie są podłączone do amplitunera HARMAN/KARDON AVR360 ale raczej nie jest to dobre połączenie otóż do 1/3 mocy w miarę grają ale im dalej tym gorzej jak by się dusiły.

W związku z tym, że je otrzymałem w prezencie chciałbym skompletować zestaw aby słuchać muzykę z sieci.

Z góry dziękuję za porady.

Pozdrawiam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.