Skocz do zawartości
IGNORED

CD Fonica do testu

SyrenaAudio

Rekomendowane odpowiedzi

Błagam... przy takiej podaży używanych bardzo przyzwoitych CD od Marantza, NAD-a, Arcama, Pioneera, Technicsa, Sony i innych zacnych firm nie ma sensu interesować się Fonicą.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Jaki model cd Fonica byl udany pod wzgledem audio? 035, 103, 102 czy inny?

A kolega chce kupić czy ma do sprzedania?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Każda Fonica gra inaczej... Po prostu co fabryka miała, to wstawiała. Pierwsze egzemplarze były najlepsze, starannie dobrane kondensatory, oprócz zasilających Elwa, warto je wymienić. Brzmieniowo żadnych rewelacji, płaski dźwięk, zawężona scena. Wyświetlacz jedynie zawsze mi się podobał. Zgadzam się z przedmówcą, na allegro znajdziesz setki CDeków lepszych za tą samą kasę. Zobacz...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież to prawdziwy polski hi-end...no dobra,żartowałem ,leży gdzieś w moim domu rodzinnym na strychu taka Fonica,nie pamiętam już oznaczeń,z zodiakiem i tonsilami grała zaje..,ale to było wiele lat temu,chyba nie warto odkurzać,może z sentymentu...

Też miałem Fonikę (srebrna, midi) po przesiadce z radia i magnetofonu było WOW, lecz jak podlaczylem wyremontowany i porzadnie wyregulowany gramofon (tez Foniki, lecz z wkładką wyjetą z jakiegoś Sansuja) pomyślałem, że cd się zepsul :))

Miałem - a zasadzie jeszcze mam, bo leży gdzieś w szopie - CDF-001. Jak to sie pokazało na rynku to był odlot, ale ja po latach jak zamieniłem na Yamahę CDX-396 to się zdziwiłem, że na płytach jest aż o tyle instrumentów więcej.

Testy zakończone. Zabawa była fajna i tak jak piszecie, loteria :)

Nie wiem czemu nigdy takiego nie miałem.

Moje pierwsze cd to był blaupunkt z komisu. Do dziś takiego nie spotkałem. Padł po tygodniu. To były czasy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.