Skocz do zawartości
IGNORED

PROGRAM DO RIPOWANIA CD NA FLAC - POMOCY

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj odpalić w jakimś trybie zgodności czy coś. Musi być metoda by zmusić go do pracy. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość numik

(Konto usunięte)

Spróbuj odpalić w jakimś trybie zgodności czy coś. Musi być metoda by zmusić go do pracy. :)

http://www.digital-inn.de/threads/eac-crashes-on-windows-7.43447/

walczyłem, cokolwiek robię już analiza napędu nie odpala, ok, ręcznie wsio ustawiam i rip kończy się zawsze na 5 sek pierwszej ścieżki, pół dnia zmarnowałem, poszukam innych opcji, garba dostałem;p;p

Czemu flac? Jak masz oryginał płyty to rób bezstratnie do .wav

Nero lub Ashampo. Jak do jutra wieczór tego nie skminisz to Ci strzele mała instrukcje.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

walczyłem, cokolwiek robię

Ja proponuję odinstalować Eac ,wyczyścić rejestry (jak masz narzędzie) i zainstalować ponownie.

Jak nie zależy ci na pobieraniu okładek ,za kolegami polecam dbpoweramp,wersja trial (21 dni) ma wszystko.Bardzo szybki programik do ripowania i konwertowania do Flac.

Zawsze możesz zgrać płyty nawet Win playerem jako wav. a potem skompresować do Flac ,choćby dbpowerem.

Gość numik

(Konto usunięte)

Czemu flac? Jak masz oryginał płyty to rób bezstratnie do .wav

Nero lub Ashampo. Jak do jutra wieczór tego nie skminisz to Ci strzele mała instrukcje.

dzięki, rozkminię raczej :), po prostu napaliłem się i naczytałem o EAC i tyle, fakt, teraz pora na wav :). Oby mój bdp-150 to czytał, kupiłbym Arcama za 1.500 a płytki za 7-8 koła by poszły, choć ich sprzedawanie będzie mordęgą;p;p

Nie ma sensu tryzmac w WAV jak są formaty typu FLAC, to to samo tylko mniej miejsca zajmuje.

Proces ripowania jest już bardziej skomplikowany i czymkolwiek bym tego nie robił, bo to chodzi o korekcje błędów, szczególnie ważne jak płyty nie są w idealnym stanie a to nie tylko kwestia płyt, również samego CD. EAC jest jednym z niewielu programów co robią to jak należy, czyli realnie czytają z płyty dane korekcyjne.

walczyłem, cokolwiek robię już analiza napędu nie odpala, ok, ręcznie wsio ustawiam i rip kończy się zawsze na 5 sek pierwszej ścieżki, pół dnia zmarnowałem

Może akurat zabrałeś się za jakąś wrednie zabezpieczoną/uszkodzoną płytę? Z kolei potem, jak się wpadnie w trans szukania rozwiązań, to można tak namotać, że już nic nie ruszy… :))

BTW: Zamiast czyścić rejestr może cofnij cały system do czasu sprzed instalacji?

Ja ostatnio z ripowaniem przesiadłem się z EAC na Foobara i nie jest źle.

Gość numik

(Konto usunięte)

Może akurat zabrałeś się za jakąś wrednie zabezpieczoną/uszkodzoną płytę? Z kolei potem, jak się wpadnie w trans szukania rozwiązań, to można tak namotać, że już nic nie ruszy… :))

BTW: Zamiast czyścić rejestr może cofnij cały system do czasu sprzed instalacji?

Ja ostatnio z ripowaniem przesiadłem się z EAC na Foobara i nie jest źle.

hmm, już właśnie nie chciałem kombinować, zobaczę foobara albo na wav przejdę w nero;p;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.