Skocz do zawartości
IGNORED

harmonix - zasilajace

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

A najważniejsze, jaki miał w tym interes :)

Zapytaj, może Ci powie. Już dość mam na tym forum obsrywania innych rodzimych konstrukcji, ostatnio dostało się Harpi!

Hyrzyka nie muszę lubić ale jego kolumny to nie tragedia jak to co niektórzy geniusze marketingu swoich interesików twierdzą.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No i co dalej? Czy Pan Piwowarczyk przywiezie komplet sprawnych monobloków do Pana Starego na ponowny odsłuch, tym razem mam nadzieję, nie zawiedzionych fanów polskiego Hi-Endu? Ja sam deklaruję dostarczenie dwóch sprawnych pre., jakby co.

OK na wstępie słowa przeprosin z mojej strony dla SA i reszty ekipy z odsłuchów u SA.

W wielkim skrócie dałem d...y.

Jeśli chodzi o konkretne wyjaśnienia to monobloki nie są popsute. Wszystkie parametry techniczne są OK.

Pomiary wychodzą bez zarzutów są nawet nieco lepsze od pierwszych monoboków które zmontowałem. Wszystkie układy działają prawidłowo.

Natomiast dźwiękowo odbiegają od pierwowzorów. Nie na wszystkich głośnikach jest to bardzo widoczne ale jest. O ile u mnie to są subtelne różnice o tyle np. u Szymona to delikatnie mówiąc bardzo słyszalne. Co jest tego przyczyną do końca sam nie wiem i nie chcę snuć przypuszczeń do puki sam nie będę tego na 100% pewien. W stosunku do pierwowzorów jest kilka zmian i mam kilka koncepcji co spieprzyłem. Wcześniej czy później wyjdzie szydło z worka.

Podoba mi się ta męska odpowiedź, jak nic się nie robi to się nic nie dzieje.

Czekamy w takim razie na wynik tych korekt.

>>amplifon

Jest sporo różnic między tą wersją a poprzednią? Mam nadzieje, że będzie znowu okazja posłuchać tych monobloków, pozbawionych "wszelkich modów". Wychodzi na to, że przekombinowałeś :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zapytaj, może Ci powie. Już dość mam na tym forum obsrywania innych rodzimych konstrukcji, ostatnio dostało się Harpi!

Masz coś do mnie?

Kogoś obsmarowałem, że mnie cytujesz przy wylewaniu swojej dezaprobaty na coś tam?

Widzę, że niechcący wywołałem burzę.

Przede wszystkim chciałem podziękować dla Piotrka i osób, które umożliwiły posłuchanie monobloków pana Andrzeja.

Nie zauważyłem, żeby Piotrek miał za cel obsmarowywać polskie konstrukcje i cenię Go za duże doświadczenie i odwagę cywilną w mówieniu prawdy o tym, jak gra system bez względu na to czy kosztuje sto zł, czy 100 tyś.

Jak będzie jeszcze możliwość posłuchania tej porządnie wykonanej konstrukcji i brzmiącej nie gorzej, niż jest wykonana, to z wielka chęcią piszę się na coś takiego.

Z drugiej strony to bardzo trudne zadanie ujarzmić taką lampę i życzę dla Pana Andrzeja jak najlepiej.

Rafaell, bardzo niestosowny jest twój wpis w świetle dzisiejszych.

Nie wiem co przez to chcesz osiągnąć.

A i wyszło Szydło z worka :)

Okazuje się że wcale Amplifony uszkodzone nie były - po prostu w tym miejscu i czasie zagrały źle - he,he - szacunek dla Pana Andrzeja że wywalił kawę na ławę.

Ach Ci uparci audiofile nie chcą ułatwić i skrócić sobie drogi do Nirvany i nie słuchają starego Baby.

Zatem raz jeszcze powiadam Wam - lampa to najdłuższa droga do....tranzystora

Hi hi hi - ale jajca

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Poza tym tutaj wychodzi jeszcze jedna kwestia. POWTARZALNOŚĆ - no ja dziekuje jak mam kupić monosy za 200 koła PLN i nie wiadomo czy zagrają tak samo jak egzempalrze które słuchałem przed podjęciem decyzji o zakupie. Takie przypadki za takie pieniądze to czarny sen audiofila :)

Twonk - ze 20 lat błądziłem wśród lamp - ale odnalazłem drogę :)

na moje szczęście........

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

...

Twonk - ze 20 lat błądziłem wśród lamp - ale odnalazłem drogę :)

na moje szczęście........

idź tą swoją tranzystorowo revelatorową drogą ;) ale nie pluj na ścieżki innych ...

----------------------------------------------------

Wydaje mi się że Babatular ma mnóstwo racji z tą powtarzalnością. To odróżnia firmę od DYI. Ja rozumiem że sprzęt może mieć wersje, np. numerowane jak Jadis chociażby. Ale w ramach tej wersji winna być konkretna specyfikacja, nawet z opcjami (takie kondy, siakie lampy), ale wersja. Nie może być tak, że co wzmak to inny.

W stosunku do pierwowzorów jest kilka zmian i mam kilka koncepcji co spieprzyłem.

A to czytaliście?

Zacznijcie czytać ludzie ze zrozumieniem, bo żal dupę ściska te wasze wypociny... Monobloki 833 Andrzeja, które były u SA na odsłuchu, RÓŻNIĄ SIĘ ZMIANAMI W UKŁADZIE! Powtarzalność nie ma tutaj nic do rzeczy, choć także ma oczywiście znaczenie...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>Azorsky

Nie bardzo sobie wyobrażam produkcji wzmacniaczy na lampie 833 na masową skalę. ;-) Nawet taki Wavac pewnie liczy je raczej w dziesiątkach niż w setkach egzemplarzy rocznie.

Masz coś do mnie?

Kogoś obsmarowałem, że mnie cytujesz przy wylewaniu swojej dezaprobaty na coś tam?

Czytaj ze zrozumieniem kolego, nic o Tobie nie pisałem!

Kurde a ja myślałem że w tym hobby chodzi o fun! a tu burza w szklance wody, zagrożenie jednostkową produkcją innej jednostkowej produkcji w kraju z 36 milionami obywateli. Kurde ręce opadają!

I to ja niby mam czytać za zrozumieniem?

Możesz nawet przepisywać, to Twoja szara komórka obrabia ten tekst nie znam jej algorytmu. :)

@ neomammut - muszę tak napisać bo nie działa mi cytowanie

"A byłeś na odsłuchach u SA? Słyszałeś 833 u niego? Jesteś jakaś wyrocznia? Bo ja Wiem, że ani jedno ani drugie, ani nawet trzecie... W porównaniu do Maszy i do mnie - wiemy jak te monosy zagrały. Znamy system`y SA i wiemy co potrafią. Także Twoje klepanie, obrażanie i wieszanie łańcuchów na "Grupie Warszawskiej" to tylko świadectwo Twojej marnej egzystencji."

Pewnie i marną mam egzystencję ... taki klimat tu mamy w Kra ... przeprosiłem i nie jestem dumny, że dałem "po garach"... co mam więcej zrobić aby Waćpana udobruchać ... może tak ... masz super system, lepszy od SA (a Stary jak wiadomo ma najlepszy na świecie) ... i nie wydałeś jak ja furmanki siana na system ... lepiej się poczułeś :)))

Ad "jeden" - tu się neosiu mylisz ... byłem u SA na odsłuchu, także wiem jak jego system(y) potrafią zagrać (oczywiście nie znam jego systemu tak jak Ty),

Ad "dwa" - ale chłopaku błyskotliwy jesteś, pewnie że nie byłem na tym odsłuchu, tyle że w przeciwieństwie do Ciebie, wiem jak te monobloki mogą zagrać, bo już je słuchałem bez jazgotu i barku na basie.

Ad "trzy" - żadna wyrocznia, tyle, że mnie krew zalewa jak się łamie zasady, które się ustala tz. "odsłuchy u SA, a później cmokanie i łajanie sprzętów we własnym gronie, a nie pisanie na forum". To mnie tak wkarwiło (co oczywiście nie usprawiedliwia moich wpisów). Jak byłem u SA z GMka, to też taka miała być zasada, która wtedy również została złamana. Jakoś dziwnie w innych wypadkach jest cisza po odsłuchach u SA.

Też Cię bardzo pozdrawiam.

Artur

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Zadałem konkret pytanie. Byłeś na odsłuchu 833 u Starego? Potrafisz odpowiedzieć na pytanie? Nie było cię, więc nie rób się na guru, chłopczyku. Przeprosisz za to co napisałeś? Będziesz mężczyzną, czy trokami od gaci? Tylko mi nie mów, że coś tam słyszałeś - pytam o konkret!

Nie byłem, przeca to już napisałem? Też już napisałem, że przepraszam uczestników spotkania i SA za to co napisałem na forum na temat tego konkretnego odsłuchu. Co chłopiec neoś jeszcze chce? Osobistych przeprosin, proszę bardzo ... przepraszam Waćpana. Starczy czy będziesz męczył kapucyna?

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ok.

Kilka zmian kilka koncepcji czyli niestety nadal DYI. Poza tym czy słuchający wiedzieli że sluchali wzmaka ze zmianami w stosunku do pierwowzoru - pytanie ktory wzmak to pierwowzór. Czy byli o tym poinformowania ze sluchaja prototypu ? Z całą sympatią i szacunkiem do Amplifona ale to wszystko nie wygląda na profesjonalne działanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.