Skocz do zawartości
IGNORED

Daphile + DAC Audiobyte Black Dragon

azis_light

Rekomendowane odpowiedzi

Oj ayran ...

Napisałem, że wykonałeś dobra robotę tworząc swój system. Niestety ze względu na sposób instalacji jest przeznaczony tylko dla osób znających się na komputerach. Szkoda, że nie jest dostępny dla szerszego grona audio pasjonatów.

Ty zaś Piopio - jak się na PC-audio g*** znałeś, tak dalej się g*** znasz.

To jest przykład desperackiej argumentacji gdy brak argumentów merytorycznych.

Nie znam się na PC Audio tak jak nie znają się:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za to Ty doktorku się znasz jak nikt na świecie. A skąd wiesz, że SławekR się nie myli ? Ślepa wiara czyni wiele złego ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Sposób instalacji? Jeden kolega pisał, że instalacja zajmuje mu 3,5 minuty. Ja się pytam skąd nagle ten temat?

Wskazałem co może nie działać i zadałem konkretne pytanie: czy na systemie dla-nie-pasjonatów działa alsamixer -- bo tylko tak da się potwierdzić to co napisałem i to ew. naprawić. Ale ty wklejasz strony jakichś handlarzy. Komputer do audio za 1250$. Idź z tym na hajend: tam to może łykną. Komputer do audio z powodzeniem może kosztować 40$.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Mylisz posty ;-)

Z tobą dyskutuję o linuxie a z doktorem o tym, czy się znam na PC Audio czy nie ... lista handlarzy była dla doktora - nie tylko ja zajmuję się PC Audio ...

Do systemu budżetowego komputer może być i za 40$. Ale jak ktoś chce lepiej to musi trochę więcej zapłacić.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Niestety ze względu na sposób instalacji jest przeznaczony tylko dla osób znających się na komputerach. Szkoda, że nie jest dostępny dla szerszego grona audio pasjonatów.

Nie znam Linux. Shadow stawiam w 5 minut.

Poklikać OK chyba każdy potrafi ?

Bądźcie szczerzy ... czy system ayrana jest tak samo user friendly jak Daphile ?

Podobnie. W obu instalatorach klikasz okienka wyboru. W obu wpisujesz scieżkę dostępu do zasobów muzycznych.

Główna różnica to grafika okienek. W daphile są ładniejsze, ale to chyba nie problem.

Postawienie Voyage może być wyzwaniem dla osób nie znających linux, ale nie Shadow.

Shadow ma znacznie więcej ograniczeń w stosunku do Daphile. Dla przeciętnego użytkownika nie jest atrakcyjny.

Dla przeciętnego użytkownika nie jest atrakcyjny.

To Twoja opinia.

Moja, przeciętnego użytkownika jest odmienna.

Do momentu pojawienia się Shadow korzystałem stale z Voyage a Daphile okazjonalnie odpalałem z pena.

Teraz korzystam tylko z Shadow.

Jedynym ograniczeniem Shadow są serwisy i radia internetowe, z których nie korzystam.

No właśnie ...

Brak obsługi WIMP, Spotify itd...

Brak możliwości podłączenia dysku USB w trakcie działania.

Brak obsługi przez WWW.

Brak obsługi dwóch DAC na raz.

Problem z okładkami.

Brak ripowania CD.

Jak się okazuje ograniczeń jest sporo ... co nie znaczy, że Shadow jest zły. Ale nie jest dla wszystkich.

Za to Ty doktorku się znasz jak nikt na świecie. A skąd wiesz, że SławekR się nie myli ? Ślepa wiara czyni wiele złego ...

Słuchaj,lista łowców jeleni z całego świata jest zapewne 100x dłuższa.

Skoro są łowcy jeleni to znaczy, że są i jelenie.

Ale po to jest dział PC-audio,żeby ludziom tłumaczyć podstawowe fakty, co SławekR czynił, gdy mu się jeszcze chciało, a nie żeby wciskać ludziom kit.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Problem z okładkami.

???? Chyba nie wiesz o czym piszesz, albo nie zrozumiałeś dokumentacji. Okładki czyta bez problemu

Brak ripowania CD.

Niepotrzebne. Ripuje na kompie.

Brak obsługi przez WWW.

Korzystasz z tego ? Dla typowych klikaczy komputerowych połącznie się z Daphile będzie wyzwaniem :)

Brak obsługi dwóch DAC na raz.

Słuchasz z dwóch dac jednocześnie ? Ja nie i zdecydowana większość normalnych ludzi też nie.

Brak możliwości podłączenia dysku USB w trakcie działania.

Nie stosuje. A jak będzie potrzeba to zrobie restart. Jaki problem ?

Nic nie jest dla wszystkich, ludzie są różni i mają różne, potrzeby, upodobania itp,itd.

Każda sroka swój ogonek chwali, a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Sprzedajesz kompy z Daphile i to marketingowo dobry wybór. Wiele możliwości oprogramowania przyciąga klienta, nawet jak się z nich nie korzysta. To tak jak z DSD. Każdy chce mieć DAC z DSD i możliwość zasmakowania odgrzanego kotleta :)

Mylisz posty ;-)

Z tobą dyskutuję o linuxie a z doktorem o tym, czy się znam na PC Audio czy nie ... lista handlarzy była dla doktora - nie tylko ja zajmuję się PC Audio ...

Do systemu budżetowego komputer może być i za 40$. Ale jak ktoś chce lepiej to musi trochę więcej zapłacić.

Zadałem konkretne pytanie. W temacie. W temacie Pcaudio. Zamiast pitolić głodne kawałki dot. jak to ty się znasz na PCaudio weź, rusz cztery litery i spróbuj odpowiedzieć na moje pytanie.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

ayran - a jakie było pytanie ?

marekzawa - nie sprzedaję PC z Daphile. Zainstalowanie Daphile to wybór użytkownika. Ja tylko polecam Daphile.

Tak się składa, że wykorzystuję to wszystko co ma Daphile a nie ma Shadow.

Shadow może być świetny ale wymaga dopracowania. Takie jest moje zdanie.

Nieno słuchajcie.. szacun dla Ayaran, że przygotował autorski, minimalistyczny system operacyjny całkowicie przystosowany do PC audio.

Big UP!

Ale nie zmienia to faktu, że Daphile jest bardziej user friendly i daje większe możliwości.

Z dwóch powodów: Daphile jest oparty na LMS, która to platforma jest już w obecnej fazie mega rozwinięta, z masą oprogramowania wtyczek i playerów 3rd party.

A druga sprawa to fakt, że Daphile istnieje dłużej, a więc jest bardziej usprawniony.

Shadow jest póki co świeży, taki wiek dziecięcy - więc ciężko go oceniać kategoriami jakby istniał kilka lat.

Z czasem każdy soft jest usprawniany, jeżeli ktoś nad nim pracuje :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Ale shadow to nie tu w temacie. W temacie jest, że zadałem pytanie związane z problemem kolegi co założył wątek a Piopio ma problem bo nie ma komputera i musi rapować na komputerze do słuchania muzyki. No kurde, to jak dialog z posłem.

OK,ale gdzie tu widzisz argumenty ad personam? Ja po prostu stwierdzam fakty.

Już SlawekR wykpił dawno temu głupi pomysł z tymi kartami a to jedyny Klubowicz którego opiniom co do PC-Audio ufam.

Musimy się kiedyś spotkać. W końcu jesteśmy od siebie oddaleni o przysłowiowy rzut beretem. Myślę, że zmienisz zdanie na wiele tematów w PC-Audio i nie będziesz też musiał nikomu wierzyć na słowo (z całym szacunkiem dla SławkaR) a ja za to z chęcią posłuchał bym Twojego Sudgena :) Win - Win sytuacja ;)

Pozdrawiam serdecznie

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Panowie - chciałem tylko o coś zapytać a tu widze jakąś małą wojnę rozpętałem nie chcący....

Komp z Daphile + DAC Audiobyte Black Dragon działa bez problemu ... ale na portach USB z płyty głównej,

Okazało się że problem stanowi karta USB PPA Studio v2 z którą to pod systemem Daphile nie chce zagrać w/w DAC

Ta sama sytuacja jest z tą kartą i DAC Ayre QB-9 DSD , wygląda na to że ma to jakiś związek z izolacją galwaniczną w tych DAC'ach

Na tym samym sprzecie z karta USB PPA Studio v2 + Daphile - DAC Calyx 24/192 gra bez problemu

Jeśli chodzi o Daphile - pomijając problem z moją kartą USB to w/g mnie idealny system linux'owy do słuchania i ripowania do plików,

ripowanie bajecznie proste, maksymalnie przyjazny dla laika, sterowanie przez aplikacje na dowolnej platformie IOS, Android,windows

ma wszystko co trzeba , nie rozumiem komentarzy że to "wynalazek" , po prostu fajny linux przerobiony tak żeby jak najbardziej uprościć

słuchanie muzy z kompa.

Pozdrawiam

Tomek

wynalazek to ta izolacja galwaniczna. W życiu nie podniósł bym ręki na linuxa.

Ta sama sytuacja jest z tą kartą i DAC Ayre QB-9 DSD , wygląda na to że ma to jakiś związek z izolacją galwaniczną w tych DAC'ach

wynalazek to ta izolacja galwaniczna

Black Dragon pracuje do 384kHz a Ayre do 192 kHz, więc izolacji galwanicznej na łączu USB mieć nie mogą :)

Zły trop.

A sory, to chodzi mi ten wynalazek z kartą PPA. Czyli nie służy ona izolacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A odpowiedzi na pytanie nie ma. Jak piopio będzie wam wciskał, że się zna na pc-audio to linkujcie ten wątek.

I nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Pytanie powtorzylem z trzy razy.

Gdybys chcial uzyskac odpowiedz powtorzylbys raz jeszcze ... Ale tobie nie o to chodzi, prawda ?

Jak ty wiesz o co mi chodzi. Napisałem co może być nie tak i jak to sprawdzić. Tym samym narzędziem można by to naprawić.

Jak ty wiesz o co mi chodzi. Napisałem co może być nie tak i jak to sprawdzić. Tym samym narzędziem można by to naprawić.

Daj spokój, on i tak nie odpowie.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

We wtorek będę miał u siebie Audiobyte Dragon to sprawdzę co i jak ...

Piopio - trzymamy za słowo!

A sory, to chodzi mi ten wynalazek z kartą PPA. Czyli nie służy ona izolacji.

Ukryta Zawartość

Ale karta PPA i SOtM to chyba nie są te same karty?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.