Skocz do zawartości
IGNORED

Przetwornik aqua acoustic- la voce

bubusia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam sprobowac czegos innego niz moj obecny Nad51, uwage skierowalem na ww przetwornik-non oversampling, czy macie jakies doswiadczenia z tego typu graniem, czego mozna sie spodziewac, oczywiscie decyzje podejme po uprzednim przetestowaniu u siebie, ale uwagi forumowiczow jak najbardziej wskazane

Na 6moons jest porownanie do metrum hex, podobno b zblizone brzmienie - tak mozna wywnioskowac z recenzji

Na poczatku chcialem wyprobowac Lectora 704(ich nowy dack), ale niestety, wypozyczenie raczej niemozliwe

Oczekiwalbym dzwieku bardziej nasyconego i barwnego/plynnego niz ten z Nada (co nie znaczy ze jest zly w tym wzgledzie)

W ww dacku jest opcja wymiany kosci na 1541, ktora znam i b mi pasuje

Pozdrawiam

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

https://www.audiostereo.pl/topic/117362-przetwornik-aqua-acoustic-la-voce/

Zarówno Audiobyte jak i La Voce to świetnie grające źródła. Oba grają z dobrym wypełnieniem i 'płynnie' . O barwie , rozdzielczości nie wspominam :) Dłużej słuchałem La Voce dlatego bardziej zapadł mi w pamięć.

Oczekiwalbym dzwieku bardziej nasyconego i barwnego/plynnego

Tych cech Kolega się nie doczeka z ww DAC.

Przykro mi.

Nie rekomenduję.

P.S.

To, że jest brak oversamplingu nie wystarczy do gry.

nowy DAC 2.1x ??

Nowy, jednak lepiej trochę dołożyć do poziomu 3 signature, po odpowiednim doborze podzespołów można wyciągnąć właściwości bardzo drogich DAC i ciągle mieć w zanadrzu możliwość dalszej poprawy, tyle że już dość kosztownej / transformatory wyjściowe /.

nie tylko mi przypadły do gustu.

Jeśli nie użyto nadpróbkowania, to dźwięk zawsze zyska w stosunku do konkurencji z tej samej ligi.

DAC2 odpadł szybko

To tylko zależy w stosunku do jakiej konkurencji.

Proszę się nie zniechęcać, wielu cieszyłoby się jeszcze jakością z poziomu drugiego.

AN_DAC2_1_inside_left.jpg

3.1x Signature

Ten DAC zrobiony na maxa daje dźwięk na najwyższym poziomie w stosunku do poniesionego kosztu, to zaleta.

Posiadając go, można być spokojny o to, że nie zestarzeje się, jak inne typowo elektroniczne produkty, co jest zaletą bezcenną.

to już jednak wyzwanie

Wyzwaniem to jest dalsza część toru i kable, aby taki DAC w pełni wykorzystać.

Z checia posluchalbym tez audio note, tylko gdzie, w ciemno nie kupie, a aqua wlasciwie juz wypozyczona- podobno charakterem przypomina wlasnie audo note

Co do aqua podobno tez jest innowacyjna

Posluchamy zobaczymy, na sprzecie jak w o mnie

747 co konkretnie nie podoba ci sie w aqua i dlaczego?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

747 co konkretnie nie podoba ci sie w aqua i dlaczego?

To jest typowa elektronika, bez elementów kluczowych dla otrzymania wysokiej jakości dźwięku.

Hi end, to jednak coś bardziej wyszukanego, nie musi być bardzo drogi, lecz bardzo mądrze wykonany.

Proszę mnie zrozumieć, że nie chcę rozwijać dyskusji technicznej.

Scalone stabilizatory powodują, że nie ma większego sensu aby to podłączać do systemu, chyba że właśnie po to aby się o tym samemu dobitnie przekonać.

Kondensatory elektrolityczne wszystkie do wymiany..a z ich energii powstaje cały dźwięk..w transformatorach nie spodziewałbym się wyszukanych jakości metalurgii.

Elementarz.

Itd itp...

przypomina wlasnie audo note

Brak nadpróbkowania jest zaletą i to poważną.

w ciemno nie kupie

?

A forum?

Po co ono w takim razie jest?

747

Stary już jestem i zmęczony próbami pójścia na skróty.

Kupuje się poważne, konkretne, wysokiej klasy urządzenie i słucha się muzyki.

To najtańsza droga do szczęścia w hi end.

Nowy, jednak lepiej trochę dołożyć do poziomu 3 signature, po odpowiednim doborze podzespołów można wyciągnąć właściwości bardzo drogich DAC i ciągle mieć w zanadrzu możliwość dalszej poprawy, tyle że już dość kosztownej / transformatory wyjściowe /.

Jeśli nie użyto nadpróbkowania, to dźwięk zawsze zyska w stosunku do konkurencji z tej samej ligi.

Tylko, ze ponizej 3.1x signature, to z tranem nie zagra, bo brak tranow wyjsciowych right? A to sie juz robi bardzo drogi DAC, niestety obawiam sie, ze za cene 30k mozna lepiej.

O ile 2.1x signature ma cene wysoka, lecz jeszcze strawna (ale to tylko dla lampowcow jest dac), to wyzej jest juz mega drogo, brak opcji odsluchu itd.. przerabialem to i dystrybucja tej firmy AN mnie skutecznie zniechecila.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Wlasnie mialem okazje posluchac Aqua, zbyt wczesnie na jakas ostateczna ocene, ale w stosunku do Nada51 wydaje sie byc tak o klase lepszy-lepsze wypelnienie, osadzenie, przestrzen tez troche lepsza, szczegolnie z tylu, lepsze poczucie trojwymiarowosci, generalnie troche ciemniejszy, bardziej namacalny i przede wszystkim plynny dzwiek, balans tonalny troche niższy niz w Nadzie

Podsumowujac brzmienie La Voce jest to b plynnie grajacy dack, wypelniony, swietnie nadaje sie do plikow, nie podkresla ich ostrosci a jednoczesnie jest detaliczny, gra b gleboka scena, godny polecenia

Nad gra jakby wyzej, czasami moze zabrzmiec technicznie, ale za to b przejrzyscie, instrumenty maja mniejsza mase, za taki stan rzeczy odpowiada mniejszy bas, za to b dokladny, punktowy.

La Voce to bardzo fajnie brzmiace urzadzenie, uwielbiam na tym dac'u brzmienie talerzy w jazzie. Ale w bardziej energetycznym repertuarze gra zbyt kulturalnie. Black Dragon z dobrym transportem to jest to co tygryski lubia najbardziej.

• 2 miesiące później...

Ciekawy tekst o NOS DACach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.