Skocz do zawartości
IGNORED

CZY WATYKAN WYMAZAŁ NAM 3 TYŚ. LAT WSPANIAŁEJ HISTORII?

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przez przypadek i żadne świadectwo. W licznych wypowiedziach pisałem wprost (w innych topicach zakładanych i zaśmiecanych przez onego), że brednie Artona kwalifikują go do wygodnego pokoiku bez klamek.

Przypominam, że osobistych wycieczek nie będę tolerował. Macie coś do powiedzenia w kwestii tematu wątku to proszę. Jak nie to zapraszam gdzie indziej.

Polska, kraj podobno europejski o geostrategicznym znaczeniu. Kraj – „Serce Świata” jak mawiają o nim ezoterycy. „Drogi sojusznik” jak mawiają o nim zagraniczni politycy czy „Przedmurze jezusowego dobrobytu” jak wtórują im koszerni naganiacze z ambon. Kraj jaki zamieszkiwany ongiś przez „białe małpy”, jak to o nas semicka propaganda także głosi, dziś chrztem i nieustającą wielowiekową germanizacją został ucywilizowany do postaci zwanej Polacy.

Kraj o jakim są zapiski w Biblii jak gromi i terroryzuje, przez tysiąclecia, daninami ludy Mezopotamii. Kraj o jakim są pełne trwogi zapiski z naszych najazdów w kronikach u naszych wrogów. A u nas, w polskiej „nauce”, uświetniona wielowiekowym kłamstwem, króluje „Biała Plama”.

Klasyczna mapka „polski” z czasów sprzed chrztu wygląda tak jak ta:

germanic_roman_486_1923.jpg?w=600&h=450

A tu wcześniejsza mapa. Cesarstwo Wschodniorzymskie i Zachodniorzymskie w 4 wieku n.e. Co na niej mamy? SARMACJA!

roman_empire_4_century.jpg?w=600&h=470

Ten strach, strach przed powstaniem Słowian z kolan wyraża się i w obecnym zawodzeniu na Putina jak i jest dominujący we wszelkich kłamstwach na temat naszej historii. I ten STRACH PRZED SŁOWIANAMI a zarazem OBSESYJNA CHĘĆ ZOSTANIA NIMI jest przyczyną wielowiekowego DRAND NACH SLAVE w wykonaniu żydów czy ich szaber gojów jak „ukraińscy” banderowcy, bolszewiccy „rosjanie”, nazistowscy „niemcy”, „watykańscy” duszpasterze…. i tak dalej. Oni wszyscy poza różniącymi się miedzy sobą ideologiami jeden mają wspólny cel: NIE DOPUŚCIĆ ZA WSZELKĄ CENĘ DO ODRODZENIA SIĘ KAGANATU SŁOWIAN bo to będzie ich KONIEC. I oni o tym doskonale wiedzą próbując wejść nasze szaty przed powrotem ….. Boga (ich) Ostatecznej Zagłady.

Dlatego też każde źródło mówiące o tym, iż byliśmy państwem wcześniej niż data mieszkowej zdrady stanu (chrzest) jest traktowane, zwłaszcza przez wrogich nam prosemickich czy progermańskich badaczy z marszu, jako FALSYFIKAT ale, na przykład, weźmy takiego Kadłubka i jego opis państwa legendarnego (bo mówiącego o naszym imperium, naszym polskim imperium) Leszka III – wystarczy zamienić synów na królestwa, własną żonę na własną nację a obce żony na terytoria zależne (lenne) i „Biała Plama” jak za dotknięciem magicznej różdżki znika. Proste ale jak politycznie niewygodne i niebezpieczne. Dlatego „białe małpy” powinny dziękować bogu w niebiosach, iż dzielni krzyżacy podjęli się tej arcyniebezpiecznej misji ewangelizacyjnej po jakiej odrąbano nam tradycję i wiedzę o własnych korzeniach. A sam kraj zamienił się w miłe semickiej bestii yahwe złupione i ukrzyżowane pogorzelisko.

Sarmaci, lub Sauromaci to nazwa iranskich ludow koczowniczo-pasterskich.

Rozumiem jak powstaja teorie spiskowe, ze kazda informacje mozna zinterpretowac na swoj, oczekiwany, sposob. Doczytaj drogi Artonie o Sarmatach. Czy rzeczywiscie tworzyli panstwo, co ich laczylo.

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

ale bzdury

Bzdury nie bzdury, ale mnie się podoba taki ton narracji.

Dodałbym, że pierwszymi obywatelami Ziemi byli Polacy - Adaś i Ewcia.

Frapuje mnie tylko sprawa żydów, bo skądś się wziąć musieli.

Jedna z czarnych ras jest tą która od samego początku wyewoluowała na Ziemi. Reszta są osadnikami. Czyli ET. Warto drążyć te tematy.

Sarmaci, Żydzi, Czarni, biali (przybyli z niebiesiech naturalnie), dawne, przebrzmiałe potęgi, itd. A gdzie są cykliści, leworęczni i iluminaci, ja się pytam? Jak nurzać się w absurdach to na całego...

Jedna z czarnych ras jest tą która od samego początku wyewoluowała na Ziemi. Reszta są osadnikami. Czyli ET. Warto drążyć te tematy.

po co drążyć w takim szambie?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Reszta są osadnikami.

A wszem wiadomo, osadniki są elementami łączącymi rury spustowe, odprowadzające wodę z rynien, z rurami kanalizacji deszczowej o przekroju ø 110 mm.

Dwa osadniki posiadają zasyfonowanie oraz adaptery do połączenia z rurami spustowymi.

Osadnik w kolorze czarnym spełnia podwójną funkcję czyli oprócz odprowadzenia wody z dachu może dzięki znajdującej się w komplecie kratki (zamiennie z klapą) odprowadzać wodę z powierzchni gruntu przy budynku (spełnia rolę wpustu).

Z całym szacunkiem dla zdroworozsądkowych - czy kopanie leżącego dobre jest i sprawiedliwe?

Dyskusja aby miała sens musi mieć tzw. wspólny mianownik.

W przeciwieństwie do propagowanych przez Ojca Założyciela wątku teorii o drganiach siatki krystalicznej i innych typu mazerszip na polu historii, etnologii itp. Kolegę ARTONA55 i jego dziwaczne teorie można pokonać przy pomocy argumentów racjonalnych posługując się zgromadzoną wiedzą i dowodami materialnymi.

Czego zdroworozsądkowym życzę oprócz wyjątkowo potrzebnej cierpliwości.

Jestem Europejczykiem.

. Kolegę ARTONA55 i jego dziwaczne teorie można pokonać

a po co kogoś pokonywać?czy naprawdę ktoś czyta ten wątek w innym celu niż po to,by się uśmiać?

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Sprawa jest prosta. Jak toś chce pisać na tematy hydrauliczne to nie sobie taki wątek znajdzie. To samo z personalnymi atakami. Mnie nie do śmiechu jest ukrywanie historii ale cóż co człowiek to osobowość.

@ARTON55 do tej tematyki musisz podchodzić z głęboki dystansem, ponieważ może przyjść taka chwila, gdy temat cię wchłonie a przekroczenie cienkiej czerwonej linii może okazać się drogą bez powrotu.

Dlatego proszę cię, cokolwiek nam tu piszesz, nie idż w stronę światła :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

a po co kogoś pokonywać?czy naprawdę ktoś czyta ten wątek w innym celu niż po to,by się uśmiać?

Niektórzy Koledzy próbowali na poważnie, ale rzeczywiście, większość się poddała...

Jestem Europejczykiem.

Niektórzy Koledzy próbowali na poważnie, ale rzeczywiście, większość się poddała...

Poddała się, bo z autorem nie ma dyskusji.

Poddała się, bo z autorem nie ma dyskusji.

Dyskusja jest, ale autor zaimpregnowany przeciwko racjonalnym argumentom które spływają po nim bez śladu.

W sumie to zabawa, jak ktoś się wybitnie nudzi to coś napisze ze świadomością, że i tak nic to nie da.

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

W jednym z tych filmów, bodaj ostatnim znajdziesz prawdziwa historię o smoku czyli dinozaurze, kto go pokonał oraz wazy greckie przedstawiające to zdarzenie. Nie wiem czemu cię to dziwi ale o wiedźmach na miotłach z Łysej Góry temat dokładnie wyjaśnił. Były to kapłanki wiedzy.

Czy to jest jeden z tych argumentów ?

Mnie tam temat nie przeszkadza, niech sobie dryfuje na Bocznicy.

Ale jakie to ma znaczenie, że ktoś kiedyś (jeśli już) wymazał nam część historii ?

Do dzisiejszego dnia spierają się histerycy, czy i w jaki sposób Bolek uratował stocznię, a ty odgrzebujesz tak odległą historię, że nawet nie ma dla jej uwiarygodnienia dowodów.

Póki co argumenty to ja zamieściłem. Proszę przedstawić kontrargumety.

Ziemia jest płaska :-)

ARTON55 mam do ciebie bardzo ważne pytanie: czy kojarzysz hipotezę lat widmowych? Co ty na to? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Sarmaci, lub Sauromaci to nazwa iranskich ludow koczowniczo-pasterskich.

Rozumiem jak powstaja teorie spiskowe, ze kazda informacje mozna zinterpretowac na swoj, oczekiwany, sposob. Doczytaj drogi Artonie o Sarmatach. Czy rzeczywiscie tworzyli panstwo, co ich laczylo.

Oczywiście ze tak, podobnie jak Ariowie którzy mieli wyjść z terenów Indii i Iranu i zając wcześniej tereny zachodniej Europy.

Fakt że napisano na Mapier Sarmacja o niczym nie świadczy. Na mapach środkowej Afryki Rzymianie rysowali Lwy. To ten sam motyw.

Ale jakie to ma znaczenie, że ktoś kiedyś (jeśli już) wymazał nam część historii ?

Uświadamiające.

ARTON55 mam do ciebie bardzo ważne pytanie: czy kojarzysz hipotezę lat widmowych? Co ty na to? :-)

Przedstaw ją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.