Skocz do zawartości
IGNORED

Pułapki PC audio

Przemysław_51508

Rekomendowane odpowiedzi

Usb to nie spdif. A różnice latwo zweryfikować w ślepym teście.

Ślepy test kabli łatwo zorganizować potrzebna tylko osoba do zmiany kabli oczywiscie badany nie wie co gra. Dopiero wtedy mamy pewność że slyszymy zmianę.

Panom co im graja kable usb, uprzejmie podziekuje.

Ktoś co to sprzedaje zrobi sobie za was lepsze wakacje, grunt że wszyscy zadowoleni :D

za moje trzy stówy nikt sobie wakacji raczej dużo lepszych nie zrobi. Nawet gdyby kabel nie zagrał i tak poprawiłbym sobie humor kupując go, pluję sobie w brodę, że tak długo zwlekałem.

To trochę tak, jak tytanowe śrubki w rowerze amatora, wg dd6 :)

a Ty rambo masz kawał systemu, słuchałeś jakiegoś USB kabla innego niż drukarkowy, czy uparłeś się jak Przemysław, że nie posłuchasz, czy może dręczy Cię perspektywa zarobionych na Tobie przez kogoś pieniędzy ?

Tytan lżejszy, wytrzymalszy i nie koroduje.

Stosuje się go w lepszy osprzecie

A kabel usb za 300zł.?

Nie stać Cię na 10 krotność poprawienia sobie humoru..? ;)

Tam to dopeiro sie dzieje w muzyce ;)

Po pierwsze primo jesteś chamski (albo odważny tylko na forum, bo w rozmowie w 4 oczy ze mną wątpię czy byś był taki pyszałkowaty)

Po drugie niskopoziomowe API, wsparcie dla DX11 (a więc teselacja itp) jest już w PC od dawna - póki co praktycznie wcale nie wykorzystywane z powodów które opisałem wcześniej.

PS4 nie wnosi nic nowego, czego nie miałyby najnowsze GPU (pomijam już brak ficzersów typu granie w widoku rozszerzonym na kilku monitorach)

Dopiero w PS4 można raczyć wzrokiem rarytasy, które już od conajmniej 3 lat są dostępne w PC - tylko b. mało wykorzystywane (powód j/w)

Jaką technologią w PS4 podniecasz się, która by już od dawna nie była obecna w PC?

Jakie silniki do gier można stosować w PS4?

Brednie nad bredniami. Zapraszam na forum gameonly.pl/forum, najlepiej do watku system wars.

Zostaniesz szybko zrownany z ziemia takimi klamstwami. Mamy paru uzytkownikow - dev ktorzy pracuja u najwiekszych. Jesli chcesz, dopiero moge byc chamski, a i nie strasz mnie, postraszyc to mozesz na Marszalkowskiej, masz mase powodow do tego. Nie ciagle dalej tego tematu, bo to nie temat o tym, jesli chcesz to ciagnac to tylko PW.

Rynek dobr luksusowych (w tym hifi czy hiend) rzadzi sie wlasnymi prawami, to ze ktos to neguje, nie oznacza ze ktos kto ma pieniadze nie moze sobie w ten sposob poprawic humoru. Rynek sie kreci, a gospodarka cieszy. Czasami warto popatrzec na to samo zagadnienie, nie tylko wlasnymi oczami.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mam pytanie czy ktokolwiek w teście abx był w stanie odróżnić kable cyfrowe zasilające lub rodzaj zasilania komputera?

Widzisz, malo tego, do tej pory nikt nie odroznil:

1. Zasilajacych,

2. Cyfrowych,

3. Glosnikowych,

Niektorzy takze mieli problemy z wyborem wzmacniacz czy moze amplituner, bo przeciez jasne jest, ze drogi wzmak to zje ampli na sniadanie (jak dobrze pamietam Levinson vs. Pioneer).

Kolega z forum, niejaki Lutek, pokazal, ze odroznienie dwoch roznych wzmakow tez moze byc nie lada wyzwaniem.

Rzeczywistosc jest taka, ze to testy sa be, sluch jest cacy, tylko dziala jak wiadomo co gra.

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Nie stać Cię na 10 krotność poprawienia sobie humoru..? ;)

o tym, kogo na co stać dżentelmeni nie rozmawiają, czyż nie ?

zachowując zdrowy rozsądek, kabel adekwatny do systemu, ważne że słychać jego pozytywny wpływ.

Ale chyba wepnę znów Hamę za 20zł i Carbona sprzedam, chyba nie zasnę z myślą, że ktoś się dorobił moim kosztem.

Lampowy od tranzystora odroznisz w mgnieniu oka. Nie przesadzajmy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Brednie nad bredniami. Zapraszam na forum gameonly.pl/forum, najlepiej do watku system wars.

Zostaniesz szybko zrownany z ziemia takimi klamstwami. Mamy paru uzytkownikow - dev ktorzy pracuja u najwiekszych. Jesli chcesz, dopiero moge byc chamski, a i nie strasz mnie, postraszyc to mozesz na Marszalkowskiej, masz mase powodow do tego. Nie ciagle dalej tego tematu, bo to nie temat o tym, jesli chcesz to ciagnac to tylko PW.

Mistrzu, ochłoń trochę ok?

Nie wiem, na spacer sobie pójdź.

Albo na rower może?

Coś Ci te forum nie służy, bo aż na odległość bije od Ciebie nerwowość, agresja i wiocha.

Cała gama złej energii.

Czwarty raz piszesz, że już więcej nie będziesz tu pisać - a dalej ciśniesz i nakręcasz się z postu na post.

Polaki, biedaki, cebulaki <-

Wytęż zmysły i znajdź siebie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Załamka.

Nie dziwie się, że brechtają z nas - z Polaków.

Pokaż mi drugie takie forum (nie polskie), z takim samym poziomem awersji jeden do drugiego, co Ty sam uskuteczniasz, albo w zasadzie czym śmierdzi całe AS.

Ja nie tyle, że nie będę ciągnąć dalej tego tematu z Tobą, co po prostu nie będę z Tobą rozmawiać o czymkolwiek, bo jesteś chamski - taki bardzo "polski" i na odległość bije od Ciebie zła energia.

Takich jak Ty się ignoruje a nie stara rozmawiać, dlatego skorzystam z tego jakże genialnego narzędzia i dodaję Cię do mojej listy osób ignorowanych.

Tobie polecam zrobić to samo.

Bajo :]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Nie przesadzaj BeatX. rambo54, sfdene, hafis to dopiero są chamscy a ich nie ignorujesz bo zgadzasz się z ich poglądami.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Polecam mu najnowsza ksiazke W.Cejrowskiego. Powinien zrozumiec swoja glupote. Sam zaczal personalne ataki, a potem zwala wine i ucieka w swiat w ktorym nikt nie podwazy jego slowa. Jest to metoda, nie powiem..a teraz ugryze sie w jezyk, albo i nie, brak meskosci, taka to metoda. Koniec.

Na czym stanelo, kable czy juz ruszamy wzmaki?

A tak to mamy wybor, i chwala za to. To moze Dac'i omowiny, wolicie z Lampka w srodku czy bez?

Ślepy test kabli łatwo zorganizować potrzebna tylko osoba do zmiany kabli oczywiscie badany nie wie co gra. Dopiero wtedy mamy pewność że slyszymy zmianę.

A nie trzeba wcześniej, przed testem stwierdzić różnic np. pomiarem?

Czyli kazdy poprawnie złożony samochód jechal by tak samo ?

Samochód ma kierownicę.

W większości systemów jeśli porównamy dwa współczesne DAC zasilane dobrym transportem to zagrają tak samo, a w każdym razie tak podobnie, że różnica w cenie nie będzie odzwierciedlać ewentualnej "różnicy" w graniu. Nie ma znaczenia jak zasilany będzie DAC ani jak będzie skonstruowana jego część analogowa - czy na lampach czy tranzystorach.

Niedowiarkom jestem w stanie to udowodnić.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A weź na przykład poprawnie skonstruowaną wagę, albo zegar i porównaj z Twoim przykładem samochodu jadącego tak samo.

Czyli kazdy poprawnie złożony samochód jechal by tak samo

W większości systemów jeśli porównamy dwa współczesne DAC zasilane dobrym transportem to zagrają tak samo, a w każdym razie tak podobnie, że różnica w cenie nie będzie odzwierciedlać ewentualnej "różnicy" w graniu. Nie ma znaczenia jak zasilany będzie DAC ani jak będzie skonstruowana jego część analogowa - czy na lampach czy tranzystorach.

Niedowiarkom jestem w stanie to udowodnić.

Skoro to dotyczy większości systemów, to więcej osób by o tym pisało. Jakie dac USB grają podobnie?

A brałeś pod uwagę że dac grają bardzo podobnie na każdym transporcie?

a Ty rambo masz kawał systemu, słuchałeś jakiegoś USB kabla innego niż drukarkowy, czy uparłeś się jak Przemysław, że nie posłuchasz, czy może dręczy Cię perspektywa zarobionych na Tobie przez kogoś pieniędzy ?

Ja słuchałem Wireworlda coś za 150€. Za cholerę nie chciał grać inaczej niż drukarkowy. :)

Na byle jakim kablu USB mam taką czystość i szczegółowość, że jedyne kable, jakie jeszcze cokolwiek poprawiały to były kable głośnikowe ze srebra. Tło było czarne jak smoła - pierwszy raz słyszałem coś takiego. Opad szczeny. Nie przybyło szczegółów, nie zmieniła się barwa, ani nic innego, tylko to czarne tło, izolacja muzyków... bajka. Pierwszy i ostatni raz słyszałem mój system, żeby grał z TAKĄ KLASĄ.

I w takie kable chętnie bym zainwestował kasę - niestety, kosztowały 1200€ za 2x3m, a to trochę paranoja mieć kable warte tyle co wzmak i kolumny razem wzięte. :(

Na pewno więcej bym zyskał zmieniając kolumny na lepsze, więc odpuściłem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Największą pułapką PC Audio jest wiara, że współczesne DACi różnią się między sobą ;-)

Nie ma znaczenia czy weźmiemy DAC za 3.000 czy za 14.000. Ważne, żeby były na nowoczesnej kości i nowoczesnych układach wejścia.

I powtarzam, że jestem w stanie to udowodnić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.