Skocz do zawartości
IGNORED

Non-Oversampling DAC

Peter Daniel

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma sens budowanie transportu od zera? Wszystko zalezy ile masz wolnego czasu i czy lubisz eksperymentowac. ;-)

Dla kogos kto nie ma zbytniego przygotowania, nie polecalbym. Mozna kupic na wtornym rynku modele ktore sa zarowno dobrze grajace jak i tanie.

Jesli jednak ktos chce zbudowac cos naprawde dobrego, zblizajacego sie jakoscia do najlepszych transportow na rynku, a jednoczesnie majace oryginalny wyglad (jak np. transport AA), zdecydowanie polecam zajecie sie czyms takim.

W najblizszym czasie bede budowal swoj trzeci transport (jak zwykle oparty na CD-Pro2). Tym razem jednak mam do dyspozycji ML31.5 jako reference i mam nadzieje zrobic to lepiej (niz ML). ;-)

Polecam sprawdzic ten watek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Odnosnie ceny kompletnego zestawu czesci do DACa, nie ulega ona zmianie i jest jak bylo $170.

Jesli ktos chce kupic poszczegolne elementy, prosze o kontact na priva.

Oferuje tez kompletny DAC, gdzie plytka akceptuje transformator i wszystkie gniazda (Cardas RCA, AC module and BNC input). Info odnosnie takiej wersji mozna znalezc tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kompletny zestaw z transformatorem, plytka i wszystkimi gniazdami wynosi $260, shipping $25. Mozna tez nabyc zmontowana i przetestowana plytke, cena $400, wlacznie z przesylka.

Na zdjeciu widac uzyte w stopniu I/V Caddocki TF020. Sporo eksperymentowalem i wybor nie byl latwy, ale w koncu zdecydowalem sie na Rikeny. Jest to zapewne w duzym stopniu zalezne od personalnych preferencji, i tak Caddocki maja jakby wieksza rozdzielczosc i poczucie air, ale brzmia tez metalicznie, troche szorstko i brak im mimo wszystko muzykalnosci i rozluznienia. Rikeny, pozornie wydaja sie byc troche bardziej laidback, ich przewaga jednak polega na tym, ze DAC brzmi naturalnie i nie ma jakikolwiek cech ktore utozsamiamy z digital: oziebienie i pewna sztywnosc; z Rikenami dzwiek jest cieplejszy, niemeczacy i bardzo analogowy.

Jesli ktos chce sprobowac Caddocks, sa dostepne w cenie $6/szt.

post-3442-100007748 1170268092_thumb.jpg

post-3442-100007749 1170268090_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co sadzicie o tym Non-OS DAC-u z lampowym buferem za $299 +$35 przesylka?

TDA1543 Non-Oversampling Tube DAC-> Digital Renaissance:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->opteron

vet juz sie pojawil w watku obok...jak feniks z popiołów ;-)...a w tym watku chyba z 8 osob pytalo "veteran czy jeszcze zostaly ci plytki?", wiec pewnie nawet jak mu nie zostaly zlituje sie nad nami i dorobi bo pewnie klisze nie wyrzucil .

->veteran

veteranuś, vetuś, damianku...odezwij sie...pół Polski czeka na Ciebie ;-)

pozdrawiam

Zostalo mi troche plytek. Wczesiej byly juz wstepnie zamowione, ale od czasu ich odebrania z zakladu nikt sie nie zglosil. Mysle, ze czas ich przechowywania juz minal ;) Do rozdania ok. 15 cynowanych i 8 zloconych.

Witam!

Napisalem przed chwila maila (adres z priv-a).

Tak jak w mailu prosze o jedną złoconą do DAC-a oraz jak to mozliwe to zestaw stereo do GAINCLONA. (z zasilaniem).

Poza tym zamowilem juz u Pana zestaw płytek do przedwzmacniacza!

Pozdrawiam

Witam !!!!!!!!!!!!!!

> Peter

W moim Kit-Premium od Veterana nie było rezystorów Caddock 75 Ohm i 330 Ohm . Po rozmowie z Veteranem potwierdził że to nie jedyny przypadek nie kompletnego kit-u . Czy jest możliwość dosłania brakujących elementów bo nie mogę złożyć tak oczekiwanego dac-a . Ja to mam pecha !!! .

Peter daj znać jak zorganizujemy przesyłkę brakujących elementów ???

Pozdrawiam

Kajo

Rozmawialem z Veteranem i potwierdzil ze brakowalo rezystorow tylko w jednym kicie. Rezystory te zostaly juz wyslane do osoby ktora skontaktowala sie ze mna bezposrednio.

Niestety, obecnie nie moge przyjac juz zadnych zazalen odnosnie brakujacych czesci, gdyz zbyt duzo czasu uplynelo od ich wyslania i nie jestem w stanie potwierdzic czy czesci te byly istotnie brakujace w danym kicie. Czesci byly sortowane grupowo, i jest praktycznie niemozliwoscia aby wiecej niz jeden kit mial brakujace elementy.

Oczywiscie czesci sa dalej dostepne (i ceny nie ulely zmianie).

Witam !!!!!!!!!!!!!

> Peter

Co do kitu- Premium to dopiero teraz miałem czas sprawdzić elementy ze schematem . Jeżeli byłyby te rezystory w kit- premium to bym ci nie zawracał głowy . Chyba nie traktujesz mnie za oszusta który chce od ciebie wyciągnąć jakieś elementy za które nie zapłaciłem . Rozmawając z Veteranem potwierdził że jakiś kit był bez tych rezystorów ale zgłosił to zamawiający . Veteran tych kitów nie przeglądał pod względem zawartości więc mogło się zdażyć że nie tylko jeden kit był niepełnowartościowy w te części no i tak było w moim przypatku .

Mam nadzieję że załatwimy ten temat pozytywnie ponieważ ja za te części zapłaciłem i trochę dziwne zamawiać i płacić za nie jeszcze raz .

Pozdrawiam

Kajo

Nie traktuje Cie jako oszusta, ale nie jestem w stanie po miesiacu stwierdzic czy te czesci sa rzeczywiscie brakujace. Wszystkie reklamacje nalezy kierowac zaraz po otrzymaniu przesylki, sorry.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.