Skocz do zawartości
IGNORED

Non-Oversampling DAC

Peter Daniel

Rekomendowane odpowiedzi

A jak jestem w stanie stwierdzic? W prosty sposob: rezystory byly brane z paczki zawierajacej 50szt. Po 2-3 tygodniach od momentu wyslania moge jeszcze oszacowac rozchod, po 5-6 tygodniach jest to praktycznie niemozliwe. Dlatego prosze o reklamcje natychmiast po otrzymaniu przesylki. Z grubsza, na dzien dzisiejszy, ilosci sie mniej wiecej zgadzaja, chociaz nie moge miec pewnosci co do sztuki.

Z drugiej strony, nie moge wysylac czesci do kazdego kto twierdzi ze ich brakuje. Byc moze ich brakuje, ale w takich przypadkach musze miec jakies potwierdzenie, zdjecie wszystkich otrzymanych czesci (lacznie z torebkami)zwykle wystarcza. W przypadku kitow GC, zdjecie znaczka pocztowego (gdyz zawiera on dokladna wage danej przesylki).

Witam !!!!!!!!!!!!!!!

Paczka była nadana przez Veterana 27-04-2005 do mnie dotarała w piątek 29-04-2005 a w sobotę wyjeżdżałem na cały tydzień na delegację i nie mogłem jej sprawdzić dokładnie .

Co mam zrobić abyś uwierzył mi że naprawdę tych rezystorów nie było .

Pozdrawiam

Kajo

Realizowałem grupowe zamówienie od Petera na Aleph 30.

Częsci było sporo bo zamawiających też dużo 17 osób .

Musze powiedzieć że jesli chodzi o drobnice to wszystko się zgadzało.

Był nawet nadmiar po 1-2szt. drobnych elementów.

Peter jest naprawdę skrupulatny i solidny.

Skontaktuj sie ze mna na priva odnosnie regulatorow.

Odnosnie czesci do DACa, to pomagala mi w sortowaniu moja osmioletnia corka, ale wszystko po niej sprawdzalem, takze brak tych rezystorow juz w drugim kicie jest troche zaskakujacy, choc calkiem mozliwy. W kazdym razie sprawa zostala zalatwiona pomyslnie.

Zaczynam zalowac, ze nie przejzalem dokladnie wszystkich zestawow otrzymanych elementow, ale w pospiechu dokleilem do nich tylko plytki drukowane i wyslalem wlascicielom. Wtedy kwestia rezystorow wyszla by juz u mnie. Paczka z Kanady doszla do mnie "rozpruta", sklejona tasma Poczty Polskiej, ale poszczegolne torebki byly raczej nietkniete. Swoja droga skladalem 2 z otrzymanych zestawow od Petera i w zadnym nie brakowalo elemetow.

~Peter

Elementy byly naprawde swietnie zapakowane i zabezpieczone. Gdybym to ja, roztargniony elektornik zajmowal sie selekcja zestawow, napewno w co drugim bylyby braki ;)))

veteran, czy faktycznie jest roznica (soniczna) pomiedzy płytką gold a normalną?

Chcę 2 sztuki tylko teraz Ty powiedz mi jakie mam wziąść :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jesli są jacyś chętni na części do NOS DAC od Petera to ja podejmę się zamówienia i rozesłania wszystkiego.

ja potrzebuję 1 komplet.Cena Petera to 170USD.jest też dostępna płytka w cenie 30USD (chyba że namówimy Veterana żeby zamówił płytki i byłyby od niego)

plus oczywiście za przesyłkę ale to się rozłoży w zależności od liczby chętnych

grzesiek

chętnych prosze na priva

[email protected]

może warto to zamówienie połączyć z częściami do GC, bo byłoby więcej chętnych i wyjdzie mniejsza cena transferu pieniędzy ....

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Proponuję aby jeszcze raz przesyłkę zorganizował Veteran, oczywiście jeśli on nie ma nic przeciwko temu:)

Przy okazji może załatwić jakiekolwiek poprzednie reklamacje a Peter ma z nim dobrą komunikację.

Pzdr.

Witam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy Cs z tej aukcji jest dobry do DAC-a Petera?

Dzieki pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wejscie mojego DACa nie rozni sie niczym od wszystkich innych urzadzen aceptujacych SPDIF standard. A wiec jesli CD-Rom jest compatybilny odnosnie tego standadu, to jak najbardziej mozna go podlaczyc.

Nie mam nic przeciwko temu,żeby Veteran znowu zajął się zamówieniem ,tylko że on ostatnio jest nieuchwytny i mało go widać na forum-pewnie ma dużo roboty.

Możemy połączyć zamówienie na DAC z GC i co tam kto chce

chętnych proszę o zgłaszanie się do 21-05 tj przyszła sobota,

potem będę umawiał się z Peterem co do cen i całej reszty

Veteran proszę odezwij się czy chcesz zająć się zamówieniem ponownie i czy możesz też dorobić płytek do DAC

pozdrówka

bikoz

Robiłem eksperymenty z zamianą kondensatorów przed stabilizatorem. W części TDA1543 były 2x2200uF Gold Finei ich nie ruszałem. W części recivera próbowałem Panasonic FC i Nichicon Muse Kz (wszystkie 1000uF/50V). Myślałem przed eksperymentem, że nie będzie większych różnic. Różnice jednak są i to duże! Z Muse dźwięk ma zdecydowanie lepszy bas, natomiast z FC może ciut więcej dzieje się w średnicy ale niewiele, za to bas jest słyszalnie gorszy - jest jego za mało. Wybór padł na Muse Kz. Tak więc, w tym układzie wszystko ma wpływ na dźwięk i myślę, że Peter wiedział co robi obstawiając w zasilaniu BG STD.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Pytanie do Speców z forum:

Czy możliwe jest podłączenie DAC-a bezpośrednio do procesora? Chodzi mi o konkretną kość - TC9462F Toshiby. Mam note aplikacyjną tej kości, ale nie mogę dopatrzyć się, w jakim standardzie sygnał cyfrowy.

DOut z kości idzie przez rezystor na przerzutnik Schitta i do wyjścia RCA.

Poratujcie

->bikoz

Moge zorganizowac zamowienie, ale tylko na kompletne zestawy elementow do DAC-a. Musze rowniez znac orientacyjna ilosc chetnych na plytki drukowane, zeby wczesniej powiadomic zaklad. Mozemy zrobic tak: przez ok. tydzien zbieram chetnych na plytki + zestawy, puzniej w ciagu kilku dni przelewy i wysylamy pieniadze Peterowi. Ostatnie wplaty tak rozciagnely sie w czasie, ze kurs CAD$ zdazyl sie zmienic o 20gr. Przelew do Kanady idzie ok. tygodnia, puzniej Peter musi wszystko spakowac i odeslac. O ile UC lub poczta nie dobiora sie do przesylki (co zdarza sie czesto) - calosc powinna dotrzec w tydzien (lub dwa). Jak widzicie jest z tym troche zamieszania ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.