Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe komponenty hiend

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy nadarzy się okazja, chętnie.

Podziękował:)

Piano, ja też zapraszam ( już kiedyś proponowałem) ale jeszcze pracuję nad wykończeniem akustyki która jest

zrobiona jak na razie na 65 %. Nie wiem czy będzie opad szczęki, ale weż na wszelki wypadek valeriankę :-))

Poczytaj moje porady

Czytałem,jeszcze w poprzednim Twoim wcieleniu,gdzie właziłeś i rozpierd...eś wątki,w moim zresztą tez próbowałeś,ale szybko zostałeś zbanowany.

Teraz wróciłeś ,na trzaskałeś mnóstwo postów w krótkim czasie,próbując zdobyć jakiś prestiż i zaufanie,

jak kto któryś z kolegów napisał o lodówce,jesteś wszędzie,i szczerze mówiąc stałeś się już męczący.

Może miej jaja,przyznaj się jak to kiedyś bywało,mimo,że Twoje konto chyba zostało zlikwidowane i starych wpisów nie ma.

Ale możesz zacząć od początku z czystą kartą,ale proszę litości:

Nie w każdym wątku :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

A jak nie to też zrozumie.

Pewien szacowny audiofil też często pisał rozumie, zamiast rozumiem. Zbieg okoliczności, a może mnie się wydaje tylko?:)

Pewnie się mylę, bo to nie może być prawdą:)

Piano, ja też zapraszam ( już kiedyś proponowałem) ale jeszcze pracuję nad wykończeniem akustyki która jest

zrobiona jak na razie na 65 %. Nie wiem czy będzie opad szczęki, ale weż na wszelki wypadek valeriankę :-))

Super!

Dzięki.

Już mi szczena opadła! 65% (!) podaj wzór jak to obliczyłeś?:)

Fakt, że ktoś nawet posiada jakikolwiek system nie zmienia naganności uźywania klonów na forum. Sam nigdy nie miałem innego konta i zawsze trudno było mi pojąć po co niektórzy takie mają. Ten przypadek to jednak troll i spamer jak to MarkN określił i dobrze go określił, a porady trolla to śmiechu warte kopie różnych porad forumowych. Sam nie ma żadnego systemu i pisze albo z nudów albo z powodu zaburzeń osobowości. Wciąga ludzi w dysputy i udaje audiofila ale to lipa jak wielu innych na forum typu Lukasiq, AccuTAD itd.

65% podaj wzór jak to obliczyłeś?:)

Znajomy , dobry akustyk tak ' wycenił ' mój pokój.......Ale najważniejsze to zasilanie i odrębna linia oraz lity drut w ścianie

nie skrętka, 3 x 4 mm2 to minimum a najlepiej 3 x 6 mm2.

Ale możesz zacząć od początku

Stefek , mnie aż świerzbi aby zrobić czasami porządek w wątku Reimyo. Słodzicie sobie na okrągło tak że uszami się

wylewa. I co Ty na to ?

Mozesz podać link druta. Dzięki.

Może być w moim wątku, bo tu juz sporo OT.

Już podawałem kilkakrotnie. Teraz zastosowałbym Gigawatta chociaż cena bardzo podskoczyła ......U mnie gra Helukabel.

Znajomy , dobry akustyk tak ' wycenił ' mój pokój.......Ale najważniejsze to zasilanie i odrębna linia oraz lity drut w ścianie

nie skrętka, 3 x 4 mm2 to minimum a najlepiej 3 x 6 mm2.

Ja mam dwa takie obwody 3 x 6mm w pokoju odsłuchowym, dwa niezależne gniazdka (amerykańskie hospital grade na tych obwodach), omijające całą instalację domową... i powiem szczerze nie ma różnicy pomiędzy gniazdkiem zwykłym na drutach 3x2,5mm a tymi specjalnymi do audio. Strata kasy na takie zabiegi IMO.

Ja mam dwa takie obwody 3 x 6mm w pokoju odsłuchowym, dwa niezależne gniazdka (amerykańskie hospital grade na tych obwodach), omijające całą instalację domową... i powiem szczerze nie ma różnicy pomiędzy gniazdkiem zwykłym na drutach 3x2,5mm a tymi specjalnymi do audio. Strata kasy na takie zabiegi IMO.

Oj,oj , byłbym ostrożny z takimi wypowiedziami gdyż ciśnie się kolejne pytanie co to za sprzęt na którym tego nie słyszysz ?

Znam kogoś kto przeciągnął kabel zasilający od słupa energetycznego !!! i twierdzi że to podstawa dobrego zasilania.

I tu się z nim zgadzam na 100%. Ale do sprawy słupa podszedłbym z rezerwą .

Jeżdżę tylko czasówki :) i na szosie. na tri mam za mało czasu na trenningi niestety.

ale w kwestii sprzetu rowerowego do tri i na czas sluze porada bo doswiadczenie mam

Dobrze wyglądasz +++ , przygotowania do triathlonu ?

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Oj,oj , byłbym ostrożny z takimi wypowiedziami gdyż ciśnie się kolejne pytanie co to za sprzęt na którym tego nie słyszysz ?

Może sprzęt ma dobrze zrobioną sekcję zasiląjącą, takie cuda w High Endzie czasem się zdarzają :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Stefek , mnie aż świerzbi aby zrobić czasami porządek w wątku Reimyo.

Usługi sprzątania:) Na ile wyceniasz swoją roboczogodzinę? :))) Jest wakat na Moderatora:))

U mnie gra Helukabel.

achaaa, Dzieki.

I co Ty na to ?

Nie masz nic do powiedzenia w tematach,które nas interesują.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Znam kogoś kto przeciągnął kabel zasilający od słupa energetycznego !!! i twierdzi że to podstawa dobrego zasilania.

I tu się z nim zgadzam na 100%. Ale do sprawy słupa podszedłbym z rezerwą .

Czasem ziemią też potrafią być cuda i nie trzeba nic ciągnać! Mój dom jako pierwszy od trafa jest podpięty kablem 3x 660A. Do mieszkania mam 3 fazy x 10mm2 może styknie do High Endu? ;)

Usługi sprzątania:) Na ile wyceniasz swoją roboczogodzinę? :))) Jest wakat na Moderatora:))

achaaa, Dzieki.

Gratis , tak dla podtrzymania formy w info o muzyce - czyt. dobrej muzyce. Ale Stefek jest osłuchany tylko czasami

ma gorsze dni i błądzi z resztą kolegów po omacku.

Za Helu płaciłem 14zł/m ( detaliczna 26 ) i musiałem kupić wałek 50 m.

w tematach ktore nas interesuja tez nie

Mateuszek , podobno leczysz.......Norwegów czy polonię norweską ? Kiedy ostatnio sam się przebadałeś ?

Chyba że leczysz zwierzęta norweskie, ok rozumiem.

Gratis , tak dla podtrzymania formy w info o muzyce - czyt. dobrej muzyce. Ale Stefek jest osłuchany tylko czasami

ma gorsze dni i błądzi z resztą kolegów po omacku.

Na poważnie. Wszystkim zdarza się błądzić, mnie też. Mimo tego, wątek Reimyo.., uważam za jeden z najciekawszych z tego forum.

Moze wynika z to m.in. z faktu, ze nie jestem taaak osłuchany jak TY:)

Za Helu płaciłem 14zł/m ( detaliczna 26 ) i musiałem kupić wałek 50 m.

No i co masz teraz w sieci 235V tak jak ja? W zimę godzinach szczytu spada mi napięcie do 229V! Kwestia teraz tylko jakie i gdzie dam sieciówki żeby uwolnić się od podpiętych dalej szkodników z Wi-Fi, mikrofalami, lodówkami, zasilaczami impulsowymi i innym nowoczesnym gu..em.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Jurgen nasz expert kochany po iluśtam latach obycia we audio odkycia wiekopomnego dokonał że istnieje coś co nazywa się dedykowaną linią co samo w sobie złe nie jest :>) Tylko co tam znalezienie w domu najczyściejszej fazy to zbyt skomplikowane po za jego możliwością więc dawaj panie 3 x 6mm minimum najlepiej Gigawat albo inszy jałdiofilski drut jak na experta przystało.Jak szaleć to szaleć babcia też ...

uważam za jeden z najciekawszych z tego forum.

Dzięki Papageno ma trochę ' głębszy ' wymiar - klasyka to jego konik.

No i co masz teraz w sieci 235V tak jak ja? W zimę godzinach szczytu spada mi napięcie do 229V! Kwestia teraz tylko jakie i gdzie dam sieciówki żeby uwolnić się od podpiętych dalej szkodników z Wi-Fi, mikrofalami, lodówkami, zasilaczami impulsowymi i innym nowoczesnym gu..em.

Kiedy sprawdzaliśmy napięcie po wykonanej robocie było równo 230 -231 max .

Kiedy sprawdzaliśmy napięcie po wykonanej robocie było równo 230 -231 max .

Teraz załatw sobie eksperta z jakimś porządnym oscyloskopem np Rohde&Schwarz i zobacz jak i którędy śmieci w.cz Ci wnikają do systemu.

Tylko co tam znalezienie w domu najczyściejszej fazy

Dodam jeszcze że 2 obwody są na różnych fazach, kiedyś wyczytałem, ze jedna faza może być bardziej zaśmiecona od drugiej, ok. - są dwie różne fazy w pokoju.... instalacja powstała kilka lat temu i jak była w fazie testowania to miałem inny system (ihmo gorszy),

sprawdzę teraz przy najbliższej okazji, a może będzie lepiej na dedykowanych liniach? :))

Jurgen nasz expert kochany po iluśtam latach obycia we audio odkycia wiekopomnego dokonał że istnieje coś co nazywa się dedykowaną linią co samo w sobie złe nie jest :>) Tylko co tam znalezienie w domu najczyściejszej fazy to zbyt skomplikowane po za jego możliwością więc dawaj panie 3 x 6mm minimum najlepiej Gigawat albo inszy jałdiofilski drut jak na experta przystało.Jak szaleć to szaleć babcia też ...

Odpowiedziałeś nie na mój post ale skoro już jesteś ekspertem od baniek ( chyba nie mydlanych ) to powiedz mi

jaka będzie najlepsza 12AX7 i 12AU7 i czy są słyszalnbe różnice w 6X4 ?

Dodam jeszcze że 2 obwody są na różnych fazach, kiedyś wyczytałem, ze jedna faza może być bardziej zaśmiecona od drugiej, ok. - są dwie różne fazy w pokoju.... instalacja powstała kilka lat temu i jak była w fazie testowania to miałem inny system (ihmo gorszy),

sprawdzę teraz przy najbliższej okazji, a może będzie lepiej na dedykowanych liniach? :))

Tak coś czułem że system jakościowo nie ten do oddzielnej linii albo coś ze słuchem u kolegi. Na szczęście wszystko

się wyjaśniło więc zachęcam do testów.

instalacja powstała kilka lat temu i jak była w fazie testowania to miałem inny system (ihmo gorszy),

Dokręć cybanty na drutach i przeczyść zaśniedziałe styki przy okazji.

Teraz załatw sobie eksperta z jakimś porządnym oscyloskopem np Rohde&Schwarz i zobacz jak i którędy śmieci w.cz Ci wnikają do systemu.

Rafaello, ciekawe co piszesz i zainteresuję się problemem. Nie wiem czy znajdę eksperta z oscyloskopem R & Sch.

Rafaello, ciekawe co piszesz i zainteresuję się problemem. Nie wiem czy znajdę eksperta z oscyloskopem R & Sch.

R&S ma bardzo dobre sondy pomiarowej koszt jednej to ok 1kzł. Widziałem to w akcji, możesz np. się idealnie falowo wpiąć do mierzonego obwodu. Moje gotowe kable np. tak dzięki uprzejmości znajomego-mierzyłem sygnał prostokątny dalej jest prostokątny w szerokim pasmie co świadczy że kable są bardzo neutralne a tak własnie lubię :)

R&S ma bardzo dobre sondy pomiarowej koszt jednej to ok 1kzł. Widziałem to w akcji, możesz np. się idealnie falowo wpiąć do mierzonego obwodu. Moje gotowe kable np. tak dzięki uprzejmości znajomego-mierzyłem sygnał prostokątny dalej jest prostokątny w szerokim pasmie co świadczy że kable są bardzo neutralne a tak własnie lubię :)

Własnie testuję Sound Art xlr ale jestem ciekaw jak brzmią Twoje te z górnej półki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.