Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w doborze wzmacniacza do głosników B&W703

najlepszesuple

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Posiadam od dłuższego czasu zestaw

B&W703

Denon PMA1500AE

DCD1500AE .

Interkonekt Namales

Po prostu czegoś mi brakuje w tym dzwięku .

Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego wzmacniacza i kabli .

Z góry dziękuję

Myślę że jest tu jakieś nieporozumienie. Zakładam że mówimy tu o sprzęcie używanym. Do klasy tych kolumn wystarczy używany wzmacniacz z przedziału 1500 - 2000 zł. Za 3000 zł kupisz i porządnego Krella, ale ani nie pasuje on barwą do tych kolumn ani klasą - więc po prostu przepłacisz a zysk z tego będzie żaden. Trafisz też Atoll in200 - ale dla mnie to przepłacanie.

Ja - poza w/w MF A3 - mogę Ci polecić Naim Nait 5 do żywszej muzyki albo Creek 5350SE do spokojniejszej. Dużo zaoszczędzisz a będzie dobrze.

Do klasy tych kolumn wystarczy używany wzmacniacz z przedziału 1500 - 2000 zł.

Nie pomyliłeś modelu kolumn? Te kolumny zasługują na wzmacniacz ~ 5000,- .

Może jakaś lampa? Jest spory wybór w tej cenie (Mingda, Cayin, itp). Z tranzystorów Naim, Rotel, Atoll. Wypożycz i posłuchaj u siebie. Unikniesz ewentualnego rozczarowania.

"To co teraz, ha?"

Te kolumny zasługują na wzmacniacz ~ 5000,

Piszesz tak teoretycznie czy na podstawie jakiś konkretnych ofert ? Bo jeżeli teoretycznie - to czemu nie poszaleć i dawać tylko 5000 a nie np 25000 ?

Piszesz tak teoretycznie czy na podstawie jakiś konkretnych ofert ? Bo jeżeli teoretycznie - to czemu nie poszaleć i dawać tylko 5000 a nie np 25000 ?

Dziwnie do mnie piszesz. Mam wrażenie, że tak trochę zaczepnie. B&W z tej serii słuchałem. Zarówno 704 jak i 703 o których jest mowa. Kolega chce przeznaczyć na wzmacniacz ~5000,-. Uważam, że nie jest to przesada.

Zakładam, że kolega chce kupić wzmacniacz nowy. Najlepiej jeżeli posłucha sam co mu pasuje. Firmy które sam brałbym pod uwagę już wskazałem. Osobiście na wzmacniacz przeznaczyłbym największą kwotę na jaką mnie stać. Do tego wypróbowałbym również jakieś lepsze źródło żeby wiedzieć gdzie są największe ograniczenia.

Myślałem, że pomyliłeś model 703 z modelem 603 i tyle. Jeżeli uważasz, że do kolumn B&W 703 (które z tego co pamiętam kosztowały powyżej 10tyś i nie jest to jakiś vintage) wystarczy wzmacniacz za 1500-2000, to bardzo różnimy się w podejściu do sprzętu, jego możliwości i wykorzystania. Uważam również, że używany wzmacniacz za 1500-2000pln nie wykorzysta potencjału b&W 703. To tyle z mojej strony EOT.

"To co teraz, ha?"

Witam . Posiadam od dłuższego czasu zestaw

B&W703

Denon PMA1500AE

DCD1500AE .

Interkonekt Namales

Po prostu czegoś mi brakuje w tym dzwięku .

Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego wzmacniacza i kabli .

Z góry dziękuję

Czego ci brakuje ?? Bo czegos to może być wszystko.

Kolumny bw mają ostra barwę jak dla mnie więc nie można łączyć z piskliwymj wsmacniaczamj ,jak tu kolega napisał Music fidelity pewnie by się nadal Ale jest jeszcze ich sporo godnych uwagi

:)

200-300Pln na jeden z tańszych Neotechów na miedzi PCOCC,do tego Naim XS albo nieco zwiększyć budżet i używany Supernait,przy okazji dostajesz nienajgorszego dac-a na pokładzie,który z dużą dozą prawdopodobieństwa wniesie także poprawę w kwestii źródła.

l'enfant sauvage

Myślałem, że pomyliłeś

Ja tylko zaproponowałem mu wzmacniacze dokładnie z klasy kolumn. Nie uważam przecież że to są jakieś złe kolumny. Czy uważasz że Naim Nait 5 albo Creek 5350SE to tanie wzmacniacze do tanich kolumn ?

• 2 tygodnie później...

Ostatnio kupiłem do kolumn B&W603s3 wzmacniacz Hegel H80, czasem udaje się go znaleźć na Giełdzie Hi-Fi poniżej 5000.

Gra elegancko, przestrzennie i szczegółowo, ma też fajny szybki bas. Jako bonus - ma na pokładzie DAC-a. Polecam. Podobno Hegel H70 też jest niezły, tego nie sprawdzałem.

Oczywiście Twoje 703 są lepsze, lecz to jedna rodzina, a H80 ma duży zapas mocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.