Skocz do zawartości
IGNORED

Co zrobimy sami dla obrony kraju - propozycja

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

Inna sprawa, że IMO zbyt lekkomyślnie pozbyto się wielu rzeczy, przydatnych jako rezerwy strategiczne.

A czego konkretnie? Bo "sześciucha" to nawet za dopłatą bym nie wziął :)

Wy tu se jaja robicie a jozwa ogłosił nabór do organizacji paramilitarnej. Przydałoby się więcej szczegółów, jakie szkolenia, z czego i gdzie będzie ostre strzelanie, kim są i jakie kompetencje ma kadra instruktorska itp.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To ci dopiero Krigblitz... a wezmą nas po staremu, w dwa ognie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Redaktorzy

Jestem przeciwnikiem tego rodzaju prywatnych przedsięwzięć. Co innego, gdyby polski rząd zdecydował się reaktywować Obronę Narodową na wzór tej z II RP - oczywiście dostosowana do obecnych czasów. Wtedy służę swoja osobą

Trzymam za słowo. Od mniej więcej dwóch tygodni realizowana jest wstępna faza projektu, o którym kolega wspomniał. Partycypują w nim oficjalnie zarejestrowane organizacje proobronne, między innymi nasza.

• Redaktorzy

Panowie, prawdę mówiąc nie przewidywałem szczególnej dyskusji pod tym tematem, on jest w założeniu przeznaczony dla zainteresowanych. Niezainteresowani nie muszą podkreślać, że nie są zainteresowani.

Partycypują w nim oficjalnie zarejestrowane organizacje proobronne, między innymi nasza.

jozwa a czołgać się uczą w tej twojej organizacji?To najważniejsza czynność wojskowa.
  • Redaktorzy

jozwa a czołgać się uczą w tej twojej organizacji?To najważniejsza czynność wojskowa.

Zapraszam, przekonasz się.

No ale kadra??, jeśli to ci z "Selekcji" to może być ciężko a modrzew nie pierwszej młodości...

Niezainteresowani nie muszą podkreślać, że nie są zainteresowani.

...ale jak zaczną naprawdę strzelać to przyjmiecie? Tak bez szkolenia i czołgania dla samego czołgania, chociaż podziwiam (zaznaczam szczerze).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

Jak zaczną naprawdę strzelać, to przyjmować będzie regularna armia. Dwa tygodnie biegasz po poligonie, marzniesz w wilgoci i źle dopasowanym mundurze, i na front. Czy jakoś tak podobnie.

U nas obowiązuje komenda "za mną"

Chwalebne! Jak u Sosabowskiego. To był jedyny generał, który wołał do żołnierzy "za mną!" a nie "naprzód!". :)

Skończył jako robotnik magazynowy u wdzięcznego Churchilla.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

marzniesz w wilgoci i źle dopasowanym mundurze, i na front. Czy jakoś tak podobnie.

Pokojową namiastkę mam za sobą.

Ja też jestem po służbie.

TY oficer, ja bombardier ;) - jak będzie trzeba to Ciebie obronię własną menażką i niezbędnikiem..

TY oficer, ja bombardier ;)

Widzę, że się dosłużyłeś tak jak ja :)

• Redaktorzy

TY oficer, ja bombardier ;) - jak będzie trzeba to Ciebie obronię własną menażką i niezbędnikiem..

Trzy belki w rezerwie. Nie jestem oficerem.

Nie to nie:)

Pachnie mi to "Parszywą dwunastką" Tylko cel misji nieznany...:D

To tajemnica państwowa jest? [...]

Z punktu widzenia zdrowego rozsądku, kwestie tyczące się obronności zawsze powinny zawierać w sobie pewien komponent nie do końca jawny :)

• Redaktorzy

To tajemnica państwowa jest? Ruskie nasze forum śledzą?

Niekoniecznie, po prostu gdy się coś konkretnego robi, trzeba być poważnym.

Raptem 30% stanu to żołnierze szeregowi.

W czasach konfliktu szybko awansują.

Pachnie mi to "Parszywą dwunastką" Tylko cel misji nieznany...:D

Zależy od wyników wyborów...może.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.