Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Dareczku- był Frank,który również zaoferował się roli recenzenta. Tak więc mam nadzieję, że odsłuch ( z kartką do notatek) nastąpi w składzie: Tomek, Frank, Zorro, Swaróg, Zydelek itd.

Jozwa- bez urazy czy coś masz na sumieniu??? Skoro zadajesz smieszne pytanie????

Dareczku- tym bardziej mi będzie przyjemniej, że widząc Twego Zagra słuchawkowego u Swaróga, nie wątpię w klasę i wykonanie preampa. Po odsłuchach napiszę profesionalny tekst, podobnie jak inni uczestniczący w odsłuchach. Sprzęt towarzyszący: profesionalna autonomiczna linia prądowa, źródła- Sony/Q-audio; Vincent, Audio Reaserch, Marantz, Rotel, wzmacniacze Mcintosch mc-75, Gainclone, Arche Arl, Betley, kable- srebrne- Sonus Oliva, srebrne Arl, audioquest, stopki, absorbery itp. (mojego wykonania), stolik- wykonania mego kuzyna, piwo- ze składki odsłuchujących + miodzik półtorniak ze sklepu alkohole świata :):):):)

wreszcie we wtornym obiegu,po akceptowalnej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tomek

wtorny obieg to jakby ktos go kupil i sprzedawal uzywany, a to jest jakies demo z 2-letnia gwarancja, mozna powiedziec ze nadal pierwotny obieg, taaak 7 tys. to juz blizej normy zdrowia psychicznego, aczkolwiek to 1400 pln za bardziej przechadzany cedek bylo opcja korzystniejsza

nadal prosze filozofow obficie produkujacych sie we wczesniejszych wpisach o odrobine audiofilskiej inicjatywy i poinformowanie audiomaniakow laponskich czy tez finskich o niebywalych okazjach na allegro:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

elektro

no fakt prawie jak nowizna,i cena przyziemna zaczyna byc.ciekawe jak to,to wypadlo w porownaniu do innych z przedzialu 10tys?

pewnie jozwa cos wie na ten temat?

• Redaktorzy

do poprzednich akcji produktów Ancienta prazentowanych w tym wątku przez :

- Elektro :

Ukryta Zawartość

- Tomek7776 :

Ukryta Zawartość

dokładam wzmaka Ancienta :

Ukryta Zawartość

Jeszcze tylko trzeba wykopać na Allegro kolumny ww firmy (a były wsojego czasu całkiem ciekawe kity i gotowe kolumny) i mamy pełny systemik z grodu Kraka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 1 miesiąc później...

Ancient Audio oraz earpleasure zapraszają na światową premierę wzmacniacza

Silver Grand Mono

1 - 8 Maj, w godzinach 11.00 - 22.00

Edward Pecherstraat 13 / 2000 / Antwerpia / Belgia

W skład systemu będą wchodzić:

- Ancient Audio Lektor Grand CD - źródło

- Ancient Audio Silver Grand Mono - wzmacniacze

- Ancient Audio Holography -kolumny podstawkowe

- Ancient Audio Harmony - kolumny podłogowe

- znakomite kolumny podłogowe - niespodzianka

- Velum - interkonekty, kable głośnikowe, zasilające

Ukryta Zawartość

Obiecująco wygląda ich nowy 2-drozny monitor - wstęga Raven R-1 na górze i Eton na dole.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Myślę, że jest niższa niż podobnych głosników, wykonanych na podobnych przetwornikach produkcji zachodniej. Cena 1szt. głosnika wysokotonowego Raven R-1 wynosi 1250zł, podczas gdy np. SS Revelator kosztuje "tylko" 890zł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 27 Kwi 2005, 17:20

>Cena 1szt. głosnika wysokotonowego Raven R-1 wynosi 1250zł, podczas gdy np. SS Revelator

>kosztuje "tylko" 890zł.

OK, to w Polsce u Kisiela. W normalnym kraju (Holandia) Revelatora kupuje się w detalu za 116 euro, i jeszcze masz duże szanse na uzyskanie rabatu 20%. Producenci kupują te głośniki w hurcie jeszcze taniej. Kalkulacje na podstawie chorych cen obowiązujących w naszym pokręconym kraju nie mają racji bytu.

McGyver -> nie zrozumiałes mnie. Chodzi mi tylko o proporcje cen Revelator vs Raven. Jak by nie patrzeć są to bardzo drogie głosniki. Możliwe że różnica w cenach na zachodzie jest jeszcze wieksza.

w normalnym kraju (gdzie kupowal zapewne pan waszczyszyn) rejweny tez chodza polowe taniej, takze zbierac szczeke z podlogi panowie, a tak OT to myslalem ze ten watek juz nie powroci:) o ja naiwny:)))))))))))

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Pan Jaromir nigdy nie celował w budżetowy segment.... ale nowe jego konstrukcje są po prostu nieprzyzwoicie drogie... należy tylko zadać sobie pytanie... czy nieznany producent ... pracujący w "garażu" w jakiejś Polsce znajdzie nabywców w Europie na swoje dosyć drogie pordukty?

Bo w sumie jaki jest sens robić 20 wzmacniaczy i zarobić kwote X skoro można zrobić jeden i też zarobić kwotę X... a ile wolnego czasu ... a i pot po poopci się nie leje....

...ale jedno muszę przyznać .... monobloczki na 300B zrobił swego czasu zacne....

zdezintegrowany_3PO

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z dnia 04 / 05 / 05 :

" Ancient Audio has released their new Silver Grand amplifier (€25,000) and the upgraded Lektor Grand CD player. The four piece Silver Grand single-ended amplifiers use 300B and E88CC tubes with an external solid-state power supply for each monoblock. An oversized power transformer bank of 2400uF / 450V HT capacitors, fully regulated stages and stabilized filament are just some of the features. Ancient Audio's Lektor Grand CD player (seen here) features a three-piece concept with separate CD transport, left and right DAC chassis. Philips' CD-Pro2 transport and supporting Tent Labs low jitter (3ps) precision clock insure accurate reading of the digital data. The data is then transmitted via I2S to the Lektor's second generation Silver DACs. The vacuum tube output stage features a 6H30 Sovtek tube and feeds a 100dB-range volume control. The grey bases are made from solid slabs of granite with a system total weight of 80 lbs."

Ukryta Zawartość

80 lbs ? Nareszcie jest jakis powod aby placic te bajonskie sumy. Ja jestem przeszczesliwy z tego powodu, nurtuje mnie tylko jedna, drobna watpliwosc: dlaczego pilot kosztuje 1000 zl ? Czyi i w nim tkwia genialne rozwiazania Pana Konstruktora ?

• Redaktorzy

dudivan: na to ostatnie jest prosta odpowiedź. AA rozejrzał się po tym, co się oferuje na rynku i zauwazył firmę, które za plastikowego pilota do swego wzmacniacza średniej klasy żąda 800 złotych extra. Poniweaż pilot AA jest zdaje się metalowo-granitowy i na pewno nie przywieziono go ostatnim kontenerem z ChRL, rachunek był prosty. :-) Ja tam się nie dziwię.

Jozwa

Tak na marginesie, to wydaje mi się, ze Ty tak w ogóle to jesteś fajny chłop ale bronienie na każdym kroku producentów, handlowców itd bez względu na zdrowy rozsądek to chyba trochę nie OK, prawda?

Pilot za 1000 pln? W Polsce? I co z tego, ze inni chcą 800? 1000 jest 1000 i jest to waaaaay to much.

Oj ludu, ludu,

Tak obserwując ten wątek, stwierdzam, że pare osób naprawe strasznie w dołku ściska

fakt, iż ktoś z naszego pięknego kraju jest w stanie sprzedać dobry sprzęt

za dobre pieniążki.

Ale jest to niestety cecha Polska, nic co polskie nie może być dobre i wszędzie

staramy sie dostrzec jakiegoś przekrętu. Troszke więcej optymizmu czasami by nie

zaszkodziło. Niestety przez takie zachowanie jesteśmy dymani przez inne kraje,

a nasza gospodarka stoi w miejscu.

Ale nie o gospodarce miałem pisać :)

Dlaczego nikt nie narzeka na narzut takich Firm jak BAT, ML, VTL, McIntosh, którze

za garstke cześci krzyczą niebotyczne sumy??

Sprzęt AA wyznacza wysoki poziom konstrukcyjny, a fakt iż znajdują sie nabywcy

potwierdza ten fakt.

na koniec dla relaksu pewna historyjka:

"Dzień z życia Polaka

Wstaję rano, włączam moje japońskie radyjko, zakładam

amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z

holenderskiej lodówki wyciągam niemieckie piwo. Siadam przed koreańskim

komputerem i w amerykańskim banku zlecam internetowe zakupy w Anglii, po czym

wsiadam do czeskiego samochodu i jadę do francuskiego hipermarketu na zakupy.

Po uzupełnieniu żarcia o hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wra

cam do domu, siadam na włoskiej kanapie i... szukam pracy w polskiej gazeci

- znowu nie ma!

Zastanawiam się, DLACZEGO W POLSCE NIE MA PRACY!!!"

Nauczmy sie szanować swoje, a będzie nam wszystkim ławiej!!! :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.