Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wydaje mi sie ze duzy sygnal na wyjsciu jest rozwiazaniem wszelkich problemow. LG porownywalem z preampem, bo philips nie mial odp. wyjscia. Byl to preamp AA o ktorym sam p.W mowil ze jest slaby:) i faktycznie byl.

Ale to dobry pomysl robic swoje klocki tak aby konkurencyjne trudno bylo wogole podpiac:) Ciekawe jak byly robione prownania z tym Linem i mikado.

Zbig

no coz, widocznie to najatrakcyjniejszy watek na forum ;) Na bezrybiu i rak ryba...

dht

niewatpliwie taniutki Prekit Signature topologicznie i z uwagi na uzyte komponenty jest znacznie lepszym preampem jak to co siedzi w lektorach. Szkoda, ze porownanie samych pre jest nierealne, ale zestaw DAC + PreKit + 2 plyty chodnikowe ;) mozna porownac, do czego namawiam.

"odsylam do 1 wpisu tego watku,i bede to robil za kazdym razem,aby przypomniec sedno tego watku" - to czeka nas kolejne setki wpisów i rozmowa o czymś czego założyciel wątku nie słuchał.....najwyzszy czas aby dzwonić po karetkę......

=> disco i Szunaj - macie rację Panowie, niestety macie rację......

Elberoth jest na etapie poszukiwania CD z regulowanym wyjsciem,moze ktos ze zwolennikow AA namowi go na zakup tego 11 cuda swiata.

jestem w stanie przyjac zaklad ,ze nic z tego nie wyjdzie.

z wiadomych powodow,.....nie ta liga(wiadomo w ktora strone).

Szunaj,

Jest dla mnie oczywiste,że każdy kocha najbardziej swoje klocki ale czemu wielu nienawidzi sobie nieznane

CD AA. LG ?, to zapytanie dla psyhologa,apeluję o mniej emocji.

Niniejszym chcę ośmielić kolegów forumowiczów do skorzystania z Twojego zaproszenia i podziękować za możliwość

zmeczowania mojego MAKA MCD7000 vs Lektor Grand.

Po niegdysiejszym ślepym teście Wadia 861 vs mój MCD7000 i opinii zaufanego uczestnika że "świat się kończy jeśli

to co gra lepiej to jest MAK" i tak dla mnie było - byłem przekonany o bodaj równości mojego CD z Lektorem G.

Trudno właścicielowi być obiektywnym ale różnica klasy LG była dla mnie poruszająca.

Chcąc uniknąć tłumu gości namawiam jednak do określenia kryterium cenowego dla posiadaczy źródeł którzy chcą meczować swoje klocki.

Wiem jedno że od chwili tego testu i po poprawieniu stanu mojego konta mam temat do kolejnych poszukiwań.

Nie wątpliwie rozpocznę od meczowania uprzednio wymienionych przez Ciebie brendów i czekam na inne

podpowiedzi doświadczonych forumowiczów.

Pozdrawiam

PS.Proszę o zaproszenie na wspólny odsłuch z kolegami właścicielami HI-Endowych źródeł.

MCD7000 ozdoba mojego pokoju nie jest do sprzedaży.

tomek - Audio Aero Capitole moge miec za 16k zl. Poniewaz zobowiazales sie "zalatwic" LG w tej samej cenie, czekam niecierpliwie az pojawisz sie u mnie z LG pod pacha (kasa juz czeka). chyba ze bedzie jak z tym twoim porsche, LOL.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panie Tomku.Jest Pan w wieku średnim i chyba Powaznym Facetem.Wczytałem pierwszy Pana wpis i odnoszę wrazenie że po dokonaniu takiej ścieżki tekstowej to radzę Panu Dziś Samemu przeczytać pierwszy wpis na tym Wątku.Nie sądzi Pan chyba że wycena LG AA była strzałem z SUFITU na Kasę.Wartosć dokonana została Zapewne (!)

po jakiejś analizie porównawczej do innych "klocków" innych producentów ,którzy także dokonuja jakiejs analizy tak jak inni klienci porównuja ceny- itd,itd. Jesli szuka Pan oszustwa za Duze pieniądze to pomogę Panu;

taki np.Sonic F.- na innych watkach pyta Pan o walory soniczne i czyjes innych doswiadczenia nt.S.F.

Pomine z uśmiechem że S.F. kojarzy się z "sajensz fikszen". Przetwornik ten z górnej półki -dwuczęściowy z osobnym zasilaczem ,faktycznie solidnie zaprojektowany a dzwięk "bajeczny' z szeroka sceną stereo , wycofany tak z perpektywą i w oddali (jak w teatrze). Ale po 2 dniach odsłuchu może sie okazac że ten SEN to naprawdę coś usypiającego; kazda realizacja odtworzona w ten sam sposób.Dzwięk przypomina ch-r szpulowego magnetofonu.

Zero szorstkości ....ale tej najwyższej góry to brak, brak szybkosci i powoli okazuje się że nie każdy może czuć Satysfakcję.

Natomiast do tego zestawu przeamp z górnej pólki -dwudzielny (solo extra zasilacz).Inzynierska myśl od samej deski;

zasilacz symetryczny po stokilkadziesiat Volt (+/-) , stabilizowany ,"równoległy" z rezystorami chłodzonymi na radiatorach i fetach , stałopradowe wyjście z lamp itd.itd. I co ciekawego? No ten preamp to niestety juz nie GRA tak jak Przystoi do przetwornika i do CENY. Firma była powołana do zarabiania pieniędzy na drogich klockach .Dlaczego nie krytykujesz takiego oszustwa?

pozdrawiam

naprawde czy ktos moze opisac jakie to cudowne cechy ma Audio Aero Capitol, przeciez to nie pasuje do Avalonow, trzeba cos bardziej przejrzystego jak Spectral, Wadia 861se (ktora ma rozne ustawienia filtra) czy Boulder 1012 Dac Pre.

Sluchalem Audio Aero Capitol 3 razy i nie jest to poziom wadii pod zadnym wzgledem (ale to moje zdanie, rozumiem ze dazenie do lampowosci dla niektorych jest bardzo silne), Wydaje mi sie, ze 1 lampa w torze dla Avalonow to jest maksimum, szkoda rezygnowac z ich najlepszych cech...

o sorry

to mialobyc w watku Elberotha "Co po Bel Canto", gapa ze mnie.

Ad. Topowego preampu SF to jest faktycznie niezbyt udany, ale czy to oszustwo to nie bede sie wdawac w polemike ;)

T3 + P3 tez nie jest to moj typ, ogolnie rzecz biorac zgadzam sie z divaldi.

sorki Panowie ale........

nie zauwazylem,aby na P3 wszystkie plyty brzmialy jednakowo.moze to zasluga profesjonalnie sparowanych NOS- ow,oraz wymiany kondensatorow na wyzsze modele.nie wiem tego.

moze to zasluga kolumn?doprawdu malo mnie to interesuje.

nie posiadam najwyzszego modelu preampu SF,mam SFL-2,z drabinka rezystorowa,jako potencjometr,

za to zalozone porzadne,nowe NOS-y,Siemensa.niektorzy twierdza,ze jest duzo leszy od modelu topowego,nie wiem tego.

mysle ze potencjal tego zestawienia znacznie podniesie dedykowany transpotr SF T3,ktorego usilnie poszukuje.

chce w pelni wykorzystac przetwornik.chodzi o I2S.

Elberoth

jak pamietam ,nie miales kasy na podjecie zakladu.

jesli bedziesz w posiadaniu ustalonej kwoty daj znac.a ja wtedy zapytam mojego przyjaciela,czy zechce zloic Cie na pare zlotych.

co do Twojego watku,ktorego nie chce Ci zasmiecac, electro ma racje,skoro nie chcesz skorzystac z tak korzystnej propozycji,to LG musi byc do BANI.

mialem tez chec na Twoja Thete,lecz wypozyczylem do odsluchu,wraz z SF P3,sorry ,ale w moim systemie SF zdeklasowal ja calkowicie.przykro mi.

nie odbieraj tego co pisze jako atak na Twoja osobe.wyrazam opinie.

spostowuje, ze uwagi do T3 + P3 sa bardzo niewielkie jesli chodzi o "typ prezentacji" i bas, nadal jest to zrodlo z pierwszej dziesiatki na swiecie... Line 3 jest niestety sporo ponizej klasy zrodla T3 + P3.

"Elberoth

jak pamietam ,nie miales kasy na podjecie zakladu.

jesli bedziesz w posiadaniu ustalonej kwoty daj znac.a ja wtedy zapytam mojego przyjaciela,czy zechce zloic Cie na pare zlotych."

Tomku, pozwol ze ci przypomne, bo widze ze masz powazne klopoty z pamiecia: twoj zaklad zostal przyjety ... ba - stawka zostala znacznie zwiekszona. Proponowalem pomiar na najnowoczesniejszej hamowni w PL i/lub wyscig na ulicy. Niestety nigdy nie podjales wyzwania, mimo kilkunastu wezwan. Nic. Cisza. Glowa w piasek.

Jezeli chcesz, mozemy w dalszym ciagu ustawic wyscig. Abys za dalego nie musial jechac z Bialegostoku, proponuje lotnisko w Biala Podlaske w te sobote. Bedzie sprzet pomiarowy TAG, sedziowie PZMtu, a nawet ekipa TVN Turbo.

Jak nie pasuje ci ta sobota, mozemy ustawic sie w innym terminie w W-wie. Pilka jest caly czas na twojej polowie kortu (i mam dziwne wrazenie, ze tam pozostanie, LOL).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

jak zwykle sie wycofujesz.

chce przypomniec ze to chodzilo o moc,nikt nie bedzie sie scigal autem za prawie 600tys zl,ani popelnial przestepstwa.

poza tym w takie zabawy jak wyscigi to sie bawilem kilkanascie lat temu,i to autami,ktore Ty ogladales na filmach,np z Bondem.

mysle,ze nie bede nawet wspominal swojemy przyjacielowi,o Tobie,i tym zakladzie,o tym forum, by nie narazic sie na smiesznosc.

mysle rowniez ze nie jestes w stanie podjac jakiegokolwiek zakladu.

nawet nie jestes w stanie przyjac propozycji electro,zreszta juz nawet asekurancko kontaktowales sie z AA.

Tomku,

masz zadki dar rozsmieszania mnie do lez :-)

"chce przypomniec ze to chodzilo o moc,"

Dokladnie o to chodzilo. I dlatego zaproponowalem pomiar na najnowoczesniejszej hamowni w PL. Zaproponowalem tez abys alternatywnie opublikowal skan dowodu rejestracyjnego (tego kawalka w ktorym wpisana jest moc auta). Niestety nidgy sie nie doczekalem odpowiedzi.

"nikt nie bedzie sie scigal autem za prawie 600tys zl"

600tys - LOL, nie wiedzialem ze EUR dzis tak dobrze stoi.

"ani popelnial przestepstwa"

Wiedzac jak bardzo przeraza cie obecnie (obecnie - bo jak sam przyznales "w wyscigi to sie bawilem kilkanascie lat temu") zlamanie przepisow drogowych, zaproponowalem wyscig podczas odbywajacych sie w ta sobote na lotnisku w Bialej Podlasce II Rundy Mistrzostw Wyscigow Rownoleglych, ktora tradycyjnie mam przyjemnosc komentowac. A wiec calkowicie legalnie.

Na koniec powiem ci tylko, ze osobiscie dziwie sie ze temat odgrzewasz, wiedzac ze nie jestes w stanie spelnic chocby najprostszego wyzwania (dowod rejestracyjny), jednoczesnie bredzac cos o MOIM wycofaniu sie z calej sprawy, choc wszystkie moje posty temu przecza. Ale widze ze wyznajesz stara Gebbelsowska zasade - klamstwo, jezeli jest dostatecznie czesto powtarzane staje sie prawda. Smutne to.

Jezeli bedziesz gotow, to maila znajdziesz w "o mnie". Tymczasem dla mnie EOT.

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy ktos z was juz to zamawial?

Ukryta Zawartość

Elberoth

odwazylem sie zapytac mojego przyjaciela o zaklad.

nie ma sprawy powiedzial.stawka 100tys zl u notariusza wplata i umowa i jedziemy.

a kaska mu bedzie potrzebna,wlasnie zakupil takie cacko.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

firma AA ze swoimi wyrobami kojarzy mi sie ze stratosfera,jesli chodzi o cene swoich produktow,

tak jak dla niektorych to zeszloroczne porsche za 1 200 000 zl.

roznica jest jednak wyrazna.

tomek: Z przyjemnoascia. Mail w "o mnie".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.