Skocz do zawartości
IGNORED

nadc356 + yamaha CD-N301 + Dali Ikon 5

beatle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie, jestem niemal u kresu poszukiwań zestawu stereo. Sporo poczytałem i trochę odsłuchałem. Poszukuję zestawu cd,wzmak, tuner i kolumny w budżecie do 10.000 zł. Po odsłuchach jestem przekonany do NADa 356 i Dali Ikon 5. Jednak koniecznie muszę mieć tuner, bo jestem starym radiowcem. Oczywiście w tym budżecie nie wchodzi w grę NAD C446 i CD NAD 546BEE, bo sam wzmacniacz i kolumny pożerają ok. 7 tys. zł (do wzmaka muszę dorzucić przedwzmacniacz gramofonowy PP 375). I wpadłem na ciekawy pomysł, żeby zastąpić CD i tuner NADa sieciówką Yamahy CD-N301, dzięki temu zmieszczę się w budżecie i będę miał w jednym klocku CD i radio internetowe, co mi wystarczy. Niestety nie mam gdzie tego odsłuchać w zestawieniu bo nie mogę namierzyć sklepu gdzie te wszystkie klocki byłyby dostępne razem. Z doświadczenia wydaje mi się, że wpływ źródła na sygnał przechodzący przez wzmaka jest nieznaczny pod warunkiem, że źródło trzyma odpowiedni poziom jakości, a więc ta yamaha nie powinna zmienić brzmienia NADa i Dali, które mnie urzekły na odsłuchach. Co myślicie o takim połączeniu? A może ten ciepły i wyraźny bas to nie była zasługa NADa tylko kolumn Dali i może warto zamiast mieszania NADa z Yamahą zastanowić się nad zestawem CD-N301 + np. A-S701 albo 501 + Dali Ikon 5? (pokój odsłuchowy ok. 12 m2 ale mam możliwość postawić zestaw także w ok. 30m2, muzyka bardzo różna - klasyka fortepianowa, symfoniczna, jazz, prog-rock, dobry metal, generalnie zestaw musi być elastyczny pod względem rodzajów muzyki).

https://www.audiostereo.pl/topic/117852-nadc356-yamaha-cd-n301-dali-ikon-5/

Witaj,

Korzystam na co dzień z NAD C-375 BEE i Dali Ikon 7, Dali Ikon 5 też mam ale używam ich tylko do tyłów w kinie :-), dla mnie to jakaś pomyłka :-) natomiast fantastycznie mi się zgrał NAD z Dali i z streamerem Pioneer.

10K to parę złotych i tu można pokombinować trochę ale jak już zdecydowałeś, że NAD i Dali to może warto zastanowić się nad małą modyfikacją a mianowicie Ikon 6, dlaczego ? Odpowiem jak napiszesz mi za ile kupujesz te Ikony 5 i Nada bo nie wiem czy wiesz, że w salonach możesz zawsze wytargować dużo...o tym się nie piszę bo to wiadomo :-). Napisz proszę jakie pomieszczenie metrażowo jest przeznaczone do tej muzyczki bo to dość istotne. Jak dowiem się za ile kupujesz te sprzęciki to będziemy dalej myśleć co zrobić aby "będzie Pan zadowolony" :-).

Jak odpowiada Ci NAD, to ja bym w tym kierunku się rozwijał, możesz kupić starszy tuner NAD 414 za 400 zł, dupy nie urywa ale ma być tunerem i będzie :-) ale jak już wiesz, że ma być NAD, to sensownie jest napisać zapytanie w zakładce KLUB NAD, tam już koledzy doradzą Ci który tuner i jaki CD a i może warto upolować dobrą używkę tylko nie wiem czy gustujesz w używkach.

Dość istotne jest czy będzie grał na 12 czy jednak na 30 metrach :-). Co do Yamahy, to nie znalazłem w opisach nic o zwykłym tunerze, jest radyjko ale internetowe więc nie wiem czy o to Ci chodzi czy nie znalazłem opisu klasycznego radia a pisałeś, że jesteś starym radiowcem :-) więc kojarzy mi się to bardziej z klasycznym radyjkiem :-).Napisz proszę z jakiego miasta jesteś bo może uda się zorganizować odsłuch, kolega Jacek znany wszem i wobec zaproponuje pewnie odsłuch u siebie w Pabianicach i to dobra opcja, nie kupujesz nic w ciemno :-) a i pomoże, doradzi, jest to człowiek z branży ale przynajmniej uczciwie podchodzi do tematu i zaprasza na odsłuchy, nie powinno być problemu z Nad i Yamaszką a pewnie i doradzi inne opcje.

OK edytowałeś posta i teraz już wiem jaki metraż :-).

Witaj,

zacznę od wyboru kolumn, odradzam Dai Ikon 5 MK2, to najgorsza kolumna z serii. Zdecydowanie lepiej zastosować model podstawkowy Dali Ikon 2 MK2 lub Dali Ikon 6 MK2. Jeśli zestaw będzie grał w 12m2, to zdecydowanie namawiam na model podstawkowy Dali Ikon 2 MK2 lub mamy teraz w wyprzedaży wyższą serię Dali Mentor 2. W 30m2 pozostaje tylko Dali Ikon 6 MK2.

Kwestia elektroniki - niestety źródło odgrywa dużą rolę w brzmieniu, Yamaha CD-N301 to w swoim budżecie świetny odtwarzacz sieciowy, który pod względem funkcjonalnym jest świetnie dopracowany, także oprogramowanie jest w 100% stabilne, co niestety nie jest regułą. Niestety pewne ograniczenia będą słyszalne w jakości dźwięku. W końcu do uniwersalny odtwarzacz za około 1.5 tys. zł. grający jak CD za 1 kzł. Musisz liczyć się z tym, żen będzie to "wąskie gardło" Twojego systemu.

Rozwiązania masz trzy - albo przyjrzenie się uniwersalnemu urządzeniu wyższej klasy np. Arcam CDS27, drugą opcją jest zakup odtwarzacza i tunera NAD, trzecią wybór wzmacniacza NAD C356 BEE w wersji z DAC i połączenie CD-N301 cyfrowo ze wzmacniaczem. Dzięki temu będzie wykorzystywał przetwornik wbudowany we wzmacniacz, znacznie lepszy niż ten, który jest wbudowany do odtwarzacza Yamaha.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, myślę że kwota 10 tys. zł, pozwoli na złożenie takiego zestawu. Jeśli tylko masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bardzo dziękuję za szybkie i merytoryczne odpowiedzi. Podam Wam kilka informacji, które pomogą pociągnąć ten temat:

- mam do wyboru dwa pomieszczenia odsłuchowe - 12 m2 i 30 m2, przy czym przez najbliższy rok albo półtora zestaw będzie grał w 12 m2 dopóki najmłodsze dzieciątko nie podrośnie:),

- używek nie rozważam w ogóle, może kiedyś na drugi zestaw (np. na używanym audiolabie albo vincencie tylko do muzyki klasycznej, który postawię w "małym" pokoju a zestaw z NADem przesunę do salonu),

- ikony 5 rozważałem po cenie 4699 zł para (w MediaCentrum na warszawskim Bemowie),

- podstawkowe ikony 2 rozważałem po cenie 3599 zł w MediaCentrum, ale ja chciałbym raczej podłogówki, żeby móc je swobodnie przerzucać do 30 m2,

- radio internetowe to nie jest moje marzenie (najchętniej chciałbym i DAB+ i FM i internetowe) ale jak to w życiu bywa nie można mieć w określonym budżecie wszystkiego i ostatecznie może być internetowe:),

- generalnie szacowałem mój zestaw następująco:

1) NAD C356BEE - 2395 zł (w TOP-HIFI w Warszawie)

2) NAD PP 375 - 449 zł (w TOP-HIFI)

3) Yamaha CD-N301 - 1549 zł albo N-500 -1799 zł (w MediaCentrum)

4) Dali Ikon 5 - 4699 zł (w MediaCentrum)

Mieszkam pod Grodziskiem Mazowieckim, więc wizyta odsłuchowa w Pabianicach to niestety konieczność poświęcenia całego dnia. Nie mniej jednak nie wykluczam takiej opcji.

Witaj Jacku,

Dokładnie tak jak napisałeś co do Dali z tą różnicą, że raczej z Mentorkiem 2, nie zmieści się w swoim budżecie :-), no chyba, że zrobisz mega turbo promocję :-) bo pewnie nie masz opcji zejść poniżej 5k za Mentory.

Mam nadzieję, że promocje zrobisz sensowną i kolega będzie zadowolony. Co do elektroniki to wiadomo, jest trochę opcji ale jak kolega już zdecydowany na NAD to przecież nie można napisać, że to do dupy opcja :-).

3 opcji bym tak gorąco nie polecał bo pewnie wiesz, że DAC NAD czyli moduł rozszerzający nie ma za dobrych recenzji wśród userów ale jest to jakaś alternatywa w ostateczności, opcja B z Ikonami 6 jak zmieścisz się w tym budżecie jest pewnie najlepszą :-).

P.S. Następnym razem jak będę chciał coś od Ciebie kupić, nie wysyłaj kolegów nie mających pojęcia o czym mówią tylko proszę, sam załatw temat do końca bo z Tobą pisałem nie z kolegą :-).

Nadal potrzebuje 4 sieciówki Tara Labs :-), pozostałe kupiłem.

Pozdrawiam.

Bardzo dziękuję za szybkie i merytoryczne odpowiedzi. Podam Wam kilka informacji, które pomogą pociągnąć ten temat:

- mam do wyboru dwa pomieszczenia odsłuchowe - 12 m2 i 30 m2, przy czym przez najbliższy rok albo półtora zestaw będzie grał w 12 m2 dopóki najmłodsze dzieciątko nie podrośnie:),

- używek nie rozważam w ogóle, może kiedyś na drugi zestaw (np. na używanym audiolabie albo vincencie tylko do muzyki klasycznej, który postawię w "małym" pokoju a zestaw z NADem przesunę do salonu),

- ikony 5 rozważałem po cenie 4699 zł para (w MediaCentrum na warszawskim Bemowie),

- podstawkowe ikony 2 rozważałem po cenie 3599 zł w MediaCentrum, ale ja chciałbym raczej podłogówki, żeby móc je swobodnie przerzucać do 30 m2,

- radio internetowe to nie jest moje marzenie (najchętniej chciałbym i DAB+ i FM i internetowe) ale jak to w życiu bywa nie można mieć w określonym budżecie wszystkiego i ostatecznie może być internetowe:),

- generalnie szacowałem mój zestaw następująco:

1) NAD C356BEE - 2395 zł (w TOP-HIFI w Warszawie)

2) NAD PP 375 - 449 zł (w TOP-HIFI)

3) Yamaha CD-N301 - 1549 zł albo N-500 -1799 zł (w MediaCentrum)

4) Dali Ikon 5 - 4699 zł (w MediaCentrum)

Mieszkam pod Grodziskiem Mazowieckim, więc wizyta odsłuchowa w Pabianicach to niestety konieczność poświęcenia całego dnia. Nie mniej jednak nie wykluczam takiej opcji.

Witaj,

Moim zdaniem idziesz dobrym tropem ale....za tą kasę kupisz Ikony 6 i tu przypilnujemy Jacka ażeby nie zrobił marketingu na forum a później bum mamy klienta :-) ale mam nadzieję, że zachowa się OK i zrobi Ci cene jak należy, jak nie uda mu się zrobić Ikon 6 w takiej cenie, to pomogę gdyż w swoim salonie kupuje dużo i mam duże zniźki i w takiej cenie spokojnie kupię zamiast 5 6.

Tak jak pisałem i potwierdził to kolega Q21, Ikony 5 to gadżet, mam je do kina na tyły i niech tak zostanie :-), Ikony 6 zadowolą Cię zarówno do 12 metrów jak i 30, w przyszłości chociaż ja osobiście na 30m pakuje już spokojnie Ikony 7 które również używam na co dzień :-). Zobaczmy teraz jaką oferte B przygotuje dla Ciebie Jacek czyli :

Dali Ikon 6, integra NAD C-356, tuner i cd NAD, pomijałbym Yamaszke w tym zestawieniu i nie że to kicha ale lepiej będzie zestawienie NAD gdyż w przyszłości zawsze możesz dokupić uniwersalne urządzenie typu streamer, dac i dodać do zestawu a tu masz już przynajmniej fajny zestaw do stereo i jednej firmy. Ceny które podałeś są cenami wyjściowymi których można sporo zaoszczędzić, jak widzisz po gośniczkach, za tą kase kupujesz już sensowny model Ikon 6 a to już spora różnica i będziesz bardzo zadowolony jak byłeś z 5 :-). Poczekajmy na oferte kompleksową Jacka.

Pozdrawiam.

Oczywiście jest jeszcze wiele innych opcji poza elektroniką NAD, w salonie można sobie spokojnie wszystko posłuchać, porównać.Nie wiem, dlaczego są ta różne opinie na temat wbudowanego DAC to wzmacniaczy NAD. Moim zdaniem rozszerzenie bardzo dobrze sprawdza się w swojej roli i spokojnie można porównywać z zewnętrznymi przetwornikami w podobnej cenie. Dodatkową zaletą jest brak dodatkowych kabli oraz miejsca, jakie jest potrzebne na postawienie zewnętrznego DAC'a. Zresztą przy tego typu sprzęcie oceny zawsze są subiektywne, najlepiej samemu posłuchać, przetestować i porównać.

W sprawie kabli Tara Labs do Gregov - podaj na priv nr telefonu do siebie.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oczywiście jest jeszcze wiele innych opcji poza elektroniką NAD, w salonie można sobie spokojnie wszystko posłuchać, porównać.Nie wiem, dlaczego są ta różne opinie na temat wbudowanego DAC to wzmacniaczy NAD. Moim zdaniem rozszerzenie bardzo dobrze sprawdza się w swojej roli i spokojnie można porównywać z zewnętrznymi przetwornikami w podobnej cenie. Dodatkową zaletą jest brak dodatkowych kabli oraz miejsca, jakie jest potrzebne na postawienie zewnętrznego DAC'a. Zresztą przy tego typu sprzęcie oceny zawsze są subiektywne, najlepiej samemu posłuchać, przetestować i porównać.

W sprawie kabli Tara Labs do Gregov - podaj na priv nr telefonu do siebie.

Później załatwimy to Jacku, jadę do szpitala bo dzieci tam mam, jakiś turbo wirus panuje, dzisiaj czasowo mnie nie ma dopiero wieczorem jestem free.

Mam nadzieję, że pomożesz koledze sensownie i zrobisz dobrą cenę a co do DAC NAD, nie będziemy przecież tu wojny robić bo wiadomo, jedni zadowoleni i polecają inni nie zadowoleni i nie polecają, osobiście nie wybrałem tej opcji i kupiłem zewnętrzny :-). Rob koledze teraz na PW sensowną ofertę a my później pogadamy o Tara :-).

Pozdrawiam.

A czy zestaw oparty na Yamaha A-S 701 jest w ogóle porównywalny do zestawu opartego na NADzie 356? Mam tu na myśli nie różnice w barwie bo wiem, że yamaha zawsze gra jasno a NAD ciepło i basowo, chodzi mi raczej o porównanie jakości tych sprzętów pod względem elektroniki i komponentów. A tak a'propos to jakie podłogówki do 5000 zł polecilibyście do tej Yamahy?

Właśnie w jednym z salonów z którymi koresponduję zaproponowano mi Yamahę A-S701 (2549 zł) plus CD-N301 (1549 zł) plus adapter WI-FI YWA-10 (390 zł) plus Dali Zensor 7 (3699 zł). W sumie wszystko za 8187 zł z możliwością negocjacji lub zniżki na kable. Jest jeden minus, że nie można u nich posłuchać jednocześnie NADa dla bezpośredniego porównania. Sam już nie wiem co z tym robić, może brać Yamahę ze względu na cenę i funkcjonalność?

Teoretycznie to urządzenia podobnej klasy, w praktyce jednak wolałbym elektronikę Nad. C356 to znacznie bardziej wydajny wzmacniacz o równiejszym brzmieniu, lepiej wypełnionym.

Kwestia kolumn - Dali Ikon to dobry wybór, jako alternatywa polecam posłuchać Audio Academy Hyperion IV (w 12 m2 będą za duże), na pewno Epos K2 (w tym przypadku lepszym rozwiązaniem będzie NAD lub np. Creek Evolution 50A), Kef Q700 (także raczej do większych pomieszczeń) oraz najnowsze kolumny Tannoy Revolution XT6F.

Bez posłuchania poszczególnych rozwiązań trudno Ci będzie podjąć dobrą decyzję.

Witam,

Widzę że Twój temat jest prawie rozstrzygnięty. dołożę tylko swoje 3 grosze. Zensory a Ikony to jednak inna klasa głośnika. Posłuchaj go oczywiście, jednak w przypadku ikonów, dźwięk jest swobodniejszy. Ewentualnie pomyśl o innych producentach.

Witam,

Znów muszę się zgodzić z S4Home :-), może wreszcie na tym forum pokażą się ludzie z branży z klasą :-).

Co do tematu wątku to widzę, że kolega już rozważą więcej opcji więc trzeba dać szansę wypowiedzi innym a nie odgraniczać się do NAD i Dali, ja wypadam bo tylko te dwie firmy słucham i w innych nie zabieram głosu :-).

Pozdrawiam.

Poszukuję zestawu cd,wzmak, tuner i kolumny w budżecie do 10.000 zł

CA SM6 jako radio internetowe , DAC i preamp .

Xindak PAM jako końcówka

Kef R300 - kolumny :)

Zestaw ma kilku moich znajomych i sa bardzo zadowoleni .

Jak masz płyty kupujesz Marantza CD52 za 250zł + kabel coax za 100zł i masz świetnie grający , komplety zestaw .

Też lubię słuchać radia i do niedawna słuchałem FM ale jednak przeszedłem na radio internetowe . Masz około 20 000 stacji radiowych . Nie ma szans że czegoś dla siebie nie znajdziesz .

Kef R300 zdecydowanie zdeklasyfikuje konkurencje.

A Xindaka PA-M nie ma nawet co porównywać do tego Nada czy Yamahy, chyba że do znacznie wyższych modeli tych przedstawicieli.

Grzech nie posłuchać tego zestawu.

Kef R300 zdecydowanie zdeklasyfikuje konkurencje.

A Xindaka PA-M nie ma nawet co porównywać do tego Nada czy Yamahy, chyba że do znacznie wyższych modeli tych przedstawicieli.

Grzech nie posłuchać tego zestawu.

Kolego, trochę obiektywizmu :-), wiem, jesteś fanem KEF ale ja Dali :-) i nie zgodzę się, że R300 "zdecydowanie" zdeklasuje Ikony 6 ale tego Xindaczka chętnie gdzieś przesłucham bo nie miałem okazji jeszcze zapoznania się z tą firmą :-). Nie jestem fanem NAD chociaż go używam i nie narzekam ale Dali-KEF, wybieraj broń Waszmość, szable czy pistolety :-), będę bronił Dali do ostatniego naboju :-).

że DAC NAD czyli moduł rozszerzający nie ma za dobrych recenzji wśród userów

-ale tylko za względu na cenę-i brak wejścia coax.

Jak komuś jest potrzebne wejście cyfrowe optyczne,i usb do kompa-to jest to dobre rozwiązanie.(ale nie za prawie tyś-jak była kiedyś jego cena)-zawsze pisałem że 400-500 pln jest wart) jak jest optyk potrzebny.

CD i BD i DVD-z budżetowego przedziału(300-1000 pln),grają słabiej "inaczej" niż ten moduł-mimo że po optyku.(moim zdaniem lepiej)

A tu foto-"używanego" ,jeszcze rok na gwarancji klamota,(jak widać wygląd jak nowo wyjęty z pudełka,z pilotem w foli) i być może będzie do sprzedania.

@ muda-czarny kolor mi się znudził. :)

i szklaneczka. ;)

A dodać należy,że po wyżej 20-23m2 bezapelacyjnie wolę wstawić Icony.

No to i pół litra :-) ale trzeba przyznać, że do 12 metrów R300 też zagrałoby fajnie, może nie tak "zdecydowanie" lepiej ale jest to również fajna opcja którą powinien odsłuchać kolega w salonie.

O Xindaczkusie nie wypowiem bo jak pisałem , nie poznałem jeszcze marki ale od jakiegoś czasu kupi mnie to :-).

, że do 12 metrów R300 też zagrałoby fajnie

Gdy bym miał takie pomieszczenie-choć jedno,to już dawno by stały-ale u mnie nawet kuchnia ma po wyżej 16m2.

Nasz kolega-już się chyba zdecydował,może nam kliknie co wybrał? i czy to przesłuchał.

Pewnie Jacek (Q21) wie czy coś zdecydował :-) ale gdzieś nam autor wątku zaginął więc poczekamy aż się pojawi i wtedy dowiemy się co wygrało :-).

Wyluzuj z tą reklamą.Płacą ci za to.

Wyluzuj z tą reklamą.Płacą ci za to.

No tak, 2.600 zł netto plus prowizja od klienta :-). Akurat on jedyny z branży zachowuje się OK, szkoda, że tego nie widzisz :-) ale napisałem do samego zainteresowanego info żeby go ktoś nie strugnął :-).

. Akurat on jedyny z branży zachowuje się OK

Tak samo jak i Marcin,Rafał,Paweł (q21)-i wielu innych z innych salonów.

Mało znasz ludzi-..;) wszyscy są mili,i nawet milsi ;)-nie wspomnę o rab....ach.

Jak poznasz jeszcze ok 20-30 salonów-to pogadamy.

Jacek to świeży nabytek dla salonu(1-2 lata) to musi być "grzeczny,miły itd" :) (o ile nic nie pomieszałem) ;)

Pozdrawiam

No to nie wiedziałem, dzięki za info i teraz łapie o co tu kaman :-). Z salonów to korzystam 2 swoich w której mam duże rabaty i znam ludzi real :-), wiem co kupuje i wiem za ile :-), od Jacka chciałem kupić Tara Labs bo jest z tym problem w tym bananowym kraju i tyle :-).

Dzięki wszystkim za cenne opinie. Na razie skłaniam się ku Yamaha A-S701 plus CD-N301 plus T-D500 natomiast z kolumn to muszę jeszcze posłuchać. Zobaczę Zensory 7 i Ikony 6 do tego Monitor Audio 6 i co tam jeszcze będą mieli w saloonie w tych przedziałach cenowych. Jak będę po odsłuchach to Wam napiszę co wybrałem. A strugnąć to na pewno się nie dam, zrobiłem rozeznanie w kilku sklepach w okolicach Warszawy i już z tego widzę, że q21 nie jest najtańsze i najwyżej kupię gdzie indziej:)

Mam yamahe rn-500 z zensorami 7 i jest przyjemnie. To raczej trochę jasniejsze granie ale naprawde przyjemne. Co do cen w q21 to poproś o konkretną ofertę i nie patrz na cennik a powinno byc dobrze. Ja przynajmniej bylem zadowolony.

że q21 nie jest najtańsze i najwyżej kupię gdzie indziej:)

Nikt nie napisał,że jest najtańsze.(Grewor -to jest właśnie twoje pierdo..nie na temat,bo Jac..k policz,bo to bo sramto,kto kur..a pisze takie rzeczy)

Czemu jest w ogóle rozmowa na forum na temat cen-"kur..a" na PW to proszę załatwiać.

Podejście do klienta jest zawsze indywidualne.

Ty kolego kupisz te IKONY 5 za tyle,co ja kupię 6mkii za tę samą cenę-ale nie w taki sposób-co teraz kręcicie.

Zastanowić się proszę,- co się wypisuje.

Nikt nie napisał,że jest najtańsze.(Grewor -to jest właśnie twoje pierdo..nie na temat,bo Jac..k policz,bo to bo sramto,kto kur..a pisze takie rzeczy)

Czemu jest w ogóle rozmowa na forum na temat cen-"kur..a" na PW to proszę załatwiać.

Podejście do klienta jest zawsze indywidualne.

Ty kolego kupisz te IKONY 5 za tyle,co ja kupię 6mkii za tę samą cenę-ale nie w taki sposób-co teraz kręcicie.

Zastanowić się proszę,- co się wypisuje.

Chyba już z mojej pierwszej wypowiedzi widać, że jestem tu nowy i wpadłem tylko po poradę. Jeżeli zostałem zapytany o ceny i rozmowa poszła w tym kierunku to na pewno nie wynikało to z zamiaru łamania jakiegokolwiek obowiązującego tu tabu, po prostu chciałem uzyskać sensowną poradę. Nie rozumiem po kiego kolega się tak napina i rzuca bluzgami...

No właśnie ceny powinny być jawne bo jeśli salony się oficjalnie reklamują na forum to niech każdy wie za ile faktycznie można coś kupić a nie ku.... na boku gdzie nie wiadomo czy ten salon to kit i czysty marketing czy przynajmniej dla forumowiczów dobre ceny. To moje zdanie Gracek i nie musi Ci się podobać, masz inne OK.

Dobry salon, to dobre ceny dla forumowiczów, przecież to oczywiste :-).

Chyba już z mojej pierwszej wypowiedzi widać, że jestem tu nowy i wpadłem tylko po poradę. Jeżeli zostałem zapytany o ceny i rozmowa poszła w tym kierunku to na pewno nie wynikało to z zamiaru łamania jakiegokolwiek obowiązującego tu tabu, po prostu chciałem uzyskać sensowną poradę. Nie rozumiem po kiego kolega się tak napina i rzuca bluzgami...

Przyzwyczaisz się :-), to specyficzne forum :-) ja wypadam z tego wątku bo już robi się....miłej zabawy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.