Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do 5000zł. 70% muzyka elektroniczna.

Janusz_57535

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Jak w temacie szukam pomocy przy wyborze sprzętu do 5000zł. Mowa tu o wzmacniaczu i kolumnach, na odtwarzacz przyjdzie jeszcze pora. Choć nie jestem osłuchany to nie mogę powiedzieć że niczego w życiu nie słuchałem. Ze wzmacniaczy od razu odpadają firmy Yamaha (zbyt ostra) i Denon ( zbyt nudny). Zestaw który ostatnio grał u mnie to HK980 + HD980 + JBL Nortbridge E60. Muszę przyznać że dźwięk jaki przedstawia HK przypadł mi do gustu. Mocny, miękki i długi bas to jest to co lubie. Co do kolumn mogę jedynie ponarzekać na delikatnie wycofaną górę.

Muzyka której słucham to w 70% muzyka elektroniczna typu Schiller, ATB czy Armin Van Buuren. Reszta to 20% POP i 10% Rock. Nie chciałbym iść śladami tego co już miałem, dla tego prosiłbym o ewentualne propozycje z waszej strony. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc, Janusz.

Witaj Januszu,

z Twojego opisu wynika, że lubisz dźwięk żywy, dynamiczny, mocny. Wydaje mi się że dobrą opcją będzie elektronika NAD C356 BEE oraz kolumny Pylon Audio Sapphire 25 lub Sapphire 31 (w zależności od wielkości pomieszczenia odsłuchowego) lub Dynavoice (model także dopasowany do pomieszczenia). Jeśli lubisz jasny, szczegółowy dźwięk, warto także brać pod uwagę kolumny Klipsch serii Reference II, wtedy zastosowałbym wzmacniacz Arcam A19 lub Vincent SV-400, ewentualnie tańszy Xindak A-06.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Na wstępie dziękuje za odpowiedz. Powiem szczeże że zestaw chcę kupić dopiero na przełomie wakacji. Ale własnie z tego powodu, że nie jestem osłuchany postanowiłem zacząć już teraz troszeczeczke powęszyć i do czasu zakupu na pewno odsłuchać podane przez Ciebie propozycje. W mieście w którym obecnie mieszkam nie ma szans aby odsłuchać elektronike którą wymieniłeś więc będe musiał troszeczke pojeździć po Polsce... Parę dni temu bylem w salonie który do moich preferencji muzycznych zaproponował mi zestaw Cambridge Audio Azur 351A + Paradigm 7v.7. Byłbym wdzięczny gdybyś wyraził swoją opinie na temat takiej opcji. Z góry dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.