Skocz do zawartości
IGNORED

Nic z tego audio nie rozumiem

kaaapa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos jest mi w stanie wytłumaczyć jakim cudem ten maluch jest w pełni wysterowac kolumny o normalnej efektywności, chodzi o dayens ampino i nagłośnić pomieszczenie 20 m2. Skoro wszyscy piszą ze potrzebne sa kolumny o wysokiej skuteczności, wpialem u siebie go w magnaty edelstein i jestem w szoku, czy ja mam zły słuch ale według mnie to zagrało swietnie w tym metrażu moze poza basem z tych monitorow albo ja mam słuch spaczony.

,

https://www.audiostereo.pl/topic/118102-nic-z-tego-audio-nie-rozumiem/

Ok, ale jak to sie ma do tego ampino, wszyscy mówią ze kolumny wysokoskuteczne inaczej nic z tego a tu niespodzianka. Jest to wzmak mojej zony a ja jestem pod wrażeniem az mnie ciary przychodzą służąc go;)

Te byłem w szoku jak pierwszy raz odpaliłem Dayens Ampino. Ten wzmacniaczyk czyni cuda z kolumnami. Podobnie zresztą było z innym mini-wzmacniaczem - Musica Ibuki Amplifier.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Po kilku godz odsłuchu nie wiem co gra lepiej mój h80 czy kilka razy tańszy ampino. Tylko w tym drugim w torze jest ps audio nuwave oraz całe oporządzenie ifi łącznie z itube. Nie sprawdzałem tego jeszcze na hegla, bo muszę to racjonalnie porównać, na chwile obecna muszę obeznac sie z ampino bo miłe mnie zaskoczył bez tych dodatkow

Harberh bym posłuchał jak to gra z ampino, ale sprzet jest zony. Na jakiś czas zostawiłem je ps audio nuwave bo mnie wybłagala:), dziś kupiłem jej dali zensor 3 i sie cieszy a sprzet gra w kuchni otwarty na mały salon, żona chciałaby słuchać muzyki bezprzewodowo kiedyś miałem cos takiego nuforce air dac uwirles i ładnie to grało, ale teraz mam nuwave i znalazłem cos takiego jak nad dac 2 ma wyjscie coaxial a wiec mógłbym go wpiąć w dac oraz przesyła 24/96 bezprzewodowo, warto sie tym zainteresować? czy szukać jakiegoś strumieniowca taniego np pioneer np01 i wiać go optykiem.

Czy ktos jest mi w stanie wytłumaczyć jakim cudem ten maluch jest w pełni wysterowac kolumny o normalnej efektywności

Od dawna z dystansem podchodzę do wszelkich teorii. Tylko uszy, reszta to otoczka.

Od dawna z dystansem podchodzę do wszelkich teorii. Tylko uszy, reszta to otoczka.

"Uszy" używane z "głową" (mózgiem) :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czy ktos jest mi w stanie wytłumaczyć jakim cudem ten maluch jest w pełni wysterowac kolumny o normalnej efektywności

Co tu tłumaczyć,90dB z tych Magnatów ,raczej łatwa imp. to i radiobudzik pociągnie;)

Ale tak jak piszą koledzy wyżej,czasem na papierze nie powinno grać,a gra.Choć jestem zdania,że w większości przypadków (zaznaczam:nie wszystkie ale w większości) opinie o prawidłowym wysterowaniu trudnych kolumn słabiutkimi wzmacniaczami delikatnie mówiąc nie pokrywają się z prawdą.

Owszem,kolumna taka gra,nic złego się nie dzieje,muzyka się wydobywa...tylko,że wtedy trudne głośniki zazwyczaj grają na 20-30% swoich możliwości,a jak kolumna jest wyczynowa i wiele potrafi to w takim przypadku na pewno tego nie usłyszymy.

l'enfant sauvage

Co tu tłumaczyć,90dB z tych Magnatów ,raczej łatwa imp. to i radiobudzik pociągnie;)

Ale tak jak piszą koledzy wyżej,czasem na papierze nie powinno grać,a gra.Choć jestem zdania,że w większości przypadków (zaznaczam:nie wszystkie ale w większości) opinie o prawidłowym wysterowaniu trudnych kolumn słabiutkimi wzmacniaczami delikatnie mówiąc nie pokrywają się z prawdą.

Owszem,kolumna taka gra,nic złego się nie dzieje,muzyka się wydobywa...tylko,że wtedy trudne głośniki zazwyczaj grają na 20-30% swoich możliwości,a jak kolumna jest wyczynowa i wiele potrafi to w takim przypadku na pewno tego nie usłyszymy.

Znalazłem gdzieś pomiary tych magnatów i wyszło ze maja 86db skuteczności a impedancja spada nieco poniżej 5ohm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.