Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do yamahy r-s700

Mekhar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem yamahę r-s700 przez rok słuchałem muzyki na kolumnach technicsa, teraz mam przeznaczone 2000-2500zł na kolumny.

Pomieszczenie ok 30m, słucham każdej muzyki, głównie rocka i metalu. To będzie mój pierwszy zestaw.

Szukałem trochę na forum ale nie mam pojęcia co wybrać, bardziej skłaniam się do zakupu używanych kolumn.

Bardzo proszę o jakieś sugestie

https://www.audiostereo.pl/topic/118119-jakie-kolumny-do-yamahy-r-s700/

Witaj,

proponuję do Twojego zestawu polskie kolumny Pylon Audio Sapphire 25. Kolumny spokojnie nagłośnią Twoje pomieszczenie, dobrze bedą także współpracowały z amplitunerem Yamaha. To moim zdaniem najlepsza i bezpieczna opcja.

Jeśli masz taka możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

mogę Ci trochę pomóc w temacie, ponieważ do niedawna miałem Yamahe R-S700, która pracowała w poniższych konfiguracjach:

- mission m35i

- mission MX-5

- Mistral SAG-350

Z tymi ostatnimi zgrywała się najlepiej - po prostu są to z tego zestawienia najlepsze kolumny.

Co do missionow (m35i oraz MX-5 to prawie bliźniacze konstrukcje) - tu spokojnie zmiescisz sie w budzecie - m35i graja bardzo dynamicznie oraz spokojnie poradza sobie z Twoim metrazem a cena uzywanych oscyluje w okolichac 1500-1600zl...MX-5 sprzedalem za 2200zl, ale nie ma ich na rynku wtornym.

Reasumujac - ten amplituner jest dosc uniwersalny a jago zaleta jest takze to, ze moze dzialac jako przedwzmacniacz (dlatego tez go kiedys kupilem, bo potrzebowalem czegos na szybko jako pre i potem juz zostal).

Tu filmik jak wygladalo takie polaczenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Yamahe R-S700, która pracowała w poniższych konfiguracjach:

Z tymi ostatnimi zgrywała się najlepiej

Tu filmik jak wygladalo takie polaczenie:

No to według tego połączenia widać że ta Yamaha nawet nie dotkneła tych kolumn. O czym rozmowa.

Z nowych, w dobrej cenie dostaniesz Missiony, Tannoy, Magnaty i zmieścisz się w cenie.

Z Uzywanych natrafisz na Dali, Elaci ....

Czego oczekujesz od dzwieku? Czystości, precyzji, dynamiki, bassu, wokali, streofoni.

Zaznaczam że możesz wybrać jedną opcję :)

No to według tego połączenia widać że ta Yamaha nawet nie dotkneła tych kolumn. O czym rozmowa.

Z nowych, w dobrej cenie dostaniesz Missiony, Tannoy, Magnaty i zmieścisz się w cenie.

Z Uzywanych natrafisz na Dali, Elaci ....

Czego oczekujesz od dzwieku? Czystości, precyzji, dynamiki, bassu, wokali, streofoni.

Zaznaczam że możesz wybrać jedną opcję :)

W jakim sensie nie dotknęła tych kolumn ? Pisałem, że najpierw pracowała u mnie jako pre a później już bez końcówki jako normalny amplituner.

Na każdej z wymienionej pary kolumn grała przęciętnie około roku a potem następowała zmiana na kolejny model paczek.

Mam nadzieje, że teraz już jest jasne o czym pisałem wcześniej.

Do ostrej Yamahy spróbuj coś łagodnego podłogoweg na większy metraż np Polk Audio TSx 330T

http://sklep.rms.pl/polk-audio-tsx330t-tsx-330t-kolumny-podlogowe-2-szt

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.