Jump to content
IGNORED

Na co zamienić Nuforce uDAC-2?

Costes13

Recommended Posts

Witam serdecznie i przy okazji pozdrawiam wszystkich forumowiczów i entuzjastów oraz dziękuje za odpowiedzi :)

No więc... udało mi się złożyć całkiem sympatyczny zestaw stereo i chciałbym dorzucić trochę lepszego DACa. Obecnie słucham na Nuforce uDAC-2. Reszta zestawu to Naim Intro i Cyrus 2. Mój budżet musi być poniżej 1k pln.

Myślałem o:

z nowych:

1. najbardziej o Audio-gd 12.1 (sporo w środku się dzieje i wygląda solidnie, wydaje się ze może zagrać)

2. Audiquest dragonfly (tutaj sie prawie nic nie dzieje w środku ale wszystkie opinie potwierdzają, że gra)

3 ...?

używanych:

1 Beresford 7510 albo 7520 (słuchałem 7520 i jest dużo lepiej niż uDAC)

2 moze jakaś lampucera? (ukłon w stronę polskiego DIY)

3...?

Co sądzicie o tych urządzeniach?

Może jakieś inne lepsze propozycje?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

na Twoim miejscu wybieralnych pomiędzy Audio-gd NFB-12.1 a Beresford TC-7533. Obydwa urządzenia spokojnie mieszczą się w założonym budżecie, natomiast wybór zależy od indywidualnych preferencji. Beresford jest trochę równiejsze, bardziej neutralny, ale także nieco szczuplejszy, suchy. To idealny DAC do zestawu, w którym brzmienie jest optymalne, nie szukamy zmiany charakteru. Audio-gd jest bardziej otwarty, przestrzenny, oferuje trochę głębszy bas i wyraźniejsza górę pasma.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porownania poszczególnych rozwiązań, u nas masz możliwość wypożyczenia i sprawdzenia urządzenia we własnym systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Drodzy koledzy z Pabianic!

Dziękuję za opinię. Mój Nuforce był kupiony u was :)

Beresford TC-7533

Beresford niestety nie ma wejścia USB, które jest mi niezbędne- PC jako źródło tak a'la media serwer wyświetla na TV.

a może IFI Nano? TAGA harmony? jest z czego wybierać...

Do Audio GD przekonuje mnie to, że to jakby chińczycy spuszczeni ze smyczy i chcą pokazać ile się da w dobrej cenie...

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W podanym przedziale cenowym mamy dużo przetworników - skontaktuj się proszę telefonicznie z naszym salonem i rozmawiaj koniecznie z Pawłem Szachno, na pewno doradzi kilka rozwiązań i zaproponuje odsłuchy/wypożyczenie.

Drodzy koledzy z Pabianic!

Dziękuję za opinię. Mój Nuforce był kupiony u was :)

Beresford niestety nie ma wejścia USB, które jest mi niezbędne- PC jako źródło tak a'la media serwer wyświetla na TV.

a może IFI Nano? TAGA harmony? jest z czego wybierać...

Do Audio GD przekonuje mnie to, że to jakby chińczycy spuszczeni ze smyczy i chcą pokazać ile się da w dobrej cenie...

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.