Skocz do zawartości
IGNORED

dziwny zapach z nowych kolumn

myszkaa125

Rekomendowane odpowiedzi

witam Panowie od jakiś 5 tyg wygrzewam nowe Silver8<białe> dodam ze wzmacniacz to stary pioneer Sa7800 ... przez pierwsze dwa tygodnie w pokoju unosił sie dziwny chemiczny zapach .... czy nowe kolumny wydzielają zapach przy wygrzewaniu ..? dodam ze wygrzewanie odbywa sie przy 10 % na potencjometrze

https://www.audiostereo.pl/topic/118137-dziwny-zapach-z-nowych-kolumn/

witam Panowie od jakiś 5 tyg wygrzewam nowe Silver8<białe> dodam ze wzmacniacz to stary pioneer Sa7800 ... przez pierwsze dwa tygodnie w pokoju unosił sie dziwny chemiczny zapach .... czy nowe kolumny wydzielają zapach przy wygrzewaniu ..? dodam ze wygrzewanie odbywa sie przy 10 % na potencjometrze

aaa, pewnie nic takiego, to tylko trujący formaldehyd się wydziela z chińskiego MDF-u.

Proszę kupować porządne kolumny z drewna, a nie trujące ersatze w dodatku wygłuszane w środku bitumitami...

:)

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

aaa, pewnie nic takiego, to tylko trujący formaldehyd się wydziela z chińskiego MDF-u.

Proszę kupować porządne kolumny z drewna, a nie trujące ersatze w dodatku wygłuszane w środku bitumitami...

:)

interesująca fachowo odpowiedz .. dziekuje ,,,, niemniej jednak możne ktoś się pokusi o diagnozę ... bo przecież to nie zapach palonych np cewek ... itd .. przy max 10 % ..

nie wnikam gdzie został wyprodukowana płyta MDF-u.... może i w chinach .. ale daje sobie ręce uciąć ze dzis rano wstałeś z łóżka zrobionego z chińskiej płyty < i jak sam widzisz zyjesz choć pewnie nawdychałeś sie oparów kleju w niej zawartego > piłeś piłes kawe z kuba zachodniej firmy który zoatał wyprodukowany w chinach.. po kawie ... usiadłeś na deskę w WC z chińskiego plastiku <a jednak nie wypaliło ci 4 liter :) i pewnie z WC .. odpisując na moje pytanie stukasz w kompa lub tetefon zrobiony przez małe chinskie rączki ... zycie ... nie unikniesz tego ....

Kolumny z MDF są lepsze niż z drewna. Drewno jest stosowane wyłącznie w celach wizualnych i snobistycznych - nie dźwiękowych .

Od wiosny do końca wakacji trzymaj okno szeroko otwarte - wywietrzeje ...

Kolumny z MDF są lepsze niż z drewna. Drewno jest stosowane wyłącznie w celach wizualnych i snobistycznych - nie dźwiękowych .

Od wiosny do końca wakacji trzymaj okno szeroko otwarte - wywietrzeje ...

dzieki uf bo mysłąme ze sa uszkodzenie fabryczne :P

Ubezpiecz wysoko żonę i weź jakąś fuchę na parę miesięcy na wyjeździe.....

Lepiej być bogatym i żywym niż.....

;P

A serio, pewnie jakiś klej, albo inne świństwo, skoro tak daje zdrowe nie jest raczej...

Białe wiec są lakierowane. Mnie z szafek łazienkowych też smierdziało akrylowym lakierem czy czymś innym. Spokojnie jak nie masz wymiotów i nie pogorszyły Ci się wyniki krwi ;-) to luzuj - wywietrzeje. Ja grzeję silver 8 w orzechu na całe szczęście mi nic nie wali i jest to przy okazji dowód ze śmierdzi zewnętrzna cześć kolumny a nie wewnętrzna .

Pozdrowienia.

witam Panowie od jakiś 5 tyg wygrzewam nowe Silver8<białe> dodam ze wzmacniacz to stary pioneer Sa7800 ... przez pierwsze dwa tygodnie w pokoju unosił sie dziwny chemiczny zapach .... czy nowe kolumny wydzielają zapach przy wygrzewaniu ..

Każdy sprzęt pachnie nowością, zaznaczam nowością. Jeżeli jest to męczący zapach oznacza, że stałeś się posiadaczem sprzętu sprowadzonego z daleka.

Gdzie je kupiłeś? U dealera czy po okazji?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Trochę się pogubiłem. To scena wychodzi poza ściany pokoju z tych śmierdzących czy tych co nie? :-)

Tak pogubułeś się kolego,puszczasz muzę w pokoju a dźwięki dochodzą z kuchni ale od sąsiada :)

Aż pobiegłem sprawdzić czy moje Dynki macał jakiś mały chińczyk

Łokmen Saba

a może coś tam zdechło???

kolega audiofil zainwestował ciężką kasę, a tu, kurka, rechot :)

np. moją intencją nie było kwestionowanie jakości made in china, bo w naszej czasoprzestrzeni inny wybór jest możliwy, ale jednak b. niszowy. Chodziło mi o zasygnalizowanie problemu - te trociny i paździerze mniej lub bardziej zbite, jednak są traktowane chemicznym lepiszczem. Z okładzin bitumicznych do wygłuszania też coś na pewno paruje... kolejny pozornie mało istotny argument, by nabywać dobrze wywietrzone używki... :)

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

kolega audiofil zainwestował ciężką kasę, a tu, kurka, rechot :)

np. moją intencją nie było kwestionowanie jakości made in china, bo w naszej czasoprzestrzeni inny wybór jest możliwy, ale jednak b. niszowy. Chodziło mi o zasygnalizowanie problemu - te trociny i paździerze mniej lub bardziej zbite, jednak są traktowane chemicznym lepiszczem. Z okładzin bitumicznych do wygłuszania też coś na pewno paruje... kolejny pozornie mało istotny argument, by nabywać dobrze wywietrzone używki... :)

Castle Acoustic mimo że w Chinach składane to front jest drewniany -taka "dostawka" reszta skrzynki też ponoć z drewna ale sprawdzić nie ma jak a na pukaniu drewna się nie znam.

no i są montowane do kupy i malowane ręcznie,małym braciom zajmuje to aż 5 dni,u polaka prywaciarza w dniówce by się wyrobił

mam na sprzedaż knight 4 jakby co to na priv

Łokmen Saba

Castle Acoustic mimo że w Chinach składane to front jest drewniany -taka "dostawka" reszta skrzynki też ponoć z drewna ale sprawdzić nie ma jak a na pukaniu drewna się nie znam.

no i są montowane do kupy i malowane ręcznie,małym braciom zajmuje to aż 5 dni,u polaka prywaciarza w dniówce by się wyrobił

Zainwestuj w wiertarkę porób dziury bedziesz miał i pewność że drewniane i dodatkowe bas reflexy ;]może zaczną lepiej smigać

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

a może coś tam zdechło???

Q,wa, wylałem całą kawę........ :-)

W w środku sprawdzałeś czy coś nie leży? :-))

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

dzieki panowie nie nie była okazja sprzet od dilera ... :P wiec pewny .. < chociaż kolega tez kupił nowe auto od dilera a okazało sie powtórnie malowane heh . to dopiero opowiesc:P a tak a propo silver 8 sa 4 omowe a pioneer nie ma opisu tzn ... pisze tak a,b 4 omy or more i a+b 8 or more ... wiec jak to jest .? pasuje ten wzmacniacz ? do silver 8

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.