Skocz do zawartości
IGNORED

Debata o in vitro

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Z artykułu:

"W tym samym czasie talibowie muzułmańscy, katoliccy i inni zapoczątkowali kampanię, której fundamentem było twierdzenie, że DNA zawarte w zapłodnionej komórce jest człowiekiem."

Wyjątkowo wredna manipulacja. Nikt nigdy nie twierdził, że "że DNA zawarte w zapłodnionej komórce jest człowiekiem."

I z tej manipulacji wynika potem reszta błędnych tez.

wśród pigularzy też są ałtorytety, pigułka po jest srodkiem wczesnoporonnym i nie sprzedadzą. i na nic dyskusja, nie bo nie.

Jak kato-taliban przekroczy masę krytyczną to dojdzie do rozwiązań siłowych. Tysiąc lat historii tego państwa dowiodło, że Polacy nie tolerują gdy się ich próbuje trzymać za twarz.

Wyjątkowo wredna manipulacja.

Postaraj się zrozumieć co tam zostało napisane. Jeśli oczywiście podołasz intelektualnie.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Pierwszy z brzegu. Prof. Rudolf Klimek:

http://www.malopolskie.iap.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=103052

To są Wasze "autorytety".

Kariera za łapówki.

Szkoda, że się tak umoczył.

Co nie przekreśla jego osiągnięć naukowych, prawda?

Więc sprawdzamy dorobek naukowy pana profesora:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1 (słownie: jedna) książka. Imponujące.

Ukryta Zawartość

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

http://www.tokfm.pl/blogi/adam-jezierski/2012/10/zycie_nie_rozpoczyna_sie_od_poczecia__nobel_z_medycyny_2012/1

Wyjątkowo wredna manipulacja.

Postaraj się zrozumieć co tam zostało napisane. Jeśli oczywiście podołasz intelektualnie.

Staram się i widzę, że facet pisze o jakichś "talibach katolickich". Nie znam tego wyznania ani jego poglądów, także nie mogę się wypowiadać na temat tego, co o ich poglądach pisze autor bloga.

Swoją drogą cienko przędziesz, na garść cytatów utytułowanych ludzi nauki odpowiedziałeś linkiem do bloga, którego autor twierdzi, że wie jakie są prawdziwe powody przyznania Nobla.

John Gourdon dostał Nobla za " za odkrycie, że dojrzałe komórki mogą być przeprogramowane w komórki pluripotentne".

A co sobie domyślił i wymyślił pan Adam Jezierski do jego osobista sprawa i pogląd.

Czy Ty widzisz tutaj coś o "poczęciu" lub "życiu"? Czy jednak łykasz co Ci Adam Jezierski podaje do wierzenia?

Więc sprawdzamy dorobek naukowy pana profesora:

http://www.dobre-ksi...NnMYaAkqr8P8HAQ

A ile książek o niepłodności TY napisałeś?

Po za tym, przecież publikacji i prac naukowych nie kupisz w księgarni, prawda?

Nie znasz wyznania? Czyżby? Jesteś jego przedstawicielem.

A ile książek o niepłodności TY napisałeś?

Nie robię za utytułowany "autorytet".

I nie daję łapówek.

Ludzie nauki? Tylko jakoś nie mogę się dokopać do ich dorobku naukowego.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

@Bobcat,

Jasne, ci ludzie za nic dostali profesury, doktoraty. Kompletne nieuki bez dorobku zostały dyrektorami szpitali, kierownikami katedr renomowanych uczelni.

Ośmieszasz się, panie Bobcat.

Dalej czekam na CYTATY naukowców 6-tego garnituru, a nie linki do blogerów snujących swoje rozważania.

To sobie czekaj.

Była cała dyskusja na temat, jest do znalezienia tu na Forum. Jesteś ciekaw to sobie poszukaj. Wasza metoda prowadzenia rozmowy to zadawanie po raz setny tego samego pytania, domaganie się po raz setny tych samych źródeł, linków i informacji. To się nazywa "na zmęczenie drugiej strony", aż zniechęcona machnie ręką i dla świętego spokoju przyzna Wam rację. Wtedy otrąbicie swoje zwycięstwo. Tego Was uczą na szkoleniach dla funkcjonariuszy frontu propagandowego wiadomo kogo.

Otóż mnie na to nie złapiesz.

Durniów wsród profesury Ci u nas nie brakuje. Patrz Binienda.

A niektórzy robią "karierę naukową" przy pomocy łapówek. Ale to nie przeszkadza, aby byli przedstawiani w roli "autorytetów".

Innym pozostaje kariera kościelna. Na przykład temu oto arcybiskupowi:

Ukryta Zawartość

Czytajcie i podziwiajcie. ;-)

Ukryta Zawartość

Tubatoon, jak mogłeś wkleić wypowiedzi osób, których kolega Bobcat nie zna i nigdy nie poznał?!

:)

To jeszcze nic, nie chce znać bo powiedzieli to co nauka dowiodła.

Na domiar złego nie oni piszą te lektury na których się zasadza jego wiedza.

Poczytaj choćby św. Tomasza z Akwinu kiedy wstępuje dusza.

Poczytałbym gdybyś go zacytował lub przynajmniej podał link....ciekawe że każdy przeciwnik to słyszał a żaden nie potrafi wskazać gdzie. ;)

Inni równie znani głosili inne poglądy na ten temat i one pozostały jedynie teoriami teologicznymi....ile razy mam to przypominać.

Zresztą co do tego ma dusza....jesteś zaciekłym obrońcą zwierząt sądzisz że one też mają duszę?

Czy mają czy nie też stoisz na stanowisku że nie wolno ich narażać na cierpienia....nie sądzisz że szacunek dla życia człowieka wymaga tego by chronić to życie od początku?

shane63 dnia 17.07.2015 - 14:01 napisał

"wśród pigularzy też są ałtorytety, pigułka po jest srodkiem wczesnoporonnym i nie sprzedadzą. i na nic dyskusja, nie bo nie."

Jak kato-taliban przekroczy masę krytyczną to dojdzie do rozwiązań siłowych. Tysiąc lat historii tego państwa dowiodło, że Polacy nie tolerują gdy się ich próbuje trzymać za twarz.

Jednak Ciebie przeceniłem.....będziesz się trząsł nad losem zwierzątka.....ludzi szczególnie tych o innym systemie wartości masz za nic.

To są Wasze "autorytety".

Mam ci przypomnieć jak określałeś zbijanie argumentów przez dezawuowanie ludzi?

Podwójną skalę ocen mamy inna dla mnie a jak to Ty robisz to wszystko jest OK?

Ciekawe też jest to że znalazłeś czas na poszukanie....i wyszukiwarka ci nieobca naraz się stała. Choć te wklejki z bloga mogłeś sobie darować....żałosna to argumentacja która opiera się na blogu anonimowej osoby. ;(

A ileż to bzdur o mnie wypisujesz wymieniając sztab osób pracujących dla mnie jak cokolwiek znajdę i wkleję.....znów podwójna skala ocen?

Gdzie w kontekście tego można mówić o Twojej wiarygodności?

Dalej czekam na CYTATY naukowców 6-tego garnituru, a nie linki do blogerów snujących swoje rozważania.

Nie czekaj, to daremne on NIGDY przyciśnięty do muru nie podaje tego na co się powołuje. A będzie ci jeszcze wmawiał że to tu na forum padło.....on tak ma.

A na kolejnym tekście z bloga chyba ci nie zależy..... :))))

Tego Was uczą na szkoleniach dla funkcjonariuszy frontu propagandowego wiadomo kogo.

Na koniec erystycznego wywodu jak zwykle palnie "malutkie" pomówienie i będzie rżnął głupa że jest w porządku....on tak ma.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ja do takich "komentarzy" przywykłem....zważywszy do kogo są takie strony kierowane (patrz następne komentarze) ton i "merytoryczna" warstwa tegoż mnie wcale nie dziwi. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

nie chce znać bo powiedzieli to co nauka dowiodła.

Garstka Waszych dyspozycyjnych pseudo-naukowców nie stanowi nauki. Jest jej rynsztokiem.

Poczytałbym gdybyś go zacytował lub przynajmniej podał link....ciekawe że każdy przeciwnik to słyszał a żaden nie potrafi wskazać gdzie.

Zaprzeczasz tym słowom św. Tomasza z Akwinu?

Inni równie znani głosili inne poglądy na ten temat i one pozostały jedynie teoriami teologicznymi

Teza, jakoby życie rozpoczynało się od momentu poczęcia jest również wyłącznie teorią teologiczną.

szacunek dla życia człowieka wymaga tego by chronić to życie od początku?

Wymaga. Od początku. Czyli od momentu urodzenia. Przedtem nie mamy do czynienia z człowiekiem. Proste jak budowa cepa. Ale jak widać dla niektórych zbyt trudne.

ludzi szczególnie tych o innym systemie wartości masz za nic.

Wprost przeciwnie. To Wy macie ludzi o innym systemie wartości za nic, skoro uważacie że możecie im poprzez administracyjne środki przymusu narzucać Waszą etykę i Wasz system wartości.

Mam ci przypomnieć jak określałeś zbijanie argumentów przez dezawuowanie ludzi?

Podwójną skalę ocen mamy inna dla mnie a jak to Ty robisz to wszystko jest OK?

Nauczyłem się od Ciebie. Już zapomniałeś załgany hipokryto co niedawno pisałeś o prof. Jaczewskim? Albo wcześniej o prof. Hartmanie?

Ciekawe też jest to że znalazłeś czas na poszukanie....i wyszukiwarka ci nieobca naraz się stała.

Dobrze powiedziane: znalazłem czas. To trwało. Więcej niż 15 sekund jak w Twoim przypadku.

Choć te wklejki z bloga mogłeś sobie darować....żałosna to argumentacja która opiera się na blogu anonimowej osoby.

Tradycyjne u Ciebie dezawuowanie źródeł niewygodnych. Autor bloga podaje skąd czerpie informacje. Ty pewnie uważasz, że Twoja Fronda jest lepsza? Mylisz się.

Nie czekaj, to daremne on NIGDY przyciśnięty do muru nie podaje tego na co się powołuje.

Żądanie linków na każde napisane słowo... Typowe dla dzieci Internetu, którym komputer i Internet zastąpiły własny mózg.

Cytat

"Poczytałbym gdybyś go zacytował lub przynajmniej podał link....ciekawe że każdy przeciwnik to słyszał a żaden nie potrafi wskazać gdzie."

Zaprzeczasz tym słowom św. Tomasza z Akwinu?

Czytasz ze zrozumieniem czy z automatu wszystko co piszę przeinaczysz?

Wypada dodać że każdemu wolno snuć domysły i przypuszczenia.....św Tomasz to właśnie robił, robili to też inni oficjalne stanowisko Kościół przyjmował i zawsze bronił nienarodzonych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytat

"Inni równie znani głosili inne poglądy na ten temat i one pozostały jedynie teoriami teologicznymi"

Teza, jakoby życie rozpoczynało się od momentu poczęcia jest również wyłącznie teorią teologiczną.

Teorią którą nauka (zwłaszcza genetyka) zdaje się coraz bardziej potwierdzać niż jej zaprzeczać.

Cytat

"szacunek dla życia człowieka wymaga tego by chronić to życie od początku?"

Wymaga. Od początku. Czyli od momentu urodzenia. Przedtem nie mamy do czynienia z człowiekiem. Proste jak budowa cepa. Ale jak widać dla niektórych zbyt trudne.

Granica tzw. wcześniactwa przesuwa się coraz bardziej....te dzieci jak nazwiesz skoro nie człowiekiem i nie zamierzasz ich chronić?

Ciekawe co będziesz mówił kiedy nauka umożliwi rozwój dziecka poza organizmem matki, jak nazwiesz takie dziecko skoro nie będzie porodu w sensie dosłownym a człowiekiem nie masz zamiaru?

Cytat

"ludzi szczególnie tych o innym systemie wartości masz za nic.'

Wprost przeciwnie. To Wy macie ludzi o innym systemie wartości za nic, skoro uważacie że możecie im poprzez administracyjne środki przymusu narzucać Waszą etykę i Wasz system wartości.

Zauważ że nasz system jest systemem wartości a ten który dopuszcza zabijanie lub naraża na śmierć (nieważne jak nazwiesz ten żyjący organizm) z wartością nie ma nic wspólnego. ;(

Cytat

"Mam ci przypomnieć jak określałeś zbijanie argumentów przez dezawuowanie ludzi?

Podwójną skalę ocen mamy inna dla mnie a jak to Ty robisz to wszystko jest OK?"

Nauczyłem się od Ciebie. Już zapomniałeś załgany hipokryto co niedawno pisałeś o prof. Jaczewskim? Albo wcześniej o prof. Hartmanie?

Proponuję więc nie brać ze mnie przykładu i nie insynuować że o czymś zapomniałem kiedy sam się do tego przyznaję w cytacie (podkreślone).

Tylko po to to robisz by mi hipokryzję zarzucić?

Manipulacja i atak personalny....dwa w jednym.

Cytat

"Ciekawe też jest to że znalazłeś czas na poszukanie....i wyszukiwarka ci nieobca naraz się stała."

Dobrze powiedziane: znalazłem czas. To trwało. Więcej niż 15 sekund jak w Twoim przypadku.

Sugerujesz a że robisz to we wiadomym celu należałoby napisać insynuujesz że ja znajduję wszystko w kilkanaście sekund?

To jest technicznie niemożliwe choćby z tego powodu że korzystam z leciwego laptopa który to już zaczyna mi sprawiać problemy i często czekam i pół minuty zanim coś mi się w nim ukaże. :)))

Cytat

"Choć te wklejki z bloga mogłeś sobie darować....żałosna to argumentacja która opiera się na blogu anonimowej osoby.'

Tradycyjne u Ciebie dezawuowanie źródeł niewygodnych. Autor bloga podaje skąd czerpie informacje. Ty pewnie uważasz, że Twoja Fronda jest lepsza? Mylisz się.

Źródło takie jak blog uwiarygadniają odnośniki i inne odesłanie do meritum sprawy.....podanie cytatu bloga pozbawionego tychże jest drwiną z dyskutantów. KROPKA.

Cytat

"Nie czekaj, to daremne on NIGDY przyciśnięty do muru nie podaje tego na co się powołuje."

Żądanie linków na każde napisane słowo... Typowe dla dzieci Internetu, którym komputer i Internet zastąpiły własny mózg.

Łgarstwem jest bym żądał na każde Twoje słowo potwierdzenia. Jest to niemożliwe tak jak niemożliwym jest byś w jakikolwiek sposób udowodnił to co piszesz o mnie jest prawdą.....a jednak to piszesz np. że pracuje na mnie sztab ludzi.

Są jednak sprawy na które sie powołujesz i powinieneś to uzasadnić podając źródło a tego notorycznie nie robisz. I to też jest prawda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zawsze bronił nienarodzonych

Kłamstwo. Antyaborcyjna hucpa zaczęła się relatywnie niedawno.

Teorią którą nauka (zwłaszcza genetyka) zdaje się coraz bardziej potwierdzać niż jej zaprzeczać.

Potwierdza nie nauka, lecz ideolodzy wiadomej opcji.

kiedy nauka umożliwi rozwój dziecka poza organizmem matki,

Wtedy zrobicie hucpę taką samą, jak teraz robicie z in vitro.

Zauważ że nasz system jest systemem wartości a ten który dopuszcza zabijanie lub naraża na śmierć (nieważne jak nazwiesz ten żyjący organizm) z wartością nie ma nic wspólnego.

No tak. Zdemaskowałeś się ostatecznie. Nasz system jest systemem wartości. Wasz system jest jego zaprzeczeniem. Typowe myślenie hitlerowców, stalinowców i innych wszelkiej maści totalitarystów.

Wreszcie ukazałeś swoje prawdziwe oblicze.

Proponuję więc nie brać ze mnie przykładu

Jak to? Przecież jesteś Ogólnoświatowym Wzorcem Cnót Wszelakich. Przynajmniej za takiego się uważasz.

Tylko po to to robisz by mi hipokryzję zarzucić?

Tak. I nie zarzucić, lecz udowodnić.

jest drwiną z dyskutantów. KROPKA.

Cała Twoja tfurczość (błąd w pisowni zamierzony) na Forum to jedna wielka drwina z dyskutantów. I co z tym zrobić? Jakoś trzeba z tym żyć.

Są jednak sprawy na które sie powołujesz i powinieneś to uzasadnić podając źródło a tego notorycznie nie robisz. I to też jest prawda.

Podaję. Ale ponieważ źródło mówi nie to, co rad byś usłyszeć - przeto je natychmiast dezawuujesz, uznając za niewiarygodne i nazywasz nie-źródłem. Co daje Ci podstawy do ponawiania prośby o źródło. Dostaniesz nowe - sytuacja się powtórzy. Zabawa w ciuciubabkę.

Inne kościoły postanowiły się nie kompromitować i zadanie regresu społecznego do wczesnego średniowiecza zrzuciły na KEP. Na naszych oczach i za nasze pieniądze odbywa się Wielkie Cofnięcie Zegara, ku uciesze widowni.

Maju dnia 19.07.2015 - 08:22 napisał

'zawsze bronił nienarodzonych'

Kłamstwo. Antyaborcyjna hucpa zaczęła się relatywnie niedawno.

Aborcja stała się wyznacznikiem "postępu" też stosunkowo niedawno stąd postawa Kk.

Po drugie to ty kłamiesz poczytaj w pierwszym linku z tych które dziś podałem jak się z aborcją sprawy miały już od pierwszych wieków chrześcijaństwa.

Cytat

"Teorią którą nauka (zwłaszcza genetyka) zdaje się coraz bardziej potwierdzać niż jej zaprzeczać."

Potwierdza nie nauka, lecz ideolodzy wiadomej opcji.

Znów nie piszesz prawdy.....za początek życia zdecydowana większość uznaje poczęcie co do stwierdzenia kiedy nazywamy to życie człowiekiem są między nimi rozbieżności.

Cytat

"kiedy nauka umożliwi rozwój dziecka poza organizmem matki,'

Wtedy zrobicie hucpę taką samą, jak teraz robicie z in vitro.

A ja myślałem że argument Ciebie przekona a tu niespodzianka tkwisz zabetonowany w swojej ideologii. ;)

Cytat

"Zauważ że nasz system jest systemem wartości a ten który dopuszcza zabijanie lub naraża na śmierć (nieważne jak nazwiesz ten żyjący organizm) z wartością nie ma nic wspólnego."

No tak. Zdemaskowałeś się ostatecznie. Nasz system jest systemem wartości. Wasz system jest jego zaprzeczeniem. Typowe myślenie hitlerowców, stalinowców i innych wszelkiej maści totalitarystów.

Wreszcie ukazałeś swoje prawdziwe oblicze.

Typowe erystyczne odwracanie kota ogonem.....na argument pada stek wyzwisk i porównanie do tych którzy zapoczątkowali aborcję i wprowadzili ją na masową skalę. Żałosne i typowe dla Waszych środowisk manipulowanie faktami.

Cytat

"Tylko po to to robisz by mi hipokryzję zarzucić?"

Tak. I nie zarzucić, lecz udowodnić.

Umiesz czytać ze zrozumieniem czy zawłaszczasz to co sam napisałem? Pisałem; "Podwójną skalę ocen mamy inna dla mnie a jak to Ty robisz to wszystko jest OK?"

To ja to o co mnie posądzasz (hipokryzję) wcześniej Tobie udowodniłem, nie pisze to wyraźnie?

Cytat

".....jest drwiną z dyskutantów. KROPKA.

Cała Twoja tfurczość (błąd w pisowni zamierzony) na Forum to jedna wielka drwina z dyskutantów. I co z tym zrobić? Jakoś trzeba z tym żyć.

Celowo nie cytujesz co podałem i co określiłem drwiną z dyskutantów by przejść do erystyki stosowanej? ;(

Żałosny w tych manipulacjach jesteś....cytuj blogi jako "źródło prawdy objawionej" zwłaszcza takie które nie odwołują się do żadnych źródeł.....Twoja wiarygodność "wzrośnie". :))))

Cytat

"Są jednak sprawy na które sie powołujesz i powinieneś to uzasadnić podając źródło a tego notorycznie nie robisz. I to też jest prawda."

Podaję. Ale ponieważ źródło mówi nie to, co rad byś usłyszeć - przeto je natychmiast dezawuujesz, uznając za niewiarygodne i nazywasz nie-źródłem. Co daje Ci podstawy do ponawiania prośby o źródło. Dostaniesz nowe - sytuacja się powtórzy. Zabawa w ciuciubabkę.

No to nie podawaj cytatów z bloga jak chcesz być wiarygodny, nie z takiego w którym każde kłamstwo przejdzie, bo nie ma tam żadnego oparcia w faktach, żadnych odniesień do źródeł.

W blogu można napisać wszystko, tak prawdę jak wierutne kłamstwo.....jest ci to wiadome?

To jest zabawa w ciuciubabkę, oskarżasz mnie o to że nie podajesz wiarygodnych źródeł?

Zachowaj choć trochę zdrowego rozsądku.....

Aborcja stała się wyznacznikiem "postępu" też stosunkowo niedawno stąd postawa Kk.

Kłamiesz.

zdecydowana większość uznaje poczęcie co do stwierdzenia kiedy nazywamy to życie człowiekiem są między nimi rozbieżności.

Dotyczy wyłącznie Waszych ideologów.

A ja myślałem że argument Ciebie przekona a tu niespodzianka tkwisz zabetonowany w swojej ideologii.

Dowcip miesiąca. Ja jestem zabetonowany?

porównanie do tych którzy zapoczątkowali aborcję i wprowadzili ją na masową skalę

Łżesz jak pies. Kary za aborcję: hitlerowskie Niemcy - kara śmierci, stalinowski ZSRR - kara śmierci lub wieloletni ciężki łagier.

Józef Stalin: wielki obrońca życia nienarodzonych. Należy mu się ogromny szacunek z Waszej strony.

Żałosne i typowe dla Waszych środowisk manipulowanie faktami.

wcześniej Tobie udowodniłem, nie pisze to wyraźnie?

Kłamiesz. Ja Tobie udowodniłem hipokryzję. Co pisałeś o prof. Jaczewskim i o prof. Hartmanie?

Żałosny w tych manipulacjach jesteś.

cytuj blogi jako "źródło prawdy objawionej" zwłaszcza takie które nie odwołują się do żadnych źródeł.....Twoja wiarygodność "wzrośnie".

Budująca samokrytyka.

Zachowaj choć trochę zdrowego rozsądku.

Nachalna manipulacja....nie przypominam sobie bym kiedykolwiek cytował bloga a takiego w którym nie ma odnośników do źródeł na 100% nigdy nie cytowałem - Tobie to się co najmniej drugi raz zdarzyło, gratuluję wiarygodności. :)))

Kłamiesz.

Kłamiesz. Ja Tobie udowodniłem hipokryzję.

Zaprzeczanie wbrew faktom to co Ciebie tu cechuje....szkoda powtarzać, przytaczać cytaty Ty brniesz w oszustwo do końca, żałosne lecz prawdziwe.

Cytat

"zdecydowana większość uznaje poczęcie co do stwierdzenia kiedy nazywamy to życie człowiekiem są między nimi rozbieżności."

Dotyczy wyłącznie Waszych ideologów.

Kłamiesz, nie znasz sympozjów naukowych poświęconych temu tematowi? Radzę się z tym zapoznać.

Cytat

"porównanie do tych którzy zapoczątkowali aborcję i wprowadzili ją na masową skalę"

Łżesz jak pies. Kary za aborcję: hitlerowskie Niemcy - kara śmierci, stalinowski ZSRR - kara śmierci lub wieloletni ciężki łagier.

Józef Stalin: wielki obrońca życia nienarodzonych. Należy mu się ogromny szacunek z Waszej strony.

Żałosne i typowe dla Waszych środowisk manipulowanie faktami.

Licz się ze słowami.

"Pierwszym krajem w Europie, który zalegalizował zabijanie poczętych dzieci,

był Związek Radziecki. Włodzimierz Lenin, po zwycięstwie rewolucji

bolszewickiej - już w 1920 roku - zezwolił na zabijanie nienarodzonych.

Przypomnijmy, że w całej ówczesnej Europie prawo chroniło życie ludzkie.

Drugim przywódcą europejskim, który doprowadził do legalizacji aborcji w

swoim kraju był Adolf Hitler. Dążąc do utworzenia czystej, biologicznie

mocnej "rasy panów", doprowadził w 1933 roku, do legalizacji zabijania

niemieckich nienarodzonych dzieci, które posiadały lub mogły posiadać wady

wrodzone. Należy dodać, że hitlerowscy "ustawodawcy" chronili surowymi

sankcjami karnymi życie zdrowych, niemieckich dzieci, dążąc do demograficznego

wzrostu "rasy panów". "

Szacunek dla Stalina za to że zakazał bo zauważył że "mięsa armatniego" może mu braknąć bo tyle zabijano nie tylko dzieci a też przy okazji tejże aborcji i matek?

Blog, ale przypisów dość więc możesz weryfikować....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nachalna manipulacja....nie przypominam sobie bym kiedykolwiek cytował bloga a takiego w którym nie ma odnośników do źródeł na 100% nigdy nie cytowałem - Tobie to się co najmniej drugi raz zdarzyło, gratuluję wiarygodności. :)))

...

Blog, ale przypisów dość więc możesz weryfikować....

Ukryta Zawartość

"Nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek cytował bloga". Poczym cytujesz bloga. Rozumiem. Blog jest wiarygodny tylko wtedy, gdy podaje informacje Tobie wygodne. Powtórzę: jesteś załganym hipokrytą

Szacunek dla Stalina za to że zakazał bo zauważył że "mięsa armatniego" może mu braknąć

A Wy "bronicie życia poczętego", bo zauważyliście że dających na tacę może Wam zabraknąć.

Ukryta Zawartość

Uciekasz od wpadki ze Stalinem i bredni wypisywanych o początkach aborcji w kolejne oszczerstwo....jakie to żałosne.

Powtórzę: jesteś załganym hipokrytą

Powtarzam licz się ze słowami kłamco oszuście i manipulatorze w jednym.

"Nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek cytował bloga". Poczym cytujesz bloga. Rozumiem. Blog jest wiarygodny tylko wtedy, gdy podaje informacje Tobie wygodne.

Nie oszuście ten akurat blog jest wiarygodny, bo są podane odniesienia do źródeł i mogłeś to zweryfikować a nie zarzucać mi hipokryzji. Mogłem podać inny link tylko po co jak te informacje są na tyle wiarygodne że nie podjąłeś żadnej próby jej podważania, atak personalny to wszystko na co postawiłeś w tej sytuacji.

Napisałem zgodnie z prawdą że nie zacytowałbym takiego w którym tych odniesień nie ma tak jak to ty robisz.....dlatego zacytowałem takiego w którym źródeł jest aż nadto a Ty i tak się prawdy wypierasz.

Uciekasz od wpadki ze Stalinem i bredni wypisywanych o początkach

Jaka wpadka ze Stalinem? Napisałem, że zakazał aborcji. Ty to potwierdziłeś.

Powtarzam licz się ze słowami kłamco oszuście i manipulatorze w jednym.

Licz się ze słowami załgany hipokryto.

ten akurat blog jest wiarygodny

Wiadomo. Blog podający to, co się Tobie podoba jest z definicji wiarygodny. Inne są z definicji niewiarygodne.

Maju dnia 19.07.2015 - 17:09 napisał

"Uciekasz od wpadki ze Stalinem i bredni wypisywanych o początkach"

Wiadomo niczego z tego co było w blogu nie kwestionujesz, dlaczego więc sugerujesz że działam w ten sposób?

Jaka wpadka ze Stalinem? Napisałem, że zakazał aborcji. Ty to potwierdziłeś.

Nie wiesz jaka wpadka.....cytat; "Józef Stalin: wielki obrońca życia nienarodzonych. Należy mu się ogromny szacunek z Waszej strony."

Szacunek można mieć do osoby która zakazuje aborcji i nie robi tego w swoim lub partyjnym interesie a dlatego że takie ma zasady moralne.....Stalina chyba o to nie posądzasz? :))

Licz się ze słowami załgany hipokryto.

Pozostają ci tylko oszczerstwa i ataki personalne bo niezbicie wykazałem że nie masz racji.

Szacunek można mieć do osoby która zakazuje aborcji i nie robi tego w swoim lub partyjnym interesie a dlatego że takie ma zasady moralne.....Stalina chyba o to nie posądzasz?

Nieważne intencje. Ważna wyłącznie "obrona życia nienarodzonych". Prawda Maju?

Pozostają ci tylko oszczerstwa i ataki personalne bo niezbicie wykazałem że nie masz racji.

Coś wykazałeś? Na dodatek niezbicie? Ty to masz poczucie humoru.

Wykazałem że informacje z bloga wypada podać gdy są odpowiednio poparte materiałem źródłowym.

Wykazałem że nie pisałeś prawdy jakobym o każdej informacji z bloga pisał że jest niewiarygodna.

Wykazałem że nie pisałeś prawdy jakobym pisał że nie zacytowałbym nic z bloga.

To wszystko jest na tej stronie jak temu przeczysz przeczysz oczywistym faktom.

Nieważne intencje. Ważna wyłącznie "obrona życia nienarodzonych". Prawda Maju?

Może to Twoja "prawda" mnie jej nie wmawiaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.