Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 10000 zł

Bobcat

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Coś tam się wie na temat kina domowego oraz mojego ulubionego sprzętu wielokanałowego. Toteż głównie udzielam się w zakładce Kino Domowe (oraz w tematach różnych na Bocznicy). Na temat stereo moja wiedza jest mizerna. A zwrócił się do mnie mój wieloletni bardzo dobry znajomy, abym doradził zestawienie sprzętu. Ma on spełniać następujące warunki:

1. Stereo.
  2. Amplituner (albo zestaw tuner FM/AM + wzmacniacz zintegrowany).
  3. Do tego odtwarzacz, najlepiej BD bo film czasem będzie oglądany.
  4. Możliwość słuchania radia Internetowego oraz muzyki z sieci.
  5. Możliwość odbioru radiofonii cyfrowej DAB+.
  6. Obsługa niezależnej drugiej strefy, najlepiej bezprzewodowo (Bluetooth?)

Zastosowanie: głównie muzyka, czasem jakiś film.

Możecie coś doradzić? Jaki amplituner? Odtwarzacz? Głośniki główne (do salonu - jak najlepsze)? Głośniki pomocnicze do drugiej strefy (super jakość tutaj niewymagana, mają tworzyć w kuchni background music)?

Budżet maximum maximorum 10000 zł, lecz ta górna granica z trudem i niechętnie, optimum to 7000 - 8000 zł.

Pozdrowienia,

Bobcat

https://www.audiostereo.pl/topic/118408-zestaw-stereo-do-10000-z%C5%82/

Whoo,

Naoglądał się u Ciebie i też chce mieć taką funkcjonalność :) W stereo będzie gorzej.

Czytając założenia zanosi mi się na Onkyo 8050 z tym że nie ma DABu a druga strefa jest po kablu, mało tego trzeba tam stosować zewnętrzny wzmacniacz.

Może mało wiem, pewnie tak ale nie spotkałem sie z taką obsługa drugiej strefy. Chyba żę było by to totalnie nie zależne np. Amplituner Stereo Yamahay + Pianocraft i sterowanie za pomocą aplikacji.

Jakiej muzyki słucha?

Jakiej muzyki słucha?

Szerokie spektrum, wiele gatunków za wyjątkiem klasyki i symfonicznej. Paradoksalnie więc chyba właśnie kolumny do muzyki symfonicznej, które dobrze się sprawdzają w każdym gatunku muzyki byłyby dla niego najlepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.