Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie moze naiwne ,czy tej wstaw nie mozna zorganizowac w jednym miejscu?

Chyba w hali odlotów na Okęciu :)

Pewnie nie byłeś ani razu na tej wystawie i nie wiesz ile firm sie wystawia. W Polsce niema tak dużego miejsca na tego typu wystawę

Byłem , byłem chyba 7 razy ale nigdy nie wybrałem się do Golden Tulip ograniczałem się jedynie do Sobieskiego, dlatego nie znam do końca rozmachu tej imprezy. Wydaje się być logicznym iż impreza się rozrasta bo jeśli dołączył do tego wszystkiego jeszcze Narodowy to cho cho. Jeszccze nie byłem na Narodowym tak że nie mam wyobrażenia ile tam można zmieść w kuluarach. Wydawało mi się że rozmach tego obiektu nie ma granic , tak opiewały go media w swoim czasie, cha cha, no i nasi najmądrzejsi w tym kraju, ma się rozumieć że politycy.

Mam pytanie moze naiwne ,czy tej wstaw nie mozna zorganizowac w jednym miejscu?

Nie ma takiego obiektu w Polsce, z taka ilością sal. Jedynym obiektem jaki znam (na świecie !), który dysponuje taką ilością sal to MOC w Monachium. Ale i to dobre może się nam skończyć, jeżeli plotki o przymiarkach wykupienia MOC pod dalszy rozwój fabryki BMW, znajdującej się za płotem MOC, okażą się prawdziwe. To by była olbrzymia strata (gdyby na Stadionie było te 100-150 sal, to moglibyśmy wtedy przekształcić nasze Audio Show w największą wystawę hi-end w Europie ;) - ale jak wiadomo, gdyby ciocia miała wąsy ...

Centrum konferencyjne na Stadionie mieści się POD trybunami, i nie ma nic wspólnego ze stadionem jaki znacie z różnych imprez sportowych.

Wygląda to tak:

Korytarze po których będziecie chodzić (wejścia do sal które są po prawej stronie):

da00804224f20fba7302e050dc31d577.jpg

i same sale:

Sky%20Box.jpg

tu masz plany tegorocznej wystawy, z narodowym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 4 tygodnie później...

Ciekawy jestem pokazu Janusza Sikory i jego nowego gramofonu,jak wypadnie przy tych sprzetach grajacych za miliony,wiem ze obroni sie ten tor muzykalnoscia, czego

brakuje czesto torom za miliony, nie znam tylko tych kolumn ktore beda graly, ale ten tor z tamtego roku z kolumnami GOODMANS byl najlepszym muzkalnym torem na calej

wystawie AS w Warszawie.

J.Sikora

ul. Poligonowa 41

20-817 Lublin

Tel.: 501 236 108

www.audio.allmet.pl

Sala: 212 / II piętro

Firma J.Sikora na tegorocznej wystawie zaprezentuje wersję gramofonu Basic Special Edition wykonaną w brązie z najnowszym ramieniem Kuzma 4Point 14” w towarzystwie pre-gramofonowego Reference oraz z wkładkami ZYX Omega Silver i CAR-50 Kuzma. Zapraszamy na odsłuchy w towarzystwie kolumn firmy AKKUS.

Bardzo prosze kolegow interesujacych sie sprzetem Janusza Sikory ,jak rowniez posiadajacych jego sprzety, czyli kolumny Goodmans,gramoony i wzmacniacze lampowe a

bedacych na tej wystawie o zdjecia i nagrania z tego pokoju i zamieszczenie w tym watku,bardzo bede wdzieczny,dziekuje z gory i zapraszam wszystkich do zobaczenia

i odsluchania sprzetow polskiego mistrza, jak to ostatnio uslyszalem z ust recenzenta "wygladaja sprzety jak za miliony i graja tak jakby za te miliony" a ceny okazyj-

ne w porownaniu do innych firm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

widze ze to sa te kolumny z ktorymi beda graly sprzety w pokoju wystawowym Janusza Sikory chyba ze sa nowe jakies modele:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miro,ale J Sikora to robi tylko budy do Godmansów,bo głośniki to zrobił właśnie Godmans ,czy się mylę?

tak oczywiscie masz racje,musisz miec glosniki Goodmansa aby Janusz Sikora je zlozyl,ale gramofony,wzmacniacze i przedwazmacniacze gramofonowe wykonuje Janusz Sikora,bez ramion i wkladek oczywiscie.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

tak oczywiscie masz racje,musisz miec glosniki Goodmansa aby Janusz Sikora je zlozyl,ale gramofony,wzmacniacze i przedwazmacniacze gramofonowe wykonuje Janusz Sikora,bez ramion i wkladek oczywiscie.

Wiem,wiem:)

Bardzo mi się podobają jego wyroby.

Miro,ale J Sikora to robi tylko budy do Godmansów,bo głośniki to zrobił właśnie Godmans ,czy się mylę?

Fakt , z tym że sam Goodmans bez budy nie zagra . A dorobić do niego odpowiednią budę to już nie lada sztuka.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Fakt , z tym że sam Goodmans bez budy nie zagra . A dorobić do niego odpowiednią budę to już nie lada sztuka.

Zgoda:)

Tak jak pisałem,mi to co robi Pan Sikora bardzo się podoba,z chęcią posłuchałbym,w kontrolowanych warunkach jego gramofonu. Jakie ramiona montuje do swoich werków?

Zgoda:)

Tak jak pisałem,mi to co robi Pan Sikora bardzo się podoba,z chęcią posłuchałbym,w kontrolowanych warunkach jego gramofonu. Jakie ramiona montuje do swoich werków?

Ostatnimi czasy tylko ramiona Franca Kuzmy ,zazwyczaj 12" choć nie koniecznie bo i 9"Four Point-y.Przy prezentowanym na targach nowym Basicu będzie pierwsze na świecie wykonywane profesjonalnie 14" ramię Kuzmy z najwyższą wkładką CAR 50 ,oczywiście też Franca Kuzmy .Jest niezła jazda, ja już słuchałem 14 i jeszcze kilka osób z tego wątku. Wszystko że tak powiem będzie obnażone na pokazie w Warszawie.No i jeszcze jedna niespodzianka, nowa produkcja, kolumy z pomorza na głośnikach Accutona, oj będzie czego posłuchać, i powiem bez cienia skromności ,będzie sie nad czym pozachwycać , z resztą przyjedżcie ,to sami zobaczycie. Czekam z niepokojem na odsłuch nowego zestawienia, może jutro? Jak by co to skrobnę kilka słów.

Ostatnimi czasy tylko ramiona Franca Kuzmy ,zazwyczaj 12" choć nie koniecznie bo i 9"Four Pointy.Przy prezentowanym na targach nowym Basicu będzie pierwsze na świecie wykonywane profesjonalnie 14" ramię Kuzmy z najwyższą wkładką CAR 50 ,oczywiście też Franca Kuzmy .Jest niezła jazda, ja już słuchałem 14 i jeszcze kilka osób z tego wątku. Wszystko że tak powiem będzie obnażone na pokazie w Warszawie.No i jeszcze jedna niespodzianka, nowa produkcja, kolumy z pomorza na głośnikach Accutona, oj będzie czego posłuchać, i powiem bez cienia skromności ,będzie sie nad czym pozachwycać , z resztą przyjedżcie ,to sami zobaczycie. Czekam z niepokojem na odsłuch nowego zestawienia, może jutro? Jak by co to skrobnę kilka słów.

Liniowe ramię Kuzmy też będzie grało na AS w jakimś innym zestawie?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Liniowe ramię Kuzmy też będzie grało na AS w jakimś innym zestawie?

Nie wiesz przypadkiem gdzie i z czym? może na Narodowym ? A tak swoją drogą , ramiona Kuzmy to niezwykle dobrze brzmiące ustrojstwa, żeby nie żec zjawiskowo , tak mocno nadużywanym określeniem.

Ciekawy jestem jak w tym roku wypadna gramofony Janusza Sikory i te ramie, jak tu przeczytalem (14) nie wiedzialem ze takie sa,widac ze jeszcze malo wiem.

Goodmasnsow nie bedzie a to przeciez one graly w tamtym roku i robily ta wspaniala muzykalnosc co ciekawe grajac w innych pokojach z innym sprzetem(Szemis) graly podobnie nazucajac swoj styl grania i to jaki piekny.

Licze ze koledzy odwiedza Janusza Sikore i zrobia pare zdjec i oczywiscie opisza co tam widzieli i jak tam gralo.

Bardzo fajna prezentacja, chociaż Pan Janusz narzekał na niewygrzanie wkładki. Trochę jak dla nie brakowało wypelnienia i masy ale poza tym swietny dzwiek.

POTWIERDZAM I 90% ZGADZAM SIĘ Z KOLEGĄ , acz kolwiek , słuchałem tego setu przed wystawą i wydaje mi się że grało jak by nieco inaczej -lepiej? sam nie wiem.Poza łyżką dziegciu , która została dołożona do całokształtu, rewelacja , mnóstwo odwiedzających którzy nie wykręcali na pięcie i szli dalej , tylko siadali i słuchali . Jestem pełen podziwu dla osiągnięć Janusza, w tym miejscu należy zauważyć,o czym pewnie nie wie duża część , iż cały set, gramofony ,pre, wzmacniacz , zasilanie, kable zasilające inter konekt , nie licząc kolumn to jego inwencja twórcza ,lata prób, doświadczeń ,godziny odsłuchów, porównań ,analiz.To wszystko jeden facet pochłonięty pasją doprowadzenia, brzmienia w swoim zestawie do perfekcji .Chyba mu się udało , co wy na to.

Bylem tam specjalnie ze wzgledu na Twoje opinie o tym gramiaku.

Bylo dobrze, ale jak dla mnie za ostro- kolumny Akkus Redwine sa pieknie wykonane, ale dzwiekiem mnie nie przekonaly. Gramiak nie pokazal chyba swojej pelnej jakosci.

Jednak tomkly uwazal te prezentacje za bardzo udana.

Konto w trakcie usuwania

U Sikory tym razem magii nie było,dźwięk "suchy",bez wypełnienia,kolumny zrobiły swoje ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Bylem tam specjalnie ze wzgledu na Twoje opinie o tym gramiaku.Bylo dobrze, ale jak dla mnie za ostro- kolumny Akkus Redwine sa pieknie wykonane, ale dzwiekiem mnie nie przekonaly. Gramiak nie pokazal chyba swojej pelnej jakosci.Jednak tomkly uwazal te prezentacje za bardzo udana.
A czy czułeś się zawiedziony po tej prezentacji? , bo ja nie. I tu właśnie jest pies pogrzebany bo jednym ten dżwięk się podoba inni z kolei twierdzą tak jak ty i ja, że było może i za ostro i za sucho. W tym momencie chyba wchodziła by w grę teoria (zasada) że każdy ma swoiste poczucie, zrozumienie, wyobrażenie, istoty dżwiąku jego barwy , gęstość ,naturalności, masy, wybrzmienia no i przede wszystkim czytelność Nie można zarzucić temu zestawowi czytelności bo jest tak niesamowicie analityczny jak mało który na wystawie .Może to jego wada bądż zaleta, pewnik jest jeden, Janusz chciał (chyba) tym brzmienie zaintrygować słuchających, tak mnie się wydaje . Kolejna sprawa , dwa wiodące elementy toru czyli wkładka i głośniki (kolumna jako całość) były nie wygrzane , praktycznie z marszu poszły na wystawę. No i jeszcze jedno to jest chyba specyficzne brzmienie ceramiki Accutona. Pominąwszy te drobne niuanse to nie było takiej kichy jak u Zontka. Na Narodowym miałem trzy no może cztery typy, ten zestaw ,Pass-Thoens z Elacami FS509, także dość ciekawie grały ,,trąby" hORNS-y z Auto Techu, bodaj że też z Lublina. Nie mam pojęcia z czym to było zestawione.No może jeszcze B&W tam było też raczej analitycznie ,ale mnie się podobało. Poz tym inni wielcy tacy np. jak JBL, Mac,Tehnics ,Electrocompanient ,nie pokazali nic szczegulnego, fakt że warunki nie były optymalne , ale wszyscy w podobnych się prezentowali, nie wiem jak w Tulipie i Sobieskim , brakło czasu, pięć i pół godziny to zabyt mało żeby ogarnąć solidnie stadion nie wspominając o dwuch pozostałych. Ogólnie z butów mnie nie wyrwało , ale solidnie i z rozmachem .

Jak na gramofon grał bardzo dobrze, jedna z lepszych prezentacji. Ale było to granie tranzystorowe, szczegółowe pewnie przez te kolumny, niezłe zreszta. Zwolennicy analogowego zamulania nie mieli jednak czego tam szukać ;)

Jak na gramofon grał bardzo dobrze, jedna z lepszych prezentacji. Ale było to granie tranzystorowe, szczegółowe pewnie przez te kolumny, niezłe zreszta. Zwolennicy analogowego zamulania nie mieli jednak czego tam szukać ;)

Ciekawe spostrzeżenie
Gość jarokar

(Konto usunięte)

Ja byłem w piątek i jak napisałem to było dobre granie ale brakowało mi wypełnienia i masy miała się pojawić bo wkładka nie wygrzana. Pojawiłem się ponownie w niedzielę pytanie czy wkładka się wygrzała otrzymałem odpowiedz że tak, ale zagrało podobnie jak w piątek był szczegół i ogólnie dobra rozdzielczość ale dalej jasno bez odpowiedniej masy i wypełnienia. Możliwe , że Red Wine były odpowiedzialne za ten stan rzeczy. Słyszałem na wystawie ceramiczne przetworniki grające lepiej.

Bardzo fajna prezentacja, chociaż Pan Janusz narzekał na niewygrzanie wkładki. Trochę jak dla nie brakowało wypelnienia i masy ale poza tym swietny dzwiek.

Stary wyga i nie wie że oprócz demagnetyzera do vinyli używa się jeszcze przed pokazem płyt do wygrzewania wkładki?

Koledzy niech napisza jak nowy gramofon Janusza Sikory wygladal z tym ramieniem 14 i moze ktos rozmawial z producentem, bo z tego co do mnie dotarlo to ten mniejszy model 85kg bedzie inaczej wygladal podobnie jak w Referenc elektronika bedzie schowana w podstawie,ma byc ladniej i elegancko.

Kolejny co oczami kupuje urządzenia do grania muzyki :)

Ech!

Stary wyga to ty jesteś a nie Sikora. Nie bądź taki skromny.

Wiesz to ostatnie to się sam dopiero parę lat temu nauczyłem, życie uczy pokory!

Miałem dokładnie ten sam problem wyśmienita super wkładka grała bardzo chudo pomogło jej dopiero parokrotne puszczenie Maxi singla z lat 80" dla didzejów na 45 obrotów z muzyka disco. Rowek ma bardzo duża amplitudę i taki banalny myk pomaga rozruszanej wkładce później pracować bardzo dobrze na zwykłym na co dzień słuchanym materiale.

Po takim treningu wkładka dobiła jakościowo do wkładki 6x droższej :)

Tyle wiedzy za free od Rafaela, idę spać

Dobranoc

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.